GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας

Να διοργανώσει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας σκοπεύει ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της ισπανικής Αυτόνομης Περιφ...

Να διοργανώσει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας σκοπεύει ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της ισπανικής Αυτόνομης Περιφέρειας, Αρτούρ Μας, «είτε συμφωνεί η Μαδρίτη είτε όχι», όπως ανακοίνωσε μία μόλις ημέρα μετά την προκήρυξη πρόωρων περιφερειακών.
Εάν η έκφραση της λαϊκής βούλησης «μπορεί να γίνει μέσω δημοψηφίσματος, διότι το επιτρέπει η κεντρική κυβέρνηση, θα ήταν το καλύτερο. Εάν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει κανενός τύπου δημοψήφισμα, ή έκφραση, τότε εμείς θα πρέπει να το κάνουμε ούτως ή άλλως», είπε χαρακτηριστικά ο Μας μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο.
Ο Μας, προκηρύσσοντας χθες τις εκλογές, τόνισε πως έφθασε ο καιρός για την Καταλονία «να εξασκήσει το δικαίωμα της στην αυτοδιάθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση