GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν.Νικολόπουλος: «Ποιός έδωσε εντολή να θαφτεί 70.000.000€ φοροδιαφυγή του εφοπλιστή Προκοπίου;»

«Φωτιά» έβαλε στο Μαξίμου αλλά και στο ΣΔΟΕ ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος με την ερώτηση που κ...

«Φωτιά» έβαλε στο Μαξίμου αλλά και στο ΣΔΟΕ ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος με την ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή με θέμα: «το «θαμμένο» πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον εφοπλιστή Προκοπίου και τη φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την κυβέρνηση Σαμαρά όπως ανέφερε στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, το πόρισμα αυτό είχε αποδέκτη το γραφείο του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και τον γενικό διευθυντή φορολογίας κ. Σταματόπουλο Δημήτρη. Σύμφωνα με το τρισέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος, αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ προέβησαν σε ενδελεχή έρευνα δεκάδων υπεράκτιων εταιρειών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόσωπο που εμφανίζεται ως διαχειριστής είναι ένας απλός έμμισθος υπάλληλος των εταιρειών του εφοπλιστή κ. Προκοπίου και το υποκρυπτόμενο πρόσωπο αυτών των εταιρειών είναι ο ανωτέρω εφοπλιστής

Ο κ. Νικολόπουλος εν συνεχεία αποκαλύπτει ότι το πόρισμα επίσης αναφέρει ότι θα πρέπει «ο έλεγχος αυτός να τελεσφορήσει με τη λήψη στοιχείων από το σύστημα TAXIS». «Συγχωροχάρτι» θα δοθεί από την κυβέρνηση στους μεγάλους φοροφυγάδες του παρελθόντος (;!), οι οποίοι έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αφαιρούνται οι υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και μεταφέρονται στις εφορίες οι οποίες θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο ελεγκτικό έργο, όταν αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα οργάνωσης (από την προβληματική ενοποίηση υπηρεσιών), απουσίας προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις κ.λ.π.), προβληματικής μηχανοργάνωσης και καθημερινού τεράστιου όγκου εργασίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία ακόμα γίνεται πολλές φορές και χειρόγραφα!

Η απόφαση για «φρένο» στους ελέγχους τεράστιων οικονομικών αδικημάτων δείχνει ότι θέλουν να προστατευθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ότι αδιαφορεί παντελώς η κυβέρνηση για το αν αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της στο λαό, θεωρεί τον λαό τόσο αδύναμο, ώστε να μπορεί να του επιβάλει ό,τι θέλει χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Παρά τη δημοσιότητα και τον θόρυβο για τις περίφημες υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων παρόμοιων καταλόγων (Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, Λουξεμβούργου) με εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οδεύουν προς το… αρχείο!

Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τον τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους κάνει κοινωνούς και συμμέτοχους λέγοντας ότι: «Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει τεράστια φοροδιαφυγή, που κατ΄ εκτίμηση αρμοδίων υπαλλήλων της υπηρεσίας ξεπερνά τα 70 εκατ ευρώ, από τον εφοπλιστή κ Προκοπίου, δια της απαλλαγής της καταβολής εκ μέρους του, του ανάλογου φόρου επί των ακινήτων.

Το πόρισμα αναφέρει επίσης: «Από τα στοιχεία όπου μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί από την έρευνα που αφορά στον εφοπλιστή κ. Προκοπίου, προκύπτει ότι ο ανωτέρω είναι ο φυσικός και πραγματικός ιδιοκτήτης τόσο των κυπριακών εταιρειών, όσο και των ακινήτων που αυτές έχουν στην κατοχή τους. Συνεπώς δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις του νόμου 3091/2002 και θα πρέπει να ελεγχθεί σχετικά με την υποχρέωση καταβολής του ως άνω φόρου».

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην εφημερίδα και υπογράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Άρης Σπίνος κάνουν σαφή υπαινιγμό για την καθυστέρηση του καταλογισμού των ανωτέρων φόρων και την εσκεμμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του ελέγχου». Πώς είναι δυνατόν Πώς μπορούν να επιβαρύνουν τις εφορίες με πρόσθετο ελεγκτικό έργο όταν ξέρουν ότι με δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει, στον όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων, το προσωπικό τους, το οποίο εργάζεται σε πρωτοφανείς συνθήκες.

1 σχόλιο

  1. Πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα.

    Το θέμα νομίζω πως είναι διαφορετικό. Θα φτάσει άραγε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές με Σαμαρά αρχηγό; Οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

    Ακόμη και οι κρατικοδίαιτες εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να περνά τη μεγαλύτερη κρίση της.

    Δε μπορούν πλέον να το κρύψουν κι απλώς αβαντάρουν μια κατάσταση για όσο πάει.

    Ο Σαμαράς διέλυσε τη ΝΔ, ακόμη κι αν η βάση της δεν το συζητά ανοιχτά. Το έχει συνειδητοποιήσει, όμως.

    Οι νεοδημοκράτες συζητούν μεταξύ τους ότι από τη μια δεν αντέχουν να τους αντιπροσωπεύουν οι Φαήλοι κι από την άλλη ότι το κόμμα τους φορτώνεται όλη τη φθορά ενώ «τα βρωμοπασόκια» βολεύουν δικά τους παιδιά.

    Ο Σαμαράς είναι πάντα ο «προδότης».

    Ήταν ταυτόχρονα και μια λύση ανάγκης μπροστά στην πιθανότητα να απομονωθεί η μισή ΝΔ από την άλλη μισή, στην περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη αναλάμβανε την αρχηγία και ξεκινούσε τις εκκαθαρίσεις.

    Η Ντόρα έχει έτοιμο σχέδιο που από το κομματικό στρατό του Σαμαρά νιώθουν την απειλή...Ο Συμπηλιδης δεν ξεχνιέται που το 1993 έριξε τον Κώστα Μητσοτάκη με ποσοστό 46% 47% τότε

    Αυτοί που πόνταραν εξ ανάγκης στον Σαμαρά τώρα ελπίζουν να τον ξεφορτωθούν όσο συντομότερα γίνεται.

    Οι νεοδημοκράτες τρέμουν στην ιδέα ότι θα έχουν το κακό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο εφιάλτης τους.

    Αντί να τους οδηγήσει σε μια σωτήρια συγκυβέρνηση, τους παίρνει μαζί του στο βυθό.

    Οι νεοδημοκράτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να ξεψυχά. Δε θέλουν να δουν να γίνεται το ίδιο και με το δικό τους κόμμα.

    Ξέρουν πως αν φτάσουν στις εκλογές με αυτή την πολιτική και αυτόν τον αρχηγό, η ήττα είναι βέβαιη 1000%.

    Όταν έχαναν από το ΠΑΣΟΚ το χώνευαν περιμένοντας τη σειρά τους να κερδίσουν. Το να χάσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχουν. Θα είναι ήττα που θα καθορίσει το μέλλον του κόμματος. Ουσιαστικά, θα φέρει τη διάλυσή του και την απορρόφηση απλών ψηφοφόρων και στελεχών από τους νέους κομματικούς φορείς που θα αναδειχθούν.

    Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στα βασικά της υπουργεία τον Στουρνάρα που προέρχεται από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών τον Βενιζέλο από το δικό του ΠΑΣΟΚ, τον Γεωργιάδη που προέρχεται από το ΛΑΟΣ, καθώς και όλη τη βασική ομάδα της ΠΟΛ.ΑΝ. με πρωθυπουργό τον άνθρωπο που έριξε τον Μητσοτάκη και πρόδωσε το κόμμα του.

    Δε θέλουν οι νεοδημοκράτες να φτάσουν με αυτή τη σύνθεση στις εκλογές.

    Γι’ αυτό και τα καρακόλια του βγήκαν στην πιάτσα κι άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Σαμαράς «είναι δυσαρεστημένος» με κάποιους υπουργούς, ότι ο Σαμαράς «αγρίεψε», ότι ο Σαμαράς «δεν τα πάει καλά με τον Στουρνάρα», ότι ο Σαμαράς «θα κάνει μεγάλο ανασχηματισμό πριν πάει στις εκλογές».

    Η αλήθεια είναι γνωστή. Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να υφίσταται λόγω κεκτημένης ταχύτητας και μόνο.

    Έχει τελειώσει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

    Το ξέρει και ο ίδιος ο Σαμαράς, γι’ αυτό βιάζεται να δημιουργήσει μέσα από τη ΝΔ ένα διαφορετικό μαγαζί, ακόμη κι αν σβήσει τη ΝΔ από τον πολιτικό χάρτη. Είναι το τελευταίο που τον αφορά αυτή τη στιγμή.

    Η βάση της ΝΔ θέλει να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

    Ο Σαμαράς δεν είναι καθόλου καλός ναυαγοσώστης. Μάλλον ένα ακόμη βαρίδιο είναι που δε μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους «υπερπατριώτες» της παράταξής του.. καθώς καθημερινά δείχνει όλο και μεγαλύτερη υποταγή στον κάθε ξένο που έχει 5 ευρώ στην τσέπη του και τον βαφτίζει επενδυτή.

    Νεοδημοκράτες είναι, δεν είναι όμως χαζοί. Καταλαβαίνουνννννν, αν και άργησαν είναι η αλήθεια.

    Καρτέσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση