GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολάντ χαιρέτισε το «σχέδιο-μπαζούκα» της ΕΚΤ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε σήμερα από το Λονδίνο το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που ανακοινώθηκε από την Ευρωπα...

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε σήμερα από το Λονδίνο το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), λέγοντας ότι ενήργησε «σύμφωνα με την εντολή της».
«Σέβομαι την ανεξαρτησία του θεσμού, αλλά πιστεύω ότι ενήργησε σύμφωνα με την εντολή που της έχει ανατεθεί» φροντίζοντας για τη «σταθερότητα των τιμών» και την «ανάπτυξη στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ στο πλευρό του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Η ΕΚΤ «ήταν επίσης συνεπής με ότι αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου», τόνισε.
Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε «τη δυνατότητα για τα κράτη μέλη που το ζητούν, όχι μόνο να έχουν την υποστήριξη που θα παρέχεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (MES)», αλλά και να επωφεληθούν από «την απεριόριστη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση