GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παίρνουν αποστάσεις από τον Ντάισελμπλουμ

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ πήρε αποστάσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος...

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ πήρε αποστάσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε δηλώσεις τους προς τους Financial Times υποστήριξε πως η διάσωση της Κύπρου συνιστά μοντέλο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Μπενουά Κερέ υποστήριξε ότι οι αποφάσεις για την Κύπρο είναι μοναδικές στο είδος τους και δεν πρόκειται να τύχουν ευρείας εφαρμογής στη ζώνη του κοινού νομίσματος. Η τραπεζική κρίση στην Κύπρο επιβεβαιώνει ότι χρειαζόμαστε καλύτερο έλεγχο των τραπεζών και μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, τόνισε ο γάλλος τραπεζίτης. Τέλος ο Κερέ επανέλαβε την υπόσχεση της ΕΚΤ να κάνει τα πάντα στο πλαίσιο της εντολής της προκειμένου να υπερασπιστεί το κοινό νόμισμα.
Ας σημειωθεί ότι μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δηλώσεις του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανασκεύασε, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος συνιστά ειδική περίπτωση. Υπογράμμισε επίσης ότι οι λύσεις που δίνονται με τα προγράμματα βοήθειας είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα των χωρών που είναι αντιμέτωπες με την κρίση.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση