GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή όσοι κατεβάζουν μουσική από το Διαδίκτυο στην Ιαπωνία...

Ένας νέος νόμος θεσπίστηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία θα οδηγείται στην φυλακή όποιος κατεβάζει μουσική από το Διαδίκτυο. Συγκεκ...


Ένας νέος νόμος θεσπίστηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία θα οδηγείται στην φυλακή όποιος κατεβάζει μουσική από το Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα,θεωρείται ποινικό αδίκημα και προβλέπεται ποινή φυλάκισης ως και 2 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ο πρώτος νόμος στην Ιαπωνία που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία. Αν κάποιος ανεβάζει παράνομα μουσική ή βίντεος στο Διαδίκτυο, είναι δυνατόν να του επιβληθεί ποινή 10 ετών και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων γιεν.
Το ΒΒC αναφέρει πως η ιαπωνική βιομηχανία του θεάματος ήταν εκείνη που πίεσε για σκληρότερους νόμους, καθώς έρευνα του 2010 είχε δείξει το ποσοστό που κατεβάζουν παράνομα τέτοιο περιεχόμενο είναι 10 φορές μεγαλύτερο από ότι νόμιμα.
Αντίθετα, στις ΗΠΑ η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας προβλέπει μόνο πρόστιμα, αρκετά ψηλά ορισμένες φορές, και φυλάκιση σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση