GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η βίλα του Ραγκούση στην Πάρο που την νοικιάζει 2.000 ευρώ την ημέρα!

Την προσωπική κατοικία-βίλα του στην Πάρο νοικιάζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου (και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού)...

Την προσωπική κατοικία-βίλα του στην Πάρο νοικιάζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου (και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού) Γιάννης Ραγκούσης. Η ενοικίαση προκαλεί πάντως αίσθηση, καθώς για μία ημέρα το κόστος για τον υποψήφιο πελάτη αγγίζει τα 2.000 ευρώ. Βέβαια το οίκημα δεν διατίθεται μονάχα για μέρα και, ως εκ τούτου, όποιος επιθυμεί να περάσει λίγες μέρες στο νησί (μία εβδομάδα είναι το μίνιμουμ) θα πρέπει να βγάλει από τον τραπεζικό λογαριασμό του τουλάχιστον το ποσό των 14.000 ευρώ!
Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Booking.com, που κάνει κρατήσεις και μπορεί κανείς να κλείσει τη Βίλα Fullmoon -όπως για διαφημιστικούς λόγους ονομάζεται-, υπάρχουν διαθέσιμες από τις 7 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου μόνο δύο εβδομάδες, καθώς στις υπόλοιπες έξι εμφανίζεται ότι έχουν ήδη γίνει κρατήσεις. Η πλευρά του κ. Ραγκούση λέει πάντως ότι αυτές οι εμφανιζόμενες κρατήσεις έχουν να κάνουν με την πρακτική που ακολουθούν τα τουριστικά γραφεία και ότι στην πραγματικότητα δεν υπολογίζεται ότι η βίλα θα ενοικιαστεί περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες συνολικά στη διάρκεια της θερινής σεζόν. Επίσης λέει ότι το πραγματικό ποσό που θα εισπράξει, αφαιρουμένων της προμήθειας του τουριστικού γραφείου και των σχετικών φόρων, είναι περίπου τα μισά.

Η βίλα βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στη Νάουσα σε μια έκταση 32 στρεμμάτων και προσφέρει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο. Οπως μάλιστα περιγράφεται στην ιστοσελίδα, η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα και οι ενοικιαστές μπορούν να κανονίσουν εκδρομές με βάρκα, να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου ή να παίξουν τένις, αλλά και να χαλαρώσουν στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα. Σε ό,τι αφορά την τοποθεσία της, βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το γραφικό χωριό Κώστος, ενώ η παραλία Υστέρνι απέχει 4 χλμ. και η παραλία Μώλος 5 χιλιόμετρα. Σε απόσταση 7 χλμ. από τη Villa Fullmoon βρίσκεται το κέντρο της Νάουσας και της Παροικιάς, με το λιμάνι της και το αεροδρόμιο να απέχουν 15 χιλιόμετρα.

O Γιάννης Ραγκούσης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά χρόνια του, διετέλεσε στενός συνεργάτης του Χρήστου Παπουτσή και όταν συγκρούστηκε μαζί του εγκαταστάθηκε στην Πάρο. Αρχικά είχε επιχείρηση fast food και στη συνέχεια εκλέχτηκε δήμαρχος το 2002 και το 2006. Στο μεταξύ τον είχε «ανακαλύψει», μέσω του Γ. Παναγιωτακόπουλου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τον έχρισε μετά τις εκλογές του 2007 εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια γραμματέα του κόμματος και μετά τις εκλογές του 2009 υπερυπουργό και δεξί χέρι του.
Η Βίλα Fullmoon είναι η μόνιμη κατοικία του πρώην υπουργού, ο οποίος επανήλθε στο νησί μετά τις εκλογές του 2012, όταν ήρθε πρώτος επιλαχών στη Β' Αθηνών, έμεινε εκτός Βουλής και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας τον Ευ. Βενιζέλο. Αρχισε να τη χτίζει το 2005 σε οικογενειακό οικόπεδο και, όπως λένε δικοί του άνθρωποι, την ολοκλήρωσε το 2007, θυμίζοντας πάντως πραγματικό ανάκτορο.
Οπως φαίνεται αυτή είναι η πρώτη χρονιά που τη νοικιάζει, κάνοντας χρήση και του νέου τουριστικού νόμου που επιτρέπει, με νόμιμο τρόπο, την ενοικίαση οικογενειακών καταλυμάτων. Αν και ο ίδιος αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, οι φίλοι του στο νησί λένε ότι «αναγκάζεται να τη νοικιάσει για καθαρά βιοποριστικούς λόγους» και υποστηρίζουν ότι ύστερα από δύο χρόνια εξαντλήθηκαν όλα σχεδόν τα οικονομικά αποθέματά του, με αποτέλεσμα τώρα να υποχρεώνεται να «ξεσπιτώσει τα τρία παιδιά του», που θα φιλοξενηθούν σε φιλικά του σπίτια.

Το δάνειο από τον ΟΕΚ με έκπτωση 40% και τα δημοσιεύματα
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εντυπωσιακό σπίτι έρχεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Τον Μάρτιο του 2012, όντας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Γ. Ραγκούσης κατηγορήθηκε από δημοσιογράφο φίλα προσκείμενο στον Γ. Παπανδρέου (με τον οποίο εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε ρήξη) για το στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει παλαιότερα από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Πιο αναλυτικά, ο κ. Ραγκούσης έκανε αίτηση για σύναψη δανείου από τον ΟΕΚ στις 21 Μαρτίου 2007, όταν δεν ήταν ακόμη βουλευτής. Τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007. Το ποσό το οποίο φέρεται ότι πήρε έφτανε τις 145.000 ευρώ, ωστόσο λόγω των ευνοϊκών ρυθμίσεων που παρείχε ο οργανισμός έτυχε (λόγω εφάπαξ καταβολής του δανείου και επειδή είναι τρίτεκνος) έκπτωσης της τάξης του 40%. Στα τότε δημοσιεύματα περί προνομιακής αντιμετώπισης ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή της άτοκης εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια».

Το δάνειο που είχε πάρει στο όνομα της συζύγου του Αικατερίνης Ρούσου -και στο συμβόλαιο εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δύο με ποσοστό 50% έκαστος- αποπληρώθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου του 2011. Εναντίον του δημοσιογράφου ο Γ. Ραγκούσης είχε καταθέσει αγωγή που δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, αλλά διαβεβαιώνει ακόμη και σήμερα ότι «δεν πρόκειται να την πάρει πίσω».
Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.dimokratianews.gr/

3 σχόλια

  1. Bιλα Σοσια-ληστή είναι αυτή η ανάκτορο αρχιλαμόγιου του Νταλαριστάν...

    Ραγκούσης απολογούμενος : «Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι μείζον θέμα. Στην πραγματικότητα είναι η κόκκινη γραμμή που ορίζει την ηθική στην πολιτική….»

    Κατεπείγουσα έρευνα είχε διατάξει πριν κάποια χρόνια ο υπόλογος Καπελέρης του ΣΔΟΕ για κάποιον Καραχάλιο, μόνιμο διοργανωτή αφορολογήτων συνήθως “φιλανθρωπικών”συναυλιών, της Αννούλας Ραγκούση, συζύγου του γνωστου λαϊκού τροβαδούρου Νταλάρα, που στο Ε9 της έχει δηλώσει καμιά πενηνταριά ακίνητα στο εσωτερικό η στο εξωτερικό και καταθέσεις απροσδιόριστες ...

    Το Ραγκουσο-Nταλαρέικο με τις σοσιά-ληστρικές μουσικό-αρπαχτές, εφτιαξε μεγαλύτερη περιουσία από το Μητσοτακέικο, με τις ξενόδουλες πολιτικές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ραγκούση , Νταλάρα, Νταλάραινα … και γενικά στο σόι Ραγκούσο-Νταλαρέικο…

    “Τα λερωμένα, τ’ άπλυτα τα Παρό-επενδυμένα, μάστα και φύγε φίλε μου, δεν κάνεις πια για μένα …”

    Σήμερα, που η υποκρισία του καθεστώτος ευημερίας της μεταπολίτευσης διασύρεται, το Ραγκουσό-Νταλαρέικο θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί ένα προκλητικό συμβολισμό.

    ‘’Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι τα κονομήσαμε....
    Είμαστε λέει τα παρατράγουδα στα Σοσια-ληστρικα μειάσματα ...
    Όνειρα ξένα αλλά και σοσιαλιστικά ζητωκραυγάσαμε ...
    Τώρα εισπράττουμε απ' τις ΠΑΡΟ-ΒΙΛΕΣ βροχή τα δεκαχίλιαρα …’’

    Ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ :
    ( Τὰ Νταραλοειδῆ ἔχουν εἰσβάλλει στην ζωή μας, στην σκέψη μας, στὴν συνείδησή μας.

    Τὴν σακάτεψαν τὴν συνείδησήν μας. Τὴν σκέψη μας τὴν ἀκύρωσαν.

    Ἔτσι είναι ὅλα, ἀποφασίσαμε. Και πιάσαμε νὰ μεγαλώνουμε ἐπισήμως, ἀντὶ τῶν παιδιών μας, ἀντίγραφα τών νταραλοειδών.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι διάβασα και ξαναδιάβασα το δημοσίευμα, μα δεν βρήκα το παραμικρό μεμπτό για τον κ. Ραγκούση.
    Ήταν κακό που πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ; έχω πάρει κι εγώ και ο γείτονάς μου και πόσοι ακόμη άλλοι, μεγαλύτερα μάλιστα ποσά με την ίδια απαλλαγή.
    Από την άλλη, το να το νοικιάζει 2.000 ευρώ μπορεί να είναι πολλά, μα αγορά είναι αυτή και έχει τους κανόνες της.
    Εκτιμώ ότι ψάχνετε αφορμές να πλήξετε το Ραγκούση και βρίσκεται γελοίες αιτίες. Για δεν ψάχνετε το πόθεν αίσχες. Τι είχε πριν, τι έχει τώρα, όχι μόνο για το Ραγκούση μα για όλο το σινάφι.
    Έλεος, πια... υποβιβάζετε τον εγκέφαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση