GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουραμπιέδες, χοληστερίνες και χαλβάδες...

...και στο βάθος: Κίνημα Πολιτών! . Του Γιώργου Κρανιώτη http://kraniotis.blogspot.com/ . Στη σημερινή πολιτική σκηνή, έχουμε να κάνουμε μ...

...και στο βάθος: Κίνημα Πολιτών!
.
Του Γιώργου Κρανιώτη
http://kraniotis.blogspot.com/
.
Στη σημερινή πολιτική σκηνή, έχουμε να κάνουμε με το τέλος του συναινετικού δικομματισμού και τα καλάμια που εχει καβαλήσει η παραδοσιακή "αριστερά", λόγω της πρόσκαιρης επιτυχίας της, στις εκλογές του Σεπτέμβρη.
Ο Συνασπισμός, εγκλώβισε τον Τσίπρα στο στείρο, πια, παιχνίδι της εξουσίας. Ακόμη και να βγεί πρόεδρος του ΣΥΝ, ακόμη και να πετύχει να σταθεροποιήσει τις "δυνάμεις" που τον υποστήριξαν, έχει χάσει από κούνια, λόγω των καλαμιών!
Το "Κ"ΚΕ δε προσπαθεί τίποτα! Όλα τελείωσαν το 1917! Για γέλια λοιπόν! (αλήθεια! απορώ, τι σχέση έχει ένα σταλινικού τύπου παλαιολιθικό κόμμα, με το λαϊκό εργατικό κίνημα, που τόσο καπηλεύεται!)
Η δεξιά έχει δείξει οτι παραμένει αμετακίνητη στις "αξίες" της διαπλοκής και του αντιλαϊκού προσώπου της από πάππου προς πάππον!
Το ΠΑΣΟΚ πάλι, επιμένει, εσωστρεφικά και φοβικά, να ασχολείται με ΚΟΕΣ, ΝΟΕΣ και όλες αυτές τις ανούσιες κινήσεις, για να δείξει πόσο πολύ "δεν παίζει με τα κουβαδάκια του" τα κακά παιδιά του ρεύματος Βενιζέλου! Ο κόσμος γελάει και αποστασιοποιείται! Ξερνάει, βλέποντας την αλλαγή που επαγγέλονται οι παπανδρεϊκοί,να εξαντλείται με το να βάζει στα όργανα, ιδιαιτέρες γραμματείς, συζύγους και παρατρεχάμενους, αφήνοντας τη δεξιά ανενόχλητη με τόσα σκάνδαλα, να βιάζει το λαό! Αφήνοντας τη πολιτική σε χέρια ανικάνων να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία!

Μέσα σε όλη αυτή τη παρακμή, μέσα σε όλα αυτά τα ερείπια, ξεπηδάει μια ακτίνα φωτός! Όχι ένα άλλο κόμμα τύπου Τσοβόλα η Σαμαρά! Όχι άλλη μιά αποτυχία!
Ένα ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ! Ένα κίνημα που έρχεται από το λαό για το λαό! Για να επαναπατριστούν οι ενεργοί πολίτες στο δικό τους χώρο! Για να βρούν οι αριστεροί πρόσφυγες λόγο και βήμα! Για να ξαναβρεί η δημοκρατία την αλήθεια της!
Ένα κίνημα πολιτών που πάνω απ όλα θα επεξεργάζεται ΜΟΝΟ ΤΟΥ τις ιδέες του και τους προβληματισμούς του, χωρίς να έχει ανάγκη στήριξης απο λέσχες τύπου μπίλντερμπεργκ, από στείρα πολιτική άρθρωση αποτυχημένων και προσκολλημένων στο παρελθόν πολιτικάντηδων και "συνδικαλιστών".
Ένα κίνημα πολιτών που να σέβεται την άποψη του πολίτη και να την αξιοποιεί! Ένα κίνημα πολιτών, όπου τη δημοκρατία δεν θα την διαχειρίζονται φοβικοί φασίστες στο βωμό μιάς αριστεράς που έχει προχωρήσει, αλλά αυτοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι!
Μέσα απο ρόζ κουραμπιέδες, κόκκινες χοληστερίνες και πράσινους χαλβάδες, ξεπηδάει η φωνή του πολίτη, για να ισοπεδώσει το βρώμικο παρελθόν των πατερούληδων κάθε χρώματος, αναδεικνύοντας όλους τους Έλληνες σε ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

14 σχόλια

  1. Φλού φλού, όλα είναι φλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή που μίλησε αρχικά για κουραμπιέδες είναι μια... κουράδα με βύσσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AUTO POU PROTEINEIS KAI EAN EXEI KSEPERASEI I ISTORIA KAI TO EXEI AFEISEI PISO TIS. akou ekei kinima politon...etsi xima, oti na nai file moy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί μου φίλοι.

    Πολύ σοβαρές σημερινές διαπιστώσεις και συμπεράσματα.


    Σήμερα Κυριακή λοιπόν ,κάτι που κάνω πάντα, για ναχω το λαϊκό παλμό και την επαφή με την πραγματικότητα, συνηθίζω να κάνω λοιπόν μια ζωντανή έρευνα για την απήχηση και την επίδραση των συγκλονιστικών νέων της περίπτωσης του Ζαχοπουλου που σαν χείμαρρος έρχονται κάθε μέρα στο φως… Αποτάθηκα λοιπόν μόνο σε Δεξιούς γνωστούς μου. Όλοι ήσαν κάθετα αντίθετοι και θαλεγα αηδιασμένοι και απογοητευμένοι με την κυβέρνηση ,τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς παρατρεχάμενους του που μας κυβερνούν. Για πρώτη φορά σημείωσα την απόρριψη του ιδίου πρωθυπουργού . Η απογοήτευση και η απορία του κόσμου για τους χειρισμούς και για τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την όλη υπόθεση με έκαναν να αισθανθώ ότι η ΝΔ έχει πιάσει πάτο από κάθε άποψη. Όλες οι διακηρύξεις και η πίστη στον πρωθυπουργό είναι πια παρελθόν. Ο πρωθυπουργός βρίσκετε στο χαμηλότερο σημείο της δημοτικότητας του. Κοινώς πνέει τα ολισθοια…
    Από την άλλη, τα βασικά και σημαντικά θέματα της καθημερινότητας ,που ο μέσος Έλληνας βλέπει, είτε να μην ασχολείται κανένας με αυτά και να είναι απροστάτευτος και από την άλλη δεν βλέπει και κανένα φως για το τι καλύτερο μπορεί να γίνει στο μέλλον από αυτούς . Αθλιότητα , παραπληροφόρηση, αγωνία για το μέλλον κοινώς αλίμονο και τρισαλίμονο μας. Τέτοια κατάρρευση με τόσο θορυβώδη τρόπο δεν περίμενε κανένας από μια κυβέρνηση που ευαγγελίστηκε το σεμνά και ταπεινά και τις διακηρύξεις της ότι θα ασχολούνταν με τα μικρά και καθημερινά που ταλανίζουν τον Έλληνα.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι τελειωμένη αν και έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την εκλογική επιτυχία της. Δίκαια πολλοί μιλούν για άμεσες πολιτικές εξελίξεις και εκλογές. Δυστυχώς ο Καραμανλής αποδείχτηκε μια υπερτιμημένη φούσκα.
    Από την άλλη η Ελληνική κοινωνία ψάχνει εναγωνίως τη λύση στα προβλήματα και την κατεύθυνση που θα ακολουθησει. Το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου με τα καινούργια και άφθαρτα στελέχη του αντικειμενικά παρέχουν μια αξιοπιστία και μια ελπίδα για ένα αγώνα για το καλό όλων το Ελλήνων για να επανέλθει η αισιοδοξία τουλάχιστον και το όραμα και οι Έλληνες να αποκτήσουν μια κατεύθυνση με ουσιαστικό περιεχόμενο και σκοπό για το καλό όλων.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγιαρα παλι την παλιοδουλιτσα την εκανες

    εβαλες κιαλους στο κολπο βλεπω!!!
    πως το λεγες σε κοινο το σεμιναριο

    σε κρισεις μπορει η κοινωνια των πολιτων να μετεξελιχθει σε πολιτικο φορεα;

    αγιαρα δασκαλε τα εχω γραμμενα
    και δεν χρειαζομαι ντι-βι-ντι

    γειασου μεγαλε με τα μοντελα σου και το μοντελο σου!!!

    μεσα κιεγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΧ, τα πρώτα θύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κίνημα πολιτών λοιπόν...... Όπως το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα του Τσοβόλα...
    Τι πρόστυχες καταντούν οι λέξεις όταν τις μεταχειρίζονται ανόητοι και καιροσκόποι πολιτικάντηδες.... Όπως το κίνημα του Αβραμόπουλου..... υπερεθνικιστική πολιτική ΑΝΟΙΞΗ του μετανιωμένου ασώτου της πολιτικής ....
    Κίνημα υπάρχει.. Είναι στους δρόμους... στα λιμάνια... στα σχολεία... Βγαίνει κάθε τ'οσο ....... Το κίνημα αποδίδει καρπούς ΜΩΡΕ ΜΩΡΕ ΜΩΡΕ δε βλέπεις; Είκοσι % κοντεύει η Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλάνει ο πεθαμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα ένα κειμενάκι στο Βήμα (Είναι νέοι οι νέοι πολιτικοί; ) που αξίζει να το προσέξετε.

    Είναι του Νίκου Μουζέλη και υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία σηκώνουν πολύ κουβέντα.
    Γενικά, ΔΕΝ θα έλεγα ότι συμφωνώ με την μεθοδολογία της προσέγγισης, αλλά ασπάζομαι 100% το παρακάτω απόσπασμα:


    "Η ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, αν και όταν επιτευχθεί, μάλλον θα προέλθει όχι εκ των έσω αλλά κυρίως από δυνάμεις και εξελίξεις εκτός του κομματικοκρατικού συστήματος: από την ανάπτυξη φορέων εντός της κοινωνίας των πολιτών, από την ενδυνάμωση των μέχρι σήμερα καχεκτικών «Ανεξάρτητων» Αρχών, από τα νέα κινήματα, από την αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας που οι μεταϋλιστικές αξίες μιας μερίδας της νέας γενιάς ασπάζονται - καθώς και από τις εξωτερικές πιέσεις που η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δημιουργεί."

    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσο ο Μουζέλης όσο και ο Άγιος κατοικοεδρεύουν εις το εξωτερικό - πολύ λίγη επαφή έχουν με την ελληνική καθημερνότητα και πραγματικότητα.

    Είναι ελεύθεροι λοιπόν να "φιλοσοφούν" αερολογούντες ευελπιστώντας οτι ΑΥΤΟΙ εκπροσωπούν τις "δυνάμεις και εξελίξεις εκτός του κομματικοκρατικού συστήματος και τις τις εξωτερικές πιέσεις που η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δημιουργεί".

    Ας τους αφήσουμε λοιπόν να βαυκαλίζονται με την ιδέα οτι θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στην πατρίδα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά όλα αυτά που λέτε για το κίνημα των πολιτών, αλλά έχω σχηματίσει μία απορία εδώ και κάποια χρόνια για αυτό το θέμα.
    Ας πούμε, υποθετικά, ότι υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης, χωρίς πολιτικές διασυνδέσεις με κανένα κόμμα (και ότι αυτό συνεπάγεται), ευφυής, με ισχυρή αίσθηση της ηθικής, της αξιοκρατίας, διαφάνειας κλπ, πατριώτης, με σθένος, θάρρος, που έστω εντελώς υποθετικά θα προτιμούσε να κόψει το χέρι του παρά να παραβιάσει τις ηθικές του αξίες ή να εθελοτυφλεί όταν βλέπει άλλους να το κάνουν.
    Αν αυτός ο πολίτης έφτιαχνε ένα νέο πολιτικό σχήμα και έβαζε, σήμερα στην Ελλάδα που ξέρουμε, υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, υπάρχει περίπτωση να γίνει;
    Οι απαντήσεις σε αυτή την απορία από εμένα αλλά και από όσους την έχω κάνει, είναι τουλάχιστον καταθλιπτικές: «εννοείται πως όχι», «ούτε με σφαίρες», «καλά κρασά», γέλια ειρωνικά κτλ κτλ.
    Εσείς τι λέτε;
    Πόσοι θα ψήφιζαν έναν τέτοιο άνθρωπο; Ή καλύτερα, πόσοι θα έλεγαν όταν τους ρωτούσαν αν θα ψήφιζαν έναν τέτοιο άνθρωπο και πόσοι πραγματικά θα τον ψήφιζαν όταν θα πήγαιναν στην κάλπη; (Από την άλλη πάλι, γιατί δεν ταιριάζει στο προφίλ αυτό κανένας σημερινός πολιτικός;)
    Ποιοι πολίτες λοιπόν ψηφίζουν τόσα χρόνια αυτούς που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα; Μήπως αυτοί οι πολίτες που θα συμμετέχουν στο Κίνημα Πολιτών, και την ώρα της ψήφου θα ψηφίσουν τον τάδε του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ για να κάνουν τη δουλειά τους;
    Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος με την σημερινή κατάσταση. Όχι τόσο για αυτή των πολιτικών, γιατί αυτοί έχουν και το άλλοθι του ξεμυαλίσματος από την εξουσία (φυσικά και δεν το πιστεύω αυτό). Η απογοήτευση αφορά την κατάσταση των πολιτών που συμπεριφέρονται εντελώς σχιζοφρενικά. Την μία μέρα τους βρίζουν και την άλλη τους ψηφίζουν.
    Έτσι όπως τα έχετε κάνει λοιπόν προδότες πολίτες και πολιτικοί, φάτε τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε μεγάλε, ο Δήμος Ιδεών, το ρεύμα, το τσιράκι του Πρετεντέρη πήρε 38% και έχασε από τον τελειωμένο ΓΑΠ που ο ΔΟΛ τον θέλει νεκρό...

    Δεν μπόρεσε να βάλει το πέναλτυ, θα σώσει την Ελλάδα;

    Ανοιχτός ο δρόμος, σαν τον Σαμαρά θα καταντήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. anoikse to blog sou se sxolia re politi na ta akouseis kai kei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση