GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ;

Του Αλέξανδρου  Χρυσανθακόπου λου.    (μη υποψήφιου βουλευτή).  Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο Πατριωτικό Κόμμα που θα ενώσει όλου...

Του Αλέξανδρου  Χρυσανθακόπου λου.  
 (μη υποψήφιου βουλευτή). 

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο Πατριωτικό Κόμμα που θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα εξυγιάνει την πολιτεία και τους θεσμούς. Οι αποδέκτες αυτής της δημόσιας επιστολής είναι συγκεκριμένοι και ονοματισμένοι ιστορικά, άσχετα της δημοτικότητας τους.
Να συμφωνήσουμε ότι, όσοι βάζουν το εθνικό ζήτημα επιβίωσης των Ελλήνων υπεράνω της ταξικής πάλης, είναι οι πατριώτες.
Να συμφωνήσουμε επίσης, ότι η εθνική ενότητα είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο εσωτερικής ειρήνευσης για την επιβίωση των Ελλήνων.
Να προτάξουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Το εγώ τα είπα και ότι ιστορικά δικαιώθηκα κλπ περιττεύει.
Να συνομολογήσουμε πως οι αφετηρίες, και οι ατομικές διαδρομές του καθενός δεν μας αφορούν. Όλοι έχουν με κάποιο τρόπο ανεπιτυχώς προσπαθήσει.
Να παραδεχτούμε ότι η σύγκρουση με το παλαιό και το σάπιο είναι τεκμήριο εντιμότητας, εφόσον συνοδεύεται με προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Να συμπεράνουμε ότι η ενότητα προσώπων είναι σχεδόν ανέφικτη και ότι η ενότητα θέσεων πρέπει να προηγηθεί. Συσκέψεις και συνέδρια γίνονται παραγωγή πολιτικής δεν προκύπτει. Σχέδιο και μέθοδοι δεν έχει κατατεθεί έως τώρα.
Να επεξεργαστούμε και να προβάλουμε το πολιτικό πρόγραμμα στο προσκήνιο, για να το υπογράψουν όσοι συμφωνούν. Στα αλήθεια  ένα τέτοιο πόνημα έχει ήδη ετοιμαστεί με σοβαρότητα.
Να τεθεί ως όρος η δημοκρατική –συνταγματικά- διαδικασία λύσης των πολιτικών προβλημάτων. Για να μην πλακώσουν νοσταλγοί της χούντας.
Να ιδρυθεί  μια ομόσπονδη  πολιτική παράταξη με άξονα συμμετοχής το πολιτικό πρόγραμμα και μόνο. Ενότητα θέσεων διατήρηση αυτονομίας όσων συμμετέχουν.
Να αποδεχθούμε τις εκτός προγράμματος διαφορές ως πλούτο.
Να είμαστε ουσιώδεις και αποτελεσματικοί.

ΕΜΠΟΔΙΑ- ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ
Υπάρχουν πρώτοι και καλλίτεροι, οι δοκιμασμένοι υπηρέτες του συστήματος, αυτοί που κάνουν συστηματική Ελλαδεμπορία  πωλώντας την πατρίδα και εισπράττοντας αργύρια. Μια είναι αντιστασιακοί και μια είναι δουλικά της νέας τάξης.
Υπάρχουν τα καβαλημένα καλάμια που θέλουν να γίνουν βοναπάρτες μιας υποτιθέμενης εξέγερσης. Κάποιοι νομίζουν ότι τους έταξε η ιστορία να ηγηθούν του πεζοδρομίου σε μια επανάσταση διαρκείας…
Υπάρχουν οι γραφικοί που θέλουν να μπούν στο προσκήνιο με κάθε τρόπο.
Υπάρχουν οι επαγγελματίες που το μόνο που νοιάζονται είναι η καρέκλα. Την χώνονται όπου προκύπτει απολαβή.
Υπάρχουν οι ρομαντικοί που ελπίζουν να  ωριμάσουν οι συνθήκες.
Υπάρχουν οι εγωπαθείς πατριάρχες της διανόησης που επιδιώκουν να περάσει το δικό τους. Προκρούστες της μοναδικής αλήθειας.
Υπάρχουν οι σεχταριστικές ομάδες που θέλουν να καπελώσουν τους άλλους. Υπάρχουν οι ταξικοί διαιρέτες που είναι έτοιμοι να πέσουν σε εμφύλια διαμάχη. Υπάρχουν οι δεξιοί και αριστεροί φανατισμένοι που είναι έτοιμοι να σκοτωθούν μεταξύ τους.
 Υπάρχουν οι «θεσμικοί» ξεκούραστοι καλοπερασάκηδες που περιμένουν να πάρουν άδεια από τις πρεσβείες να κινηθούν η μιλήσουν.  Η φωτογραφία είναι σαφής.
Υπάρχουν επίσης προβοκάτορες, που τους βάζουν για υπονόμευση υποχθόνια κέντρα. Κάνουν μέσα από «στοές» κινήσεις εγκλωβισμού και διάσπασης.
Υπάρχουν οι καριερίστες που θέλουν να πάρουν καρέκλα υπουργού, έστω και μέσω ανθελληνικών κομμάτων. Προσοχή σε αυτούς τους «δήθεν».
Υπάρχουν δεκάδες παρέες, κινήσεις, κόμματα που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία.
Υπάρχουν κύκλοι ατελείωτων θεματικών συζητήσεων και ξεχωριστών δράσεων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Η ΝΔ είναι το κόμμα του επιχειρηματικού κατεστημένου πνιγμένο στην διαφθορά και την παρακμή. Ο χώρος που εκκολάφτηκε η ξενοδουλεία. Κόμμα του συστήματος και του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Συντηρητικό και αντιφατικά, εκσυγχρονιστικό του καπιταλισμού ταυτόχρονα. Με λαϊκή βάση φιλελεύθερη και ηγεσία αντιλαϊκά  νεοφιλελεύθερη. Σάπιο και μη αναστρέψιμο κόμμα της πατριδοκαπηλίας και του γερμανοτσολιαδισμού. Εθνικόφρονες στα λόγια και  ενδοτικοί στις πράξεις. Παλαιοκομματικής νοοτροπίας και νεοκομματικής γραφειοκρατικής νοοτροπίας.
Γεμάτο δοτούς πολιτικούς υπαλλήλους από τα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά κατεστημένα. Η επιχειρούμενη μεταμόρφωση του δεν έχει τύχη. Ευρωπαϊκό κόμμα σημαίνει να έχεις υψηλό επίπεδο πολιτικών αξιών και όχι νάσαι υποχείριο της Μέρκελ. Εκβιαζόμενες μαριονέτες είναι οι άνθρωποι.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των νεοκαπιταλιστών, της μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Των συστηματικών κλεπτοκρατών, των νέων τζακιών της διαφθοράς. Ένα μεταλλαγμένο πολιτικό υποκείμενο, που η ηγεσία του ξέκοψε από τον λαό και έγινε εχθρός του. Η αλαζονεία των νεόπλουτων με τον μικρομεγαλισμό και την επίδειξη των αρχοντοχωριατών που τα οικονόμησαν. Το κόμμα των ρετιρέ της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του κρατικοκομματικού αμοραλισμού. Η λούφα και παραλλαγή, τα θαλασσοδάνεια. Η μιζοκρατία και μιζεροκρατία. Με μια διοικητική γραφειοκρατία που εφορμούσε στο κράτος και μια εκσυγχρονιστική ομάδα που το εκποιούσε. Ένα όψιμα νεοφιλελεύθερο και υποτακτικό μόρφωμα στον ξένο παράγοντα. Γεμάτο από τρωκτικά και ύποπτες ΜΚΟ διάλυσης του έθνους κράτους των Ελλήνων. Η ηγεσία του ταυτίζεται με το εκδοτικό-προμηθευτικό και κατασκευαστικό κατεστημένο με τις εντολές του οποίου εξομοιώθηκε με την ΝΔ, ως αφανείς εταίροι στις μίζες και εμφανείς συνεταίροι στην συγκυβέρνηση.
Η ΔΗΜΑΡ είναι το μόρφωμα των καλοπερασάκηδων της μεσαίας τάξης. Πρώτο στις κυβερνητικές καρέκλες επί ΠΑΣΟΚ, απόλυτα πρόθυμο τώρα να χωθεί στο σύστημα. Ένα θνησιγενές κόμμα της πολιτικής απολαβής του κοινωνικού μεσοστρώματος των μετριοπαθών μεσοαστών είναι. Θα το εξετάζουμε ως μνημονιακό συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο γεννήθηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα αποδέκτης των κοινωνικών δυσαρεσκειών. Μια πολιτική φούσκα, ένας σκουπιδοφάγος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Έχουν κοινό παρονομαστή με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ την κοινωνική παρακμή του εισαγόμενου βαβυλωνιακού μοντέλου.  Νομιμοποίηση λαθρομεταναστών μέχρι να γίνουν μειονότητα, εκτουρκισμό των Πομάκων, παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, παραχάραξη της ιστορίας (Ρεπούση-Δραγώνα), αποχριστιανοποίηση, ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος συνδικαλιστικά στις διεφθαρμένες πολεοδομίες, υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λεγόμενος αναρχοαποδομητικός χώρος του έθνους κράτους. Είναι μια ΜΚΟ με σκοπό την κατάργηση της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας. Υπάρχει ως μετα-ΠΑΣΟΚ. Είναι η εκσυγχρονιστική εκδοχή μίμησης της Αμερικανικής κοινωνικής πραγματικότητας ως καταναλωτική παρακμή.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το αντιπολιτικό κόμμα εκδίκησης- υποτίθεται-και στην ουσία αυτοτιμωρίας των ψηφοφόρων. Έχουν ακροδεξιά και νεοναζιστική προέλευση και δίνουν την μάχη υπεράσπισης κάθε χούντας (Παπαδόπουλου Μεταξά κλπ). Ο χώρος αυτός είναι μια παρωδία εθνικισμού που εκφράζει τον θυμό από τα καταπίπτοντα μικροαστικά στρώματα και τους απελπισμένους ανέργους. Κατά τον μεσοπόλεμο του 1930 το ίδιο κοινωνικό φαινόμενο έκανε τον ΧΙΤΛΕΡ κυβέρνηση!
Οι ΑΝΕΛ έγιναν κόμμα διαμαρτυρίας των αντιμνημονιακών της ΝΔ και τώρα ψάχνουν ταυτότητα. Βασική τους γραμμή είναι η τιμωρία των επίορκων πολιτικών.  Η  επερχόμενη όξυνση των πολιτικών αντιθέσεων τους οδηγεί σε σύνθλιψη και τριπλή κατασπάραξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΣΣ.δεν ασχολούμαι με το ΚΚΕ διότι το θεωρώ ουσιαστικά εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.
Το «δια ταύτα»:
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στους αναλογούντες την συμμετοχή, μόνο που δεν θα δημοσιευθεί τώρα προς αποφυγή λεηλασίας εννοιών και θέσεων και την παραχάραξη των κοινών στόχων. Θα επαναλάβουμε όμως το πλαίσιο πολιτικής
συγκρότηση μιας μεγάλης 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ! 
Με μέτωπο πολιτικής ηθικής
Με εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Επιβίωσης για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό τον 21 αιώνα
Με την συγκρότηση του νέου Εθνικού Πατριωτικού Κέντρου του Ελληνισμού
Με ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας
Με την αποτροπή του καταστροφικού κοινωνικού και πολιτικού διχασμού
Με την εθνική-λαϊκή ενότητα και συνοχή
Με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων διεφθαρμένων πολιτικών 
Μέσα στην Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών- κρατών
Με το Ευρώ σύμμαχο και όχι δυνάστη 
Με δανεισμό των κρατών με τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών
Με τον οριστικό επαναπροσδιορισμό του χρέους αφαιρώντας τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το λεγόμενο επαχθές και απεχθές χρέος
Με άμεση ανακήρυξη στον ΟΗΕ της ΑΟΖ και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου
Με την άμεση άντληση των τεράστιων κοιτασμάτων του φυσικού αερίου και την απειλή έκδοσης της Πετρελαιοδραχμής! 
Με σχέδιο εξόδου από την κρίση και την πολυετή καταδίκη σε ύφεση 
Με την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και της εσωτερικής αγοράς και κατανάλωσης
Με την πολυδύναμη εξωτερική πολιτική νέων συμμαχιών εναρμονισμένων με τις εξελισσόμενες διεθνείς ισορροπίες! (Η Ρωσία εγγυήθηκε την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, γιατί όχι και της Ελλάδας);
Με την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας
Με την αποτροπή εθνικών συμφορών και του εδαφικού ακρωτηριασμού της χώρας
Με την κατάργηση του προξενείου της Κομοτηνής και την ισονομία των Ελλήνων πολιτών. Ανυποχώρητα στην Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο κλπ 
Με την ενοποίηση του συνόλου του πατριωτικού τόξου της χώρας και τον παραμερισμό κομματικών εγωισμών και ηγεμονισμών

2 σχόλια

  1. Η ανάκαμψη που λέγαμε από τους Στουρνάρα, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη. Αέρας κοπανιστός. Η είδηση από το δεξιό fimotro. Καταρρέει η τρικομματική. Η οικονομία βουλιάζει. Έκτακτη εισφορά και χαράτσι μέχρι το 2016 τουλάχιστον, ενώ από το 2014 θα υπάρχει μεγάλη μείωση στις συντάξεις και στα εφάπαξ. Όποιος προλάβει, συνταξιοδοτείται έγκαιρα, φέτος, μήπως και γλιτώσει κάτι. Το 2014 χειρότερα και το 2015 στα 360 ευρώ βασική σύνταξη και το εφάπαξ αέρας κοπανιστός !!!

    ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑ 56,6% ΣΤΑ 0,23 ΑΠΟ 4,47 ΕΥΡΩ!!!
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛAΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
    Δεν εξελίσσονται μέχρι σήμερα καλά τα πράγματα με την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής. Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα το δικαίωμα της Εθνικής διαλύθηκε με πτώση -56,6% και δραματική...
    πτώση που αρχίζει και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ανακεφαλαιοποίησή της. Για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συμβαίνει, αρκεί να επισημάνουμε ότι ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες στα 4,47 ευρώ και σήμερα βρέθηκε στα 0,23 ευρώ!!! Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι δεν προβλέπεται κάποια σημαντικά ευνοϊκή εξέλιξη με κίνδυνο το δικαίωμα της Εθνικής να εκμηδενισθεί κυριολεκτικά! Θα επανέλθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Greece needs a pro-business and pro-capitalist political party emulating the Republican political party.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση