GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αργεντινή σήμερα, χωρίς το ΔΝΤ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (αντίστοιχη της Τράπεζας της Ελλάδας), τα εξής στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Αργεντινής:
«Τον Απρίλιο 2011 το πρωτεύον πλεόνασμα της χώρας (από το οποίο εξαιρούνται οι πληρωμές τόκων) ανήρθε σε 1,97 δις πέσος, ενώ το Έλλειμμα (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι πληρωμές τόκων) διαμορφώθηκε στα 411,8 εκατ. πέσος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο 2010 το πρωτεύον πλεόνασμα ήταν 1,88 δις πέσος και το Έλλειμμα 1,02 δις πέσος.
Η μείωση του Ελλείμματος κατά 78 % τον Απρίλιο 2011 (σε σχέση με τον Απρίλιο 2010) οφείλεται στην αύξηση των εσόδων κατά 32 % καθώς και στην αύξηση κατά 27 % (6,82 δις πέσος) του πρωτογενούς πλεονάσματος το α’ τετράμηνο 2011.
Τέλος η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2011 σημείωσε αύξηση (σε σχέση με τον Απρίλιο 2010) ίση με 8 %»
Πως έφθασε η Αργεντινή σε αυτά τα εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα;
Σε πολύ απλά Ελληνικά…
Η Αργεντινή ήταν μία χώρα που εφάρμοσε στο ακέραιο όλες τις συνταγές του ΔΝΤ κατά την...
δεκαετία του 1990-2000. Σκληρό νόμισμα το πέσος, συνδεδεμένο με το δολάριο σε κλειδωμένη ισοτιμία, Λιτότητα, Συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, Ιδιωτικοποιήσεις ήταν τα οικονομικά πρότυπα που υιοθετήθηκαν και ενέπνευσαν τις οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις Αλφονσίν, Μένεθ και Ντε Λα Ρούα.
Αποτέλεσμα: μεγαλύτερα χρέη, ανεργία, ύφεση, και στο τέλος χρεοκοπία και οικονομική κατάρρευση το 2001.
Ακολούθησε μία περίοδος κυβερνητικού χάους και το 2003 εκλέγεται Πρόεδρος της χώρας ο Νέστωρ Κίρχνερ, ο οποίος προέρχονταν από την αριστερά των Περονιστών. Ακολουθεί μία πολιτική πραγματικά ριζοσπαστική. Κεντρικός πυρήνας αυτής της πολιτικής είναι η απομάκρυνση του ΔΝΤ από την Αργεντινή και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ο Νέστωρ Κίρχνερ τηρεί με ευλάβεια αυτή την πολιτική καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του. Αποχωρεί από την Προεδρία το 2007 και τον διαδέχεται η γυναίκα του Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία όπως είναι ευνόητο συνεχίζει την πολιτική του συζύγου της.
Σημειωτέον ότι ο Νέστωρ και η Κριστίνα Κίρχνερ, συνεργάζονται αποκλειστικά με τη Λέσχη του Παρισιού (ημιεπίσημος οργανισμός που συμμετέχουν εκπρόσωποι 19 κρατών και ασχολείται με θέματα δημόσιου χρέους) για τα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης. Δηλαδή συνεργάζονται με ένα ημιεπίσημο διακρατικό οργανισμό και αποφεύγουν με θρησκευτική ευλάβεια να συνεργάζονται με διαφόρων τύπων και αποχρώσεων επενδυτικούς συμβούλους όπως η περιβόητη Lazard που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα.
Τα πραγματικά και τελικά αποτελέσματα της πολιτικής των Κίρχνερ στο πρόβλημα του χρέους αποτυπώνονται πάρα πολύ καλά στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση καθώς και η εντυπωσιακή μείωση της φτώχειας και της ανεργίας τα τελευταία χρόνια.
Στον αντίποδα…
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα απορρίπτει μετά βδελυγμίας την οποιαδήποτε ακόμα και ήπια επαναδιαπραγμάτευση (αναδιάρθρωση) και εφαρμόζει απαρέγκλιτα και ευλαβικά τις συνταγές του ΔΝΤ.
Αποτέλεσμα: Ανεργία 15,9% και Ύφεση 4,8% (Δευκαλίων 16 Μαΐου) και διπλασιασμός του Χρέους από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο (Δευκαλίων 17 Μαΐου). Φυσικά οι τράπεζες που έχουν δανείσει το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζουν να καταγράφουν υπέρ κέρδη.
Μετά από αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα δυσανασχετούν γιατί τους θεωρούμε και τους αποκαλούμε ότι συμπεριφέρονται και ενεργούν σαν να είναι υπάλληλοι Β΄ κατηγορίας του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

7 σχόλια

  1. Τι ακριβώς θα συμβεί, μόλις η Ελλάδα καταρρεύσει ;

    ‘Όταν μιλάμε για τη κρίση στην Ελλάδα, όλοι πλέον γνωρίζουν τα ψέματα των Ευρωπαίων πολιτικών, και των τραπεζών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση ελέγχεται.

    Στη πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα θα καταρρεύσει. Το αν θα καταρρεύσει αύριο (που θα ήταν και η πιο έξυπνη λύση για όλους), ή σε ένα χρόνο (όταν δηλαδή τελειώσουν τα λεφτά της διάσωσης), είναι άσχετο. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.

    Ιδού μια λίστα του τι πρόκειται να συμβεί, μόλις πτωχεύσει η Ελλάδα:

    -Θα χρεοκοπήσουν αμέσως όλες οι ελληνικές τράπεζες.

    -Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες.

    -Για να αποφευχθούν οι διαδηλώσεις των καταθετών στους δρόμους, όπως έγινε το 2002 στην Αργεντινή, με τον πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο από τη ταράτσα, η κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως και στρατιωτικό νόμο.

    -Η χώρα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε «Νέες Δραχμές», ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο εθνικό της νόμισμα, αφού έτσι κάνουν όλες οι χώρες που κηρύσσουν πτώχευση.

    -Η Νέα Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά περίπου 30-70% (πιθανόν 50%), μειώνοντας αυτομάτως κατά το αντίστοιχο ποσοστό και όλα τα χρέη της σε ευρώ.

    -Οι Ιρλανδοί θα ακολουθήσουν σε μερικές μέρες, αποποιούμενοι των χρεών του τραπεζικού τους συστήματος.

    -Η Πορτογαλία θα περιμένει να δει αν υπάρξει χάος στους δρόμους της Ελλάδας, πριν αποφασίσει κι αυτή με τη σειρά της να κηρύξει πτώχευση.

    -Ένας αριθμός από γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα υποστεί σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας.

    -Η ΕΚΤ θα χρεοκοπήσει, αφού είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και των ελληνικών και ιρλανδικών τραπεζών.

    -Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αναχρηματοδοτήσουν την ΕΚΤ, ή θα της επιτρέψουν να τυπώσει χρήμα για να αντεπεξέλθει. Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν είναι πολύ εκτεθειμένη σε χρέη εκτός ευρώ, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να ανακάμψει αν τυπώσει χρήμα. Κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται ρητά από το ιδρυτικό καταστατικό της. Βέβαια, και η ευρωπαϊκή συνθήκη απαγορεύει τις διασώσεις κρατών μελών, που όμως έγιναν. Επομένως ίσως να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο για την ΕΚΤ.

    -Η Γαλλία και η Γερμανία θα χρηματοδοτήσουν (ξανά και ξανά) τις τράπεζές τους, αλλά θα συμφωνήσουν επίσης, πως τέλος οι διασώσεις..

    -Θα γίνει σφαγή στις αγορές, όσον αφορά στα ισπανικά τραπεζικά ομόλογα, αφού οι επενδυτές που τα έχουν στα χέρια τους θα φοβηθούν για αναγκαστική επιβολή swaps. Και μάλλον θα έχουν δίκιο, αφού οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να διασώσουν τις τράπεζες τους μέσω αυτών ακριβώς των debt-equity swaps.

    -Οι κάτοχοι ισπανικών τραπεζικών ομολόγων θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (και αλλού) στρεφόμενοι εναντίον των ισπανικών τραπεζών, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους. Οι δίκες θα κάνουν χρόνια για να διεξαχθούν, και όταν τελικά γίνουν, κανένας δεν θα ενδιαφέρεται…

    Όλοι τότε θα ασχολούνται με τις βρετανικές τράπεζες. Και τότε θα δούμε…

    Prison Planet
    Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Telegraph (Παρασκευή, 20 Μαΐου) από τον “Βρετανό” Dr Andrew Lilico…
    (Ο κύριος Lilico, προέβλεπε/πρότεινε το 2007 την προσχώρηση στο ευρώ ΚΑΙ από τη Μεγάλη Βρετανία… τα συμπεράσματα δικά σας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τη μονη δοαφορα οτι οι αργεντινοι ειναι σοβαρος λαος οχι οπως εμας που ειμαστε λαος χαβαλες και ωχαδερφιστες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΑΡΑ

    ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΓΑΠ
    ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ,
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΤΛ..
    ΓΙΑ ΗΠΙΟΤΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΣΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΡΓΑ,

    ΙΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΣΤΩ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΑ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ..
    ΑΝΕΡΓΙΑ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ,ΧΡΕΟΣ, ΕΛΛΕΙΜΑ,ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΣΠΡΕΝΤΣ,ΥΦΕΣΗ,ΒΕΝΖΙΝΗ,ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΤΩ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΩ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!..

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση... αλλά μόνο για τους απλούς πολίτες μιάς και οι πολιτικοί μας βαδίζουν στο δρόμο που τους χάραξαν οι κερδοσκόποι.

    Λέγεται ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί αν φύγει από το Ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή. Εν μέρη αυτό ισχύει αλλά υπό προϋποθέσεις μια τέτοια κίνηση μετά από ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να φανεί σωτήρια αν η νέα δραχμή βασιστεί εξ' ολοκλήρου σε χρυσό αντίκρυσμα και προϋπάρξουν διακρατικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες (συμφωνίες που οι πολιτικοί μας είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φέρουν εις πέρας)

    Αν πάμε σε "χρυσή" δραχμή, όλες οι αναπτυγμένες χώρες αλλά και οι μεγαλοεπενδυτές θα θελήσουν να εντάξουν αυτό το "άτρωτο" νόμισμα στο χαρτοφυλάκιό τους.

    Κάτσε Γιωργάκη και άκου την κάθε Lazard...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΣΟΚ :
    "Επάγγελμα: νεκροθάφτης"

    Αυτό το παγκοσμιοποιημένο μουλάρι έχει ακόμα το θράσος να λέγεται Yπουργός Oικονομικών αντί να έχει φύγει όχι από το αξίωμα του αλλά από την χώρα ;
    Τόσο χοντρόπετσα ΤΟΜΑΡΙΑ έχει χρόνια να δεί ο τόπος.
    Τόσο δουλικά και άβουλα ανεύθυνα και πάνω από όλα επικίνδυνα πολιτικα λαμόγια.
    Τα εκτρέφανε σε ειδικές σχολές τόσα χρόνια για να ξεσκίσουν τον τόπο.

    Θα σου φύγει το γέλιο γυαλάκια όταν θα ψάχνεις αεροδρόμιο να την κάνεις μαυρο φίδι που σε εφαγε γομάρι.

    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......ΠΑΣΟΚΑΡΑ...

    Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Stις 1392 μβ το spread στις 1518 το CDS.

    Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει τη Δευτέρα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, ξεπερνώντας τις 1.380 μ.β. (13:00= 1392 μβ), καθώς εντείνονται όλο και περισσότερο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, με πρωταγωνίστρια πάντα την Ελλάδα.

    Το ελληνικό χρέος έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βρεθεί υπό αμφισβήτηση ενώ οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν την ΕΚΤ να βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
    Στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες έρχονται να προστεθούν οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης.

    "Τα πράγματα δείχνουν να επιδεινώνονται", σχολίασε στο Dow Jones Newswires trader της αγοράς ομολόγων προσθέτοντας "Νομίζω ότι οι πιθανότητες τείνουν προς περαιτέρω διεύρυνση των CDS”.
    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....

    ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ... ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΚΑ
    ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Δευκαλιων
    Στο άρθρο σου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και πρόσωπα.
    Ποιά σχέση μπορεί να έχει μία ηγέτης που σαν στόχο έχει τα συμφέροντα του λαού της σε σχέση με ενα πουλημένο μασόνο με ποδίτσα που εξυπηρετεί τύπους σαν τον Πόλσον τον Σορος και όλων αυτών των καθαρμάτων που ζούνε από την καταστροφή λαών.
    Ποιά σχεση μπορεί να έχει ο δικος μας πρωθυπουργός που μισει τον τόπο ως αλλοεθνής βριζοντας και ξεφτιλίζοντας όλο τον λαό λέγοντας τους Ελληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες σε ποιούς; στα διεθνή κοπρόσκυλα και τοκογλύφους που αισχροκερδούν εδώ και χρόνια πάνω στην χώρα μαζί με όλο αυτό το αληταριό που λέγονται Ελληνες πολιτικοί με την Κιρχνερ που χρησιμοποιήσε επαναστατικά συνθήματα ενότητας του λαού venceremos no paseran και άγγιξε όλες τις ραγισμένες καρδιές των Αργεντίνων, δανείστηκε 10 δις από τον Τσάβες με μακροχρόνιο δάνειο τα πέταξε στα μουτρα του ΔΝΤ τους πέταξε κλωτσηδον από την χώρα και επαναδιαπραγματεύτηκε το χρέος της χώρας με βάση την δυναμική της χώρας της.
    Τα αποτελεσματα τα περιγράφεις στο άρθρο σου ας κρίνει ο καθένας από εμάς τι μπορεί να προσδοκεί κανείς από ενα ξεφτιλισμενο διεφθαρμένο γιατί αυτός είναι διεφθαρμένος ως το κοκκαλο κυβερνήτη που είναι τσιράκι βδελυρών τοκογλύφων ενα συγχρόνος παγκοσμιοποιημένος τεμπέλαρος που διένυσε την μισή του ζωή εις βάρος άλλων και τους ξεπληρώνει με την καταστροφή του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέξτε μήπως το εθνικό μας νόμισμα είναι η τούρκικη λίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση