GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάχη για το «μέλλον» της Κρητικής ρακής...

Μάχη για να προστατέψουν την Κρητική ρακή, δίνουν οι καζανάρηδες του νησιού, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συστρατευτούν σε μαζικές κ...

Μάχη για να προστατέψουν την Κρητική ρακή, δίνουν οι καζανάρηδες του νησιού, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συστρατευτούν σε μαζικές κινητοποιήσεις εάν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα για τον κλάδο τους, υπό την πίεση των ποτοποιών.
Όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στο flashnews.gr οι αποσταγματοποιοί του νομού Ηρακλείου, η κυβέρνηση θέλει να βάλει λουκέτο στα καζάνια της Κρήτης, εάν ενδώσει στις πιέσεις επιτήδειων, που ζητούν να απαγορευτεί η απευθείας πώληση της ρακής από τους παραγωγούς, επιβάλλοντας, παράλληλα και δυσβάστακτους φόρους ανάλογους με αυτούς που ισχύουν στα ξενόφερτα ποτά, όπως για πχ στο ουίσκι.
Η συνάντηση που είχε ο σύλλογος παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς νομού Ηρακλείου με τον υποργό οικονομικών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επανεξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης.
Ωστόσο οι καζανάρηδες δεν επαναπαύονται. Αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί του νησιού για τις τελευταίες εξελίξεις.
Πρώτος σταθμός των ενημερωτικών εκδηλώσεων ήταν ο Δήμος Μινώα Πεδιαδος, όπου τα μέλη του συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς νομού Ηρακλείου είχαν συνάντηση με καζανάριδες της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί παρόμοιες συναντήσεις και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.
Ρένα Βουρεξάκη
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση