GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος υπό όρους ο λιβανέζος μαχητής Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα

Ο Λιβανέζος μαχητής Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα κρατείται επί 28 χρόνια σε γαλλικές φυλακές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία δύο διπλωματών...

Ο Λιβανέζος μαχητής Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα κρατείται επί 28 χρόνια σε γαλλικές φυλακές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία δύο διπλωματών του 1982.
Σήμερα κέρδισε την υπό όρους απελευθέρωσή του, όμως παραμένει στη φυλακή έπειτα από έφεση που άσκησε η εισαγγελία, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Δικαστήριο του Παρισιού αποδέχθηκε το όγδοο αίτημα του πρώην επικεφαλής των FARL (Ένοπλες Επαναστατικές Παρατάξεις του Λιβάνου) να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να φύγει από το γαλλικό έδαφος.
Όμως η απόφαση ανεστάλη μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελία που αντιτίθεται στην απελευθέρωσή του.
Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, 61 ετών, που είχε στρατολογηθεί από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), συνελήφθη στις 24 Οκτωβρίου 1984 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1987 για την εμπλοκή του στις δολοφονίες το 1982 στο Παρίσι δύο διπλωματών, του αμερικανού Τσαρλς Ρόμπερτ Ρέι και του ισραηλινού Γιάκοβ Μπαρσιμάντοφ.
Ο Αμπντάλα είχε δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερος από το 1999 και κατάφερε να κερδίσει την υπό όρους απελευθέρωσή του το 2003. Όμως εφετείο ανέτρεψε την απόφαση αυτή τον Ιανουάριο του 2004.
Εξάλλου τον Μάιο του 2009 το εφετείο του Παρισιού απέρριψε το αίτημα του Αμπντάλα να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους χαρακτηρίζοντάς τον «αδυσώπητο και αποφασισμένο μαχητή» που υπάρχει κίνδυνος να συνεχίσει τη δράση του αν απελαθεί στον Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση