GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιάννης Σγουρός και η Ζέττα Μακρή μοιράζουν χρήμα από το ΕΣΠΑ χωρίς ...αιδώ!

Οταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε προεκλογικά το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν», κάτι φαίνεται ότι ήξερε. Γιατί διαφορετικά π...

Οταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε προεκλογικά το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν», κάτι φαίνεται ότι ήξερε. Γιατί διαφορετικά πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει περάσει ποτέ η χώρα, η Περιφέρεια Αττικής εντάσσει και χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013 με το ποσό των 55.000.000 ευρώ το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής!
Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε! Την ώρα που η κοινωνία πεινάει, την ώρα που σε 450.000 οικογένειες στην Ελλάδα δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ τον μήνα στο σπίτι τους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός εντάσσει προγράμματα στο ΕΣΠΑ ύψους 55.000.000 ευρώ, κονδύλια της Ε.Ε., δηλαδή με κοινοτική συνδρομή (46.750.000 ευρώ), αλλά και με εθνική συμμετοχή ύψους 8.250.000 ευρώ!
Τα χρήματα αυτά, τα οποία προφανώς οφείλει η χώρα μας να απορροφήσει, θα δαπανηθούν ως το 2015 για την αξιοποίηση της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής καθώς και για την κατάλληλη αξιοποίηση της σχέσης τουρισμού - πολιτισμού, έτσι ώστε να καταστεί η Αττική ισχυρό περιφερειακό κέντρο Πολιτισμού και Παιδείας.
Στους ειδικούς στόχους θα χρηματοδοτηθούν δράσεις όπως υποδομές πολιτισμού μητροπολιτικού χαρακτήρα, κατασκευή νέων υποδομών πολιτισμού, ενίσχυση και βελτίωση υφιστάμενων υποδομών πολιτισμού, ανάπτυξη συνεκτικών πολιτιστικών υποδομών και δημιουργία χώρων εκδηλώσεων σύγχρονου πολιτισμού.
Η «δημοκρατία» είναι υπέρ της ανάπτυξης και του πολιτισμού και του τουρισμού και της παιδείας. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά, και στο πλαίσιο της δυνατότητας που προσφέρει το ΕΣΠΑ για μετακινήσεις κονδυλίων και για τον προγραμματισμό άλλων δράσεων, καλό θα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους να πήγαιναν σε δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αλλωστε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο πραγματικά παράγει αξιόλογο έργο, θα μπορούσε να περιμένει στο μέλλον, όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρός ελέγχεται για την απόφασή του να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Αττικής, συνολικού ύψους 10.000.000 ευρώ.
Περί... Ισότητας
Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν δύο διαφορετικές αποφάσεις της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ζέτας Μακρή, με τις οποίες κατακύρωσε στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία του Συνδέσμου των Νέων Επιχειρηματιών δύο έργα συνολικού ύψους 9.780.000 ευρώ, για τις οποίες η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, επισημαίνοντας ότι δεν πληροί τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της προκήρυξης.
Ο προβληματισμός για τις αποφάσεις της κυρίας Μακρή μεγαλώνει από το γεγονός ότι κατακύρωσε τα έργα στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ενώ είχε την ίδια συνολική βαθμολογία (16,5) με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Μια άλλη προσπάθεια κατακύρωσης της κυρίας Μακρή, η οποία μοιράζει τα εκατομμύρια ευρώ λες και είναι... στραγάλια και μη αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, έχοντας προφανώς η ίδια λύσει τα δικά της προβλήματα, με θέμα την «ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας που προωθεί την ισότητα των φύλων - Παραγωγή καλλιτεχνικού έργου» ύψους 2.500.000 ευρώ, δεν προχώρησε ποτέ, καθώς ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ως πολιτικός της προϊστάμενος, με απόφασή του δεν επέτρεψε στη γενική γραμματέα να προχωρήσει.
Πηγή: http://www.dimokratianews.gr/

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση