GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

MΟΝΟ στο PRESS-GR: Προσωπικοί χαρακτηρισμοί, εν(σ)τάσεις κι αποχωρήσεις για την εξέταση Μιωνή. Ποιοί φήφισαν υπερ της μετάβασης μελών της Επιτροπής στο Ισραήλ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   εκτενές απόσπασμα απ᾽ τα πρακτικά της Προανακριτικής ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Κυρία Κωνσταντοπούλου, έχετε το λόγο....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 
εκτενές απόσπασμα απ᾽ τα πρακτικά της Προανακριτικής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, έχετε το λόγο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε σχέση με τον τρόπο εξέτασης του κ. Μιωνή, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνουμε τη μετάβαση Επιτροπής -είτε ολόκληρης της Επιτροπής είτε υποεπιτροπής της Βουλής. Σας δηλώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί σε μια τέτοια περίπτωση, διότι θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφεθεί η διαδικασία εξέτασης ενός τόσο κρίσιμου μάρτυρα ούτε στην προαίρεση του ίδιου του μάρτυρα, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι χρησιμοποιεί προσχήματα για να μην προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής, ούτε φυσικά στη διάκριση οποιουδήποτε διοικητικού ή διπλωματικού υπαλλήλου, που και την υπόθεση δεν γνωρίζει και σε θέση δεν είναι να διατυπώσει διευκρινίσεις.
Όύτε καν οι Εισαγγελείς στους οποίους διαβιβάστηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα με απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής δεν διατύπωσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν μέχρι και σήμερα…
Σε σχέση με την εξέταση λοιπόν του κ. Μιωνή, εμείς προκρίνουμε τη λύση του να μεταβεί εκεί μια υποεπιτροπή ή και ολόκληρη η Επιτροπή, αν θέλουν όλα τα μέλη.
Σε σχέση με το θέμα των οικονομικών Εισαγγελέων, θα περιμέναμε να ακούσουμε μια τοποθέτηση και από τους άλλους εκπροσώπους των κομμάτων, διότι δεν ακούσαμε. Δεν είναι αυτό που είπε πάντως ο κ. Ρήγας, ότι είναι κάτι που αποφάσισε η Βουλή και δεν το σχολιάζουμε, διότι είναι μια ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και μάλιστα σε μια τόσο ζέουσα υπόθεση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ορίστε, κύριε Κασιδιάρη.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Καίτοι εξέφρασα την άποψή μου για την περίπτωση του Μιωνή και παρόλο που εγώ απέχω και θα καταθέσω τις ερωτήσεις γραπτώς, επηρεασμένος από τη ζέση του κ. Καπερνάρου, υπερψηφίζω την πρόταση να πάει υποεπιτροπή να τον εξετάσει. Καίτοι απέχω και θα καταθέσω γραπτώς τις ερωτήσεις, υπερψηφίζω αυτή την πρόταση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Από τι απέχετε;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν θα συμμετάσχω εγώ στο συγκεκριμένο και δεν θα πάω στο Ισραήλ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Καπερνάρο, τελικά η άποψη η δική σας προσωπικά είναι αυτή που εκφράζετε στο έγγραφο το οποίο μόλις καταθέσατε, όπου λέτε ότι μπορεί είτε να πάει η Επιτροπή είτε να στείλουμε ερωτήσεις ή αυτή που καταθέσατε τώρα προφορικώς;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Να πάει η Επιτροπή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Επομένως, το διαζευκτικό στο έγγραφο που πριν πέντε λεπτά καταθέσατε, δεν ισχύει. Πολύ εύκολα το αλλάξατε.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Μια και το θέτετε το θέμα, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και προπαρασκευαστικές αποφάσεις. Γνωρίζετε ότι τα δικαστήρια μπορούν να λάβουν απόφαση, να την ανακαλέσουν και να βγάλουν άλλη απόφαση. Αφού είναι έτσι, γιατί λοιπόν το σχολιάζετε; Αφού ξέρετε ότι θα σας απαντήσω αποστομωτικά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εντάξει, αποστομωτικά απαντήσατε. Ξεχνάμε ότι είμαστε και Βουλευτές και εκπροσωπούμε τον ελληνικό λαό. Πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα απόψεων.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Μένω στο δεύτερο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τότε που λέγατε να ελεγχθεί ο κ. Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση, έτσι;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: …εκπρόσωποι της Βουλής. Πήγε η υπόθεση…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αλλά τώρα δεν θέλετε απαντήσεις για τη SIEMENS.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η τραγωδία της Επιτροπής, λοιπόν, είναι συγκεκριμένα ή συγκεκριμένο άτομο, αλλά εν πάση περιπτώσει.
Κύριοι συνάδελφοι, ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη πάνω σε κάποιο ζήτημα, το οποίο και τίθεται. Ο ένας λέει ότι «Πρέπει να πάει στο συγκεκριμένο θέμα μία υποεπιτροπή να ερευνήσει και να εξετάσει τον κ. Μυωνή στο Ισραήλ» και η άλλη άποψη, την οποία στηρίζουν κάποιοι συνάδελφοι, λένε ότι «Φτάνει να στείλουμε τα ερωτήματα εγγράφως προκειμένου να απαντήσει».
Πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μυωνή τελειώνει την επιστολή του κι αυτή τη δήλωση, λέγοντας: «Να με εξετάσετε όπως εσείς θέλετε», να σας πω και επ’ ακριβώς τι λέει: «Με όποιο τρόπο εσείς κρίνεται σκόπιμο». Δεν υποδεικνύει …
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόσωπο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: …ούτε προκρίνει, ούτε επιλέγει τον οποιονδήποτε τρόπο.
Άρα πρέπει να σας πω και προφορικά, αλλά κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι κουβεντιάζω με τους μάρτυρες στο τηλέφωνο…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό κάνετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ξέρετε τι με παρηγορεί με αυτά τα οποία κάνει η κ. Κωνσταντοπούλου; Ότι έγινα ο πιο συμπαθής βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στον ελληνικό λαό.
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να ψηφίσουμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, δεν τελείωσα.
Ακούστε με. Επομένως ο καθένας έχει ως Βουλευτής αυτής της Επιτροπής το δικαίωμα να ψηφίσει αυτό που πιστεύει. Είναι όμως, απαράδεκτο να χρωματίζουμε την ψήφο του κάθε Βουλευτή με υπονοούμενα ότι θέλει να συγκαλύψει ή ότι θέλει να μη βγει η αλήθεια.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Αυτή είναι μία πολιτική τοποθέτηση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, με συγχωρείτε πάρα πολύ. Ακούστε με…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ το λέω ευθέως, δεν κάνω υπονοούμενα. Σας λέω ευθέως ότι δεν θέλετε να βγει η αλήθεια. Γιατί αν θέλατε θα επιτρέπατε να εξεταστεί ο κ. Μυωνή από όποιον είναι διατεθειμένος να τον εξετάσει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Από αυτό εξαρτάται η υπόθεση αν θα εξετάσουμε...
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Λοιπόν, προσέξτε να δείτε κάτι…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να πάει στην πρεσβεία, όπου πάει σε όλες τις εκδηλώσεις και βοηθάει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Όλο το σύστημα είναι διεφθαρμένο; Και τους Πρέσβεις διεφθαρμένους τους βγάλαμε και την πρεσβεία στο Ισραήλ ύποπτη;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου θα σας δώσω μία συμβουλή: Είστε μία νέα συνάδελφος…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θέλω συμβουλές από εσάς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: …και δυστυχώς η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας. Δυστυχώς!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε θα παρακαλούσα να πάρω το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ορίστε, κύριε Κουτσούμπα.

(Θόρυβος – Διαμαρτυρίες)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κύριοι συνάδελφοι, είχα ζητήσει το λόγο…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Έχετε πάρει το λόγο, κύριε συνάδελφε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Συνέχεια μιλάτε. Απαντήσατε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Παρακαλώ! Θα πάρετε και εσείς το λόγο, κύριε Δρίτσα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δυο λεπτά! Είμαστε ισότιμοι εδώ μέσα. Πρέπει να φωνάζουμε, για να πάρουμε το λόγο;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κύριε Δρίτσα, είχα ζητήσει πιο πριν το λόγο.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Κουτσούμπα, ευχαρίστως, αν έχετε ζητήσει το λόγο πριν από μένα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Και ξέρετε πότε παίρνω το λόγο.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν είναι, όμως, δυνατόν να παρεμβαίνει συνεχώς ο κύριος Πρόεδρος και μετά ο καθένας να περιμένει πότε θα δεήσει εκείνος να του δώσει το λόγο!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Επειδή εδώ μέσα έχετε έρθει, για να μαλώνουμε, πρώτον, θα ξαναπώ αυτό που είπα από την πρώτη συνεδρίαση, απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πω τις πολιτικές ύβρεις που ξεστόμισε. Θα πω ότι τις πολιτικές υπερβολές –με επιείκεια αναφέρω την έκφραση αυτή- κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ εμού προσωπικά ως Βουλευτού που συμμετέχω τις επιστρέφω. Δεν έχει να φοβηθεί –απαντώ εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως Βουλευτής- τίποτα η Νέα Δημοκρατία. Σας το είπα και προσωπικά. Ακόμη ταλανίζομαι από το τι πρέπει να κάνω. Δεν με πείθετε με την συμπεριφορά σας εσείς και μόνο. Ο κύριος Χαλβατζής με έπεισε.
Δεύτερον, εδώ θα ήθελα να είμαστε ομόφωνοι. Δεν έχουμε λόγους να μην εξετάσουμε τον Μιωνή. Συμφωνώ. Θα ήθελα μάλιστα να σας προτείνω να θέσει όλα τα ερωτήματα –γιατί πιστεύω ότι τα έχει διαβάσει καλύτερα, χωρίς να υποτιμώ βέβαια τους άλλους- η κυρία Κωνσταντοπούλου. Να στείλουμε κάτω να μας απαντήσει και εάν δεν μας καλύπτουν, να έχουμε όλοι την επιφύλαξη να δημιουργήσουμε την υποεπιτροπή και να πάμε. Θα δούμε πού θα είναι τα κενά.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Έχω απάντηση σε αυτό. Θέλω το λόγο, κύριε Πρόεδρε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Να είναι δέσμευση όλων μας ότι εάν δεν μας καλύπτουν, εάν έστω και έναν δεν καλύπτουν…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Επειδή είναι πρόταση που μας ενδιαφέρει, θα ήθελα να πάρω το λόγο.
Σε αυτό που είπε ο κύριος Κουτσούμπας, κύριε Πρόεδρε. Εάν μας στείλει απαντήσεις ο Μιωνή, όταν έρθει και πει «εγώ λείπω στο εξωτερικό», θα έχει πάρα πολλούς λόγους να λέει ότι μου στείλατε ερωτήσεις και της απήντησα. Γι’ αυτό λέμε: «Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.» Εάν κατέβουμε κάτω, του αφαιρούμε κάθε επιχείρημα να κάνουμε μια ολοκληρωμένη εξέταση. Διότι εάν στείλουμε ερωτήσεις και μας απαντήσει και κρίνουμε ότι οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές και αποφασίσουμε να κατέβει μια υποεπιτροπή κάτω και συμπτωματικά ο κύριος Μιωνή φύγει στο εξωτερικό για δουλειές –μπίζνεσμαν είναι- δεν θα έχουμε επιχείρημα να δικαιολογήσουμε την κάθοδό μας στο Ισραήλ. Γιατί να μη γίνει μία και έξω να τελειώνουμε; Αυτό είναι το θέμα. Και με επιτροπή που θα την ορίσει ο Πρόεδρος. Ορίστε την εσείς! Εγώ προσωπικά σας εξουσιοδοτώ να την ορίσετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ορίστε, κύριε Δρίτσα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μέχρι τώρα η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε όλα τα ζητήματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειαζόταν να παρέμβω εγώ και ο κύριος Κοντονής σε τίποτα. Όμως, επειδή προκληθήκαμε, κύριε Πρόεδρε, από τον κύριο Ρήγα, θέλω να επισημάνω και να θυμίσω σε όλους τους συναδέλφους-μέλη της Επιτροπής ότι η δουλειά που έχουμε αναλάβει δεν είναι μια δουλειά ρουτίνας. Είναι μια δουλειά πολύ δύσκολη, διότι η αποκάλυψη της αλήθειας δεν είναι καθόλου αυτονόητο αποτέλεσμα της δουλειάς της Επιτροπής. Δεν έχουμε, λοιπόν, να διεκπεραιώσουμε κάτι. Έχουμε να ανοίξουμε δρόμους εκεί όπου είναι όλα κλειστά. Είστε όλοι μάρτυρες μιας συνωμοσίας σιωπής που έχουμε αντιμετωπίσει από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κυβερνητικού και του κρατικού μηχανισμού που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Έχουμε μία «ομερτά» πολιτικών, υπηρεσιακών και επιχειρηματικών παραγόντων. Μπροστά μας έγιναν όλα αυτά και όλοι σας, ο καθένας σε διαφορετικές στιγμές, το έχει σχολιάσει αυτό.
Απέναντι σε αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε από την αρχή, από θέση αρχής, αλλά και από θέση τακτικής ότι όποιο αίτημα θέτει οποιοσδήποτε συνάδελφος για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ακόμη και εάν υποκειμενικά εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος το κρίνει υπερβολικό, θα το αποδεχθούμε, στο όνομα της πεισματικής υποχρέωσης που έχουμε να μην αφήσουμε τίποτα αναπάντητο –όσο μπορούμε- σε αυτήν την πολύ δύσκολη υπόθεση που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός και όχι το ελληνικό Κοινοβούλιο. Διότι το ελληνικό Κοινοβούλιο, αν ήθελε να μας αναθέσει άλλα, θα μπορούσε να διευρύνει τους ορίζοντες των καθηκόντων μας και των αρμοδιοτήτων μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Δρίτσα, τι μας έχει αναθέσει η Βουλή;
Ή ο λογιστής, ο οποίος κρατούσε τα λογιστικά βιβλία, χωρίς να έχει υποπέσει σε κάποιο αδίκημα ενός ανθρώπου που μπορεί να τέλεσε ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα, όπως είναι ένας φόνος, έχει ευθύνες ο λογιστής; Θα του λένε «είσαι ο λογιστής ενός δολοφόνου»;
Ή αυτό θα σταματήσει ή αυτό θα πρέπει να το σταματήσετε εσείς, διότι δεν πάει άλλο. Εγώ τελείωσα.
Θέλω να κάνω χρήση του δικαιώματος που έχω ως Πρόεδρος.
Ακούστε, εδώ, εκτός από πολιτικοί, εκτός από επαγγελματίες είμαστε και άνθρωποι. Ενίοτε, υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις αναμφισβήτητα που οφείλονται σε συμπεριφορές ενός προσώπου της Επιτροπής. Ποτέ σε εσάς, στον κ. Δρίτσα, στον κ. Χαλβατζή, στον κ. Καπερνάρο, στον κ. Κασιδιάρη υπήρξε αντίδραση τέτοια, όπως παρατηρείται όταν δυστυχώς –να πω- με άκομψο τρόπο εκφράζεται η κ. Κωνσταντοπούλου. Ας τα αφήσουμε τα υπόλοιπα.
Από εκεί και πέρα, όμως, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι ο κάθε επαγγελματίας κάνει τη δουλειά του. Ο ποινικολόγος δικηγόρος, ιδιαίτερα, εκ των πραγμάτων στην πορεία και πολιτική αγωγή, αλλά και υπεράσπιση θα συμβεί να είναι σε πρόσωπα, τα οποία έχουν διαπράξει σοβαρότατα και με μεγάλη απαξία για την κοινωνία αδικήματα. Όλοι το έχουμε κάνει, όσοι είμαστε τουλάχιστον, ποινικολόγοι δικηγόροι.
Σημασία, λοιπόν, δεν έχει για μένα ποιον θα υπερασπιστεί και τι έχει κάνει αυτός που έχεις υπερασπιστεί. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο κάνεις τη δουλειά σου.
Δεν επιχειρείς παρέμβαση στο δικαστήριο; Δεν συμμετέχεις σε κυκλώματα γνωστά; Δεν είσαι στρεψόδικος; Δεν κάνεις ό,τι μπορείς για να μειώσεις το δικαστή που κάθεται επάνω με ενστάσεις περίεργες, με αιτήσεις εξαιρέσεως, με αλλεπάλληλες αναβολές οι οποίες δεν έχουν βάση…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων και της επαγγελματικής δράσης ενός εκάστοτε. Δεν θα κρίνετε ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε κανένας το πώς ασκεί κάποιος τα δικηγορικά του καθήκοντα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, όχι.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Περαιτέρω, δε, σας υπενθυμίζω ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει κατ’ επανάληψη επικριθεί, όχι γι’ αυτά, τα οποία λέτε και τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι εκτός πεδίου και εκτός συζήτησης, αλλά έχει κατακριθεί, διότι υπερασπίστηκε κάποιον άνθρωπο, ο οποίος υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο και με αυξημένη κοινωνική απαξία αδίκημα. Αυτό είναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Γιατί με διακόψατε;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Σας το λέω, κύριε Πρόεδρε, διότι ουδείς έχει το δικαίωμα -ούτε εσείς, ούτε κανένας- να κρίνει πως ασκεί το επάγγελμά της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν κρίνω πως το ασκεί. Θεωρητικά μιλάω.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ακούστε με, κύριε Πρόεδρε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι, όχι, δεν θέλω. Μα, γιατί με διακόψατε;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ακούστε με για δέκα δευτερόλεπτα. Σας διέκοψα, γιατί βάλατε στο ίδιο τσουβάλι τις ενστάσεις εξαίρεσης που έχει καθήκον να κάνει ο δικηγόρος κατά του δικαστή που αισθάνεται ότι δεν λειτουργεί αντικειμενικά με τα κυκλώματα και τα παραδικαστικά. Άλλο είναι το ένα κι άλλο είναι το άλλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν έχει σημασία επομένως, ποιον θα υπερασπιστείς. Σημασία έχει πως θα τον υπερασπιστείς. Αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία.
Θα παρακαλέσω πάρα πολύ τα περί επαγγελματικών δραστηριοτήτων να μην ξανασυζητηθούν εδώ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ζητώ το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Με τη σειρά θα δώσω ένα λεπτό στον καθένα από τους συναδέλφους που έχουν ζητήσει το λόγο.
Κύριε Οικονόμου, ορίστε, έχετε το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θα μιλήσω όσο θέλω. Σας παρακαλώ. Δίνετε ένα λεπτό κι έχουμε ακούσει τη φλυαρία του αιώνα.
Και δεν μίλησα γιατί θεώρησα όλο αυτό το σόου, το οποίο με υπομονή κάποιοι το υπομένουμε ότι έπρεπε να γίνει σώνει και καλά, γιατί κάποιοι πρέπει να βγάλουν τα μηνύματά τους μέσα από τη διαρροή των Πρακτικών που κάνουν και τα διαβάζουμε στα διάφορα μπλοκ.
Εντάξει, έγινε το παιχνίδι. Ωραία είπε το ποίημά τους ο καθένας. Θα το απολαύσουμε το βράδυ στα μπλοκ τα διάφορα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Κύριε συνάδελφε, εγώ δεν είπα κανένα ποίημα. Σας παρακαλώ πολύ. Εγώ έκανα μια πρόταση.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ζητώ το λόγο για ένα λεπτό. Ζητώ το λόγο επ’ αυτών που ειπώθηκαν για εμένα από εσάς και από άλλα μέλη της Επιτροπής. Και λέω ευθέως τα εξής: Πρώτον, με έχετε προσωπικά, κύριε Μαρκογιαννάκη, προσβάλει πλείστες φορές…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Από εδώ και πέρα δεν γράφεται τίποτα από αυτά τα οποία λέει η κ. Κωνσταντοπούλου. Από την ώρα που αποκαλεί τον Πρόεδρο «Κύριε Μαρκογιαννάκη» και δεν με αποκαλεί «Πρόεδρο», δεν θα γράφεται τίποτα. Παρακαλώ πάρα πολύ. Θα υπάρξουν πειθαρχικές ευθύνες.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Από εδώ και πέρα θα γράφεται στα Πρακτικά ό,τι συμβαίνει εδώ μέσα. Προχωράμε στην ψηφοφορία. Όσοι υποστηρίζουν ότι…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε πραγματικά όνειδος. Δεν μπορεί να γράφεται στα Πρακτικά μόνο ό,τι θέλετε εσείς. Και είναι ντροπή σας αυτή η διαδικασία. Η πλαστογραφία πια τόσο διαδεδομένη στη Νέα Δημοκρατία, θα έπρεπε να έχει ένα όριο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αυτά εγράφησαν στα Πρακτικά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ ζητώ ότι λέω να γράφεται και εσείς φέρετε την ευθύνη για το ότι δίνετε εντολή να μην γράφεται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Παρακαλώ να περάσει μέσα και ο κ. Δρίτσας που είναι έξω. Αλλά δεν πειράζει, θα ληφθεί υπόψιν η ψήφος του.
Λοιπόν, έχουμε δύο προτάσεις. Η μία πρόταση η οποία έχει γίνει όπως είπα προηγουμένως από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ….
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Η πρόταση έγινε από το Χαλβατζή!
Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω τι μηχανισμοί υπάρχουν και θα το πω να γραφτεί στα Πρακτικά.
Όλοι εμφανίζονται λαλίστατοι -εμφανίζεστε όλοι, οι περισσότεροι- στα κανάλια και, εν πάση περιπτώσει, όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός, καλό, άσχημο, συμφωνείτε, διαφωνείτε, εν πάση περιπτώσει, είναι ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η πρόταση έγινε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αν δείτε τα Πρακτικά, που προηγουμένως έθεσα ξανά το θέμα, σας περιέλαβα και εσάς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι έγινε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και προσεχώρησαν σ' αυτήν την πρόταση οι υπόλοιποι, διότι επήρατε πρώτος το λόγο, πρώτος το είπατε. Αν έπαιρνε πρώτος το λόγο ο κ. Καπερνάρος, ενδεχομένως θα το έλεγε πρώτος αυτό.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντως, το είπε ο κ. Χαλβατζής. Γιατί του το αρνείσθε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν έχει ανάγκη συνηγόρου ο κ. Χαλβατζής. Η πρότασις έγινε από τον κ. Χαλβατζή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον κ. Καπερνάρο και προσεχώρησε στην πρόταση αυτή και ο κ. Κασιδιάρης.
Ποιοι ψηφίζουν την πρόταση, λοιπόν, η οποία λέει να πάει επιτροπή στο εξωτερικό;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ναι.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ναι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Ναι.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ναι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
: Έξι συνάδελφοι.
Υπάρχει μία δεύτερη πρόταση του κυρίου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ερώτηση είναι ποιος ψηφίζει «ναι» και ποιος ψηφίζει «όχι». Αφήστε τα αυτά που ξέρετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Υπάρχει η πρόταση, η οποία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς ψηφίσαμε «ναι». Οι άλλοι τι ψήφισαν;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Υπάρχει η πρόταση, η οποία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ε, καλά, κύριε Μαρκογιαννάκη. Είναι γελοιότητα αυτό.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Η κάθε πρόταση χωριστά. Εμείς, αν απορριφθεί η πρόταση, θα ψηφίσουμε τη δεύτερη. Γιατί μας το στερείτε; Αν απορριφθεί η πρώτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Υπάρχει η δεύτερη πρόταση, η οποία.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν υπάρχει δεύτερη πρόταση. Υπάρχει απόρριψη ή αποδοχή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Υπάρχει η δεύτερη πρόταση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Δεν θα βάλετε τέτοια ψηφοφορία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ο κ. Κουτσούμπας έφερε την πρόταση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν θα βάλετε τέτοια ψηφοφορία. Δεν έχετε δικαίωμα να τη βάλετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εις πρότερη φάση, θα σταλούν ερωτήματα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μας στερείτε το δικαίωμα να ψηφίσουμε. Σας παρακαλώ! Τέτοια κόλπα; Παιδάκια είμαστε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εφόσον από τις απαντήσεις, εκτιμηθεί.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Ναι, όχι ή λευκό.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συγγνώμη, νοθεύετε την ψηφοφορία;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μπορεί η δεύτερη πρόταση να πάρει τρία λευκά, οπότε ισχύει η πρώτη πρόταση.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε να μην παίρνετε την ευθύνη για το ότι δεν θα εξεταστεί ο Μιωνής και αυτό δείχνει πόσο ένοχοι και συνένοχοι είστε, κύριε Μαρκογιαννάκη,. Είστε συνένοχοι συγκάλυψης
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Μα, είναι κατηγορούμενος ο κ. Μιωνής; Σε τι;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μην ωρύεστε, κύριε Βαρβιτσιώτη. Είστε κι εσείς συμπράττων και συναυτουργός της συγκάλυψης κι εσείς, κύριε Ρήγα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθόλου. Να ψηφίσετε να εξεταστεί ο κ. Μιωνής, ο φίλος του κυρίου Παπασταύρου.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Πού τα βάζετε; Δεν μπορεί να λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Παντού. Πριν από λίγο μας φέρατε εδώ για τεκμήριο αθωότητας.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι νόμιμη αυτή η ψηφοφορία;
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Συζητάμε για μη κατηγορουμένους.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι νόμιμη αυτή η ψηφοφορία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η πρώτη πρόταση έλαβε έξι ψήφους.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Άρα, ψηφίζετε. Αφού δεν υπάρχει αντίθετη ψήφος, ψηφίζετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Υπάρχει αντίθετη. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεύτερη πρόταση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ψηφίζετε και οι δύο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ας δούμε πόσες ψήφους θα πάρει η δεύτερη πρόταση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Δεν υπάρχει δεύτερη πρόταση. Υπάρχει απόρριψη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κανείς δεν έχει το λόγο.
Η δεύτερη πρόταση, την οποία έκανε ο κ. Κουτσούμπας.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Αποχωρούμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Να αποχωρήσετε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα αναλάβετε την ευθύνη.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Σ' αυτό το φιάσκο δε συμμετέχουμε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αποχωρούμε διότι είστε συνένοχοι της συγκάλυψης.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Σ' αυτήν την παρωδία δε συμμετέχουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι παρωδία. Δε συμμετέχουν άλλο. Αποχωρήσαν από την Επιτροπή.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Θα βγούμε και θα ξαναμπούμε για την εξέταση του μάρτυρα.
(Στο σημείο αυτό αποχωρεί ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης)
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας καταγγέλλουμε ως συνενόχους ..
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μην ξαναέρθετε, όμως. Μην ξαναμπείτε μέσα σήμερα να συζητάμε με τον κ. Διώτη μόνοι μας. Πολύ ωραία. Αποχωρήστε.

1 σχόλιο

  1. Ώστε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΑΥΤΗ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΑΠΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, κάνει έρανο για να μαζευτεί το ποσό που χρειάζετε ως εγγύηση ο Αθλιότατος Χιτλερίσκος πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος για να μην πάει φυλακή.
    Αυτός που έλεγε σε συναδέλφους του, εμείς πάμε μπροστά και δεν σε συμφέρει να είσαι απέναντι μας και κανόνισε την πορεία σου, και πολλά άλλα για το Πασόκ, επί παντοδυναμίας Πασόκ, παρά το γεγονός ότι δήλωνε Πασοκάρας και εκλεγόταν με τους ψήφους των Πασόκων, αυτή λοιπόν η ΑΘΛΙΟΤΑΤΗ ΕΠΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝΟΠ, κάνει έρανο για να μαζέψει τα χρειαζούμενα να μην πάει φυλακή ο Αθλιότατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ.
    Και βέβαια ο Χιτλερίσκος που το θεωρό το απιθάνων απίθανο να μην έχει κάνει την μπάζα του, αυτό το θέλει όχι για να μην πάει φυλακή αλλά για να αποδείξει? Ότι είναι θύμα και λαϊκός ΗΡΩΑΣ, ότι έχει έρεισμα για να το χτυπήσει στα μούτρα εκείνων που γλείφει όπως το συνηθίζει για να τον προσέξουν για καμιά καλή καρέκλα, αυτός που σήμερα είναι συνδικαλιστής, αύριο βουλευτής με τον Σύριζα, μεθαύριο υπουργός και παραμεθαύριο πρωθυπουργός για να μας σώσει…….
    Και βέβαια σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του, στους λιγούρηδες συναδέλφους του, που με την ανέλιξη του ελπίζουν σε κοκκαλάκια ή κανένα κοψίδι αλλά και γιατί όχι σε βολέματα παιδιών σκυλιών και συγγενών παντί τρόπο και κάτω από το τραπέζι, δεν τους το είπε ευγενικά αλλά ωμά, εσείς που τρώγατε ταξιδάκια πληρωμένα από την ΔΕΗ, με τα χρήματα που της έπαιρνα σαν ΓΕΝΟΠ, εκβιάζοντας την για να μην σας κατεβάσω σε απεργία ανοίξτε το πουγκί σας.
    ΟΜΩΣ επειδή είμαι υποψιασιάρης και όλοι το γνωρίζουν ότι από λιγούρη δεν παίρνεις δεκάρα, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΎΝ 99/100 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΛΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΡΑΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση