GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αφήστε τους να πεθάνουν!" Έγγραφο-σοκ (από τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας) στο Νοσοκομείο "Αττικόν"...

Μακάβριες αποφάσεις καλούνται να εφαρμόσουν γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία, «επιταχύνοντας» τον θάνατο ασθενών, με αμφιλεγόμενα επιστημον...



Μακάβριες αποφάσεις καλούνται να εφαρμόσουν γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία, «επιταχύνοντας» τον θάνατο ασθενών, με αμφιλεγόμενα επιστημονικά προσχήματα που στην πραγματικότητα υποκρύπτουν λόγους οικονομικών περικοπών...

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ένα απίστευτο έγγραφο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Αττικόν -ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και της Ελλάδας- με το οποίο ζητά από τους διευθυντές όλων των κλινικών και τους γιατρούς να μην προβαίνουν στην μηχανική υποστήριξη -με «διασωλήνωση τραχείας»- των ασθενών «με επικείμενο θάνατο»!!!!

Το έγγραφο είναι πρόσφατο καθώς έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2013 και παραμένει σε εφαρμογή μέχρι σήμερα, χωρίς πάντως να είναι γνωστό σε ποιο βαθμό οι γιατροί, που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και δεσμεύονται από τη συνείδησή τους, το υλοποιούν.

Η υπογραφή στο έγγραφο είναι της κ. Γεωργίας Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου η οποία μάλιστα είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το θέμα του τιτλοφορείται ως εξής: «Διασωλήνωση τραχείας σε ασθενείς ορόφου με επικείμενο θάνατο».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα προς τους συναδέλφους της γιατρούς «συχνά συμβαίνει να καλείται σε νοσηλευτικούς θαλάμους ορόφων η Ομάδα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (BLUE LINE) για διασωλήνωση τραχείας σε ασθενείς χωρίς κανένα προσδόκιμο επιβίωσης ευρισκόμενους στο φυσικό τέλος της ζωής των».

Στη συνέχεια, αποφαίνεται ότι «η διασωλήνωση τραχείας και ο μηχανικός αερισμός έχουν νόημα σε ασθενείς οι οποίοι προβλέπεται ότι θα ζήσουν και όχι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στο φυσικό τέλος της ζωής τους π.χ. λόγω ανίατου νοσήματος μη επιδεχόμενου θεραπείας κλπ».

Και ακολουθεί η εντολή:
«Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι ειδικευμένοι θεράποντες των ασθενών κατά την τακτική επίσκεψη στους νοσηλευτικούς θαλάμους:

α) να διευκρινίζουν στους ειδικευόμενους και τους εφημερεύοντες ποιοι από τους ασθενείς τους δεν έχουν να ωφεληθούν από τον μηχανικό αερισμό ως ευρισκόμενοι πλησίον στον φυσικό τέλος της ζωής τους και

β) να ενημερώνουν σχετικά τους συγγενείς των ασθενών».

Για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω η κ. Κωστοπαναγιώτου, καταλήγει:

«Αυτό που οφείλουμε να προσφέρουμε στη φάση αυτή είναι οποσδήποτε η επαρκής ηρεμία, η αποτελεσματική αναλγησία (εφόσον υπάρχει πόνος) και ο,τι συνάδει με την ιατρική δεοντολογία της παρηγορητικής ιατρικής (palliative care).

Η αναιτιολόγητη εφαρμογή ενδοτραχειακής διασωλήνωσης και μηχανικού αερισμού μόνον ταλαιπωρία προσφέρει στον ασθενή που βρίσκεται πλησίον του αναμενόμενου φυσικού τέλους της ζωής του».

Ακόμη και όσοι δεν έχουν ιατρικές γνώσεις, αντιλαμβάνονται ότι μόνο όποιος διαθέτει θεϊκές ή υπεφυσικές ικανότητες μπορεί να προβλέψει πότε «επίκειται» ο θάνατος ενός ανθρώπου, έστω και βαριά ασθενούς. Υπάρχουν μάλιστα και διεθνώς πολλές περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ενώ «δεν προβλεπόταν ότι θα ζήσουν» -κατά την έκφραση του ακατανόητου αυτού εγγράφου- τελικώς κέρδισαν τη μάχη και ύστερα από μακρύ χρόνο θεραπείας και μηχανικής υποστήριξης ανένηψαν.

Ιατρικοί παράγοντες εξέφραζαν επίσης την έκπληξή τους διότι δεν είναι γνωστό να έχει υπάρξει άλλοτε τέτοια εντολή από γιατρό -και δη πανεπιστημιακού επιπέδου- με την οποία να καλεί συναδέλφους του να υποδυθούν τον Θεό και να αποφασίσουν εκείνοι πότε θα κοπεί το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου. Άλλωστε και στις περιπτώσεις με ανίατα νοσήματα οι συγγενείς των ασθενών είναι εκείνοι που παίρνουν συχνά τις βαριές αποφάσεις και κανείς άλλος.

Καθώς από επιστημονικής και δεοντολογικής πλευράς το ζήτημα που εγείρεται είναι μείζον, η σκοπιμότητα μιας τέτοιας εντολής όπως εκτιμάται συνδέεται περισσότερο με τις περικοπές που επιχειρούνται σε αυτές τις εποχές μνημονιακής τρέλας και στο χώρο της Υγείας. Προφανώς για κάποιους, που θεωρούν την οικονομία των αριθμών σημαντικότερη από τη ζωή των ανθρώπων, αν αυτό στέλνει ταχύτερα στον θάνατο και ασθενείς «οι οποίοι δεν προβλέπεται ότι θα ζήσουν» είναι λεπτομέρεια...
πηγή: "κυριακάτικη δημοκρατία"

5 σχόλια

  1. Δεν θα φύγετε...

    Και βέβαια, δεν εννοούμε από την κυβέρνηση και την εξουσία..

    Αλλά δεν θα φύγετε..Είναι βέβαιο.
    Δεν θα σας αφήσουμε..
    Όχι, μετά τόσα εγκλήματα!
    Τόσον πόνο, οδύνη, τόση απελπισία, τέτοια καταστροφή..Δεν είναι δίκαιο.Για τα θύματά σας. Για τα παιδιά μας. Για...
    την χώρα..Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

    Δεν θά ΄βρουν ησυχία οι ψυχές όσων χιλιάδων αυτοκτόνησαν. Τόσων χιλιάδων που δολοφονήσατε. Όσων τις ζωές καταστρέψατε. Των νέων που στείλατε εξορία, για μιά θέση στον ήλιο..
    Δεν θά ΄βρει Νέμεσιν η Ύβρις που τόσα χρόνια διαπράξατε.

    Δεν θα φύγετε.
    Θα σας κρατήσουμε εδώ, κοντά μας. 'Εστω και με το ζόρι!Όχι, δεν σας αγαπάμε. Σας μισούμε! Θα θέλαμε να σας λιώσουμε σαν σκουλήκια!


    Αλλά δεν θα το κάνουμε!
    Θα μείνετε εδώ για να σας δικάσουμε.Τίμια. Δίκαια. Δημοκρατικά.

    Με πραγματικά και καταλυτικά στοιχεία εναντίον σας.

    Με όλον τον Ποινικό και τον Αστικό Κώδικα απέναντί σας.

    Συν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας για παράβαση και κατάλυση του Συντάγματος, αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας.


    Θέλουμε να σας δούμε να σαπίζετε στην φυλακή.

    Αφού μας στερήσατε όλα τα άλλα όνειρα, αυτό είναι το μόνο που μας έμεινε...Θα το κάνουμε αληθινό!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΔΟΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΙ/ΕΣ -ΔΑΙΜΟΝΕΣ ,ΔΡΑΚΟΙ-ΔΡΑΚΑΙΝΕΣ ,ΠΤΕΡΩΤΕΣ/ΠΤΕΡΩΤΟΙ,ΚΛΩΝΟΙ ,ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Τ'ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΑ ,ΟΠΩΣ TONOLO MICHELA ,RONCONI ROBERTO ,συν ολους/ολες οσους /οσες καταμηνυσα ,καθως και των αλλων τους σωματων ,που δεν γνωριζω τι ΟΝ/ΜΑ φερουν τα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΙΛΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ! ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΑΜΗΝ! artemisia georgiadou@yaxoo,gr6909086524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣ25 Φεβ 2014, 3:42:00 μ.μ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΩΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΑΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ (ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΡΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Right here is the right blog for everyone who would like to understand this
    topic. You understand so much its almost tough to
    argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
    You certainly put a brand new spin on a subject that has
    been written about for many years. Excellent stuff, just
    wonderful!

    my page; download club penguin membership generator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Δεξιά, η πιο αντεθνική, η πιο προδοτική διαχρονικά παράταξη, η παράταξη των δοσίλογων της Κατοχής, των Ταγματαλητών («Ταγματ-αλήτες», τους έλεγε ο λαός μας τους ταγματασφαλίτες των δυνάμεων Κατοχής!), η παράταξη, που με τη Χούντα της ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!
    Αυτά τα δεξιά καθάρματα, τα πιόνια του Μεγάλου Κεφαλαίου και των Τραπεζιτών Τοκογλύφων, που μας έφεραν την καταστροφή, μας κουνούν τώρα και το δάχτυλο και μας κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού»;;;;
    Σε ποιόν;; Στην αριστερά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ;;;;

    ΟΥΣΤ, ΓΕΛΟΙΟΙ... Παρηγορηθείτε στις ανοιχτές αγκάλες της Μέρκελ και του Σόϊμπλε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση