GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση της Pulse: Νέο προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ

  Νέο προβάδισμα 4,5%  δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ  δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμ...

 Νέο προβάδισμα 4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή ενώ πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων οι πολιιτκοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης σημειώνουν πτώση μετά την υπερψήφιση των νέων μέτρων, ενώ καταγράφεται εντονα η απογοήτευση τών πολιτών από τη στάση των εταίρων και τών δανειστων.
Επίσης, η πλειοψηφία θεωρεί ότι με την εκταμίευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί, ούτε η αβεβαιότητα θα εκλείψει.
Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 26%
ΝΔ: 21,5%
Χρυσή Αυγή: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΚΚΕ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 4%
Την ίδια ώρα, μεγάλη πτώση καταγράφεται στη δημοτικότητα των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, πτώση 8,16% καταγράφεται στη δημοτικότητα του κ. Σαμαρά, πτώση 6,28% στου κ. Βενιζέλου και 2,76% πτώση στη δημοτικότητα του Φώτη Κουβέλη.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 26% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.

4 σχόλια

  1. Εξαίρεσε τη σύζυγο Λοβέρδου από τη διαθεσιμότητα ο Μανιτάκης;

    Είκοσι έξι υπάλληλοι είναι η πρώτη «φουρνιά» που εμπίπτει στις διαδικασίες της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο… Αντώνης Μανιτάκης. Ανάμεσά τους και πολύτεκνοι…
    Στο υπουργείο διατυπώνονται ήδη πολλά παράπονα γιατί εξαιρέθηκε από την πρώτη «φουρνιά» των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων και υπάλληλος η οποία διορίστηκε το 2010 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν υπηρέτησε σε αυτό ούτε μία μέρα γιατί αμέσως αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της, Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

    ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΔΛΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6ήμερο άγχος ...

    Τι παραπάνω να κάνει ;;;

    Προσπαθεί να συντηρήσει την φωτιά αλλά...(εδώ γελάμε με τις μαλακί@@ της φυλλάδα του Δελατόλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά είναι ατελείωτος ο κατάλογος από ανάλογα παραδείγματα στελεχών πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταλάβει στο παρελθόν κορυφαίες κρατικές θέσεις και τώρα εμφανίζονται λάβροι απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους.

    Άραγε με τι ικανότητες και με ποια αξιοκρατικά κριτήρια κάποιος γίνεται Νομάρχης στην ηλικία των 25 ετών ή πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του πτυχίου του διορίζεται στην Εθνική Τράπεζα;

    Και αν ακόμη δεχτούμε ότι πρόκειται για παιδιά θαύματα γιατί δεν δοκίμασαν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα και να γίνουν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων με την αξία τους αλλά επέλεξαν την «ασφάλεια» του «κακού» πλέον δημοσίου;

    Άραγε πως αισθάνεται ένας πτυχιούχος του σήμερα που δεν μπορεί να βρει δουλειά ούτε με τον βασικό μισθό των 500 ευρώ, όταν μαθαίνει ότι αυτοί που τον οδήγησαν με τις πολιτικές τους στην απόγνωση είχαν μπει στο δημόσιο από τα 22 τους.

    Άραγε πως αισθάνεται ένας δημόσιος υπάλληλος που αναγκάστηκε κάποια στιγμή να περάσει από το πολιτικό γραφείο κάποιου βουλευτή, όταν ακούει τώρα ότι το «κρατικοδίαιτο» πολιτικό κατεστημένο που τον διόρισε στο δημόσιο τον θεωρεί τώρα υπεύθυνο για όλα τα δεινά του κόσμου, ανεξάρτητα από το αν είναι ικανός και αναγκαίος στην θέση του.

    Πόση υποκρισία μπορεί να έχει η συζήτηση περί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όταν γίνεται από αυτούς που αποδεικνύονται οι πιο «κρατικοδίαιτοι» όλων;

    Αν χρειάζεται να ανοίξουμε την συζήτηση για το δημόσιο τομέα, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει πέρα από τις ολοκληρωτικές λογικές του νεοφιλελευθερισμού. Και αν χρειαστεί να κάνουμε και μια θετική πρόταση, όπως μας κατηγορεί για το αντίθετο η τρικομματική κυβέρνηση, ας καλέσουμε το λαό να «απολύσει» όλο αυτό το πολιτικό δυναμικό που στήριξε και στηρίζει όλες τις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση