GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοι θέλουν μετεγγραφή στο Αριστοτέλειο

Δεν ξεπέρασαν τις 15.000 οι αιτήσεις για μετεγγραφή φοιτητών το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Συγκεκριμένα, ο τελικός αριθμός των πρωτοετώ...


Δεν ξεπέρασαν τις 15.000 οι αιτήσεις για μετεγγραφή φοιτητών το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Συγκεκριμένα, ο τελικός αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που είχαν απευθυνθεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πάρουν κωδικό, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μετεγγραφής ήταν περίπου 14.000. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός κυμάνθηκε στα κατώτατα όρια των εκτιμήσεων του υπουργείου Παιδείας, αφού το «δυσοίωνο» σενάριο έκανε λόγο για 20.000 μετεγγραφές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τις περισσότερες αιτήσεις και συγκεκριμένα 2.553 δέχτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), γεγονός που αυξάνει κατά 43% τον αριθμό των 5.785 εισακτέων. Δεύτερο στις προτιμήσεις έρχεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με 2.464 αιτήσεις και ακολουθεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με 755 αιτήσεις. Από τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) οι περισσότερες αιτήσεις έγινες προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα φτάνουν τις 828. Από τον όγκο τον αιτήσεων μετεγγραφής το ΕΚΠΑ ο αριθμός εισακτέων αυξάνεται κατά 45%, ενώ τη μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει το ΕΜΠ που σημειώνει αύξηση κατά 57%.
Βάσει του δημοσιεύματος, ακόμη, συνολικά το 53% των αιτήσεων μετεγγραφής ήταν προς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής και το 32% προς τα ανώτατα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Η μεγαλύτερη κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφής είναι τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, (ποσοστό 32%), ενώ ακολουθούν εκείνοι που ζήτησαν μετεγγραφή λόγω του οικονομικού κριτηρίου έως 9.000 για το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για κάθε μέλος της οικογένειας (ποσοστό 26%). Το 19% των αιτήσεων υπεβλήθη από πρωτοετείς με αδελφό ενεργό φοιτητή πρώτου κύκλου σπουδών σε διαφορετική πόλη από τον τόπο κατοικίας της οικογένειας και ακολουθούν με 14% οι πρωτοετείς από πολύτεκνη οικογένεια. Σημειώνεται, τέλος, πως υπεβλήθησαν μόλις δύο αιτήσεις παιδιών θυμάτων τρομοκρατίας.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση