GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Προσχώρησε" στον ΣΥΡΙΖΑ η Χρ. Γιαταγάνα...

Aπό τον Νίκο Αναγνώστου. ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR.  Μια ειδική παρουσία σημειώθηκε -και σχολιάστηκε- στο ακροατήριο του Αλέξη Τσίπρα χιες β...

Aπό τον Νίκο Αναγνώστου.
ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR. 

Μια ειδική παρουσία σημειώθηκε -και σχολιάστηκε- στο ακροατήριο του Αλέξη Τσίπρα χιες βράδυ στην ΔΕΘ. Ήταν η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ ανεξάρτητη βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα η οποία παρακολούθησε και χειροκρότησε την ομιλία του προε΄δρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, η κ. Γιαταγάνα είχε...
συνομιλία εκεί και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες του κ. Τσίπρα με αφορμή και το θέμα της προεδρικής εκλογής. Η βουλευτής τους είπε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, σε καμία περίπτωση, πρόεδρο από την παρούσα Βουλή και ότι θέλει να προσχωρήσει -και να πολιτευθεί- με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Ειδάλλως, όπως είπε, "θα πάω σπίτι μου".

Ήδη ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τις προθέσεις της κ. Γιαταγάνα.

4 σχόλια

  1. Λεφτά υπάρχουν. Όχι βέβαια από εκείνα τα... πέτσινα του Γιωργάκη...

    Πολλά δισ. κυκλοφορούν και η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση τού πού βρίσκονται, αλλά, από γεγονότα και όχι από απλές εικασίες, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει να βάλει χέρι σε δικούς της ανθρώπους.

    Και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να δείξει ότι κυνηγάει τα λαμόγια, πιάνει τους... καμένους και τους κλείνει στη φυλακή (Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη, Άκη και λοιπούς).

    Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους έναν θησαυρό για το Δημόσιο Ταμείο.

    Το θέμα, μάλιστα, έχει φτάσει και στη Βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

    Και μόνο αυτή η στάση επιβεβαιώνει τη διάχυτη πλέον αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6.230 offshore, που φυσικά δεν τις έχει ο μπακάλης ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς.

    Υπάρχουν και οι αποδείξεις για την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση στους μεγαλοφοροφυγάδες με τις 6.230 offshore εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στην Κύπρο και σε άλλους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους.

    Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή (αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προφορική - για να μην υπάρχουν έγγραφα πειστήρια) να σταματήσουν οι έλεγχοι στις offshore, που γίνονταν βασικά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

    Και ακαριαία κατέβηκαν τα μολύβια και ξαναμπήκαν οι φάκελοι στα συρτάρια.

    Και πήγε στη θέση της η καρδούλα των γνωστών ιδιοκτητών - μεταξύ των οποίων και πρώτα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. Αυτονόητο είναι ότι η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον άσημο υπάλληλο ή από τον τελευταίο στην ιεραρχία διευθυντή. Από ψηλά ήρθε το απαγορευτικό σήμα...

    Τι ποσά θα μπορούσε να είχε ήδη εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο; Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, το λιγότερο περί τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή πάει να αρπάξει η κυβέρνηση ακόμη και από εκείνους που έχουν «καμαρούλα μια σταλιά».Δ.Λ..ΟΠΙΟΣ ΠΛΉΡΩΣΗ ΕΝΦΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

    Κάτι που σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση άφηνε τους εφοριακούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, η φορολόγηση των ακινήτων, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν έχουν τίποτε άλλο από το σπίτι που μένουν, θα ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Και ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας (;), προκειμένου να βρει τα λεφτά που του λείπουν, να μην έκοβε τις διαγνωστικές εξετάσεις, το τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες και το τρίπλεξ για όσους έχουν κάμει bypass, με κίνδυνο να πεθάνουν...

    Για να πάρει μια γεύση των φόρων που θα εισπράττονταν από τις 6.230 offshore, πίσω από τις οποίες καλύπτονται παραθαλάσσιες βιλάρες, ακίνητα στον Παρνασσό και αλλού και πολυτελέστατες θαλαμηγοί, σε έλεγχο που είχε προλάβει να κάμει ΔΟΥ, ο φόρος που έπρεπε να καταβληθεί μόνο από δυο τρεις offshore ήταν από 5.000.000 έως 6.000.000 ευρώ!

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών, ο μέσος όρος του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει κάθε offshore υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου, ήτοι συνολικά 3 δισ. ευρώ.

    Επειδή ενδεχομένως να επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να αμφισβητηθεί ότι σταμάτησε ο έλεγχος ύστερα από προφορική άνωθεν εντολή, θα πρέπει να συνοδεύσουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία που να απαντούν στα εξής ερωτήματα: Σε πόσες από τις 6.230 offshore έχει γίνει έλεγχος;

    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

    Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος; Στα δύο χρόνια που κυβερνούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;...ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΑΚΟΎΝΕ...Η ΘΑ ΠΆΜΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ Η ΣΤΑ ΛΑΪΚΆ ..ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ..ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεφτά όντως υπάρχουν!!!
    Ακόμη και ο Γιωργάκης είχε δίκιο για το γνωστό του σύνθημα, γιατί πράγματι τα λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά δεν έκανε τίποτε για να τα πάρει!!!!
    Κάντε μια βόλτα στα βόρεια προάστεια της Αθήνας και λίγο ποιο έξω (Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, κλπ) και θα τρελαθείτε με τις βιλάρες των 500 και βάλε τετραγωνικών, που βέβαια στο Ε9 εμφανίζονται με 150 τετραγωνικά το πολύ!!! Χτισμένες μέσα στο δάσος (ποιος Δασάρχης έδωσε τις άδειες; ποιος Διευθυντής Πολεοδομίας έδωσε οικοδομική άδεια;) με ιδιωτικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι και ένα χιλιόμετρο!!!!
    Αλλά τολμάει κανείς να τους ακουμπήσει όλους αυτούς; Σιγά μην το κάνει ο κωλοτούμπας ο Σαμαράς και η παρέα του!!!
    Αλά φταίμε και εμείς που τους ανεχόμαστε και τους έχουμε ακόμη στο σβέρκο μας!!! Καλά να πάθουμε!!!
    Λεφτά υπάρχουν, αλλά φταίμε και εμείς που σκύβουμε το κεφάλι και δεν πάμε να τους τα παρουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρείτε τη “δημοκρατία” των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου!!!

    O Χ.Χωμενίδης κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση: "Πρόκειται για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ"

    Mε επιστολή-καταπέλτη ο Χρήστος Χωμενίδης κατακεραυνώνει κυβέρνηση και διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

    Την επιστολή ανήρτησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο facebook.

    «Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
    Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

    Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

    Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

    Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται.

    Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Λυπάμαι πολύ.

    Με τιμή,
    Χ.Α.Χωμενίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση