GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nέες “χαμένες πατρίδες” από την εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων…

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ Μπροστά στη ζάλη των αλλεπάλληλων μνημονίων και των μέτρων που εξολοθρεύουν...

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Μπροστά στη ζάλη των αλλεπάλληλων μνημονίων και των μέτρων που εξολοθρεύουν την ελληνική κοινωνία και την οδηγούν στον αφανισμό, οι...
μνημονιακές κυβερνήσεις σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής κινούνται δραστήρια -κι ανενόχλητα, αν όχι με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, σε μια χωρίς προηγούμενο πολιτική δωσιλογισμού.
Η εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) με τη σιωπηλή υποστήριξη -ή ανοχή- του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες “χαμένες πατρίδες”.
Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις τον “Ριζοσπάστη” κι ορισμένους στρατευμένους δημοσιογράφους, αδιαφορούν για την θλιβερή ως τραγική εξωτερική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα.
Συνοπτικά θα περιγράψουμε ορισμένες κινήσεις της εξωτερικής πολιτικής που σίγουρα πλέον δεν είναι κινήσεις που υπαγορεύει η ανικανότητα κι η ανοησία, αλλά είναι στοχευόμενες και έχουν ξένα κέντρα που τις εκπονούν.
1.    Πρώτος σηματοδότησε τη νέα εξωτερική «πολιτική» της Ελλάδας ο Γ. Παπανδρέου, τότε πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όταν νομιμοποιούσε την επονομαζόμενη «Αραβική Άνοιξη» και αποκαθήλωνε τους μέχρι τότε συντρόφους του στη Σοσιαλιστική Διεθνή (Μουμπάρακ, Καντάφι, Μπεν Αλί…). Μάλιστα σηματοδοτούσε την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας προσκαλώντας τα στελέχη της CIA που ενεργοποίησαν το σχέδιο «Αραβική Άνοιξη», τους περίφημους bloggers του διαδικτύου, στη Σύνοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ίσως τότε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν αφελής. Ίσως δεν είχε την αναγκαία πληροφόρηση ή πολιτική διορατικότητα. Ίσως παγιδεύτηκε από συμβούλους του που του πρότειναν να βραβεύσει τους «μαχητές» του διαδικτύου και πρωτεργάτες της «Αραβικής Άνοιξης», που σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκπαιδεύτηκαν στη CIA ώστε ν’ δώσουν το έναυσμα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου είχε συνοδοιπόρους-συμμάχους σ΄ αυτή την πολιτική και την ανανεωτική αριστερά. Η κυρία Δούρου, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και αυριανή υπουργός των Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον αρθρογραφούσε μαχητικά για το επαναστατικό-δημοκρατικό περιεχόμενο της «Αραβικής Άνοιξης», αλλά προχωρούσε περισσότερο με καθαγιασμό του εγκληματία πολέμου Πέρες και την προοδευτική προσωπικότητα του Ομπάμα.
Είναι αλήθεια ότι εκείνη την περίοδο λίγοι μιλούσαν και μάλιστα με επιφυλάξεις για την «ισλαμική» στρατηγική της Ουάσιγκτον: την «Αραβική Άνοιξη made in USA».
Οι ΗΠΑ σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτή την πολιτική στρατηγική της «Αραβικής Άνοιξης» χρησιμοποιώντας το επονομαζόμενο «πολιτικό Ισλάμ» για να πέσουν στα νύχια των δυτικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων οι τρεις χώρες-αγκάθια για τη δύση: το Ιράν, η Συρία και ο Λίβανος. Επίσης, μέσω της πλήρους υποστήριξης του Μόρσι στην Αίγυπτο για να εκλεγεί πρόεδρος, έδωσαν ένα αποφασιστικό κτύπημα στο επονομαζόμενο «πολιτικό Ισλάμ», μιας και η ήττα στη Συρία δεν τους επέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου που περιλάμβανε ταυτόχρονα το χάος στον αραβικό κόσμο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ανασύνταξη των συμφερόντων τους απέναντι στην Κίνα και τη Ρωσία.
2.    Εμπλοκή της Ελλάδας στις εσωτερικής υποθέσεις ξένης και φίλης χώρας: Συρία
Τον Σεπτέμβρη του 2012, ο ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος παρεμβαίνει απρόκλητα (;) στα εσωτερικά μια ανεξάρτητης χώρας και δηλώνει: "Το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί"
Τον Δεκέμβρη πάει στο Μαρόκο και συμμετέχει στη Σύνοδο Φίλων του Λαού της Συρίας, δηλαδή υποστήριξης των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα που εκπαιδεύονται στην Τουρκία και διεισδύουν στη Συρία για να διαπράξουν δολοφονίες.
Κατόπιν προχωρεί σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο: απελαύνει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα: (Σημειώνεται, ότι χθες, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Πρέσβης Β. Κασκαρέλης κάλεσε την Πρέσβη της Συρίας στην Αθήνα και ζήτησε την αποχώρηση της ίδιας και δύο ακόμη διπλωματικών υπαλλήλων από την Ελλάδα - ΥΠΕΞ).
Η παραβίαση του διεθνούς και διπλωματικού δικαίου, αφού επιβάλλεται μόνο σε περιπτώσεις κήρυξης πολέμου από μια χώρα σε μια άλλη χώρα.
Αρκεί να σκεφτούμε πως μόνον η Αίγυπτος των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι είχε προχωρήσει σε διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και σήμερα οι πραξικοπηματίες που αποκαθήλωσαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, του χρεώνουν κι αυτό ως κατηγορία και προχώρησαν σε αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Αιγύπτου με τη Συρία.
Και σ’ αυτό το ζήτημα ο ευαίσθητος σε μη εμπλοκή σε εσωτερικά άλλων χωρών ΣΥΡΙΖΑ, σιωπά ένοχα και ουσιαστικά συναινεί.
3.    Η Ελλάδα συμμετέχει στο διεθνές εμπάργκο εναντίον του Ιράν και σταματάει τις εισαγωγές πετρελαίου. Το Ιράν κάλυπτε περίπου το 45% των πετρελαϊκών αναγκών της πατρίδας μας με χαμηλό κόστος και επί πιστώσει. Έτσι αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε το σύνολο των αναγκών μας σε πετρέλαιο από το καρτέλ των 7 αδελφών και σε σχεδόν διπλάσια τιμή.
Η Τουρκία, κι αυτή σύμμαχος ΝΑΤΟϊκή χώρα, έσπασε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν (παρά τις κακές σχέσεις με το Ιράν, λόγω της εμπλοκής της στην υποστήριξη των μισθοφόρων τρομοκρατών που πολεμούν στη Συρία εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης) ώστε να μην υποστεί η οικονομία της το πλήγμα που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
Κι εδώ νεκρική σιωπή, ένοχη σιωπή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ).
4.    Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία του Ερντογάν μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και συμφωνεί και υπερψηφίζει την απόφαση των 28 ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συμπεριλάβουν στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων τη Χεζμπολά του Λιβάνου και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να κατέχει η οργάνωση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Το βασικό κόμμα στην κυβέρνηση του Λιβάνου, μιας ανεξάρτητης και φίλης χώρας, είναι εχθρός για τον κύριο Βενιζέλο και την κυβέρνησή του!
Και σ’ αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια εξωτερικής πολιτικής κυρία Δούρου, σιωπούν ένοχα.
Αύριο θα αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος του Κοσσόβου; Ουσιαστικά υπονομεύουμε την Κύπρο και ανοίγουμε "πόρτες" για αναγνώριση του κατεχόμενου νησιού ή και των Σκοπίων ως Μακεδονία;
Με τη στάση μας και τις παράνομες πράξεις μας, πως θα νομιμοποιήσουμε μια άρνηση πιθανής αυτονόμησης της Θράκης;
Ακόμη και ο πιο καλόπιστος αναρωτιέται…
α. Δεν γνωρίζουν οι μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις πως τα 122 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο κι απέναντι από την Κύπρο, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες περί ΑΟΖ τα μοιράζονται Κύπρος 50% και τα υπόλοιπα Συρία, Λίβανος και Ισραήλ;
β. Δεν γνωρίζουν οι μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις πως μετά την «Αραβική Άνοιξη» μόνον δύο χώρες της Μεσογείου δεν έχουν συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και είναι η Συρία και ο Λίβανος;
γ. Δεν γνωρίζουν οι μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις ότι στην ανοικοδόμηση της Συρίας ΜΟΝΟΝ οι ελληνικές εταιρίες δεν θα πάρουν μέρος και τις επιπτώσεις για την οικονομία μας; Όταν μάλιστα η Συρία ήταν προνομιακός χώρος για την ανάπτυξη και δραστηριότητα των ελληνικών εταιριών, αλλά και πως στην κρίση του Μάρτη 1987 η Συρία τόνισε στην Τουρκία: “Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει κήρυξη πολέμου εναντίον της Συρίας”.
Στην Ελλάδα οι πολιτικές ηγεσίες δεν θεωρούν σημαντικό ν’ ασχοληθούν με τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη γειτονιά μας, προφανώς γιατί ακολουθούν πιστά την εξωτερική πολιτική που υπαγορεύουν στην αποικία Ελλάδα οι πάτρωνές της. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην περιοχή ήταν έντονη, ενεργή και μάλιστα χωρίς να διατηρεί την αναγκαία διπλωματική στάση και συνεπώς καταστροφική. Τέτοια χυδαία και ξενόδουλη εξωτερική πολιτική δεν είχε ακολουθήσει ΠΟΤΕ η πατρίδα μας. Ούτε με το αλήστου μνήμης «Ανήκουμε εις την Δύση» του εθνάρχη της δεξιάς Κ. Καραμανλή.
Όμως, με εξαίρεση το ΚΚΕ, τα πολιτικά κόμματα της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης αποφεύγουν να τοποθετηθούν και συχνά -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- στηρίζουν αυτή την εξωτερική πολιτική.
Η κυρία Δούρου, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σιωπά επισήμως αλλά συχνά πυκνά ορθογραφεί, ουσιαστικά υπέρ της εξωτερικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων, στα πλαίσια ενός δήθεν «ρεαλισμού».
Ο κύριος Κουίκ, υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά τις καθημερινές του παρεμβάσεις με Δελτία Τύπου επί παντός επιστητού, για όλα τα παραπάνω τηρεί σιγή ιχθύος. Ακόμη κι όταν ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος, θίγει αυτά τα ζητήματα σε παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα και παίρνει θέση.
Όταν οι νεοναζί της χρυσής αυγής κάνουν σημαία τους αυτά τα ζητήματα για προφανείς σκοπούς -όπως και την αναγκαιότητα εθνικού νομίσματος κι εξόδου από την ευρωζώνη- , η πατριωτική αριστερά κι όλοι όσοι έχουν επισημάνει την ξενόδουλη αυτή εξωτερική πολιτική, μαζί και το ΚΚΕ, θα τους αποδοθούν φασιστικές ή εθνικιστικές κατηγορίες, ταύτιση με τον Μιχαλολιάκο… ώστε να νομιμοποιήσουν την προετοιμασία ξεπουλήματος εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
Τώρα… χθες, πριν είναι αργά… οι δυνάμεις που βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οφείλουν να υψώσουν φωνή αντίστασης σ’ αυτή την εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.
H ήττα της δύσης στη Συρία… αλλάζει το χάρτη στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο. Ας μην χρεωθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις τον δωσιλογισμό των κυβερνήσεων του Δ΄ Ράιχ!

* H φωτογραφίa από τη συνεδρίαση της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι πνευματική ιδιοκτησία του προσωπικού κόμβου του Γ. Α. Παπανδρέου και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ υπό τον όρο ότι σε επαναδημοσίευσή τους σε όποια μορφή θα αναγράφεται η πηγή προέλευσής των "www.papandreou.gr" 

Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνη”

5 σχόλια

  1. ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ,
    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΓΑΠ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ.
    ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΕΜΕΝΕ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ ΗΤΑΝ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
    BUONA NOTTE
    GIORGINO..
    PER NON DIRE ....VA FAN' CULO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!!!

    Βρε που να σας πάρει και να σας σηκώσει από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά τι είναι αυτά που έχετε νομοθετήσει με το κέρδος επί του φαρμάκου ?
    Από πού και ως που σε ένα εμπόρευμα γιατί και το φάρμακο είναι εμπόρευμα οι φαρμακοποιοί έχουν κέρδος με την μεγάλη βούλα τους κράτους επί του φαρμάκου 25 και παραπάνω τοις εκατό?
    Ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος από του βήματος της βουλής είχε δηλώσει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και την άλλη μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών από τηλεοράσεως έξω από το φαρμακείο του δήλωνε αγανακτισμένος ότι ο υπουργός ψεύδεται και ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 26/100 επί του φαρμάκου, και έστω ότι η αλήθεια είναι στην μέση.
    ( Βέβαια μετά από μεγάλο παρασκηνιακό αγώνα όπου βγήκαν νικητές οι φαρμακοποιοί, αλλά οι πολιτικοί μας, ΕΣΕΙΣ, το παρουσιάσατε σαν μεγάλο επίτευγμα σας υπέρ του λαού, τα ακριβά φάρμακα για καρκίνο και λοιπά έφυγαν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων από όπου τα προμηθευόντουσαν οι ασθενείς με μηδενικό κέρδος για το νοσοκομείο και τα πήραν τα ελεύθερα φαρμακεία, και όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι τους ΔΗΜΟΣΙΑ τα αποδέχτηκαν θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και ΑΥΤΟΙ υπέρ του λαού, έχοντας το μισό κέρδος ως ποσοστό επί της αξίας του συγκεκριμένου φαρμάκου από ότι σε άλλα φάρμακα, βέβαια δεν μας είπατε εσείς οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι φαρμακοποιοί ότι όταν ένα φαρμακείο πουλήσει ένα από αυτά τα φάρμακα θα έχει περισσότερο κέρδος από όταν θα πουλήσει μια σαρανταριά αντιβιοτικά και DEPON, κατά τα άλλα θυσιάστηκαν υπέρ του λαού)
    Ποια επιχείρηση βρε νομοθέτες της συμφορά στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη πελατεία έχει νομοθετημένο κέρδος 25/100 και πάνω? Γιατί πρέπει κατά εσάς και τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ? Να υπάρχει αυτό το κέρδος? Ειδικά στο φάρμακο δεν επιτρέπετε κέρδος πάνω από 12/100 και σε όποιον αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο αλλά μπουτίκ Κολωνακίου να πουλήσει το σπίτι του να το κάνει.
    Από πού κι ως που βρε νομοθέτες της συμφοράς σε ένα εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ απαραίτητο για τον κάθε ένα που ασθενεί και που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό έχετε επιτρέψει αυτό το παράλογο κέρδος?
    Μήπως είναι αγγουράκια και σε μια βδομάδα θα έχουν σαπίσει στα τελάρα? Μήπως είναι μαρούλια και θα μαραθούν σε τρεις μέρες? Ή μήπως είναι ανομολόγητα συμφέροντα που και εσείς ή κάποιοι από εσάς τα στηρίζετε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις?
    Από πού κι ως που σε μια χώρα που το 60/100 των νέων είναι χωρίς δουλειά, που το 26/100 των εργαζομένων είναι χωρίς δουλειά, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν λεφτά ούτε την συμμετοχή τους να πληρώσουν σε ένα φάρμακο, σε μια χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που συνεχώς μειώνουν συντάξεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε μια χώρα που οι αυτοκτονίες ούτε στα ψιλά των εφημερίδων δεν αναφέρονται πλέον, καθώς δεν αποτελούν είδηση άξια κατά τους εκδότες να γραφτεί, άσε την τηλεόραση που οι καναλάρχες μετρούν τον χρόνο με δευτερόλεπτα, επιτρέπετε με τους νόμους που εσείς ψηφίζετε αυτήν την λεηλασία των ολίγων εις βάρος των πολλών?
    Γιατί πρέπει κατά ΕΣΑΣ ΚΑΙ τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ να αιμορραγούν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλισμένοι μόνο και μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι?
    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟ 12/100?
    Ο ΕΟΠΠΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους πρόσφυγες από τη Λιβύη έχουμε στοιχεία; από σκόρπιες πληροφορίες μαθαίνω ότι η Ιταλία γέμισε Κανταφικούς που έφυγαν να γλυτώσουν τη σφαγή. στις εκλογές που έγιναν επίσης οι Κανταφικοί δεν τόλμησαν ούτε έξω από το σπίτι τους να βγουν πόσο μάλλον να ψηφίσουν. οι συμμορίες και οι φύλαρχοι τρομοκρατούν τον κόσμο, μέρος από το χρυσό της Λιβύης εκλάπη, η Κεντρική της Τράπεζα ελέγχεται από το τραπεζικό σύστημα των Δυτικών και είναι ελλειμματική από πλεονασματική που ήταν επί Καντάφι, οι πετρελαιοπηγές της ιδιωτικοποιούνται με fast track διαδικασίες και 12.000 αμερικλάνοι στρατιώτες τις φυλάγουν και τα διάφορα οπορτούνια κάνουν την πάπια. και δεν αναφέρομαι μόνο σε ορισμένα συριζέα αλλά και σε μερικά χαϊβάνια του λεγόμενου αναρχικού χώρου δήθεν αντιφασίστες, που έβριζαν για δικτάτορα τον Καντάφι και τώρα κάνουν γαργάρα την πλήρη διάλυση της Λιβύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πέστα χρυσόστομε!
    και ξεπούλησαν τον ελληνισμό στη Συρία, παραδίδοντας τους Ελληνοορθόδοξους στα νύχια της Αλ Κάιντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ακόμη μία φορά, όπως και στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ αποδεικνύεται το πιο πατριωτικό ελληνικό πολιτικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση