GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

AYTΟΣ είναι ο αξιωματικός που εκτέλεσε τον Μπιν Λάντεν: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του...[photos]

Είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ...Τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου 20...



Είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ...Τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου 2011, έρχονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Αμερικανού αξιωματικού του κορυφαίου σώματος των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο 38χρονος Ρομπ Ο'Νιλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Κατετάγη στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ηλικία 19 ετών, μετά από μια ερωτική απογοήτευση. Υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένος αξιωματικός, μέλος της ομάδας των «6», κι ένας από τους πιο επιτυχημένους του Navy SEAL, κορυφαίο σώμα των ενόπλων δυνάμεων στις ΗΠΑ. Ο ίδιος αποστρατεύτηκε έπειτα από υπηρεσία 16 ετών, μη ολοκληρώνοντας την 20ετή θητεία του και πλέον δίνει ομιλίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκτέλεσε πάνω από τετρακόσιες αποστολές και σκότωσε πάνω από τριάντα στόχους του. Τιμήθηκε 52 φορές, μεταξύ των οποίων και με δύο Αργυρά Αστέρια, τα οποία αποτελούν την τρίτη υψηλότερη τιμή που αποδίδεται στο στρατό των ΗΠΑ για εξαιρετική γενναιότητα απέναντι στον εχθρό της χώρας.

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την ομάδα των Seal και το Πεντάγωνο, με τον επικεφαλής των SEAL να προειδοποιεί ότι ο όρκος της σιωπής είναι το σημαντικότερο αξίωμα για το σώμα και με τον ο Ο'Νιλ να κινδυνεύει και με ποινικές κυρώσεις.



Στο τέλος του μήνα αναμένεται να μεταδοθεί από το Fox News, συνέντευξή του, στην οποία ο Ο' Νιλ θα περιγράψει τον τρόπο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν, αλλά θα εξηγήσει και το λόγο για τον οποίο αποκαλύπτει την ταυτότητά του.
Μάλιστα, θα αναφερθεί και στα παράπονα που έχει από το κράτος, αφού του στερείται το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης και της συνταξιοδότησης, μετά την απόσυρση του από το σώμα. Ο πατέρας του, Τομ Ο’Νιλ, μιλώντας στη Daily Mail, δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του γιού του και αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητας του.
«Ο κόσμος μας ρωτά αν φοβόμαστε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μας επιτεθεί επειδή ο Ρομπ βγαίνει στη δημοσιότητα. Εγώ απαντάω ότι θα ζωγραφίσω έναν μεγάλο στόχο στην πόρτα του σπιτιού μας και θα πω ''ελάτε''», παραδέχεται ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.
Ο Ρομπ Ο’ Νιλ, ήταν εκείνος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πυροβολώντας τον τρεις φορές στο μέτωπο, κατά την επιχείρηση της SEAL στο Πακιστάν, στις 2 Μαΐου του 2011. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουτ, στη Μοντάνα, όπου ζει ακόμη ο πατέρας του. Το σπίτι του είναι γεμάτο ταριχευμένα ζώα, ανάμεσά τους μία αρκούδα, ένας τάρανδος και αρκετά ελάφια, που είχαν σκοτώσει οι δυο τους, αποκαλύπτει ο πατέρας του.
Μπορεί ο ίδιος να λέει ότι κατετάγη στο στρατό, στα 19 του λοιπόν, για να ξεχάσει την πρώην αγαπημένη του, ο πατέρας του όμως έχει άλλη γνώμη και ομολογεί:

«Είχαμε πάει για κυνήγι και ένας φίλος μας ζήτησε να πάρουμε μαζί μας έναν τύπο που ήταν αξιωματικός της Νavy SEAL. Περιμέναμε κάποιον πανύψηλο, που θα μπορούσε να σηκώσει το σπίτι με τα χέρια του, αλλά είδαμε αυτόν τον κανονικό άνθρωπο. Ο Ρομπ τότε είπε ότι αν αυτός ήταν αξιωματικός στη SEAL, τότε το ίδιο μπορούσε να κάνει και ο ίδιος».
Η ομάδα των «6» των ΗΠΑ έχει εμπνεύσει και κινηματογραφικά σενάρια, καθώς εμφανίζεται στις ταινίες «Zero Dark Thirty», «Captain Phillips» και «Lone Survivor». Μάλιστα, ο Ο'Νιλ ήταν ο πρώτος που εισέβαλε στο Maersk Alabama, το πλοίο που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές, ιστορία που έγινε οσκαρική ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση