GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστική απόφαση: Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο...

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν ο...

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.
Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.
Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα

9 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΩ!!!!!! ΆΝΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΙΤΕ ΟΥΛΟΙ ΟΥΛΟΙ .....ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ;;; ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΡΧΊΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΆ ΑΙΜΑ !!!
    \
    Δεν υπήρχε περίπτωση να μεταδώσουμε μια τόσο τραγική είδηση, εαν δεν την είχαμε διασταυρώσει για την ταυτότητα του 53χρονου φουκαρά, άνεργου μουσικού που βούτηξε από την ταράτσα πενταόρωφης πολυκατοικίας στον Άλιμο.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Λιβιεράτο, αδερφό του γνωστού και πολύ συμπαθούς τραγουδιστή, Λάμπη Λιβιεράτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές(για την ταυτότητα του), ο 53χρονος διέμενε επί των οδών Ιωνίας και Συμεωνίδου στον Άλιμο σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου με την μάνα του. Ήταν κλεισμένος στον εαυτό του το τελευταίο διάστημα, δεν είχε δουλειά και η ψυχή του ήταν ένα ακόμα σκοτεινό μονοπάτι σαν όλων των ανθρώπων που νιώθουν το τέλος να πλησιάζει.

    Ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και φούνταρε. Τόσο απλά και τόσο τραγικά.

    Κρίμα. Ένας ακόμα άνθρωπος του οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου ενός κράτους που αφάνισαν τα πολιτικά καθάρματα, έφθασε στο τέλος της διαδρομής του.

    Αυτούς τους αλήτες θα βρεθεί κανένας πιο τολμηρός να τους πετάξει από κανά μπαλκόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πληροφορίες για τον αυτόχειρα που έθεσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Τρίτη είναι τραγικές. Πρόκειταιγια 31χρονο πρών λογιστή ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του δι' απαγχονισμού, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Ο νεαρός άνδρας ήταν ναυτικός στο επάγγελμα και είχε εργαστεί σε πολλά επιβατηγά πλοία -με τελευταίο το Superferry II-, ασκώντας τα καθήκοντα του λογιστή. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο ήταν άνεργος και φέρεται να είχε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

    Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, ο 31χρονος ήταν αρραβωνιασμένος και σε λίγες ημέρες θα παντρευόταν τη σύντροφό του.

    Οπως ανέφεραν κάτοικοι του Γαυρίου, ο αυτόχειρας ήταν ιδιαίτερα γνωστό και αγαπημένο πρόσωπο στην περιοχή και τίποτε στη συμπεριφορά του δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mia xara... syntagmatikoi einai oi nomoi, tetoia peite... sta remalia toy dhmosioy kai meta 8elete na toys balete... kai myalo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΠΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ .ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα δικαστηρια μονο φρενο μπορουν να βαλουν..
    χρειαζεται καθαρη λαικη πλειοψηφια κατα των μνημονιων,των φραγκατων,και του ευρω..

    οι φραγκατοι μας πινουνε το αιμα..
    ο μαλακας λαος κανει ουρα για αιμοδοσια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ Κ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΟΓΙΚΗ..ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΥΨΗΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ.ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ,ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ Η ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΛΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΒΑΛΕ ΒΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΑΔΙΚΙΑ ,ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ.ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ΄΄ΟΡΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επι τέλους Δικαιοσύνη.
    Ειναι η πρώτη φορά μετά την εφαρμογή των σκληρών και άδικων μέτρων που η Δικαιοσύνη αποφαίνεται αιτιολογημένα με γνώμονα το Σύνταγμα μας.
    Συγχαρητήρια στην κα Ειρηνοδίκη, εμείς θα επιμείνουμε σε θέματα Ιστορίας απο την Αρχαία Ελλάδα Νομικού Περιεχομένου.
    ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Ο Μέγας Φιλόσοφος Επίκουρος καθυερώνει την Αρχή της Αναλογικότητας που επικαλείται η εν λόγω απόφαση και το Σύνταγμα μας.
    Συγκεκριμένα.... έκαστος πολίτης συνεισφέρει εις τα Δημόσια βάρη ανάλογα με τον δείκτη Ευπορίας του και ουχί να επιβαρύνεται τον ίδιο φόρο με έναν άλλον πολίτη υψηλότερης οικονομικής επιφανείας.
    Την αυτή Αρχή εφάρμοσαν και οι Αρχαίοι Αθηναίοι στην Κυαμευτή - Κληρωτή Δημοκρατία τους, αφου άλλωστε και ο Επίκουρος ήταν Αθηναικής καταγωγής.
    Ολο λοιπόν το θαύμα του Χρυσού Αιώνος και γενικώτερα της Αρχαίας Κλασσικής Περιόδου οφείλεται έτσι απλά στην συνειδητοποίηση μιάς απλής σύλληψης δηλ.... κατά δυνατότητα εισφοράς.
    Τουτη δε την ιδεολογία την συνέχισαν και οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί οι οποίοι διατηρούσαν τον Νόμο της Αλληλεγγύης. Οσο δε διατηρούσαν αυτό το νόμο οι Βυζαντινοί, η Αυτοκρατορία τους μεγαλουργούσε, μόλις δε τον κατήργησαν .........αυτομάτως άρχισαν να συρρικνώνονται.
    Βλέπουμε λοιπόν ότι για να ειναι Βιώσιμη μια κοινωνία - κράτος - συνασπισμός κρατών, θα πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλητα τον νόμο της Αλληλεγγύης ως νόμος Χριστιανικής Καταγωγής καθώς και τον νόμο "έκαστος συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του".

    Η εν λόγω απόφαση του Ειρηνοδικείου παρατηρούμε οτι έρχεται σε ευθεία αντίφαση με την απόφαση του ΣτΕ το οποίο χαρακτήρισε νόμιμα τα χαράτσια.
    Εχουμε να δηλώσουμε οτι το ΣτΕ ειναι Διοικητικό Δικαστήριο και ουχι Πολιτικό όπως ειναι το Ειρηνοδικείο.

    Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.Παν.Ρώμης.ΤΕΕ 46487 Ms.Ενέργεια Περιβάλλον - Δίκαιο Περιβάλλοντος - Ενέργεια.Παν.Πειραιώς-ΕΜΠ

    Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής Νομ.Μελετητής ΑρχαιοΑθηναικού Δικαιου.

    http://kyameftopedioareos.blogspot.com
    http://polmarkarch.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση