GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Chinese Global Times: Μέχρι και Ουιγούρους ισλαμιστές μισθοφόρους έστειλε η Άγκυρα στην Συρία!

Μέχρι και… Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chi...








Μέχρι και… Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chinese Global Times που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μισθοφόρικοί πυρήνες από το Ανατολικό Τουρκεστάν του Ισλαμικού Κίνηματος (Etim, έχουν στρατολογήσει και Ουιγούρους Τούρκους από την περιοχή Xinjiang στα δυτικά της Κίνας και έχουν σταλεί μέσω Τουρκίας στην Συρία.
Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας, τα μέλη της Etim και η Ένωση Παιδείας και Αλληλεγγύης του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETESA) πηγαίνουν στη Συρία από τον Μάιο και έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες.
“Η Etim βοηθιέται από την Αλ Κάιντα και συγκεντρώνουν κεφαλαια μέσω των ναρκωτικών της εμπορίας όπλων, απαγωγές και ληστείες,” ανέφερε η πηγή στους Global Times.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Etim επιλέγει “αυτονομιστές, εγκληματίες και τρομοκράτες” για να λαβουν”μυστική τρομοκρατική εκπαίδευση”.
“Μετά τη λήψη εντολών από την Αλ Κάιντα, αλλά και υποστήριξη από την Τουρκία, οι τρομοκράτες από την Κίνα ήρθαν στη Συρία για να συναντηθούν με τζιχαντιστές ήδη επί τόπου πριν σχηματισουν ομάδες πρώτη γραμμής. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει αυτή την τακτική γιατί θα υποστεί συνέπειες των πράξεων της.”
Το Συμβούλιο Ασφαλείας το 2009 περιέλαβε το Etim στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που μάχονται εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης για να αποσπάσουν την επαρχία Xinjiang την Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων Τούρκων από την Κίνα.
Προσπαθώντας να επιτύχει το στόχο αυτό, το Κίνημα έχει πραγματοποιήσει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς άμαχους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Τα παραπάνω εξηγούν την σθεναρή στάση της Κίνας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, καθώς είναι προφανές ότι αν επικρατήσουν θα επιστρέψουν οι Κινέζοι ισλαμιστές στην Κίνα και θα οργανώσουν και εκεί αντάρτικο, αυτή την φορά κατά της Κίνας. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ μόνο τυχαία δεν έχουν ανάψει την ισλαμική φλόγα στην περιοχή…
Την ίδια στιγμή επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα η στρατηγική κατάσταση στην Συρία για τους ισλαμιστές: Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) δήλωσε ότι θα υποχρεωθεί να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας σε περίπτωση νέων επιθέσεων όπως αυτές που εξαπέλυσε χθες η ταξιαρχία του Salahuddin Al-Ayoubi κατά της κουρδικής συνοικίας στο Χαλέπι, ενώ μια άλλη ομάδα που συνδέεται με την Τουρκία επιτέθηκε στις 28 Οκτ σε ένα κουρδικό χωριό στην περιοχή του Αφρίν.
«Οι επιτιθέμενες ομάδες πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του κουρδικού λαού. Δεν πρέπει να είναι οι δολοφόνοι του κουρδικού λαού εμπιστευόμενοι την Τουρκία. Αν επιμείνουν για αυτές τις επιθέσεις, θα πρέπει να ξέρουν ότι εμείς, ως κίνημα για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν, θα υποχρεωθούμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στον λαό μας του Δυτικού Κουρδιστάν», δήλωσε το PKK σε ανακοίνωση.
«Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση και να συμμετάσχουμε στη συριακή σύγκρουση. Ο λαός μας θέλει θα συνεχίσει την ουδέτερη θέση του», πρόσθεσε η οργάνωση που διεξαγάγει έναν ένοπλο και λαϊκό αγώνα για 30 χρόνια έναντι της Άγκυρας για τα θεμελιώδη δικαιώματα του κουρδικού λαού.
Καλώντας τη συριακή αντιπολίτευση να μην πέσει στις παγίδες της Τουρκίας, το ΡΚΚ, δήλωσε: «Αντ ‘αυτού, οι ομάδες της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εργαστούν για την ενότητα στο πλαίσιο της αναγνώρισης των νόμιμων δικαιωμάτων του κουρδικού λαού».
«’Ολος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το Δυτικό Κουρδιστάν έχει την υποστήριξη ολοκλήρου του κουρδικού λαού και ότι αυτός ο λαός έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ανταποκριθεί στις επιθέσεις», υπογράμμισε το PKK.
Στις 26 Οκτωβρίου, δεκάδες «αντάρτες» διεισδύσαν στο Achrafiye, κουρδική περιοχή στο Χαλέπι, ανοίγοντας πυρ εναντίον κατοίκους, αλλά υπέστησαν πανωλεθρία.
Σύμφωνα με τους Κούρδους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φατρίες» από τις οποίες τη ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi, που συνδέεται με το πολιτικό κόμμα Azadi που υποστηρίζεται από την Τουρκία.
Μια άλλη ομάδα που υποστηρίζεται από την Τουρκία, η Ammar Dadika, που είναι γνωστή ως «Αμπού Ομάρ Νταντικά», επιτέθηκε στις 28 Οκτωβρίου εναντίον του κουρδικού χωριού Qestel στην περιοχή του Αφρίν, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Πρόκειται για μια ομάδα Τουρκομάνων που οπλίζεται από την Τουρκία. Η απάντηση του YPG ήταν γρήγορη. Οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν χωρίς τραυματισμούς.
Την παραμονή της επίθεσης κατά της κουρδικής γειτονιάς στο Χαλέπι, στις 25 Οκτωβρίου, ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ βομβάρδισε την περιοχή Achrafiye, σκοτώνοντας 15 άτομα μεταξύ των οποίων 3 Αράβων και ένος Τουρκμένου μισθοφόρου. Πάνω από 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Κούρδου τηλεοπτικού δημοσιογράφου Ronahi, Κένταλ Welat και του ανταποκριτή του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Firat, Cudi Ronahi τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση.
Οι Μονάδες της Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων των οποίων ο αριθμός των μαχητών εκτιμάται σε περισσότερα από 10.000, δημιούργησαν μέχρι στιγμής τέσσερις ταξιαρχίες στην κουρδική περιοχή. Βρίσκονται στο Αφρίν, Καμισλό, Κομπανί και Σερέ Κανιγιέ.
Ο συριακός κουρδικός πληθυσμός εκτιμάται σε 3,5 εκατ. ευρώ, ήτοι το 15% του πληθυσμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένων μισό εκατομμύριο στη Δαμασκό και 600.000 στις δύο περιοχές του Χαλεπίου, Sheikh Maqsood και Achrafiye. Η ασφάλεια των δύο αυτών περιοχών εξασφαλίζεται από τις κουρδικές δυνάμεις, όπως στο Συριακό Κουρδιστάν.
Η Ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi
Στις 27 Σεπτεμβρίου, η ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi Saleh, της οποίας ο επικεφαλής Σαλήχ Abdoulkadir κατοικεί στην Τουρκία είχε επιτεθεί σε ένα σπίτι που ανήκει σε μέλος του YPG στο χωριό Iska στην περιοχή του Αφρίν, υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Το μέλος του YPG και δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.
Σε ανακοίνωση του, το YPG είχε καλέσει την ομάδα αυτή να αφοπλιστεί, προειδοποιώντας: «Δεν θα ανεχτούμε την παρουσία καμίας δύναμης που υποστηρίζονται από ξένους. Αν αυτή η ομάδα δεν παραδοθεί, θα ξεκινήσουμε μια νομιμοποιημένη επιχείρηση εξαθλίωσης».
Τα κουρδικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει τον Ιούνιο 2012 ένα μυστικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που απευθυνόταν στο τουρκικό προξενείο στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, για την αποσταθεροποίηση της περιοχής των Κούρδων. Το έγγραφο μίλαγε για συναντήσεις μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Saleh Abdoulkadir για να αναγκάσει τις ένοπλες κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στην αραβική αντιπολίτευση.
Πηγή
filologos10.wordpress.com

1 σχόλιο

  1. Αντικριστης31 Οκτ 2012, 6:23:00 π.μ.

    Αυτή την δόλια στρατηγική των πρόστυχων Τούρκων να την κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάψει επιτέλους να στηρίζει τους μουσουλμάνους μετανάστες γιατί τρέφει με την απερισκεψία του μια ατομική βόμβα στην πατρίδα μας.
    Έφεραν οι απερίσκεπτοι τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Νομική για να πιέσουν για την άδεια παραμονή τους και όταν κατάλαβαν την ηλιθιότητά τους έκαναν τάχα ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη.
    Αυτοί τους οι απερισκεψία στο θέμα των μεταναστών απωθεί πολλούς δυσαρεστημένους από τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο να τους εμπιστευθεί διότι είναι επιπόλαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση