GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δύσκολος δρόμος της ...ανάκαμψης

Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ

Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ

2 σχόλια

  1. Είναι προφανές πως τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου είχαν μια σαφή εικόνα για τη χωρίς προηγούμενο δημοσιονομική κρίση της χώρας, από τις ενημερώσεις που τους είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και τις εκτιμήσεις άλλων ειδικών.
    Τώρα, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται δυστυχώς εγκλωβισμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, έχοντας απέναντί του τις αδυσώπητες αγορές, που κρίνουν εξαιρετικά αυστηρά την Ελλάδα, και την Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει ανοιχτά τη χώρα μας αναξιόπιστη.
    Οι υπουργοί καθυστερούν να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης των υφυπουργών τους που δυσφορούν για την παράταση της ασάφειας , οι πληροφορίες από τους διαδρόμους των υπουργείων, η διαδικασία έχει κολλήσει στην επιμονή ορισμένων υπουργών να επιλεγούν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, αν και έχουν μειωμένα προσόντα, την ίδια ώρα κάποιες χιλάδες πολιτών αισθάνονται ηλήθιοι για βιογραφικά που στείλανε.
    Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βγενόπουλος μετέδωσε δημόσια τη δυσφορία του και σχεδόν αποκάλυψε τη δυσκολία του, καταφερόμενος εναντίον πρώην και νυν υπουργών.
    Ευδιάκριτα αναξιόπιστος είναι τελικά ο προϋπολογισμός του 2010, καθώς με οικονομοτεχνικές και λογιστικές προσαρμογές επιχειρεί να καλύψει το έλλειμμα στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Πίσω από τις γραμμές του κρύβονται οι φορολογικές επιδρομές και η αποδοχή συνδιαχείρισης της οικονομίας με την Κομισιόν. Μετά από 20 χρόνια, επανερχόμαστε στα δωδεκατημόρια της εποχής Ζολώτα, με παρακολούθηση από μικτές επιτροπές των δαπανών μήνα - μήνα
    Δεν υπάρχει μόνο απόσταση, αλλά απίστευτη μεταμόρφωση μέσα σε λίγες εβδομάδες λόγων, εικόνας και πράξεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και την προεκλογική ορολογία περί παγώματος των μισθών του κ. Καραμανλή υιοθέτησε η κυβέρνηση μεταθέτοντας απλώς το μισθολογικό όριο για αυτό το πάγωμα.
    Θύελλα έχει αρχίσει να ξεσπά στο ΠΑΣΟΚ για τη μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων από την κυβέρνησή του. Εν μέσω του κλίματος αυτού, χθες, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να καταφύγει σε "επικοινωνιακά τρικ" προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, αλλά και να υπεραμυνθεί των σκληρών οικονομικών μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνησή του. Λίγα λεπτά μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί με δραματικούς τόνους στους πολίτες και παράλληλα να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς!
    θα καλέσει σε εθνικό διάλογο όλους τους κοινωνικούς εταίρους για τις απαραίτητες αλλαγές, καθώς και ότι μετά την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία θα συγκαλέσει διακομματική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα της διαφθοράς και της ανομίας.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κίνηση του πρωθυπουργού είχε ξεκάθαρη επικοινωνιακή στόχευση να αποπροσανατολίσει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής του, που έχουν ανάψει "φωτιές" στο κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, κάνοντας λόγο για τις «δυσκολότερες εποχές» για τη χώρα από τη Μεταπολίτευση, ισχυριζόμενος, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά άλλοθι.
    «Αυτά είχαμε, αυτά μπορούμε να δώσουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε χθες η κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου της…
    “Μουδιασμένοι” είναι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση του Μαξίμου να υιοθετήσει σκληρά μέτρα κατά των μεσαίων στρωμάτων και να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ..

    ΠΡΟΚΛΗΣΗ η παρουσία του κυρίου Παπακωνσταντίνου στο Εκάλη club...
    THN ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΡΗ

    Μετά το στικάκι που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής μ' αυτόν τον "μεταβατικό" (έχει πλάκα ο όρος) προϋπολογισμό, με τα επαχθή μέτρα και τους ασθενέστερους οικονομικά Έλληνες να στενάζουν κάτω απ' το φάσμα της φτώχειας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έπρεπε να πάει στα βαφτίσια του παιδιού ενός μεγαλοδημοσιογράφου(Νίκου Χατζηνικολάου) και...
    να συχνωτιστεί με το Βαρδινογιάννη, το Σάλλα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο και άλλους εκπροσώπους των οικογενειών που συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της χώρας; Δεν είναι πρόκληση; Δεν...

    έχει ακουστά για τη γυναίκα του Καίσαρα;
    Ο Παπανδρέου πως άραγε να είδε αυτό το πέρασμα από το Εκάλη club; ...
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΩΡΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ....χαχαχουχχχαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση