GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Με ένα γλειφιτζούρι αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα" η ακροδεξιά πολιτικός της Δανίας...

Από το http://www.nooz.gr/ Πρώτα είχαμε τον δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα ...

Από το http://www.nooz.gr/
Πρώτα είχαμε τον δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, που κατηγορείται για φοροδιαφυγή- με έντονο άρωμα Ελλάδας, και θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.
Η Πία Κγερσγκαάρντ κατηγορείται από τον Τύπο της Δανίας ότι αγόρασε προ δεκαετίας εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη έναντι ευτελούς τιμήματος, αποδεικνύοντας- αν όντως ευσταθούν τα δημοσιεύματα- ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.
Η κ. Κγερσγκαάρντ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του "Λαϊκού Κόμματος της Δανίας" (DFP) και εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου.
Στη Δανία το φαινόμενο της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σπάνιο, συνεπώς ο Τύπος της χώρας έδωσε μεγάλη έμφαση στην υπόθεση με...
 αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα και εκτενή ρεπορτάζ.
Στην περιοχή που- όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα- θεωρείται μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και από τις ακριβότερες του κόσμου, η κ. Κγερσγκαάρντ διαθέτει εξοχικό το οποίο αγόρασε έναντι… περίπου 20.000 ευρώ, ενώ κατέβαλε φόρο 1.404 ευρώ.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο 81,5 τ.μ. και ένα σπίτι 31,64 τ.μ.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας, η Ekstra Bladet, έστειλε ρεπόρτερ στη Σαντορίνη και εξασφάλισε τη Συμβολαιογραφική Πράξη με ημερομηνία το 2002. Η συνολική τιμή αγοράς του ακινήτου, όπως αναγράφεται στην πράξη, έχει οριστεί σε 19.484 ευρώ.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι η Κγερσγκαάρντ κατέβαλε σε μετρητά το τίμημα της αγοράς, μέσω μεσάζοντος, ενώ η πράξη της αγοραπωλησίας έγινε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, και κατόπιν επιβεβαιώθηκε προφορικά ενώπιον της συμβολαιογράφου.
Στο ρεπορτάζ της Ekstra Bladet σημειώνεται ότι η δανέζα πολιτικός δεν είχε δηλώσει ποτέ στη χώρα της ότι το σπίτι χρειάστηκε ανακαίνιση. Η εφημερίδα επικαλείται κτηματομεσίτες της περιοχής που τονίζουν πως ακόμα και αν το σπίτι βρισκόταν σε κακή κατάσταση, η τιμή του ήταν αδικαιολόγητα χαμηλή. Προσθέτουν δε ότι η τιμή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη.
Η έκπληξη της εφημερίδας είναι τέτοια που ως τίτλο στο θέμα έχει: "Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα".
Ένα από τα σχετικά πρωτοσέλιδα
Η κ. Κγερσγκαάρντ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα μαύρου χρήματος και δηλώνει ότι το σπίτι, όταν αγοράστηκε, ήταν ερείπιο.

5 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ! ΕΔΩ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΦΡΟΥΤΟ" ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιον, που, ποτε, ποιος
    εκανε το γλυφιτζουρι αυτο ρε παιδια;

    Θελεις και μια φιλη μου να παρει
    το δικο της σπιτι

    αν ειναι για ενα γλυφιτζουρι, χαλαλι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην κανετε τους μαλακες.
    νομοτυπα το αγορασε το σπιτι η ασπροκωλη
    εγω αγορασα σπιτι στην παρο με 150000 ευρω το 2006, και νομιμα, η μαλλον νομοτυπα, οπως ολοι, δηλωσα την "αντικειμενικη αξια" που ηταν γυρω στις 60000 ευρω.
    ετσι, "νομοτυπα" γινονται οι συναλαγες στην περηφανη ελλαδα.
    στους ασπροκωλους του βορρα μπορουμε να καταλογισουμε πολλα.
    ομως παρομοιες πρακτικες τους ειναι αγνωστες, για αυτο και οι οικονομιες τους πανε καλυτερα απο τη δικη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠίΠα Κγερσγκαάρντ
    ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΕς ΣΤΗΝ σΑΝΤΟΡΙΝΗ
    ΞΕΠΕΤΑΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    ΟΙΝΕΕΟΙ ΓΑΜΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΚΚΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NAI OI ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση