GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΟΙ Νεοϋορκέζοι μας έδειξαν τον δρόμο»

Την ψύχραιμη αντίδραση των Νεοϋορκέζων σχετικά με το πρώτο κρούσμα του Έμπολα που σημειώθηκε στην πόλη εξήρε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμ...


Την ψύχραιμη αντίδραση των Νεοϋορκέζων σχετικά με το πρώτο κρούσμα του Έμπολα που σημειώθηκε στην πόλη εξήρε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και απευθυνόμενος προς τους Αμερικανούς κατά το εβδομαδιαίο του διάγγελμα είπε ότι η αντίδραση προς τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στο αμερικανικό έδαφος θα πρέπει να βασίζεται στα «γεγονότα και όχι στον φόβο».
Είναι η δεύτερη συναπτή εβδομάδα κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το διάγγελμά του για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς σχετικά με την αντίδραση που πρέπει να υιοθετήσουν απέναντι στον Έμπολα, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα ενόψει των εκλογών στο Κογκρέσο της 4ης Νοεμβρίου.

«Χθες, οι Νεοϋορκέζοι μας έδειξαν τον δρόμο. Έκαναν ό,τι κάνουν κάθε μέρα: πήραν το λεωφορείο, το μετρό, μπήκαν σε ασανσέρ, πήγαν στη δουλειά τους, βγήκαν στα πάρκα», είπε ο Ομπάμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος εξήρε την άμεση αντίδραση των αρχών της Νέας Υόρκης που έθεσαν σε απομόνωση τον δρα Κρεγκ Σπένσερ, τον γιατρό ο οποίος την Πέμπτη διαγνώστηκε με Έμπολα κι έγινε έτσι ο τέταρτος ασθενής με Έμπολα στις ΗΠΑ.
Σφάλματα που έγιναν ως προς την αντιμετώπιση της περίπτωσης του Λιβεριανού, ο οποίος πέθανε από Έμπολα στο Ντάλας, είχαν ως αποτέλεσμα να μολυνθούν με τον ιό δύο νοσοκόμες, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία στη χώρα.
Αλλά ο Ομπάμα τόνισε ότι οι αρχές της χώρας έχουν αυξήσει έκτοτε τα μέτρα παρακολούθησης και το επίπεδο εκπαίδευσης και έχουν θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Η μία νοσοκόμα ήδη πήρε εξιτήριο την Παρασκευή έχοντας θεραπευτεί και η άλλη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι από τους επτά Αμερικανούς που έλαβαν θεραπεία για τον Έμπολα – τους πέντε που μολύνθηκαν στη Δυτική Αφρική και τις δύο νοσοκόμες από το Ντάλας – επέζησαν και οι επτά», σημείωσε ο Ομπάμα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση