GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Πατούλης

Δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση τα μέλη της Αντιπολίτευσης. «Θεσμικό ατόπημα σε μια περίοδο που η ενότητα της Αυτοδιοίκησης είναι...



Δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση τα μέλη της Αντιπολίτευσης. «Θεσμικό ατόπημα σε μια περίοδο που η ενότητα της Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ», χαρακτήρισε την απουσία τους ο νέος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Α’ Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης

Β’ Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης

Γενικός Γραμματέας ο Δημ. Σύμβουλος Δήμου Έδεσσας, κ. Γιάννης Μουράτογλου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. δε συμμετείχαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, οι οποίες επικαλέστηκαν αδυναμία να παραστούν λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε μεταξύ της διεξαγωγής των εκλογών και της συγκρότησης σε Σώμα.

Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», που αναδείχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία πρώτη δύναμη στις εκλογές για την Κ.Ε.Δ.Ε. της 23ης Οκτωβρίου, με αφορμή τη απόφαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Προεδρείου έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ανεξάρτητων κι ακομμάτιστων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. Η προσυνεννοημένη στάση και άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη νόμιμη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., για την εκλογή του νέου Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπαγορεύεται καθαρά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επιπλέον όμως, αποδεικνύει :

• Αφενός την έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 15ης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία το Κίνημα Ανατροπής αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας, με απόλυτη μάλιστα πλειοψηφία.
• Αφετέρου, την νοοτροπία των συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι μέχρι χθες διαχειρίζονταν την Κ.Ε.Δ.Ε. σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. με την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από κρίσιμα για την Αυτοδιοίκηση ζητήματα , όπως ο Προϋπολογισμός του 2014 που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το προσωπικό των Ο.Τ.Α., η αξιολόγηση, το νέο Ε.Σ.Π.Α., κλπ.

Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι είτε επιπόλαιοι, είτε ανεύθυνοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων απαίτησε άμεσα Ανατροπή κι εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο σχεδίου από το νέο Δ.Σ. που θα καταστήσει την Αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη.»

Με πρόταση του νέου Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη και τη σύμφωνη γνώμη όλων των παριστάμενων μελών, αποφασίστηκε να μην υποβληθούν υποψηφιότητες ώστε να μην εκλεγούν σήμερα τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά να μετατεθεί η εκλογή τους ως συνεχιζόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ, αφού η βούληση της νέας Διοίκησης είναι να υπάρξει στο όργανο αυτό δια-παραταξιακή εκπροσώπηση. Απομένει να αποδειχθεί ότι τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λειτουργήσουν με το ίδιο πνεύμα συναίνεσης και υπευθυνότητας που είναι αποφασισμένη να επιδείξει η νέα Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση