GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παντρεύεστε ή χωρίζετε; Περάστε πρώτα από τον συμβολαιογράφο σας!

Ανατροπές στα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής, φέρνει το νέο σχέδιο επιχείρησης «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγ...

Ανατροπές στα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής, φέρνει το νέο σχέδιο επιχείρησης «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης να ανακοινώσει το πλαίσιο «επιχείρησης» με την επωνυμία «Αριάδνη», που θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.
Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.
Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.
Η επιλογή των συμβολαιογράφων στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν τη σφραγίδα του κράτους και πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα για να περνάνε οποιεσδήποτε μεταβολές.
Έτσι με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην προσπάθεια πάταξης της παραβατικότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται το πολύ σε 24 ώρες για οποιαδήποτε αλλαγή. Εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα υπάρξει ξανά απογραφή από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Να σημειωθεί ότι το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 40 – 60 ευρώ.

4 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ; ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ-ΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ! ΕΝΩ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΊΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ Ή ΣΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρoς Θεού.Μην κουράσουμε κανέναν δ.υ.
    Δεν είμαστε απλά καταδικασμένοι να πληρώνουμε αυτούς τους βρυκόλακες μια ζωή,αλλά πρέπει να κάνουμε και τη "δουλειά" τους.Φροντίζει για αυτό η κυβέρνηση προσθέτοντας κι άλλη γραφειοκρατεία εκεί που έπρεπε να την είχε εξαφανίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΠΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ

    ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 60000 ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί, εκτός απ' τούς κοπρίτες, δήθεν Ληξιάρχους τών δήθεν Δήμων, τού δήθεν συνδικαλιστή αρχιτραμπούκου (ΚΚΕεξ) ΒαλασοΠιπερογιαννόπουλου,
    νά λάβετε υπ' όψιν σας ότι η προσπάθεια ίσως παρακάμψει καί τούε "άλλους" σκληρά εργαζόμενους, δήθεν εκτελούντας χρέη Ληξιάρχου,
    τούς ημι-Κρατικούς Παππάδες, ντέ ...

    Άντε, ρέ, νά δούμε, μπάς καί μέ κανά δυό-τρία εξηντάευρα στή ζωή μας, ξεφορτωθούμε εσμούς κοπόσκυλων παρασίτων δήθεν εργαζομένων ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση