GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΙΣΛΑΜ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.  Η ρήξη με το ακραίο Ισλάμ κορυφώνεται οδηγώντας σε σύγκρουση που δυνατόν να πάρει διαστάσεις ολοκληρωτικής αν...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. 

Η ρήξη με το ακραίο Ισλάμ κορυφώνεται οδηγώντας σε σύγκρουση που δυνατόν να πάρει διαστάσεις ολοκληρωτικής αντιπαράθεσης με τον Δυτικό κόσμο. Η σύγκρουση δεν είναι ιδεολογική. Αντιμέτωποι θα βρεθούν σύντομα ο ανθρωπιστικός πολιτισμός με την βαρβαρότητα και την κτηνωδία. Μπροστά σε μια τέτοια αντιπαράθεση δεν χωρά ουδετερότητα και συμπεριφορά τήρησης ίσων αποστάσεων.

Μέσα στον παραλογισμό της υποστήριξης κάθε θέσης που εκφράζει αντίθεση προς την Δύση, κάποιοι στην Αριστερά εμφανίζονται να δικαιολογούν τις κινήσεις των ακραίων Τζιχαντιστών. Ακούγονται λογής απίστευτα επιχειρήματα που επιχειρούν να δικαιολογήσουν το αποκρουστικό πρόσωπο του ακραίου ισλαμικού φανατισμού. Από απόψεις που δικαιολογούν το μίσος προς την Δύση λόγω εκμετάλλευσης (από ποιους ακριβώς;) των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών, μέχρι τα συνακόλουθα της αποικιοκρατίας, της στήριξης προς το Ισραήλ και των προκλήσεων της αμερικανικής ισχύος και του καπιταλιστικού τρόπου ζωής.

Δυστυχώς, όλα αυτά βρίσκονται εγκατεστημένα αποκλειστικά σε Δυτικούς εγκεφάλους και ιδιαίτερα σε αυτούς της Αριστεράς. Οι ενδοφυλετικές, διαφατριακές και θρησκευτικές συγκρούσεις στον Αραβικό αλλά και στον μουσουλμανικό γενικότερα κόσμο έχουν πολύ μακριά ιστορία. Ξεκινούν από τους Ασσασίνους της εποχής των Σταυροφοριών, εξελίσσονται στις εκκαθαρίσεις των Σιιτών από τα Χαλιφάτα της Δαμασκού και της Βαγδάτης αργότερα, στις συγκρούσεις των διαφόρων Σουνιτικών φατριών στην Αραβία - στη φάση διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας – στις διαχρονικές αντιπαραθέσεις αντίπαλων ισλαμικών ομάδων στη Βόρεια Αφρική και στις γενικότερες βίαιες ανακατατάξεις στον Αραβικό κόσμο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Το αίμα ποτέ δεν έπαψε να ρέει. Ανεξάρτητα από την ανάμιξη η όχι της Δύσης στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Βορειο-αφρικανό Αραβα ιστορικό του 14ου αιώνα Ιμπν Χαλντούν (στο μνημειώδες του έργο «Αλ- Μουκαντίμα») η πορεία της ιστορίας γίνεται κατανοητή σαν η βίαιη επικράτηση μιάς φυλής, έθνους η πολιτισμού πάνω στους άλλους μέχρις ότου κάποιος επόμενος, και πάλι με όπλο τη βία, θα επιβληθεί στους προηγούμενους. Μιά αέναη σύγκρουση λοιπόν με στόχο την επικράτηση του ισχυρότερου («Δυνατού Αλόγου», κατά τον επιτυχή χαρακτηρισμό του συγγραφέα Lee Smith) χαρακτηρίζει τις αντιλήψεις αλλά και την συμπεριφορά των λαών της Μέσης Ανατολής κυρίως αλλά και πολλών άλλων μουσουλμανικών πληθυσμών, ώστε η ιστορία τους να πλημμυρίζει από συνεχείς συγκρούσεις, ανατροπές, εμφύλιες συρράξεις και σκληρές αιματοχυσίες.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια γίναμε μάρτυρες μεγάλων τέτοιων εθνο-φυλετικών και φατριο-θρησκευτικών αντιπαραθέσεων. Η εισβολή και κατάληψη του Λιβάνου από την Συρία (1990-2005), οι εμφύλιες συρράξεις στη Βόρεια Υεμένη (1962-1970) και στο Λίβανο (1975-1990), τα ισλαμικά αντάρτικα στην Αλγερία (1991-2002), στην Αίγυπτο (1981-1997) και την Συρία (1979-1982), η εξέγερση των Παλαιστινίων κατά του Χασσεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας (1968-1971), οι εθνοκαθάρσεις του Σαντάμ Χουσείν κατά των Κούρδων και των Σιιτών στο Ιράκ και του πατέρα Ασσάντ κατά τω Σουνιτών στην πόλη Χάμα της Συρίας (1982), οι επιθέσεις των αρχών του Σουδάν εναντίον Χριστιανών στο Νότο της χώρας παλαιότερα και κατά των μη Αράβων μουσουλμάνων στο Νταρφούρ πρόσφατα καθώς και οι σφαγές και εκκαθαρίσεις Χριστιανών από τους ακραίους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και από τους ισλαμιστές της Αλ-Σαμπαάμπ αλλόφυλων μουσουλμάνων στην Κεντρική και Νότια Σομαλία έγιναν χωρίς ανάμιξη η και ενδιαφέρον των όποιων Δυτικών δυνάμεων.

Στην πορεία της ιστορίας σημαντικοί θεωρητικοί του Ισλάμ επέλεξαν την απόλυτη ρήξη με τους «άπιστους» και την αφοσίωση σε αρχεγονικούς τύπους λατρείας κι επιστροφής στις συμπεριφορές και τα πιστεύω των πρωτοπόρων της μουσουλμανικής πίστης (σαλαφιστές) για την οικοδόμηση μιάς δυναμικής Αραβικής η γενικότερα ισλαμικής κοινωνίας. Προσωπικότητες όπως ο Τζαμάλ - αλ - Αφγκανί, ο Χασάν – αλ – Μπάνα (ιδρυτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), ο Ρασίντ Ρίντα (από τους παράγοντες της ανανέωσης του Ουαχαμπισμού στην Αραβική Χερσόνησο), ο Σαχίντ Κούντμπ (ιδρυτής της επιθετικής Τζιχάντ και πιστός στις διδασκαλίες του θεωρητικού από τον 13ο αιώνα Ιμπν Ταιμίγια) καθώς και ο ακραίος ιδεολόγος της Ισλαμικής Επανάστασης από το Πακιστάν Αμπού Μαουντούντι συνέβαλαν ουσιαστικά στην σημερινή κατάληξη το ακραίο Ισλάμ να έχει ουσιαστικά κυριαρχήσει στις σκέψεις και τις αντιλήψεις των περισσότερων – και ιδίως των νέων - μουσουλμάνων. H επίδραση αυτών των αντιλήψεων στις μουσουλμανικές κοινότητες είναι καταλυτική. Αυτός είναι ο λόγος που σπάνια μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στον Αραβικό κόσμο, στην Ινδική Χερσόνησο η ακόμη και στη Δύση ξεσηκώνονται ενάντια στους ακραίους. Η λογική της Τζιχάντ και της κυριαρχίας της βίας διαπερνά πλέον το πνεύμα αλλά και τις συμπεριφορές των περισσότερων μουσουλμανικών κοινοτήτων. Με τρόπο μάλιστα που είναι σχεδόν αδύνατον να ακουσθούν οι άλλες μετριοπαθείς και λογικότερες φωνές.

Μέσα στο σύνολο του Αραβικού πληθυσμού σε Μαγκρέμπ και Μέση Ανατολή οι Σουνίτες αποτελούν κάτι πάνω από το 70%. Ασκούσαν λοιπόν πάντα καταπιεστική εξουσία στους υπόλοιπους, που αποτελούσαν μερικές δεκάδες εθνικές, φυλετικές και θρησκευτικές μειονότητες. Συχνά με την βία επέβαλαν τις θελήσεις τους ξεχωρίζοντας, ανάμεσα σε όλους τους άλλους, τους μουσουλμάνους Σιίτες σαν τους ουσιαστικότερους και πλέον μισητούς τους εχθρούς. Οι παρανοικοί Τζιχαντιστές του νέου Χαλιφάτου της Συρίας, του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), ξεπήδησαν ακριβώς από τη ανάγκη επαναφοράς της πολιτικής τάξης στην περιοχή. Σαν συνέπεια των εξελίξεων και των στρατηγικά πετυχημένων κινήσεων ηγετών τω χωρών αυτών (λ.χ. του Αγιατολάχ Σιστανί στο Ιράκ και προσωπικοτήτων της Χετζμπολάχ στο Λίβανο) οι Σιίτες είχαν τον έλεγχο η ασκούσαν σημαντική επιρροή πλέον σε σημαντικότατες κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Συρία, Ιράκ, Λίβανος). Με προκάλυψη την αντίσταση κατά του Ασσάντ στη Συρία και με σημαντική βοήθεια ακόμα και από ισλαμιστές της Δύσης και του Καυκάσου, οι Τζιχαντιστές του ISIS βάλθηκαν να αλλάξουν και πάλι τον πολιτικό χάρτη αποκαθιστώντας τις δυνάμεις του Σουνιτισμού. Που δεν είχαν ποτέ πριν απολέσει την κυριαρχία τους από τα χρόνια των Οθωμανών ακόμη. Τα υπόλοιπα καθεστώτα της περιοχής, σαν Σουνίτες (Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Αίγυπτος, Ιορδανία, Τουρκία) με βαθιά καχυποψία προς το Ιράν, υποχρεωτικά τους ανέχονται η τουλάχιστον δεν μπορούν να τους αντιπαραταχθούν. Κι έτσι επιβιώνουν, απλώνοντας και πλοκάμια προς τη Δύση.

Έχω παλαιότερα σημειώσει πως τα συμφέροντα Δύσης και Ρωσίας τους φέρνουν ουσιαστικά κοντύτερα λόγω των αυξημένων κινδύνων από το ακραίο Ισλάμ.
Αποτελεί τουλάχιστον παραλογισμό να συγκρούονται για ζητήματα που μπορούν να λυθούν με μιά απλή συνάντηση και ουσιαστική διαπραγμάτευση και να αγνοούν την ισχυροποίηση σε παγκόσμια κλίμακα των επιθέσεων των Σαλαφιστών οπαδών της Τζιχάντ που αυτοομολογημένα έχουν σαν στόχο την καταστροφή των αλλόθρησκων και συνολικά του ευρωπαικού και δυτικού πολιτισμού.

Πολύ πρόσφατα (3 Σεπτεμβρίου) Τατάροι ηγέτες απείλησαν ανοιχτά την Ρωσία για επιθέσεις τζιχαντιστών στον Καύκασο και για αντάρτικο σε Βόλγα και Ουράλια ενώ το Ισλαμικό κράτος της Συρίας και του Ιράκ (ISIS) δείχνει έτοιμο νε επεκτείνει την επιθετική του ορμή σε στόχους ευρωπαικούς και χριστιανικούς εκτός Μέσης Ανατολής. Αν κάτι έχει καθυστερήσει αυτές τις επιθέσεις - πέραν των ακρωτηριασμών Αμερικανών ομήρων σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς - είναι το γεγονός πως οι χριστιανοί της Δύσης είναι μόλις τέταρτοι στη λίστα των μισητών εχθρών των Σαλαφιστών.

Πρώτοι έρχονται οι λεγόμενοι αποστάτες, μουσουλμάνοι δηλ. που εγκατέλειψαν τον φανατισμό και επέλεξαν να ζούν ειρηνικά με τους αλλόθρησκους συνανθρώπους τους. Τέτοιοι βέβαια είναι όσοι αναγνώρισαν τις εσφαλμένες φανατικές τους επιλογές και επέλεξαν να επιστρέψουν στις διδασκαλίες της μετριοπάθειας του Προφήτη. Αυτοί είναι και οι πλέον μισητοί.

Μετά έρχονται όσοι πάντοτε πίστευαν στην θρησκευτική μετριοπάθεια και στην κοσμική φύση των πολιτικών τους καθεστώτων. Τα καθεστώτα της Αιγύπτου, της Αλγερίας, του Πακιστάν και της Συρίας, μεταξύ άλλων, κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα αυτή.

Λίγο πιο κάτω είναι οι άθεοι, οι πολυθεϊστές και οι ειδωλολάτρες. Γι' αυτό οι Σουνίτες σιχαίνονται τους Σιίτες, που αναγνωρίζουν θεότητες (ιμάμηδες) και ιδρύουν ιερά τεμένη αφιερωμένα στον Προφήτη και σε μέλη της οικογένειάς του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κομμουνιστές (άθεοι) αποτελούν φανατικούς τους εχθρούς.

Σε παρακάτω κατηγορία εντάσσονται οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι ακριβώς επειδή αποτελούν "λαούς του βιβλίου"μιά και αναφέρονται στο Κοράνι και είναι κυρίως μονοθεϊστές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως εξαιρούνται από το μίσος κι από τη ανάγκη καταδίωξης. Δεν αποτελούν απλά πρώτη προτεραιότητα. Εκτός αν για κάποιο λόγο βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα - Εβραίοι στο Ισραήλ και Χριστιανοί σε Ιράκ, Αίγυπτο, σε χωριά της Αλγερίας και Συρία.

Στην αφέλεια που χαρακτηρίζει ορισμένους εγκεφάλους της Αριστεράς ανακαλύπτονται στον έντονο αντιδυτικισμό των Τζιχαντιστών στοιχεία υποτίθεται αντι-καπιταλιστικά η αντι-αποικιακά που τους κάνει σχετικά συμπαθείς και αποδεκτούς. Στην ουσία, οι άθεοι αριστεριστές-κομμουνιστές αποτελούν για τους φανατικούς ισλαμιστές τον πλέον μισητό εχθρό, ανάμεσα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο. Ολοι ανήκουμε στον Οίκο του Πολέμου (Νταρ αλ Χάρμπ) μια και σαν άπιστοι δε μπορούμε να μπούμε στον Οίκο του Θεού (Ντάρ αλ Ισλάμ). Οι άθεοι όμως ανάμεσά μας συνιστούν ιδιαίτερη πρόκληση για τους Σαλαφιστές (οπαδούς του ορθόδοξου αρχεγονισμού στο Ισλάμ). Αν δεν αναγνωρίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα σε λίγα χρόνια θα δυσκολευόμαστε να κινηθούμε στις πόλεις μας, εδώ στη Δύση,δίχως την άδεια της ισλαμικής πολιτοφυλακής. Που θα περιφρουρεί για την εφαρμογή της Σαρία (ιερός μουσουλμανικός νόμος)…
Σε γειτονιές πόλεων στη Βρετανία και την Γερμανία το φαινόμενο ήδη παρατηρείται!! Δεν θα αργήσει η κατάσταση αυτή να επεκταθεί και η σύγκρουση, και μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές, να γίνει εφιαλτικά περίπου καθημερινή. Καιρός να αφυπνισθούμε…

6 σχόλια

  1. Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα... πέτσινα του Γιωργάκη...

    Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους.

    Και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι κυνηγάει τα λαμόγια, πιάνει τους... καμένους και τους κλείνει στη φυλακή (Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη, Άκη και λοιπούς).

    Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους έναν θησαυρό για το Δημόσιο Ταμείο.

    Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στη Βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

    Και μόνο αυτή η στάση επιβεβαιώνει τη διάχυτη πλέον αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6.230 offshore, που φυσικά δεν τις έχει ο μπακάλης ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς.

    Υπάρχουν και οι αποδείξεις για την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στους μεγαλοφοροφυγάδες με τις 6.230 offshore εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και σε άλλους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους.

    Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή (αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προφορική - για να μην υπάρχουν έγγραφα πειστήρια) να σταματήσουν οι έλεγχοι στις offshore, που γίνονταν βασικά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

    Και ακαριαία κατέβηκαν τα μολύβια και ξαναμπήκαν οι φάκελοι στα συρτάρια.

    Και πήγε στη θέση της η καρδούλα των γνωστών ιδιοκτητών - μεταξύ των οποίων και πρώτα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. Αυτονόητο είναι ότι η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον άσημο υπάλληλο ή από τον τελευταίο στην ιεραρχία διευθυντή. Από ψηλά ήρθε το απαγορευτικό σήμα...

    Τι ποσά θα μπορούσε να είχε ήδη εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο; Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, το λιγότερο περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πάει να αρπάξει η κυβέρνηση ακόμη και από εκείνους που έχουν «καμαρούλα μια σταλιά».Δ.Λ..ΟΠΙΟΣ ΠΛΉΡΩΣΗ ΕΝΦΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

    Κάτι που σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση άφηνε τους εφοριακούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, η φορολόγηση των ακινήτων, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν τίποτε άλλο από το σπίτι που μένουν, θα ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας (;), προκειμένου να βρει τα λεφτά που του λείπουν, να μην έκοβε τις διαγνωστικές εξετάσεις, το τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες και το τρίπλεξ για όσους έχουν κάμει bypass, με κίνδυνο να πεθάνουν...

    Για να πάρει μια γεύση των φόρων που θα εισπράττονταν από τις 6.230 offshore, πίσω από τις οποίες καλύπτονται παραθαλάσσιες βιλάρες, ακίνητα στον Παρνασσό και αλλού και πολυτελέστατες θαλαμηγοί, σε έλεγχο που είχε προλάβει να κάμει ΔΟΥ, ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί μόνο από δυο τρεις offshore ήταν από 5.000.000 έως 6.000.000 ευρώ!

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών, ο μέσος όρος του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει κάθε offshore υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου, ήτοι συνολικά 3 δισ. ευρώ.

    Επειδή ενδεχομένως να επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να αμφισβητηθεί ότι σταμάτησε ο έλεγχος ύστερα από προφορική άνωθεν εντολή, θα πρέπει να συνοδεύσουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία που να απαντούν στα εξής ερωτήματα: Σε πόσες από τις 6.230 offshore έχει γίνει έλεγχος;

    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

    Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος; Στα δύο χρόνια που κυβερνούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;...ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΑΚΟΎΝΕ...Η ΘΑ ΠΆΜΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ Η ΣΤΑ ΛΑΪΚΆ ..ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ..ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΧΟΥΝΤΑΡΕΣ Με νομοσχέδιο που φέρνουν Καταργούν το μπόνους των 50 εδρών για να κλείσουν τον δρόμο στον Τσίπρα.Σπάνε και τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες..

    ΣΧΕΔΙΑ προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία επεξεργάζονται, πίσω από κλειστά γραφεία, στην κυβέρνηση.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ανασύρει από τα συρτάρια τους το σενάριο για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, αλλά και της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

    Γεγονός που πέραν των άλλων αποκαλύπτει τη... βεβαιότητά τους για την επερχόμενη ήττα στις εκλογές.

    Με την κατάργηση του μπόνους, αφενός οι 50 έδρες που θα έπαιρνε το πρώτο κόμμα θα μοιρασθούν σε όλα τα κόμματα, αφετέρου θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Κι αυτό διότι οι έδρες που θα πάρει θα είναι πολύ λιγότερες και θα χρειαστεί τη συνεργασία δύο ή και τριών κομμάτων προκειμένου να συγκεντρώσει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Πράγμα πολύ δύσκολο αν όχι ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα. Στο πίσω μέρος τους μυαλού τους μπορεί να έχουν, στο πρωθυπουργικό επιτελείο, το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού.

    Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα να στραφεί αναγκαστικά και να ζητήσει την συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας.

    Το... πρόβλημα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να αντιδράσει αρνητικά σε μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αφού ο κ. Τσίπρας στο πρόσφατο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης του «μπόνους». Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα καταγγείλει τον κ. Σαμαρά ότι η κίνησή του αυτή εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες προκειμένου έτσι να τον εκθέσει έναντι του ελληνικού λαού.

    Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε μια τέτοια πρωτοβουλία, δεδομένου ότι με την κατάργηση του μπόνους αυξάνεται ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

    Και ως γνωστόν δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να υπάρχει μια πολιτική σταθερότητα στη χώρα έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες και τα δεδομένα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.«Αν είναι τόσο δύσκολο τώρα να συγκυβερνούν δύο κόμματα, φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί αν είναι τρία ή και τέσσερα», παρατηρούσε γαλάζιος βουλευτής.

    Όσον αφορά τώρα το σχέδιο για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών (Β΄ Αθηνών, Αττικής) στόχος της κυβέρνησης είναι να ανατραπούν οι ισορροπίες και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού, ως πρώτο κόμμα, και στις δυο περιφέρειες θα πάρει έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών.

    Αν όμως δημιουργηθούν πολλές μικρότερες περιφέρειες η κατάσταση θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό κι από αυτό να ωφεληθεί το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΔΊΝΕΤΕ ΆΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ

    Μπλόκο της Ελβετίας στη λίστα Λαγκάρντ..Με εγκύκλιο του ελβετού υπουργού Δικαιοσύνης προς τους Εισαγγελείς δόθηκε εντολή να μην ικανοποιούν κανένα αίτημα, γιατί είναι προϊόν εγκληματικής πράξης!

    Δεν έχουμε μόνο το απίστευτο ελληνικό θαύμα με το υπουργείο Οικονομικών, που από τον Σεπτέμβρη του 2010 έχει στα χέρια του τον πλήρη φάκελο της λίστας Λαγκάρντ, με όλα τα στοιχεία για τους 2.062 έλληνες καταθέτες, και μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του ΣΔΟΕ μόλις 25 (!), όπως είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που τον επισκέφθηκε επί τούτου.

    Έχουμε και τους Ελβετούς, που αρνούνται να δώσουν λεπτομερή στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών των 2.062 Ελλήνων της περιβόητης πια λίστας. ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΎΝ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΤ ΠΑΡΑΚΑΛΏ!!!

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2013 προς όλους τους Εισαγγελείς της χώρας, η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλες τις ελβετικές τράπεζες, ζήτησε να μην ικανοποιούν κανένα αίτημα σχετικά με παροχή στοιχείων για τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι προϊόν εγκλήματος, έχουν δηλαδή υποκλαπεί. Και ως γνωστόν, οι 2.062 της λίστας Λαγκάρντ, όπως και χιλιάδες άλλοι λογαριασμοί που αφορούσαν υπηκόους διαφόρων κρατών, είχαν κλαπεί από τον υπάλληλο της τράπεζας HSBC ονόματι Φαλτσιάνι.

    Με τον τρόπο αυτό η Ελβετία προστατεύει τα συμφέροντά της ως χώρα που δίνει άσυλο στους όπου Γης φοροφυγάδες, και όχι μόνο....ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ,, ΑΙΣΧΡΈ ΑΔΩΝΙ ΕΚΕΊ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΟΥΡΟΤΣΙΡΙΧΤΡΑ;;;

    Θα μπορούσε, βέβαια, η ελληνική κυβέρνηση να είχε παρέμβει στην ελβετική, πλην όμως το απέφυγε, για τους ίδιους λόγους για τους οποίους οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ πάνε σαν τον κάβουρα... Θα ήταν εντελώς άλλοι οι ρυθμοί αν το υπουργείο Οικονομικών είχε διαθέσει στην αρμόδια Διεύθυνση του ΣΔΟΕ τους 200 υπαλλήλους που είχε ζητήσει. Οι... σκοπιμότητες, όμως, δεν το επέτρεπαν...

    Και ο λόγος, κατά τους γνωρίζοντες, είναι ότι αν αρχίσει ο ενδελεχής έλεγχος θα βρεθούν πίσω από τα ονόματα-βιτρίνα πολλοί επώνυμοι, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί. Και ο Τσίπρας κάτι πρέπει να ξέρει, γι' αυτό και επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΔΟΕ.

    Η ύπαρξη κρυμμένου θησαυρού στη λίστα Λαγκάρντ αποδεικνύεται από το ότι μόνο από τις 25 υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί προκύπτουν φόροι τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι με τις υπόλοιπες 2.037 υποθέσεις ασχολούνται μόνο 35 υπάλληλοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν και άλλες υποθέσεις παράλληλα!


    Τότε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών -του οποίου προΐστατο η σημερινή γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ- παρέδωσε επίσημο αντίγραφο της λίστας στον τότε πρέσβη μας στο Παρίσι, ο οποίος στη συνέχεια με ειδικό απεσταλμένο την παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από κει και πέρα για έναν χρόνο χάθηκαν τα ίχνη της.

    Για την απόκρυψη αυτή έχει ασκηθεί δίωξη κατά των τότε γενικών γραμματέων του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη, οι οποίοι προχθές απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση ή άλλους περιοριστικούς όρους, ενώ αντίθετα μετά την απολογία του ο Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.!!!!! ζητω Ο ΕΝΦΙΑ ΧΑ ΧΑ ΌΣΟΙ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αναθεματισμενο το ξοπλυμα δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις πού του έχουν υποδείξει οί τροικανοι. Και κάνει τις μεγαλύτερες λαθροχειριες πού μπορεί να σκεφτουν. Στρέφουν τούς πολίτες σε άλλο κόμμα, όσοι ψηφίζουν τα κυβερνητικά σχήματα να πάνε στον Σύριζα. Παλαιά πρακτική από προηγούμενα. Όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο, κάνουν τα αδυνατα δύνατα να έρθουν οί αλλοι.Το αδιέξοδο ήρθε,με τα 4 εκατ.συνταξιούχους, πρέπει να γίνουν περικοπές σε εισοδήματα. Μισθοί συντάξεις.Μεγάλες. Ο κομματικος στρατός πρέπει να μείνει απειρακτος .Θα οφεληθουν και τόσοι άλλοι. Οι καταχραστές θα την γλυτώσουν για πολύ καιρό. Το δημόσιο θα μεγαλώσει κι αλλο και μαζί με τους συνταξιούχους μόνο οι γάτες με τούς σκύλους θα είναι απ έξω. Επιτέλους θα έχουμε σοσιαλισμό με ιδεολογική καθαροτητα.Και φτου από την αρχή. Ο ερυθρος φασισμός θα αντικαταστήσει τον σημερινό πελατειακό. Η φανατιλα, η παράνοια μόνιμοι κάτοικοι. Φτηνές διακοπές των εταίρων μας στην ΕΕ.Το κοινό σύνταγμα θα καθυστερήσει μερικές δεκαετιες.Η πολιτική νομενκλατούρα θα ανέβει στα ύψη του συγχωρεμενου Καντάφι.Αν εξυπηρετεί,να βγούμε και από την Ένωση. Πιθανότατα. Κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρείτε τη “δημοκρατία” των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου!!!

    O Χ.Χωμενίδης κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση: "Πρόκειται για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ"

    Mε επιστολή-καταπέλτη ο Χρήστος Χωμενίδης κατακεραυνώνει κυβέρνηση και διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

    Την επιστολή ανήρτησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο facebook.

    «Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
    Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

    Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

    Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

    Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται.

    Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Λυπάμαι πολύ.

    Με τιμή,
    Χ.Α.Χωμενίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση