GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από το Βερολίνο: Διπλό χτύπημα (αύριο) από το Spiegel! Επίθεση στην Εκκλησία και τον Άνθιμο, ύμνοι για τον Ψαριανό...

ΜΟΝΟ στο PRESS-GR. Διπλό "χτύπημα" επιφυλάσσει σε ο,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα πληροφορείται αποκλειστικά το Pre...

ΜΟΝΟ στο PRESS-GR.

Διπλό "χτύπημα" επιφυλάσσει σε ο,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα πληροφορείται αποκλειστικά το Press-gr,  το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην έντυπη έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα.
 Κατ' αρχάς, θα έχει ένα δημοσίευμα στο οποίο θα αποκαλύπτει ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι διατυπωμένη έτσι ώστε μολονότι θα εχει αρνητικές διαπιστώσεις για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα, να αφήνει περιθώριο για να εγκριθεί με "πολιτική απόφαση" η εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31 δις. Με απλά λόγια, θα δίνεται η εντύπωση ότι σχεδόν μας κάνει χάρη η Γερμανία και μας κρατάει στην ευρωζώνη...
Το δεύτερο "χτύπημα" είναι ένα ρεπορτάζ για την Εκκλησία και την περιουσία της. Παραγνωρίζοντας το όποιο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αυτή την περίοδο, θα κατηγορείται ότι αρνείται να συμβάλει με περικοπές και φορολόγηση στην εύρεση νέων εσόδων για το κράτος. Όχι όμως μόνο αυτό. Θα υπάρχει και συνέντευξη με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο ο οποίος θα παρουσιάζεται κατ' ουσίαν και ως ρατσιστής λόγω των απόψεων που κατά διαστήματα διατυπώνει. Η γενική εικόνα δηλαδή θα είναι ότι οι επικεφαλής της Εκκλησίας αφενός είναι οπισθοδρομικοί και αφετέρου δεν θέλουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στον αντίποδα, το περιοδικό θα έχει "αγιογραφία" του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού οι απόψεις του οποίου για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος θα προβάλλονται έντονα και η στάση του θα αντιδιαστέλλεται από την τακτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ...

19 σχόλια

  1. Ο Ανθιμος ήθελε να γίνει κάτι άλλο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ "ΚΑΘΙΣΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο θεομπαιχτες σε ένα κείμενο..


    Δυο μαλάκες που δουλεύουν τον κόσμο.

    Δυο δυο στην μπανιέρα δυο δυο...(να δει που κάποτε θα ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ) εε ήρθε η ώρα μας.. άντε και καλή ψύχη... λευτεριά στον Τσοχατζοπουλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.tsekouratoi.gr/2012/10/600.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΝΚ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1 Οκτ 2012 1:15:00 μ.μ.

    Μην δείχνεις τόσο πολύ το IQ σου. Πάει άσχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 2 Οκτ 2012 1:46:00 π.μ.

    Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα, ρε καραγκιόζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούστε καλά ρε Καραγκιόζηδες της πολιτικής ελίτ με τα πολλά ακίνητα και αυτοκίνητα, ιδικά αυτό τον βλάκα τον Μειμαράκη αυτός σου μιλά και βάζω στοίχημα ότι κάτι έχει στο στόμα και το μασουλάει..

    Τον έβλεπα από παλιά και έλεγα, θεέ μου αυτό το πράμα θα το ψηφίσουν !!! και όμως το ψήφιζαν και τον ξαναψήφιζαν τα ζώα τέλος πάντων , άλλο είναι το θέμα ΑΣ ΠΆΕΙ ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε, η οικονομική αστυνομία, η οικονομική εισαγγελία, στα κώλο υποθηκοφυλακεία του Ηρακλείου του Λασιθίου,του Ρεθύμνου, τον Χανίων να δούνε πόσα ακίνητα έχουν Βουλγαράκης, Μειμαράκης , Κεφαλογιαννης, Μπακογιαννη, Μαρκογιαννακης ΚΑΙ ΣΙΑ και αν έχουν κάτω από 25-30 ο κάθε ένας ,εγώ θα πάω γαμιέμαι στη οδό Αθηνάς...

    Θέλομε να μάθουμε πως και τι έχουν ΌΛΟΙ αυτοί ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΆΝΟΙ σε όλη την Ελλάδα που κυνηγάνε σήμερα τους φουκαράδες.. ΑΡΧΊΔΙΑ ΘΑ ΜΆΘΕΤΕ.

    Με αυτούς τα έχουν οι έξω, ΑΥΤΟΥΣ με της αυλές τους θέλουν να ξηλώσουν από της ταΐστρες και όχι τον Ελληνικό ΛΑΟ ,τον ΛΑΟ τον πιέζουν μπας και ξυπνήσει και τους πάρει με της πέτρες , αλλιώς θα πρέπει να έλθουν με όπλα(το έχουν ξανακάνει και δεν πέτυχε, πάλι αθώοι την πλήρωσαν, και λένε ας τους πιέσουμε μπας και ξυπνήσουν να τους γαμήσι ο ίδιος ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ αλλά εμείς στα αρχίδια μας , μας φταίνε οι ΚΑΚΟΊ ΞΈΝΟΙ!!!

    Στην Ελλάδα υπάρχει μια κάστα 100.000 χιλιάδων ανθρώπων οι πολιτικοί με τους κολαούζους τους που βυζαίνουν τα 10.000.000 εκατομμύρια Ελλήνων.

    Έχουν φτιάξει ένα νομικό οπλοστάσιο για να αλληλοϋπερασπίζονται ΜΕΤΆΞΙ ΤΟΥΣ τρελό εεε,και όσοι νομίζουν ότι θα φύγουν με της φωνές και της διαμαρτυρίες είμαστε για κλάματα, ρε αυτοί ΌΛΟΙ με τους κολαούζους τους μας βλέπουν και γελάνε.

    Για να φύγουν αυτοί θέλουν κλωτσιές και δυνατές κλωτσιές με λαϊκά δικαστήρια βέβαιος βέβαιος και ΓΟΥΔΊ.

    Όταν έχουν φτιάξει άκου νόμο (βουλευτική ασυλία) περιμένετε ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ; ας γελάσω, όταν έχουν φτιάξει νόμο να κλείνει και να ανοίγει η βουλή και να παραγράφονται ΟΛΑΑΑΑ τα αδικήματα που έχουν διαπράξει περιμένετε ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ας ξανάγελάσω !!! αυτό το λέει ο Αδωνης ,ο Πλευρης, ο Βοριδης,ο Βενιζέλος ,ο Λοβέρδος,ο Κουνελάκιος, ο ΓΠΑ, ο Κουρασμένος,ο Σαμάρας η Ντόρα και σία δημοκρατία!!! ας ξαναγελάσω..

    Ρε την γαμώ αυτή την δημοκρατία σας μαζί με όλους εσάς που την υπηρετείτε και την επικαλείστε όταν σας βολεύει, ρε είμαστε το καλύτερο πλυντήριο παγκοσμίως ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΎΡΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΆΣΠΡΑ , ΑΠΌ ΛΕΦΤΆ, ΑΠΌ ΕΡΓΑΣΊΑ , ΑΠΌ ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ ΑΠΌ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ τύφλα να έχει η Κολομβία ρεεεεε .. Γαμώ την τύφλα όλων μας ... ΚΑΝΈΝΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΊΟ ΔΕΝ ΣΥΝΔΈΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΜΕ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΑΝ ΤΟ ΕΊΧΑΝ ΦΤΙΆΞΕΙ ΘΑ ΈΠΙΑΝΑΝ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 5 δις φοροφυγάδων ορίστε ισοδύναμα .. ΑΛΛΑ αυτοί ψάχνουν την απόδειξη του καφέ!!!! ΡΡΕΕΕΕ άντε γαμήσου για κράτος, ΌΤΙ ΣΚΑΤΆ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο δεν πιανονται οι Κλέφτες πολιτικοί μας , όσο ξεπουλάμε όσο όσο τον εθνικό μας πλούτο, όσο δεν φορολογούνται οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι , τα ξένα καρτέλ, όσο υπάρχουν οφ σορ, ΘΑ σου έχουν γαμήσι την μάνα ,την κόρη, της γυναίκα σου ,το γιο σου ΚΑΙ ΕΣΈΝΑ εργάτη ..


    Δεν σου φταίνε ΜΟΝΟ δημόσιοι και ιδιωτικοί υπαλληλοι που σου φωνάζουν τα παπαγαλάκια τον ΜΜΕ από το πρωί μεχρι το βράδυ όμως αυτά παίρνανε στο Ηλίθιο ΛΑΟ και τι κανει ο ηλίθιος; νομίζει ότι του φταίει ΠΑΝΤΑ ο διπλανός του που τραβάνε μαζί το κουπί στην γαλερα που τον έβαλαν , λέγοντας του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ ΆΛΛΗ ΛΎΣΗ ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΎΣΗ !!! μα σας την λέμε αλλά δεν την ακούτε με τα λόγια , μήπως θέλετε να την πούμε με αίμα; ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΛΈΝΕ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΧΡΥΣΆ ΑΥΓΆ ΈΧΟΥΝ 20% 30%.. έτσι οι αριστεροί αριστεριζονται και οι δεξιοί δεξιώνονται... Ο Τσε πέθανε πολεμώντας για τους εργάτες για τους φτωχούς εδώ ούτε να πολεμήσουμε δεν είμαστε άξιοι ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΎΜΕ!!!!

    Μπουτζουκας Τηλεμάχος Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ΣΤΟΥΣ Μπάτσους , χτυπάνε με τα γκλοπ ανάποδα , γαμάτε και δέρνετε και μετά βγαίνουν τα προεδρία σας και λένε ότι είναι και αυτοί ΛΑΟΣ.

    Βάση του συντάγματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΆΤΕ , Η ΝΑ ΔΙΚΆΖΕΤΕ ανθρώπους , η δουλειά σας είναι να συλλαμβανεται και μετά οι δικαστική εξουσία να επιβάλει ποινές...

    (αν αύριο βρεθεί πάλι κανένας μπαστος σε κανένα χαντάκι , θα βγει ο ΑΔΩΝΗΣ , Ο ΠΛΕΥΡΗΣ , Ο ΒΟΡΙΔΗΣ , Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ, Ο να λένε οι κακοί αριστεροί!!!!

    Ακούστε μάγκες, σε αυτό το μπουρδέλο που το λέτε ακόμα ελληνικό κράτος που δεν πληρώνετε κανείς στην ώρα του, οι εργάτες, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δημοσιογράφοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι , ακόμα ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε οι ηθοποιοί, φαρμακοποιοί, ΚΑΝΗΣ δεν πληρώνετε όλη η κοινωνια βράζει και δεν ακούει ούτε εργατοπατέρες ούτε κόμματα, ούτε κυβέρνηση, ούτε αρχηγούς , ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΥ θα το καταλάβετε ΜΑΛΑΚΕΣ ΌΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΘΡΈΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΓΌ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΎ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ. ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομιμοποιούν την πώληση ληγμένων τροφίμων!

    νακοινώθηκε χτες από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας η «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)», στους οποίους συνοψίζεται το «πνεύμα»... «εκσυγχρονισμού» των μέχρι σήμερα διατάξεων.

    Κραυγαλέα είναι η διάταξη των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ με την οποία «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

    Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες. Ακόμη, «την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής», βλέπε ο επιχειρηματίας!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ...ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΜΕ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΆΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΑΜΟΥΜΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ..ΑΚΟΥΣ ΜΩΡΗ ΨΑΡΩΚΑΣΕΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Φασίστας Γιαννης Μεταξάς 60 χρόνια πριν υπεράσπισε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της Πατρίδας λέγοντας ΟΧΙ στους ομοιδεάτισσα φασίστική Ιταλία και Γερμανία που ζήτησε παραχωρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος βγάζοντας τον Ελληνικό λαό στο μέτωπο.
    Σημερα η δημοκρατία της αλητο-σοσιαλιστικής γεννιάς του Πολυτεχνείου αρνείται να υπερασπιστεί την χωρα στο όνομα τάχα μιας διαλυμένης και παραχωρημένης σε ξένους οικονομίας και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας στους ιδιους εχθρούς που 60 χρόνια πριν κατατρόπωσε ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Γιάννης Μεταξάς.
    Ειναι ντροπή για οσους πιστεψαν στην δημοκρατία να την παρακολουθούν να εξευτελίζεται με τετοιΟ τρόπο από τοσο μικρούς πολιτικούς του πεζοδρομίου. Νοιώθω ντροπή που τη υπεράσπισα στα χρόνια της χούντας και αγωνίστηκα να την παραδωσω σε χερια που την βίασαν.
    Να γνωρίζουν όμως οι βιαστές και προδότες της οτι αργά η γρήγορα θα γευτούν την τιμωρία που αξίζει σε καθε βιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Φασίστας Γιαννης Μεταξάς 60 χρόνια πριν υπεράσπισε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της Πατρίδας λέγοντας ΟΧΙ στους ομοιδεάτισσα φασίστική Ιταλία και Γερμανία που ζήτησε παραχωρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος βγάζοντας τον Ελληνικό λαό στο μέτωπο.
    Σημερα η δημοκρατία της αλητο-σοσιαλιστικής γεννιάς του Πολυτεχνείου αρνείται να υπερασπιστεί την χωρα στο όνομα τάχα μιας διαλυμένης και παραχωρημένης σε ξένους οικονομίας και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας στους ιδιους εχθρούς που 60 χρόνια πριν κατατρόπωσε ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Γιάννης Μεταξάς.
    Ειναι ντροπή για οσους πιστεψαν στην δημοκρατία να την παρακολουθούν να εξευτελίζεται με τετοιΟ τρόπο από τοσο μικρούς πολιτικούς του πεζοδρομίου. Νοιώθω ντροπή που τη υπεράσπισα στα χρόνια της χούντας και αγωνίστηκα να την παραδωσω σε χερια που την βίασαν.
    Να γνωρίζουν όμως οι βιαστές και προδότες της οτι αργά η γρήγορα θα γευτούν την τιμωρία που αξίζει σε καθε βιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΟΊΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ...Και οι υπόλοιποι αυτά θα ψηφίσετε; ΑΥΤΆ θα περάσετε; ΑΠΌ που θα φύγετε ΡΕΕΕΕΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ....

    Το πακέτο μέτρων για το 2013 ορίζεται στα 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,3 θα προέλθουν από μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων...

    Για μισθούς έως 1000 ευρώ η μείωση θα φτάσει στο 2%. Από 1000 έως 1500 ευρώ η μείωση θα αγγίξει το 10%, από 1500 έως 2500 ευρώ, μείωση 20%, από 2500 έως 4000 ευρώ μείωση 30% και από 4000 ευρώ και πάνω η μείωση θα αγγίξει το 35%...(ΚΑΙ ΠΌΣΟΙ ΠΕΡΝΟΎΝ 2.500 με 4000 ευρώ;)

    Όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων, αυτές θα έχουν ως εξής:

    1000 – 1500 ευρώ: -3%
    1500 – 2000 ευρώ: -5%
    Πάνω από 2000 ευρώ: -12%

    καταργείται το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιούχους είναι μικρότεροι των 64 ετών. ( ποιοι το παιρνουν το ΕΚΑΣ οσοι εχουν ΜΙΚΤΌ ΠΡΟΣΈΞΕΤΕ ΜΙΚΤΌ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ 12.000 ΤΟ ΧΡΌΝΟ Δ.Λ 6000 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΌ δ.λ 6000 δια δωδεκα = 500 ευρώ τον ΜΗΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ)

    Στα επιδόματα καταργούνται όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά και αντικαθίστανται με ένα που όμως θα δίδεται με εισοδηματικά κριτήρια. Καταργούνται επίσης όλα τα ειδικά εποχικά επιδόματα ανεργίας και προβλέπεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα και για ασφαλισμένους προ του 1993.


    Αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και αύξηση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά 25% από τον Μάρτιο του 2013....


    ΧΟΊΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ...Και οι υπόλοιποι αυτά θα ψηφίσετε; ΑΥΤΆ θα περάσετε; ΑΠΌ που θα φύγετε ΡΕΕΕΕΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ.... με τα τρόφιμα και γενικά όλη η διαβίωση να ανεβαίνει;; ΠΆΡΕΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΌΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι με κοιτάς ρε ΝεοΔουλικό ζαβό;;
    Το Μονόδρομο σωτηρίας του Γιωργάκη τον θεωρούσες
    απάτη και λάθος. Καταραμένο.

    Τα επιχειρήματα του σάπια και τον λόγο του τρομοκρατικό.
    Εψαχνες τη σωστή συνταγή στα χείλη του αντιμνημονιακού
    αρχηγού σου με τα 18 σημεία.
    Δέκα, σου έλεγε, άμεσης εφαρμογής και
    τα υπόλοιπα σε "διαπραγμάτευση".
    Τώρα, σέρνεσαι στον ίδιο δρόμο. Με την ίδια συνταγή.
    Με τις ίδιες απειλές και φοβέρες.
    Και χειροκροτάς κι από πάνω, λοβοτομημένο Κάθαρμα;;

    Κι εσύ ρε, πράσινο π@π@ρι, τι με κοιτάς;;
    Μέτρησες πόσες φορές έσωσαν οι δικοί σου τη Χώρα;;
    Υπολόγισες πόσα πλήρωσες;; Σε μισθούς και συντάξεις;;
    Σε φόρους και χαράτσια;; Στις αυξημένες τιμές;;
    Λογάριασες πόσα χρόνια παραπάνω πρέπει να δουλέψεις...
    για να πάρεις σύνταξη...αν πάρεις;;
    Ξέχασες τους τοκογλύφους;; Τα διαπλεκόμενα;;
    ΟΛΑ εκείνα που ήθελες να τσακίσεις και να αλλάξεις;;
    Τι πέτυχες;;
    Ανθρώπους Εξαθλιωμένους και Χώρα υποθηκευμένη
    και Υποταγμένη.
    Μεγάλα όνειρα είχες...λαμόγιο του κερατά.

    Κι εσύ ρε, αρχιρουφιάνε της δημαρ, τι με κοιτάς;;
    Πως γίνεται να καταδικάζεις τα δυό πρώτα Μνημόνια και
    τώρα να συμφωνείς με τη συνέχιση και την επέκταση τους;;
    Που πήγαν οι καταγγελίες σου για την Υφεση;;
    Τις χιλιάδες χιλιάδων Ανέργων;;
    Η συμπάθεια σου και η φροντίδα σου για τους Αδύναμους
    με ποιά ισοδύναμα εξαργυρώθηκε;;
    Τη Μισθωτή εργασία και τους συνταξιούχους σε ποιόν
    ακριβώς (ταξικό) Τάφο τους έχωσες;;
    Οι κορώνες σου για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς
    με τι ανταλλάχτηκαν;; Με Εξουσία;; Με Θέσεις "ευθύνης";;

    Ναι ρε, Κτήνη της Συγκυβέρνησης.
    Αντέχω.
    Και σάς Πολεμώ.
    Μέχρι Τέλους.

    Ξέρω...Θα με Σφάξετε ή θα σας Τσακίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Οταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»!


    Ας δούμε κατ' αρχάς τα στοιχεία:

    Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας ΔΕΝ είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος...

    Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας...

    Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...

    Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας...

    Στη Γερμανία, μια μόνο τράπεζα, η Deutsche Bank, έχει μέγεθος που ανέρχεται σχεδόν στο ΑΕΠ όλης της χώρας...

    Στη Γαλλία, μια μόνο τράπεζα, η BNP Paribas, έχει μέγεθος που ξεπερνά όλο το ΑΕΠ της χώρας...

    Στην Ισπανία, μια μόνο τράπεζα, η Santander, έχει μέγεθος όσο και το ΑΕΠ της χώρας...

    Σε Σουηδία και Ολλανδία το μέγεθος του τραπεζικού τομέα ξεπερνά κατά 3,5 φορές το ΑΕΠ των δύο χωρών...

    Σύμφωνα με την «Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών» για το έτος 2010 το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού τομέα όσον αφορά μόνο τους «άυλους τίτλους» ξεπέρασε τα 1.030 δισ. δολάρια, όταν την ίδια χρονιά το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν μόλις 62 δισ. δολάρια. Δηλαδή, ήταν μεγαλύτερος κατά 16 τουλάχιστον φορές...

    Στην Αμερική, εν μέσω κρίσης, στο τρίτο τρίμηνο του 2009, το 80% της αύξησης των συνολικών κερδών προερχόταν από το χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος, όμως, αντιπροσωπεύει μόνο το 25% της αμερικανικής οικονομίας.

    Στην Ευρώπη το 2007 - 2008, ενώ το σύνολο της οικονομίας παρουσίαζε ρυθμούς μεγέθυνσης 3%, οι τράπεζες εμφάνιζαν ρυθμούς επέκτασης των κερδοσκοπικών τους κεφαλαίων από 40% μέχρι και 80% το χρόνο.

    Ταυτόχρονα, ενώ το εθνικό προϊόν αύξανε με ετήσιο ρυθμό 4%, ο δανεισμός της οικονομίας αύξανε με ρυθμό ανώτερο του 8%.

    Ολα αυτά μάς οδηγούν στον Χριστόφορο Κολόμβο, τον ήρωα της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας, ο οποίος το έθετε ως εξής:

    «Πίστη, ελπίδα, φιλευσπλαχνία αλλά πιο σπουδαίο απ' όλα αυτά είναι το τραπεζικό κέρδος»...

    Ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο» {1} παρατηρεί ότι στην επιδίωξή του για ένα κέρδος της τάξης του 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μην είναι έτοιμος να διαπράξει ο καπιταλιστής, ριψοκινδυνεύοντας ακόμα και να οδηγηθεί στην κρεμάλα.

    Εκείνο το 300% για το οποίο μιλούσε ο Μαρξ, και για το οποίο ο καπιταλιστής είναι έτοιμος να διαπράξει κάθε έγκλημα, αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα και την τυπική λειτουργία του ιμπεριαλισμού, από την εποχή που ο Λένιν έκανε λόγο για τον «τοκογλυφικό ιμπεριαλισμό».

    Φάση κατά την οποία «οι τράπεζες μετεξελίσσονται από το μετριόφρονα ρόλο των μεσολαβητών σε πανίσχυρους μονοπωλητές, που διαθέτουν σχεδόν όλο το χρηματικό κεφάλαιο του συνόλου των καπιταλιστών και των μικρονοικοκυραίων...»

    2.Ιδού πώς στο παραπάνω πλαίσιο προκύπτει η «φούσκα» ως αποτέλεσμα της έμφυτης ροπής του χρηματιστικού κεφαλαίου (δηλαδή της σύμφυσης βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου) στην αναζήτηση κέρδους:

    Το 1980, η αξία των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων ήταν 12 τρισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    Το 1995 είχε ήδη φτάσει στα 64 τρισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 200% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    Το 2005 είχε εκτιναχτεί στα 140 τρισεκατομμύρια δολάρια ή πάνω από 300% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 2007στο 350% του παγκόσμιου ΑΕΠ!

    Σε διάστημα λιγότερο της τριακονταετίας, δηλαδή, τα περιουσιακά στοιχεία που με τη μορφή μετοχών, ομολόγων κ.λπ. κατείχαν στα χέρια τους τραπεζίτες και κάθε λογής κεφαλαιούχοι και ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 1.500%!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Οταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»!

    Ανακεφαλαιώνουμε:

    1. Ο όγκος των συναλλαγών που αφορά την πραγματική οικονομία δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 2% του συνόλου των χρηματικών συναλλαγών.

    2. Το Ενεργητικό των τραπεζών τη στιγμή της εκδήλωσης της κρίσης ήταν τριπλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ και η αξία των παραγώγων 16 φορές (!) μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ΑΕΠ.

    3. Ενώ το 2006 το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν 47 τρισ. δολάρια, η αξία των μετοχών ήταν 51 τρισ. δολάρια, των ομολόγων 68 τρισ. δολάρια και των παραγώγων... 473 τρισεκατομμύρια. Το 2009, το μέγεθος των παραγώγων είχε ανέλθει στα 900 τρισ. δολάρια!

    4.Σε κάθε κράτος της Ευρώπης ο κύκλος εργασιών των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στο έδαφός του υπερβαίνει κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας.

    Μεσούσης της κρίσης, ο κύκλος εργασιών των τραπεζών στην Ιρλανδία ανήρχετο στο 700% του ΑΕΠ της χώρας, στην Ελβετία στο 650%, στη Γαλλία 320%, στη Γερμανία στο 280%.

    5.Στην Ευρωζώνη, όπου το ΑΕΠ των χωρών που την απαρτίζουν κινείται στα 10 τρισ. ευρώ, το Ενεργητικό των τραπεζών ήταν το 2010 πάνω από 43 τρισ. ευρώ, δηλαδή 4 και πλέον φορές μεγαλύτερο.

    6.Κάθε δευτερόλεπτο, στο σύγχρονο κόσμο διακινούνται με ηλεκτρονική μορφή στην παγκόσμια αγορά χρήματος περί τα 320 δισ. δολάρια.

    7.Το 2008, τα παράγωγα διεθνώς αναλογούσαν στο 976% του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος!

    Τι σημαίνουν τα παραπάνω:

    α) Οτι η χρηματοπιστωτική «φούσκα» και η υπερεπέκταση του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν συνιστά παρά μια τυπική λειτουργία του καπιταλισμού από συστάσεώς του και ειδικά στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο.

    β)Ο «καπιταλισμός - καζίνο», που εντελώς πρόσφατα ανακάλυψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Μοσκοβισί, είναι ο μόνος μονοπωλιακός καπιταλισμός που υπήρξε, υπάρχει και που μπορεί να υπάρξει.

    Ηδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπως τονίζει ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό», το 40% του συνολικού πλούτου της Βρετανίας προερχόταν από τόκους κεφαλαίων που ήταν τοποθετημένα στο εξωτερικό.

    Ως εκ τούτου, μετά μάλιστα τις τοποθετήσεις του κ. Σόιμπλε, της κυρίας Λαγκάρντ, του κ. Μοσκοβισί, της Αγίας Οικογένειας των Βρυξελλών εν συνόλω, που δικαιολόγησαν τις αποφάσεις τους για την Κύπρο στο όνομα της ανάγκης, όπως είπαν, να μειωθεί το μέγεθος του τραπεζικού τομέα του νησιού- παρουσιάζοντας δηλαδή σαν «δικαιολογητική βάση» για τα ενδοϊμπεριαλιστικά τους παιχνίδια το ίδιο το έγκλημα του συστήματος που υπηρετούν -δεν έχουμε παρά να αναφωνήσουμε όπως ο Σαίξπηρ στον «Εμπορο της Βενετίας»:


    Με την ανάπτυξη του τοκοφόρου κεφαλαίου και του πιστωτικού συστήματος φαίνεται σα να διπλασιάζεται όλο το κεφάλαιο και, που και που, να τριπλασιάζεται από τον διαφορετικό τρόπο, με τον οποίο το ίδιο κεφάλαιο ή ακόμα η ίδια μόνο χρεωστική απαίτηση εμφανίζεται σε διάφορα χέρια με διάφορες μορφές.

    Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του "χρηματικού κεφαλαίου" είναι καθαρά πλασματικό».

    ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΠΟΤΑ!!!! Η ΘΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΝ TV....

    ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΨΥΦΗΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - Μισθοί 490 ευρώ σε προγράμματα ανέργων, ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως, έπειτα από αιφνιδιαστική τροπολογία Στουρνάρα...

    Άλλη μια μεγάλη στιγμή της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας έλαβε τέλος....

    Πάλι καλά που υπάρχει και η ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση... Αλλιώς ποιος ξέρει; ...Μπορεί να περνούσε και η αμισθί εργασία για όλους!!

    Σε πανηγυρικό κλίμα, οι βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν αργά το βράδυ της Κυριακής την κατάργηση του κατώτατου μισθού, που με αιφνιδιασμό μαφιόζικου τύπου έφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


    Η διαδικασία-παρωδία, που υποτίθεται δεν θα ψήφιζε άλλα μέτρα, κορυφώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Αυτό το Spiegel κατήντησε αηδία. Συναγωνίζεται με την Bild, γιά να
    προωθεί στην Ελλάδα τους αχρηστότερους που θα εξυπηρετήσουν όμως τα συμφέροντα της Γερμανίας, δηλ. την ληστεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ κράτους. Και βεβαίως οι ξένοι ενδιαφέρονται γιά το πως θα εξοντώσουν τους Έλληνες πολίτες γιά να μη υπάρχει αντίδραση στα άνομα σχέδια τους, και όχι γιά να εξοντώσουν τους υπηρέτες τους. Ξυπνήστε διάολε πιά, μη φαντάζεσθε
    μπαρούφες, του τύπου " οι ξένοι θέλουν να ξυπνήσουν οι Έλληνες γιά να εκδιώξουν τους κλέφτες πολιτικούς τους "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση