GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία! Στη Ρώμη (όπου αρχίζουν διαδηλώσεις) ο Μπερλουσκόνι, υπό παραίτηση η κυβέρνηση...

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει στην Ρώμη, για να πάρει μέρος στην διαδήλωση συμπαρά...

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει στην Ρώμη, για να πάρει μέρος στην διαδήλωση συμπαράστασης που οργανώνουν μέλη του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, στις 18.00 ώρα Ιταλίας, στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου πεντακόσια πούλμαν μεταφέρουν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι πρόκειται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού από τον ιταλικό Άρειο Πάγο.
Στη συνέχεια, σήμερα το βράδυ, ή το αργότερο αύριο Δευτέρα, oι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στην βουλή και στην γερουσία, Ρενάτο Μπορουνέττα και Ρενάτο Σκιφάνι, είναι πολύ πιθανό να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο (προεδρικό μέγαρο), για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» είναι σε διαρκή επαφή με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, με στόχο "τον καθορισμό μιας κοινής γραμμής".
«Θα παρακολουθήσω πολύ προσεκτικά το κλίμα και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της κεντροδεξιάς», δήλωσε, στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής .
Τις ώρες αυτές, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς παρατηρητές, κρίνεται το ίδιο το μέλλον της πολυκομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο Λέττα δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχθεί μια καθημερινή όσο και επικίνδυνη φθορά. Αυτό σημαίνει ότι αν η συντηρητική παράταξη δεν κατεβάσει, άμεσα, τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο σαρανταεπτάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να επιλέξει την οδό της παραίτησης.
Στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις, τέλος, θέλησε να αναφερθεί, πριν λίγο, ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο, από τα κύρια στελέχη της κεντρώας συμμαχίας "Επιλογή Πολιτών" που ίδρυσε ο Μάριο Μόντι.
«Μια από τις πιθανές μελλοντικές επιλογές, είναι οι πρόωρες εκλογές, ώστε να μην χάσει, η χώρα μας τα μικρά οφέλη που αποκόμισε κατά την περίοδο της κυβέρνησης Λέττα», δήλωσε ο Μάουρο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση