GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου και Ρουμελιώτης βγάζουν τ' άπλυτά τους στη φόρα για το ΔΝΤ...

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην μονίμου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελι...

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην μονίμου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ύστερα από τις δηλώσεις του δεύτερου στους κυριακάτικους «Times» της Ν. Υόρκης, που υποστήριζε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».
Στις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη αναφέρθηκαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ύστερα από μια περίοδο «υπομονής και αυτοσυγκράτησης», ενώ έκαναν και λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη».
Στον πρώην μόνιμο εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ καταλογίζεται εμμέσως ότι όσα είπε, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός.
Του καταλόγισαν, επίσης, ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.
Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.
Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.
Επίσης, θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.
Επίσης, ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία, όπως αναφέρει.

6 σχόλια

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
    Ενημέρωση κατάστασης
    Από Χάρρυ Κλυνν
    Α.Μέρκελ για ... δέσιμο: "Πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα με ύφεση για να εξαγνιστεί"!

    Τον αργό θάνατο της Ελλάδας επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνοντας πριν λίγες ώρες ότι "η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η Ελλάδα, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση της οικονομίας της"!

    Δηλαδή τίναξε στον αέρα με δυό κουβέντες όλες τις εγχώριες πομφόλυγες των κυβερώντων ότι δήθεν"εχθρός μας είναι η ύφεση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με την τρόϊκα για να το επιτύχουμε"!

    Πρόκειται στην ουσία....... για καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να υποφέρουν" και πλέον η αντίδραση της Α.Μέρκελ χρήζει ανάγκης ψυχιάτρου.

    Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση της χώρα μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από περισσότερη ύφεση! Δηλαδή αν δεν υποφέρουμε δεν θα δούμε τον παράδεισο!

    Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών» όταν όλος ο πλανήτης και πάνω απ'όλα οι ΗΠΑ, τυπώνουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.

    Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών και την ύφεση, την ανεργία και την εξαθλίωση, ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!

    Σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

    Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…

    Τι έχουν να πουν επ'αυτών οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν; Αν όχι πρέπει σήμερα κι όλα να απευθύνουν διάβημα. Αλλά ποιος ... έχασε το θάρρος και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν αυτοί;

    Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρουμελιώτης ξεβρακώνει τον ΓΑΠ: Δεν ήθελε αναδιάρθρωση χρέους, αποδέχθηκε υψηλά επιτόκια και μικρή περιόδο προσαρμογής... και έχει και συνέχεια.

    Την άμεση αντίδραση του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προκάλεσαν σημερινές αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Ρουμελιώτης, απαντά εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό, θέτοντάς του μια σειρά ερωτημάτων.

    Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο κ. Ρουμελιώτης ζητά να ερωτηθεί ο κ. Παπανδρέου αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα».

    Ταυτόχρονα, ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό να διευκρινίσει: « 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής».

    Ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα, ενώ επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία.

    Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε πριν μέρες, όταν ο κ. Ρουμελιώτης, με δηλώσεις του στους New York Times, υποστήριζε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

    Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας σε συνεργάτες του, έλεγε πως θα έπρεπε όλοι να αναλογιστούμε γιατί ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, «δεν ενημέρωσε-ως όφειλε- κανέναν από την ελληνική κυβέρνηση» για την άποψή του ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει».

    «Η μνήμη του κ. Ρουμελιώτη επανήλθε όταν αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας, παράλληλα, πως «ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του με τον τρόπο που επιθυμεί αλλά όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» .

    «Καλό θα είναι ο κ.. Ρουμελιώτης να γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία διετία», κατέληγε.

    Πέρα από την οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, οι δηλώσεις Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει» προκάλεσε και τη σαφή αποδοκιμασία από πλευράς του Ταμείου, του οποίου στέλεχος, σημείωσε, μιλώντας σε ανταποκριτή του Σκάι στην Ουάσινγκτον πως «ο κ. Ρουμελιώτης στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. του Ταμείου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ !!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ !!!!
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο θα καταρέει η Ελλάδα τόσο θα αναδεικνύονται οι ευθυνες αυτού του παγκοσμιοποιημένου κοπρόσκυλου που ακούει στο ονομα ΓΑΠ.

    Ο ηλιθιος εγκληματίας που βυθισε την Ελλάδα στην καταστροφή και καταδίκασε τον λαό της τουλάχιστον για δυο γεννιές εχει ακόμα μουτρα και μιλαει, εχει ακόμα μουτρα να βρισκεται σε αυτο τον τόπο,εχει ακομα μουτρα αυτο το ηλιθιο κατασκευασμα να μιλα για πολιτική, εχει ακόμα μουτρα να ζει και να αναπνεει οταν ειναι ο ηθικος αυτουργός αυτοκτονιών-δολοφονιών και εκατονταδων χιλιαδων καταστροφων επιχειρησεων. Ο πρωτεργατης της ολικης καταστροφής των εργασιακών σχέσεων της ανεργίας της θλιψης της απόγνωσης και της απελπισίας.
    Ο πρωθυπουργός που ηδη θα επρεπε να εχει εκτελεστεί μαζι με εκείνον τον σπιουνο αυτη την απροσαρμοστη μαιμου τον Παπακωνσταντινου αυτο το τσογλανι που σημερα ακομα το φυλανε για να μην τον ξεσκισουν.

    Να παρακαλανε να μην ερθει η ολικη καταστροφή πραγμα που μοιαζει αναποφευκτο γιατι δεν τους σωζει τίποτε οσο και αν τους φυλανε οσο και αν τους προστατεύουν. Πολλες φορες παει η σταμνα στην βρυση αλλα μια φορα σπαει. Αν νομιζουν οτι θα τους προστατευσουν τα μασονικα γουρούνια οι πατρονες τους οι χολεριασμενοι σκατογεροζομπι τοκογλυφοι ειναι γελασμενοι.

    Σιγα σιγα θα ανοιγουν τα στοματα οσο η χωρα θα οδευει στο βαραθρο και την καταστροφη πραγμα που δειχνει να μας πλησιαζει καθε μερα και πιο πολυ.

    Εχει ο καιρός γυρίσματα....
    Ελληνες που ψηφισανε αυτα τα καθαρματα στις εκλογές θα πρεπει να εχουν χωσει τα μουτρα τους στα σκατα οι βρωμιαρηδες οι παλιολιγδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά να τα βλέπει ο Μπαμπινιώτης και να αντικαταστήσει την ένοια της λέξης "βλάξ" με το σωστό που τελικά είναι "ΓΑΠ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση