GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το όριο της γελοιότητας...

Γράφει ο  Ιάσων Τιφεύς. Σατυροι και Μαιναδες..στη λατρεία του «Διονυσου». «Στο μύθο, οι οπαδοί του Διονύσου ήταν σάτυροι, μεθυσμένοι, κ...

Γράφει ο Ιάσων Τιφεύς.

Σατυροι και Μαιναδες..στη λατρεία του «Διονυσου».
«Στο μύθο, οι οπαδοί του Διονύσου ήταν σάτυροι, μεθυσμένοι, και Μαινάδες γυναίκες»

Στο πρωτοσέλιδο των N.Y Times δημοσιεύθηκε φωτογραφία από τις ειρηνικές συγκρούσεις των ευγενικών και εύθραυστων καθαριστριών που ευπρεπώς και με διακριτικότητα πολιτισμένου πολιτη, καταλαμβάνουν την είσοδο, κατασκηνώνουν πότε στο Υπουργείο οικονομικών και πότε στην αυλή των Δικαστηρίων εκβιάζοντας-πάντοτε συμβολικά – την επαναπρόσληψι τους.
Τον πόλεμο αυτόν αποτύπωσε το δημοσίευμα με μια εύγλωττης φωτογραφία που αδικεί όμως την «μαχητικότητα» των εν λογω δημοσίων υπαλλήλων.. που συμπτωματικώς με αυτή την ειδικότητα ( δημοσίων υπαλλήλων –καθαριστριών) δεν θα βρούμε σε άλλο κράτος της μετα-σοβιετικής Ευρώπης..
Βεβαίως υπήρχαν κι άλλες φωτογραφίες που θα μπορούσε να δημοσιεύσει η καλή αυτή εφημερίς ώστε να προβληθεί επαρκεστέρα ο αγώνας των καθαριστριών για την διατηρσηι των προνομίων των.. Π/χ Να όπως αυτές που είδα για το ίδιο θέμα εδώ
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article-wide/155513/symplokh-katharistrion-mat-me-travmaties-sto.html
http://air.news.gr/cov/''/epeisdokathar2.jpg
( σχολιο :τρείς άκρως διαχυτικές καθαρίστριες «συνομιλούν» με αστυνομικό )
http://air.news.gr/cov/ep/epeisdokathar3_b1.jpg
( σχόλιο: Μια άλλη κυρία με ευγενικό και καλοσυνάτο πρόσωπο «στηρίζει τα εύθραυστα χεράκια της στον γιακά του αστυνομικού, που μάλλον φωνάζει βοηήήήήθεια!!)

Και έκρινα ότι θα θέλατε να τις δητε. Να τις δούμε όλοι μας, ώστε να αντιληφθούμε αν είναι οι κυρίες αυτές τόσο αγγελικές όσο παρουσιάζονται από τα μέσα ενημερώσεως δημοσιογραφικών απόψεων ή αν ίσως τυχόν, η προκλητικότητα τους σε άλλες περιπτώσεις «αγωνιστών» θα είχαν προκαλέσει την αυτόφωρη σύλληψι των διαδηλωτών. Εφ σον αυτές είναι οι επιτιθέμενες εν εξάλλω καταστάσει και οι αστυνομικοί ουσιαστικά προσπαθούν να «φάνε τις λιγότερες» αμυνόμενοι.

Δηλαδή να σκεφθούμε κάποτε.. γιατί ακριβώς οι ίδιες άνομες πράξεις-ανεξαρτήτως αν η αιτία , ο λόγος είναι δίκαιος ή μη - να θεωρούνται αλητεία και τραμπουκισμός μόνον όταν ασκούνται π.χ από οπαδούς της ΧΑ και όχι όταν ασκούνται από διαδηλωτές ..
Βεβαίως «διατί να το κρύψομε άλλωστε?». Εδω στην πατρίδα μας , είναι ευλαβικός απαράβατος κανών. Μόνον , οι αστυνομικοί πρέπει να διώκονται όταν παρανομούν..Όταν δηλαδή κακώς –κάκιστα υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητες στην άσκησι των καθηκόντων του.. Όταν οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν διαδηλωτές που λειτουργούν ως οπαδοί του Διονύσου( αν εκλάβουμε ως θεό Διονυσο στην νεα ελλαδα, την μια θέσι στο Δημόσιο.) περιφερόμενοι και εφορμώντες ως σάτυροι και μαινάδες.. Αντιθέτως οι διαδηλωτές, αυτοί στον παροξυσμό της μανίας των , εκλαμβάνονται ως «ιερές αγελάδες» ως αγνά κοράσια «μη μου άπτου »
Αλλά να δούμε ακόμη και την ουσία του προβλήματος, δηλαδή τι σημαίνει μια θέσι καθαρίστριας στο Δημόσιο..ή μάλλον 586 θέσεις για τόσες είναι οι καθαρίστριες μας,..στο ναού του Διονύσου.-Υπουργείο Οικονομικών-. Από αυτές λοιπόν τις 586 καθαρίστριες δημοσίους υπάλληλους λάτρεις του Διονύσου έχουμε:
1. Δώδεκα (12 ) καθαρίστριες πλήρους απασχολήσεως προς 2414,71 !! ευρω τον μηνα
2. Δεκαοκτώ (18) καθαρίστριες ,που για 3ωρη απασχόλησι αμείβονται με 952,91 ευρω τον μηνα
3.Πεντακόσιες τριάντα μία ( 531) που για 4ωρη απασχόλησι αμείβονται προς 1066,72 ευρω τον μηνα και
4.Οι υπόλοιπες εικοσι πέντε ( 25) 5ωρου απασχολήσεως προς 1455,04 ευρω το μηνα.

Αυτά προκύπτουν απο τους επίσημους πίνακες του Υπουργείου οικονομικών ( ιδε εδω, http://www.antinews.gr/KOINONIA/apokalupsi-posa-lefta-pairnoun-oi-katharistries-tou-upourgeiou-oikonomikon/

Ας είμεθα ειλικρινείς ..Ποιος στην θέσι τους δεν θα έφερνε τα πάνω κάτω αν έχανε αυτά τα πολύτιμα τετράωρα των 1066 ευρώ!!!, ή τον μισθό των 2414!!! Δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις στον Ιδιωτικό τομέα.. Μόνο στο Δημόσιο.
Στους Iερείς της λατρείας του Διονυσιακού παροξυσμού έσπευσε ο νέος υπουργός μας ο επι της «απαιδείας» που δήλωσε για τους ψηφοφόρους του, κηρύττων το «ευαγγέλιο» του κρατισμού στην τηλεόραση του MEGA, ότι « θα βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία θα εδράζεται και σε μια συζήτηση που θα ανοίξει για το θέμα των διαθεσιμοτήτων» και τελειωσε μ ετο δι’ευχών του αγίου Δημοσιου ημών …
«Ό,τι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει».
Αυτό ήταν ουσιαστικώς και το κύριο θέμα της εφημερίδος που προαναφέραμε.. Αν δηλαδή αυτή η κυβερνησι «μπορεί να υπάρξει συρρικνώνοντας το κράτος…»
Προφανώς ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση καλά κρατούν. Οι πολιτικοί μας υπο το βάρος των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων φαινεται ότι προτιμούν αντί να νουθετούν και να ηγούνται να «νουθετούνται και να ακολουθούν » κολακεύοντας και κανακεύοντας τον «σοφό» λαό.που έδειξε την προτιμησι του στο γλυκό ψέμα παρά την πικρή αλήθεια..
" Καλλίτερα να χαθεί η χώρα αλλά να κυβερνούν εμείς , παρά να συρρικνωθεί το κράτος…και να κυβερνουν οι αλλοι." . .Ειναι Το οριο της γελοιτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση