Γιατί οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα κρίνουν τι θα γίνει στη χώρα

Βέτο Καραμανλή για την κόρη του Τατούλη. Για ποιον λόγο το κάνει...

Τα ψέματα, η παραπλανητική διαφήμιση και πώς την πάτησε η μπύρα FIX

Μάζευε για 27χρόνια τα ψιλά του. Δείτε τι "περιουσία" έφτιαξε!

PRESS-GR. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Αυτό είναι το πόρισμα για τον Γ. Καρατζαφέρη

Μια συνέντευξη διαφορετική: "Λόγω της κρίσης, τα κατοικίδια μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα..."

Μια συνέντευξη διαφορετική: "Λόγω της κρίσης, τα κατοικίδια μένουν χωρίς  ιατρική φροντίδα..."
Ο Καθηγητής Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σεραφείμ Παπαδημητρίου

Δείτε πως είναι σήμερα ο ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ και με τι ασχολείται

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Επεισόδιο περιπολικού του Λιμενικού με υπέρτερες τουρκικές Δυνάμεις

 

27 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο: Γνωρίστε την Τιθορέα...

Ο παραδοσιακός οικισμός της Τιθορέας με τα πέτρινα σπίτια, το αρχαίο τείχος με τα δύο κάστρα, το νερόμυλο μέσα στο φαράγγι του Καχάλα και το δάσος, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τις παρθένες φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου του Παρνασσού.
Ο αιωνόβιος πλάτανος στην χωμάτινη κεντρική πλατεία του χωριού, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τα ψηφιδωτά στο δάπεδο όπου χρονολογούνται από τον 4ο-5ο αιώνα π.Χ., τα εκκλησάκια του Αββά Ζωσιμά (ένα από τα δύο που υπάρχουν στον κόσμο), της Παναγίας και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου χτισμένα πάνω σε αρχαίους ναούς όπως της Αθηνάς του Ανούβη κ.λ.π. είναι μερικοί από τους θησαυρούς της περιοχής. 
Φυσικό στολίδι το μοναδικό στο νομό Φθιώτιδας ’’αισθητικό δάσος’’ με πλούσια βλάστηση από έλατα, κέδρα, κουμαριές και άλλα αυτοφυή δέντρα και θάμνους. Η σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου, το φαράγγι του ΚΑΧΑΛΑ με τους πολυσχιδείς βράχους και τις αμέτρητες σπηλιές που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη.
Η θέα του φαραγγιού από την εκκλησία του χωριού και το άγαλμα του  Ανδρούτσου (πλακωτό) είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Το ορειβατικό μονοπάτι Ε65 που αρχίζει ή τελειώνει στην Τιθορέα(Τιθορέα-Λιάκουρα-Γεροντόβραχος-Καταφύγιο Δέφνερ-Αρκουδόρεμα-Καλύβια λιβαδιού Αράχωβας-Κορύκειον Ανδρον-Παναγιά-Κρόκι-Δελφοί...Σήμανση ταμπέλα, κόκκινο τετράγωνο με άσπρο πλαίσιο) καθώς και τα εξωκλήσια Προφήτη Ηλία, Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννη (μπροστά-πίσω), Ζωοδόχου Πηγής κ.λ.π. είναι αξιόλογα σημεία για διαδρομές μέσα στο δάσος.
Ο παραδοσιακός οικισμός της Τιθορέας βρίσκεται μιάμιση ώρα από την Αθήνα και είναι προσβάσιμος με αρκετά μεταφορικά μέσα, μιας και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα απο την Π.Ε.Ο. (Κόμβος Κάτω Τιθορέας).
Ακόμα η προσέγγιση στο χωριό μπορεί να γίνει και από το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθηνας - Θεσσαλονίκης, από τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κάτω Τιθορέα σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από την Τιθορέα. Η σπάνια φυσική ομορφιά της Τιθορέα θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Τις πληροφορίες και το υλικό μας το έστειλε ο αναγνώστης μας Αριστοτέλης Καπερώνης.
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :