GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βαλίτσα «ΕΝΦΙΑ + Αμφίπολη = ΕΝΦΙΑ-πολη» και τα κακά όνειρα

Γράφει ο Γρηγόρης Σταματιάδης Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ελάμβανε τις πρώτες βοήθειες τουπρωθυπουργικού «ΙΚΑ», «εγκλωβισμένος» στο...



Γράφει ο Γρηγόρης Σταματιάδης

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ελάμβανε τις πρώτες βοήθειες τουπρωθυπουργικού «ΙΚΑ», «εγκλωβισμένος» στο Costa Navarino, εξ αιτίας ισχιαλγίας, κάποιοι φωστήρες στο Μαξίμου έψαχναν να βρουν τη λύση για την μεγαλειώδη γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ που συνεπάγεται και μία τεράστια κοινωνική και οικονομική αναστάτωση... που η Ελλάδα δεν χρειαζόταν.

Ρώτησαν και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο μήπως και είχε καταφέρει να χαστουκίσει τον πληροφορικάριο που έκανε την γκάφα, του υπ. Οικονομικών, όπως είχε δηλώσει στο MEGA, αλλά τίποτα..

Ήταν τότε που ο πρόεδρος της κυβέρνησης είδε σαν κακό όνειρο από την εξωτική Πύλο, τις παλαιότερες περισπούδαστες και πομπώδεις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββάτου» στις 13 Απριλίου 2013 και στην τότε «ανεξάρτητη» δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη.

Τότε ο Πρωθυπουργός έλεγε χαρακτηριστικά:

“Ερώτηση Σπυράκη: Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί ότι “βαφτίσατε το κρέας ψάρι” και επανέρχεστε μέσω της ΔΕΗ για να εισπράξετε το “χαράτσι” που είχατε υποσχεθεί ότι θα καταργήσετε. Τι αλλάζει για τον πολίτη με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και γιατί να πεισθεί ότι το 2014 θα κληθεί να πληρώσει λιγότερα;

Απάντηση Σαμαρά: Τέτοιου είδους «ταχυδακτυλουργίες» εκείνοι τις κάνουν. Όχι εμείς…
Προχωράμε σε νέο σύστημα φορολογίας της Ακίνητης περιουσίας. Μόνο που η φετινή χρονιά, το 2013, είναι αναγκαστικά «μεταβατική». Γιατί ήδη φέτος οι πολίτες πληρώνουν πολλά από τα «χρωστούμενα» των προηγούμενων ετών. Και γιατί η ίδια η βάση δεδομένων για τη νέα φορολόγηση δεν είναι απολύτως έτοιμη.
Προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι με το νέο φόρο να διευρυνθεί η φορολογική βάση, ώστε να πληρώσει καθένας λιγότερο και ανάλογα με το ύψος της περιουσίας τους. Και θέσαμε ως περιορισμό, ο φόρος της Ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα να είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Ακριβώς για να είναι δίκαιος και αναπτυξιακός.
Στη φετινή «μεταβατική» χρονιά, η είσπραξη των φόρων θα γίνει με βάση τη μέθοδο που ακολουθήθηκε ως τώρα, για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την επιβάρυνση και να υπάρξει βεβαιότητα είσπραξης των φόρων. Αλλιώς κινδυνεύαμε να μεγαλώσει η επιβάρυνση, αφού πρέπει να βγάλουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Δεσμευτήκαμε για μειωμένη επιβάρυνση και τηρούμε τη δέσμευσή μας. Αυτό ενδιαφέρει και τους πολίτες άλλωστε. Όχι το πώς θα πληρώσουν, αλλά το πόσα θα πληρώσουν…
Δεσμευτήκαμε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης κι αυτό κάνουμε. Ώστε να είναι ο νέος φόρος μικρότερος και πιο δίκαιος.
Τέλος, δεσμευτήκαμε για ενιαίο φόρο ακινήτων, ήδη θα το θεσπίσουμε από φέτος, αλλά θα ισχύσει στην ολοκληρωμένη του μορφή την επόμενη χρονιά. Η φετινή χρονιά θα είναι μεταβατική. Ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα…”

Ο Πρόεδρος της κυβέρνησης λέγεται πως είδε ακόμη και ένα εφιάλτη.. αυτά που έλεγε στα Ζάππεια. Εκεί ευτυχώς τον ξύπνησε τοRoom Service του Costa Navarino με την πρωινή εφημερίδα.. όπου διάβασε πως οι ανασκαφές προχωρούν στην Αμφίπολη και πως θα πάει στη ΔΕΘ ως περήφανος «Μακεδόνας». Γιατί το '93 είναι βαρύ..

Η βαλίτσα για τη ΔΕΘ (που μάλλον θα είναι και για μακρύτερα ταξίδια) θα γράφει «ΕΝΦΙΑ-πολη» και θα έχει μέσα ανάκατα τονΕΝΦΙΑ την μεγαλύτερη πολιτική του μετα-μνημονιακή προχειρότητα (μετά τα Ζάππεια) ..αλλά και την Αμφίπολη, ένα success storyπου έρχεται από την αρχαιότητα.

Είναι η βαλίτσα που θα του θυμίζει γιατί η ΝΔ συρρικνώνεται και οι δυνάμεις του κέντρου της συγκυβέρνησης ενισχύονται.
Αν το καταλάβει.. Kαι αν δεν το καταλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών του φθινοπώρου θα του το εξηγήσουν!

1 σχόλιο

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΙΣ 21.15 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

    ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000. ΣΤΑ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση