GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Σεισάχθεια 2010...

Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο http://www.koutsoukos-anastasios.gr/  Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα...

Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

 Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα!

Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήση”.
«Αν μάθεις πρώτα να κυβερνάσαι, θα μάθεις και να κυβερνάς». Σόλων.

Έλεος, οι πολίτες αυτοκτονούν και οι τραπεζίτες πλουτίζουν με ακόρεστη μανία!
Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!
 Ας μπει ένα τέλος στον...
 κατήφορο της νέο-σκλαβιάς! Αντισταθείτε!
Να ψηφιστεί η «πραγματική Νέα Σεισάχθεια» και όχι η «παραποιημένη», εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) + άχθος (βάρος, χρέος).
Σόλων: Υποθήκη προς Αθηναίους:
«ἡμετέρη δὲ πόλις κατὰ μὲν Διὸς οὔποτ᾽ ὀλεῖται
αἶσαν καὶ μακάρων Θεῶν φρέντας ἀθανάτων:
τοίη γὰρ μεγάθυμος ἐπίσκοπος ὁβριμοπάτρη
Παλλὰς Ἀθηναίη χεῖρας ὕπερθεν ἔχει:
αὐτοὶ δὲ φθείρειν μεγάλην πόλιν ἀφραδίησιν
ἀστοί βούλονται χρήμασι πειθόμενοι,
δήμου θ᾽ ἡγεμόνων ἄδικος νόος οἷσιν ἑτοῖμον
ὕβριος ἐκ μεγάλης ἄλγεα πολλὰ παθεῖν»..
Σόλων: Υποθήκη προς Αθηναίους
«Η Πόλη μας, η Αθήνα, ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση και τη διάθεση του Δία και των μακάριων αθανάτων Θεών. Γιατί μια τόσο μεγαλόψυχη προστάτιδα, κόρη πατέρα ισχυρού, η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα πάω από την πόλη. Αλλά μόνοι τους οι πολίτες θέλουν να καταστρέφουν τη μεγάλη πόλη με τις απερισκεψίες τους, παρασυρόμενοι από φιλοχρηματία,και ο άδικος νους των αρχόντων του λαού. Είναι επόμενο γι’ αυτούς εξαιτίας της μεγάλης αλαζονείας να πάθουν πολλά κακά».
Παρατήρηση: Ας σημειώσουμε ότι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ, αν οι τράπεζες πριν λίγα χρόνια είχαν δεχτεί μια «συγκέντρωση οφειλών υπερδανεισμένων», που οι ίδιες δημιούργησαν, αφού δεν έκαναν, σκοπίμως, ευκολίες αποπληρωμής ή «συγκέντρωση οφειλών», αν δεν είχε πληρωθεί όλες οι δόσεις! Έτσι ο μικρο-δανειολήπτης ξανα-δανειζόταν με πιο επαχθείς όρους μπαίνοντας σε έναν φαύλο κύκλο ατέλειωτου υπερδανεισμού στο τέλος του οποίου υπήρχε η πλήρης οικονομική καταστροφή και αυτοκτονία! Αντισταθείτε!
Η Αρχαία Σεισάχθεια του Σόλωνα: Ο Σόλων, 638 - 559 π.Χ., ένας από τους επτά Σοφούς, προσπάθησε να αλλάξει την σκληρή ζωή των φτωχών ανθρώπων της αρχαίας Αθήνας. Απέρριψε προτάσεις να γίνει τύραννος, αντί αυτού έκανε τον αξιομνημόνευτο νόμο Σεισάχθεια, μια λέξη που σημαίνει, ότι αποτίναξε από τους ώμους των φτωχών το φορτίο, που τους προκαλούσε τόσο πόνο και οδύνη. Ο νόμος Σεισάχθεια απάλειψε όλα τα συμβόλαια των φτωχών ανθρώπων, που είχαν βάλει ενέχυρο τον ίδιο τον εαυτό τους ή την περιουσία τους. Απαγορεύθηκαν όλα τα μελλοντικά δάνεια τέτοιου είδους και κατήργησε την δύναμη του πιστωτή, να υποδουλώνει ή να φυλακίζει. Ο νόμος, με την κατάργηση των πολυαρίθμων υποθηκών στις κτηματικές περιουσίες της Αττικής, απελευθέρωσε την γη από τα παλαιά χρέη. Με άλλους νόμους, βοήθησε τους πλουσίους οφειλέτες, οι οποίοι μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους. Ο Σόλων διέγραψε τα χρέη, ελευθέρωσε όσους είχαν γίνει δούλοι των δανειστών τους λόγω χρέους, υποχρέωσε τους μεγαλογαιοκτήμονες να επιστρέψουν στους μικρογαιοκτήμονες τα χωράφια που τους είχαν πάρει ως υποθήκη για τα χρέη, απαγόρευσε να δανείζεται ο πολίτης με εγγύηση την προσωπική του ελευθερία, όρισε ανώτατο όριο εδαφικής ιδιοκτησίας που θα μπορούσε να κατέχει κάθε πολίτης.
Η «πραγματική» Νέα Σεισάχθεια: Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία υποθήκη ή προσημείωση. Καμία απευθείας πληρωμής-παρακράτησης δόσης από την υπηρεσία ή δημόσιο, που εργάζεται ο πολίτης. Αν υπήρχε εγγυητής, να παραμείνει μόνο ο δανειολήπτης. Να μπορέσεις να ξανα-διεκδικήσει ο πολίτης το σπίτι του που του κατέσχεσε η τράπεζα. Πόσα συνολικά σπίτια μπορούν να κατασχέσουν οι τράπεζες; Οι τράπεζες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κράτος! Να μειωθούν στο 1/3 οι δόσεις και όχι στο ½ γιατί θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα!! Αν κάποιος έδινε π.χ. 600 ευρώ δόση να δίνει μόνο 200!! Να παγώσουν μερικά δάνεια για κάποια χρόνια όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη! Να μετατραπούν τα υπόλοιπα καρτών ή δανείων σε χαμηλότοκα δάνεια και να γίνει «ένα πακέτο ανά τράπεζα» ή όλα ένα συνολικό πακέτο σε μία τράπεζα «σεισάχθειας»! Αν ένας μισθωτός έχει μηνιαίο εισόδημα 1500 ευρώ να δίνει το μέγιστο μόνο τα 500 ευρώ για δάνειο 300.000 ευρώ! Φραγμός στην λειτουργία των εταιριών ενημέρωσης – κατασχέσεων.
Η «παραποιημένη» Νέα Σεισάχθεια: Κάποιες τράπεζες έτρεξαν να ανακοινώσουν κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι ελλιπείς και αποσπασματικές! Η διαφορά + 9 μονάδες από το επιτόκιο Euribor φανερώνει την επίσημη κλεψιά του κοσμάκη! Επίσης αν δεχτείς να «προσημειώσεις το σπιτάκι σου» έχεις “δήθεν” καλύτερο επιτόκιο. Οπότε οι δήθεν ρυθμίσεις στοχεύουν σε μαζικές προσημειώσεις ειδάλλως με επιτόκια 10%! Αν δεν προσημειώσεις το σπίτι σου μικραίνει ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου! Καμιά ουσιαστική ρύθμιση για ανέργους! Όλα τα σπίτια των πολιτών προσημειωμένα από τους τραπεζίτες! Τι απληστία! Αν λάβουμε υπόψιν τα ανωτέρω, επείγει, να γίνει επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
Οι τραπεζίτες έχουν πάρει συνολικά 39 δις για να μην καταρρεύσουν δήθεν, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εντούτοις ενώ ενισχύθηκαν από το υστέρημα της φορολόγησης των πολιτών, στη συνέχεια απειλούν και εκβιάζουν όλους τους πολίτες για να τους πάρουν και τα σπίτια και να τους «αυτοκτονήσουν»! Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Αντισταθείτε!

106 σχόλια

  1. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΓΕΤΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
    ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DR KOUTSOUKOS

    SOSE TON KOSO APO THN AYTOKTONIA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδηση

    Ακομα και σε αναπηρους στελνουν εξωδικα μετα απο καθυσερηση 3 μηνων και τους βαζουν στον μαυρο Τειρεσια για να μην ξεχρεωθουν ποτε!

    Εκει ειναι το κολπο ολοι να χρωσταμε!!

    πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δρ Κουτσούκο

    τσακισε τουε κλεφτοτραπεζίτες!!


    Νεε τσε της Ελλάδας σώσε την φτωχολογιά!!

    Μανώλης Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oi trapezes exoyn katanthsei

    ex8ros oy laou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσα κερδισε ο Τομαροπουλος από την δηθεν πτωχευση της Ελλαδας??

    Μα τοσο μαλακες σας πιασανε που πιστεψατε οτι φτωχυναμε?/

    ολα κολπο γκροσσο μιζας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Οι τραπεζίτες έχουν πάρει συνολικά 39 δις για να μην καταρρεύσουν δήθεν, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Εντούτοις ενώ ενισχύθηκαν από το υστέρημα της φορολόγησης των πολιτών, στη συνέχεια απειλούν και εκβιάζουν όλους τους πολίτες για να τους πάρουν και τα σπίτια και να τους «αυτοκτονήσουν»!

    ΠΕΣΤΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ- ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

    ΠΑΣΟΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΟΚΤΩΡΑ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ??

    ΠΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ??

    ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μυνημα
    και τον θείο μου που έκανε εγχείρηση καρδιάς από τα δάνεια τον απειλουν κατι κοπέλλες από τις εταιρίες κατάχεσης!

    Δρ κουτσούκο δεν μπορείς να συλλάβεις αυτ΄ες τις τσούλες??

    Ευτύχης Κάτω Τούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΟΚΤΩΡΑ ΓΕΡΑ

    ΓΕΡΑ

    ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΒΓΕΝΟΛΑΤΣΟΒΑΡΔΗΚΩΣΤΟΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΝΗΤΕΥΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΑΛΙΑ

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?/

    ΤΖΩΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΝΗΤΕΥΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΑΛΙΑ

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?/

    ΤΖΩΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δοκτωρα αν γινουν πραξη η σεισαχθεια

    θαρθω μαζι σου τον σεπταμβρη στην ΑγιαΣοφια!!


    θανασης Αντικυθηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πασοκ

    Σεισμός στην Μηλιώνη!!

    Το αρθρο αυτο το διαβαζουν πασοκοι δεξιοι αριστεροι ολοι χρωσταμε στις τραπεζες ειπε στον δρ κουτσουκο ενας θαμωνας του Τζακσον!

    Εκατονταδες τα μηνυματα συμπαρασταασης απο ολον τον κοσμο Κρητη θεσσαλονικη ροδο ... μεχρι γερμανια αυστραλια ολλανδια Κογγο ολοι δηθεν χρωστανε στους κλεφτοτραπεζιτες!!

    Οι τραπεζες χρωστανε στους πολιτες και οχι οι πολιτες στις τραπεζες ειπε ο Δρ Κουτσούκος και χειρικροτηθηκε!! Κατω το παρακρατος των τραπεζιτων!!

    λευτερια στους δανειοληπτες!!

    νικος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταντησαμε

    σαν τον μυθου του

    Σισσυφου της φωτογραιας!!

    Ολο πληρωνουμε τις τραπεζες και ολο χρωσταμε!!

    Κανενας δεν ξεχρεωνει ποτά!!

    Από Φλώρινα καμμενος δανειολήπτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

    ΕΙΧΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ...

    ΜΗΝΑΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολοι μαζι σου δρ κουτσουκο

    κατω οι τραπεζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν η Ντουβλη και η Τζουλια γυριζουν τσοντες εγω βγηκα στο κλαρι απο χρεη

    ας οψονται οι τραπεζιτες

    μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΩΡΓΟ

    ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ

    ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΛΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΠΠΑ

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω τον ειχα καθηγητη στην Πατρα στο πανειστημιομας διδασκε ψυχολογια

    Αχτυπητος τυπος

    Ερχοντουσαν φοιτητες και απο αλλα τμηματα να τον παρακολουθησουν

    Αυτός έκανε πρωθυπουργό τον Γιώργο

    οι άλλοι κοιμοντουσαν

    Μιλενα Ριο Πατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΟΡΒΟΝΑΡΙΕ ΞΑΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ

    ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ

    ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΑΛΙΑ

    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? Η ΜΑΡΙΑ ΝΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μη προσημειονετε τα σπιτια σας

    Δωστε στις τραπεζες τα @@@ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. kai ego paidia

    xrostao se pente trapezes exo tralathei olo plhrono plhrono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TA SPITIA TOU KOSMAKH SOSE DOKTORA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. dr Koutsoyko

    eisai poly dynatos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΕΕ ΣΟΛΩΝΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ


    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ

    ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΤΡΕΣ

    ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΙΣΟΒΙΑ/// ΣΕ ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!

    ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Dr koutsouko se vlepo syntoma ypoyrgo

    oi alloi tin kanoyn siga siga!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειδηση

    Μονο 10 τραπεζιτες θα εχουν ολα τα σπιτια και των 10 εκατομυριων Ελληνων!

    Νεα φεουδαρχια ερχεται στην Ελλαδα!!

    ---
    Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!

    Ελεος ξεσηλωθειτε!!

    πασοκατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δρ κουτσουκο

    τι γινεται με το αλλο θεμα τη "βιομηχανια διαζυγιω"??


    Μας περνουν και τα σπιτια κκαι τις γυναικες!!


    Πες για την κομπινα με τα διαζυγια κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΗΓΕΤΗ ΔΟΚΤΩΡΑ

    ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!!

    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

    ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ

    ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ

    ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΝΕΕ ΣΟΛΩΝΑ

    ΠΑΛΙ ΣΑΡΩΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΕΝΑΝΤΙΟΝ

    ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πες τα ρε Κουτσούκο να πάρει ο σατανάς, πες τα να τα μάθει ο λαός! Σε διαβάζει άραγε ο Γιώργος να σου γράψει εδώ ένα σχόλιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΟΚΤΟΡΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΞΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΙ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΤΩΡΑ?ΦΑΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ.....
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ηγετη

    δοκτωρα

    σωσε τη φτωχολογια απο τη δικτατορια των τραπεζιτων

    ουτε η χουντα δεν εκανε τοσεσ κατασχεσεισ σπιτιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. EIMAI eLLHNAS

    KAI EFYGA GIA OLLANDIA
    GIATI XROSTAGA STIS TRAPEZES

    POS NA TA EBGAZA PERA??

    AN H TRAPEZA MOY DOSEI PALI TO SPITI MPOREI NA GYRISO PISO

    LENE OTI TA SPITIA MAS TA PHRAN APO TIS TRAPEZES OI ALBANOI!!

    MY GOOD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. DR KOYTSOUKO

    EISAII MEGALOS

    Να μπορέσεις να ξανα-διεκδικήσει ο πολίτης το σπίτι του που του κατέσχεσε η τράπεζα. Πόσα συνολικά σπίτια μπορούν να κατασχέσουν οι τράπεζες;
    Οι τράπεζες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κράτος!

    Να μειωθούν στο 1/3 οι δόσεις και όχι στο ½ γιατί θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα!!

    Αν κάποιος έδινε π.χ. 600 ευρώ δόση να δίνει μόνο 200!!

    NEA SEISAX8EIA EDO KAI TORA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Μονο 10 τραπεζιτες θα εχουν ολα τα σπιτια και των 10 εκατομυριων Ελληνων!

    Νεα φεουδαρχια ερχεται στην Ελλαδα!!

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΗΡΑΝ 39 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

    ---
    Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!

    Ελεος ξεσηκωθειτε!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειδηση

    το θεμα δηθεν πτωχευση Ελλαδας και προσφυγη στο δντ

    ηταν μια μεγαλη κομπινα των συγχρονων λαμογιων
    που κερδισαν εκατομυρια απο τις συμφωνιες δανειων - μιζες

    που πονταραν στην ψυχολογικη υστερια των πολιτων που δημιουργησαν σκοπιμως για να υποταξουν συνειδησεις και να δεχτουν

    Την μια μερα ο Τουρκος υπογραψε ολυμπιακη ειρηνη και την αλλη στο Ιραν υπογραφε για πυρηνικα!

    Ολα ομως εχουν ενα τελος κ. Παπακωσταντινου.....με το Ολλανδικο χαμογελο....

    Πασοκατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Apokalych

    Οι τραπεζίτες έχουν πάρει συνολικά 39 δις για να μην καταρρεύσουν δήθεν, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Εντούτοις ενώ ενισχύθηκαν από το υστέρημα της φορολόγησης των πολιτών, στη συνέχεια απειλούν και εκβιάζουν όλους τους πολίτες για να τους πάρουν και τα σπίτια και να τους «αυτοκτονήσουν»!

    pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. doktora

    prostati ton yperdaneismenon


    gamise
    tous kleftes trapezites

    kleise ta misa ypokatastimata trapezon

    oloi oi polites mazi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΙΤΗΜΑ

    ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΛΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ε9

    ΟΧΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

    ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΟΣΤΑΣΙΑ!

    ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Η Μαρία Τζάκρη (αδελφή),
    Αθηνά Σημαιοφορίδου (νύφη της υφυπουργού),
    Τρύφων Μάζνης (συγγενής, κουμπάρος).
    Κάποιοι απο αυτούς μπορεί να βολεύτηκαν προς το τέλος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτό δεν είναι πάλι διαβολική σύμπτωση – τόσους ικανούς έχει το σόι της υφυπουργού;

    Επίσης ο Κώστας Καραγιάννης, γαμπρός της (σύζυγος της Μαρίας Τζάκρη που αναφέρεται πιο πάνω) στο...υπουργείο στην Θεσσαλονίκη. (παλιό όνομα: Μακεδονίας και Θράκης).

    Ο Καραγιάννης και εάν έχει προσόντα!!
    Στο χωριό λένε ‘κόβει και ράβει’ στο υπουργείο.
    Ποιός... ο Κωστας ο Καραγιάννης που μέχρι χθες ειχε καφετέρια στην Πέλλα’.
    Ο αδελφός της υφυπουργού Λάζαρος Τζάκρης είναι απ’ οτι ακούω σωματοφύλακάς της.
    Ο άνδρας της υφυπουργού ειναι απο οτι ακούω στο πολιτικό της γραφείο στα Γιαννιτσά (έδρα της υφυπουργου) και πληρώνεται απο οτι ακουω με κανονικό μισθό και μάλιστα είναι αρκετά μεγάλος.

    Απ’οτι ακούω η υφυπουργος και η αδελφη της κόβουν και ράβουν στα αρχαία/μουσείο της Πέλλας – ειναι τα αφεντικά"


    Κοιτάξετε στα μάτια τώρα όλους τους Έλληνες πολίτες και πείτε τους την λέξη ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ!

    *** εκτός αν νομίζετε ότι είναι μάρκα απο ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ αυτή η λέξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    τα σπιια που κατασχουν οι τραπεζες ποιοι τα αγοραζουν?

    Αφου κανενας δεν εχει λεφτα!!

    ο Σιουφας τα σπιτια του στο κολωνακι απο κατασχεεις τα αγορασε?///

    αρα ολο το συστημα ειναι ια βιομηχανια να παρουμε το σπιτι απο τον φτωχο και να το δωσουμ στον πλουσιο μισοτιμης!

    Το ιδιο συμβαινει και με τη βιομηχανια διαζυγιων
    να παρουμε τη γυναικα του φτωχου να τον εκβιαζουμε με αγωγες και να την πασαρουμε ως βιζιτου στους πλουσιους!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απο Σαμο

    οι τραπεζες μας απειλουν με τηλεφωνηματα ολη μερα
    εχουμε τραλαθει

    απο απεναντι οι Τουρκοι
    απο εδω οι Τραπεζιτες - Κονζταμπασηδες

    Πώς να σωθούμε??

    Καρλοβασι Σαμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΥΠΕΡ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 39 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1 ΔΙΣ

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 38 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΕΠΕΣ ΤΟΥΣ?

    ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΠΕΙΓΟΝ
    ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 2 ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 22 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

    ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

    ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!

    ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ

    ΜΙΛΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ειμαι Πειραιωτης και καιγεται η ψυχη μου που περναω κατω απο το σπιτι της μαννας μου που μας πηρε η τραπεζα για δεκαπεντε χιλιαρικα

    ο θεος να τους τα δωσει

    στελιος Καμινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ...
    ΠΟΙΟΙ ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑΣ
    ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΡΕ
    ΔΟΚΤΩΡΑ
    ΤΑ ΧΡΕΗ
    ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΕ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠ...Α ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ
    ΔΟΚΤΩΡ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ...
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τίς περισπωμένες,πώς τίς γράφεις
    ρέ θηρίο?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    -φταίει μόνο, ο τάδε Υπουργός ή τάδε Υφυπουργός και αρχίδια καλαβρέζικα, στους πράσινους ξεδιάντροπους κώλους τους!!!

    ΤΕΛΟΣ.
    Και ο κάθε πασόκος είναι υπέυθυνος. Το σύνθημα “Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος” δεν το φώναζε η πασοκική ελίτ, το φώναζε ο κάθε ανώνυμος πασόκος.
    Και τους αφήνουμε να γίνουν και τιμητές.

    Είναι υπεύθυνος ΚΑΙ ο κάθε ΠΑΣΟΚος. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία και να κλέβουν.
    Γι αυτό ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

    Γνωστός μου έτρεχε με το ΠΑΣΟΚ για ατομικό συμφέρον, διέδιδε τα μύρια όσα κατά το ΚΚ που άπτονται ακόμη και της οικογενείας του γιατί αυτά του μετέφερε ο βρωμερός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι λοιπόν ή δεν είναι αυτός υπεύθυνος;
    ΕΙΝΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ρε μαλάκα καλή η πλάκα
    αλλά εδώ σοβάρεψε το πράγμα ΤΡΑΓΙΚΑ.

    μεχρι σήμερα μας έλεγαν ότι μας βάλανε στο ΔΝΤ.
    η αλήτικη συμμορια πασοκ-γιωργάκη
    για να μπορουν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις.
    και τρώμε τις θυσίες και το παραμύθι.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Ο ΚΛΟΟΥΝ LOBEROS του πασοκ.
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
    ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- ότι δεν θα βγαίνει κανείς σύνταξη-ποιος θα έχει 40 συνεχόμενα χρόνια εργασίας ;

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ.
    ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ
    ΟΥΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΛΕΦΤΑ !!!!!!!!!

    μπορείς να το καταλάβεις
    ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ
    ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ
    ΚΥΒΕΡΝΟΙΥΝ
    ή είσαι τελείως ηλίθιος !

    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΑΠΟΥΤ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ.

    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ
    ΤΩΡΑ ΖΩΑ. ΖΩΑ. ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Μονο 10 τραπεζιτες θα εχουν ολα τα σπιτια και των 10 εκατομυριων Ελληνων!

    Νεα φεουδαρχια ερχεται στην Ελλαδα!!

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΗΡΑΝ 39 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

    ---

    ΝΕ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ....

    ΟΧΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΣΠΕΖΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΖΑ ΓΕΡΗ!
    Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!

    Ελεος ξεσηκωθειτε!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΚΥΡΙΑ ΖΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

    " Έχει βουήξει ο Βόλος και ολόκληρη η Μαγνησία με το ρουσφέτι που έκανε η κατά τα άλλα "σοσιαλίστρια" αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, που φρόντισε- την ώρα που άλλα παιδιά με μεταπτυχιακά ψάχνουν εναγωνίως για ένα μεροκάματο- να βολέψει την ανηψιά της, κόρη της αδερφής της, στη Βουλή, ως ...
    μετακλητή υπάλληλο.
    Στο ΦΕΚ 53/2010 υπάρχει η απόφαση

    για την Αθανασία Εμανουηλίδη
    του Ευαγγέλου
    που είναι η κόρη της αδερφής της που επίσης εργάζεται στο πολιτικό γραφείο της αντιπροέδρου.

    Η Εμαννουηλίδη μάλιστα πληρώνεται με λεφτά του ελληνικού λαού χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Βουλή, αφού κάνει το μεταπτυχιακό της στην Αγλλία.

    Αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία που επαγγέλθηκε η σοσιαλίστρια κ. Ροδούλα Ζήση; Ξέρει άραγε σε τί ποσοστό έχει φτάσει η ανεργία στο Νομό της;
    Όχι φυσικά αφού μετά το Πάσχα.... δεν τολμάει να επισκεφτεί την περιοχή.
    Αίσχος.
    Να τη χαίρονται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΟΚΤΩΡΑΣ

    ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΑ ΣΑΣ


    ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!!


    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ!!
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

    ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΞΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥ ΔΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ

    ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ: ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

    ΠΑΣΟΚ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΜΑΝΩΛΗς ΑΠΟ ΣΦΑΚΙΑ ΚΡΗΤΗς


    ΠΡΟΧΤΕς Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑς ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑς ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑς


    ΓΙΑ 18 ΧΙΛΙΑΔΕς

    ΟΥΤΕ ΟΒΟΛΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ

    ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. dOKTORA TTCHE gEVARA

    VARA TOUS TRAPEZITES

    TRONE ME XRYSA KOUTALIA KAI THELOYN KAI ALLA!!

    ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Του Αγίου Πνεύματος Σήμερα

    Εχές στον Δρ Κουτσούκο να έχεο αγιο πνευμα να μας καθηδηγει σωστα

    Υπερδανεισμενος χωρισμενος και σε λιγο αυτοκτονημενος απο Αμφισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΩΣΤΑΩ

    ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΘΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΩ ΕΝΕΧΥΡΟ


    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΙΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΑΝ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΑΞΙΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ

    ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ

    ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΠΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ


    ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

    Μονο 10 τραπεζιτες

    θα εχουν ολα τα σπιτια
    και των 10 εκατομυριων Ελληνων!

    Νεα φεουδαρχια ερχεται στην Ελλαδα!!

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΗΡΑΝ 39 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!


    Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!

    Ελεος ξεσηκωθειτε!!
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΔΟΚΤΟΡΑ

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΚΑΝΑΡΩ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ

    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 25 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟ 4 ΔΟΣΕΙΣ!!

    ΛΕΥΤΕΡΗΣ Κ. ΚΥΠΑΡΡΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΜΙΑ

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ!

    ΓΙΩΡΓΟ ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΑΠΟΚΑΛΥΨ


    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    τα σπιια που κατασχουν οι τραπεζες ποιοι τα αγοραζουν?

    Αφου κανενας δεν εχει λεφτα!!

    ο Σιουφας τα σπιτια του στο κολωνακι απο κατασχεεις τα αγορασε?

    Αρα ολο το συστημα ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ειναι ια βιομηχανια να παρουμε το σπιτι απο τον φτωχο και να το δωσουμ στον πλουσιο μισοτιμης!

    Το ιδιο συμβαινει και με τη βιομηχανια διαζυγιων
    να παρουμε τη γυναικα του φτωχου να τον εκβιαζουμε με αγωγες και να την πασαρουμε ως βιζιτου στους πλουσιους!!

    ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ

    ΓΥΡΙΣΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΣΙΤΑΚΙ ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΟΣΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΟΣΕ

    ΕΝ ΜΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΡΗΡΩΣΩ ΕΞΙ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

    ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΠΙΣΩ??

    Ν.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. mR KOUTSOUKOs

    OI TRAPEZES
    EINAI OI NEOI OLIGARXES

    KANE THN NEA gALLIKH ePANASTASH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΓΙΑΤΙ ΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ

    ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

    Οι τραπεζίτες έχουν πάρει συνολικά 39 δις για να μην καταρρεύσουν δήθεν, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΕΛΕΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΚΑΙ ΕΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑ 10 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!

    ΜΑΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    Ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος (1638-1715) ήταν ένας απόλυτος μονάρχης της Γαλλίας, ο ισχυρότερος της Ευρώπης, εκείνος που είχε δηλώσει το περίφημο: «Το Κράτος είμαι εγώ» (L' Etat c'est moi).

    Βασίλεψε από το 1643 επί 72 χρόνια και οδήγησε το καθεστώς του Απολυταρχισμού στο αποκορύφωμά του, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής και κατάπτωσης του φεουδαρχικού συστήματος στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

    Αυτή η παρακμή, το κίνημα του Διαφωτισμού και η εξελισσόμενη επιστήμη και τεχνολογία προκάλεσαν πολλαπλές κοινωνικές ανακατατάξεις στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

    Νέες δυνάμεις γεννιούνταν μέσα στη φεουδαρχική γαλλική κοινωνία, που ζητούσαν τη θέση τους στην εξουσία και την Ιστορία. Όταν το έτος 1774 άρχισε η βασιλεία του Λουδοβίκου 16ου, είχε ήδη ωριμάσει μέσα στο γαλλικό λαό η σκέψη για την κατάργηση του απολυταρχικού καθεστώτος. Τις εξελίξεις ευνόησε και το τεράστιο δημόσιο χρέος, που το 1789 είχε φτάσει τα τεσσεράμισι δισεκατομμύρια λίβρες.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Καζόν, στις 20 Αυγούστου 1786 επισκέφτηκε τον Λουδοβίκο 16ο και με θάρρος τού είπε: «Εκείνο που είναι αναγκαίο για τη σωτηρία του Κράτους είναι αδύνατο να γίνει με περιορισμένα μέτρα.

    Το οικοδόμημα πρέπει να ξαναχτιστεί από τα θεμέλια για να προληφθεί η καταστροφή. Είναι αδύνατο να επιβάλλουμε καινούργιους φόρους και είναι καταστρεπτικό να δανειζόμαστε πάντα, δεν αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ....
    Στο μεταξύ, ακόμα και στην τάξη των ευγενών είχε κάνει την εμφάνισή του το κόμμα των Αμερικανών ή των πατριωτών που ήθελαν να προωθήσουν στη Γαλλία μια συνταγματική και αντιπροσωπευτική μοναρχία.

    Οι χωρικοί ήταν τα υποζύγια της γαλλικής κοινωνίας. Φόρος της Δεκάτης, φόρος σε χρήμα, σε είδος, αγγαρείες, βασιλικοί και στρατιωτικοί φόροι, όλα τα βάρη έπεφταν πάνω τους. Σ' αυτούς προστίθεται και ο απλός κλήρος που γνώριζε τη σκανδαλώδη ζωή των αρχηγών του. Το 1789 δεν υπάρχει ούτε ένας από τους 143 επισκόπους που να μην ανήκει στην τάξη των ευγενών. Αυτοί οι ευπατρίδες επίσκοποι ζουν στην Αυλή μακριά από τις επισκοπές τους, τις οποίες γνωρίζουν μόνο από τα εισοδήματα που τους αποφέρουν.

    Η ανώτερη αριστοκρατία, προπαντός οι 4.000 οικογένειες των «Presentees» (Ευγενείς που ύστερα από την ενηλικίωσή τους «παρουσιαζόμενοι» στο βασιλιά έπαιρναν την άδεια να συμμετέχουν στην κοσμική κίνηση της Αυλής) δεν έχουν κανέναν λόγο να παραπονιούνται για την τύχη τους.

    Αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους Γάλλους. Από τις αρχές του καλοκαιριού του 1789, η κατάσταση ήταν έκρυθμη σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, όπως και στο ίδιο το Παρίσι.

    Τον Ιούνιο του 1789, η γαλλική πρωτεύουσα είναι σε επαναστατικό αναβρασμό. Ο Λουδοβίκος 16ος φέρεται περιφρονητικά προς την αποκαλούμενη «τρίτη τάξη» που την αποτελούν κυρίως έμποροι, βιοτέχνες, δικηγόροι, χωρικοί, αλλά και πολλοί απλοί κληρικοί που εντάσσονται στις γραμμές της. Οι στρατιωτικές επιδείξεις δύναμης του βασιλιά δεν φόβισαν την τρίτη τάξη, η οποία είχε αρχίσει να προπαγανδίζει τις θέσεις της για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

    Η κατάσταση είχε ωριμάσει και το γαλλικό σύνταγμα της φρουράς στο Παρίσι στασίασε πολύ σύντομα. Οι στρατιώτες ήταν δυσαρεστημένοι από τον αυστηρό συνταγματάρχη τους και οι κατώτεροι αξιωματικοί γνώριζαν ότι ποτέ δεν θ' ανέβαιναν στα ανώτερα σκαλοπάτια της στρατιωτικής ιεραρχίας όσο θα ίσχυε ο κανονισμός που επέτρεπε μόνο στους ευγενείς να τα κατέχουν.

    Στις 3Ο Ιουνίου περίπου 4.000 πολίτες απελευθέρωσαν μερικούς στρατιώτες που είχαν φυλακιστεί για απειθαρχία. Οι έφιπποι ουσάροι, που στάλθηκαν για ν' αποκαταστήσουν την τάξη, αρνήθηκαν να επιτεθούν εναντίον του πλήθους.


    Η πτώση της Βαστίλης


    Στις 14 Ιουλίου 1789, οι εκλέκτορες που είχαν σχηματίσει στο Δημαρχείο του Παρισιού, μαζί με τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους, μια μόνιμη επιτροπή, ζήτησαν επανειλημμένα από τον διοικητή της Βαστίλης

    να δώσει όπλα στην πολιτοφυλακή που είχε αρχίσει να σχηματίζεται από τους αντιφρονούντες και να απομακρύνει τα κανόνια που βρίσκονταν στους πύργους του φρούριου, το οποίο είχε μετατραπεί σε φυλακή.

    Η λαϊκή αντιπροσωπεία που προσπάθησε να συνομιλήσει με τον διοικητή της Βαστίλης, κρατώντας λευκή σημαία, έγινε δεκτή με πυρά. Έτσι άρχισε η πολιορκία της Βαστίλης, συμβόλου της απόλυτης μοναρχίας, και οι πολίτες ενισχυμένοι με το γαλλικό σύνταγμα που είχε στασιάσει, κατόρθωσαν έπειτα από σκληρή μάχη να την καταλάβουν.

    Η οργή ήταν μεγάλη και το πλήθος ξέσπασε σε αντίποινα. Ο διοικητής της Βαστίλης, Ντελουέ, και ο πρόεδρος της συντεχνίας των εμπόρων, Φλεσέλ, σκοτώθηκαν αμέσως και τα κεφάλια τους περιφέρονταν στους δρόμους μπηγμένα σε λόγχες.


    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

    ΒΑΡΑ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ

    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΔΟΚΤΩΡΑ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΛΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

    ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. TON k. KOYTSOYKO TON EIXA KAUHGHTH STO ARISTOTELEIO
    POLY DYNATOS KSAI MEUODIKOS

    TA EDOSE OLA GIA THN PTOSH THS DEJIAS

    AN DEN HTAN AYTOS AKOMA TON KARAMANLH UA EIXAME

    ALLA EIDAME KAI THN AXARISTIA TOY GIVRGOY

    GIORGO
    AN DEN ERTHEIS STHN DETH
    8ESSALONIKHS ME TON DR KOYTSOYKO EISAI TELEIOMENOS

    ARISTEA FP THESSALONIKH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΕΛΕΟΣ

    Έλεος, οι πολίτες αυτοκτονούν και οι τραπεζίτες πλουτίζουν με ακόρεστη μανία!

    Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία!

    ΤΙΝΑ ΠΑΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. DOKTORA

    FERE TA SPITIA PISO STON KOSMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου.[1] Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την εργασία και την εκπαίδευση.

    Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.


    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. EIDHSH

    TELOS H DOYLEIA STOYS TRAPEZITES

    H δουλεία υπήρξε αρχαίος και διαπολιτισμικός θεσμός που νομιμοποιούσε την μετατροπή του ανθρώπου σε ιδιοκτησία και που απαγορεύτηκε σταδιακά για οικονομικούς και ηθικούς λόγους στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

    Η δουλεία συνεπαγόταν όχι μόνον τον κοινωνικό θάνατο του ατόμου, αλλά του αφαιρούσε αυτή καθαυτή την ανθρώπινη υπόσταση και το υποβίβαζε στο εξής σε αντικείμενο προς ιδιοκτησία και χρήση (ιδιώτη ή κράτους).

    Σε κατάσταση δουλείας ζούσε κατά καιρούς και περιοχές το 20%- 40% του πληθυσμού των κοινωνιών, ενώ υπήρξαν και κοινωνίες με πολύ υψηλότερο ποσοστό δούλων.

    DR KOYTSOUKO VALE TELOS STHN DOULEIA

    NINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!

    Η δουλεία εξακολουθεί να παρατηρείται και σήμερα με διάφορες μορφές, κυρίως σε βάρος γυναικών (εξαναγκαστική πορνεία), παιδιών (επαιτεία, κακοποίηση, εργασία) και σπανιότερα ανδρών (εκμετάλλευση αιχμαλώτων πολέμου σε μερικά αφρικανικά κράτη[4].

    Ορισμένοι θεωρούν ότι μορφή δουλείας αποτελεί σήμερα και η δουλειά σε οποιαδήποτε χώρα στηρίζει την οικονομία της στο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα[5], λόγω της a priori εκμετάλλευσης της υπεραξίας των εργαζομένων, ενώ πολλοί ταυτίζουν τη δουλεία και με άλλες σκληρές, όμως σχετικά ηπιότερες μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο –π.χ. της δουλοπαροικίας. Μορφή δουλείας συνιστά κατά κάποιους και η σύγχρονη ποινή της προσωποκράτησης για οφειλές όπως και τα καταναγκαστικά έργα, στα οποία αρκετές χώρες υποβάλουν τους καταδίκους τους.

    Γενικά, ως δουλεία μπορεί -με την ευρύτερη έννοια της χρήσης των ατόμων- να θεωρηθούν όλες οι διάδοχες καταστάσεις οικονομικής εκμετάλλευσης και υποβιβασμού κοινωνικών ομάδων, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι η κυριολεκτική χρήση του όρου δουλεία προϋποθέτει τη νόμιμη ή εθιμική αφαίρεση της ιδιότητας του υποκειμένου και την μετατροπή του ατόμου σε αντικείμενο (res) του νόμου.

    ΠΟΠΗ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η ΔΟΥΛΕΙΑ


    Σε διάφορους πολιτισμούς, πάντως, δούλοι ή σκλάβοι γίνονταν πάρα πολλοί άνθρωποι και με συγκριτικά ειρηνικά μέσα ή πάντως σε καιρό ειρήνης.

    Σε αυτό το χαμηλό κοινωνικό status έπεφταν εκείνοι που όφειλαν χρήματα τα οποία δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν (και αντιμετωπίζονταν ως κλέφτες) ή όσοι υπέπιπταν σε διάφορα σοβαρά για την εποχή αδικήματα.

    Έπρεπε τότε ουσιαστικά να πουλήσουν τον εαυτό τους ή να διαπραγματευτούν την προσωπική ελευθερία τους πουλώντας τη γυναίκα ή τα παιδιά τους. Ο δούλος μπορούσε να τιμωρηθεί σε όποιον βαθμό ενέκρινε ο ιδιοκτήτης ή αφέντης του. Μερικές φορές οι δούλοι ελευθερώνονταν αν κάποιος εξαγόραζε την ελευθερία τους, αλλά αυτό ήταν σπάνιο.

    Μερικές φορές επίσης οι άνθρωποι ενοικιάζονταν, με την έννοια ότι συμφωνούσαν για οικονομικούς λόγους να μείνουν δούλοι για 3 ή 5 χρόνια, κάτι που εκφραζόταν και με κλάσματα[9] , δηλαδή συμφωνείτο κάποιος να ανήκει στον κύριό του κατά το ¼, γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να δουλεύει για εκείνον 3 μήνες το χρόνο.

    Με το σύστημα του «δανεισμού» των εαυτών τους μετανάστευσαν στην Αμερική πολλοί Ευρωπαίοι κατά την αποίκισή της[7], αφού πήγαν εκεί ως δουλοπάροικοι με συμφωνία 4ετους εργασίας για τους «δεσπότες» τους –ήταν η πληρωμή του εισιτηρίου για το διατλαντικό ταξίδι.

    Στην αρχαιότητα και στο Μεσαίωνα πάντως, οι άνθρωποι υποδουλώνονταν ισοβίως, γιατί μόνον οι συγγενείς είχαν την πολυτέλεια να γίνονται δούλοι για περιορισμένο ορισμένο χρονικό διάστημα. Στη Μεσοποταμία [6] επιτρεπόταν να κρατήσει κάποιος ως δούλο τον αδελφό του μόνον για 5 ή 6 χρόνια, ακόμα και αν του όφειλε χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ...

    Η δουλεία ήταν ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού, του ιαπωνικού, του πολυνησιακού, του ινδικού, των λαών της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής όπως και πολλών λαών της Ευρώπης, περιλαμβανομένου του ελληνικού και του ρωμαϊκού. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνεται συχνά στη δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα, όχι επειδή ήταν σκληρότερη, αλλά επειδή η διεθνής κοινότητα και πολλοί Έλληνες θεωρούν αυτονόητο ότι μια χώρα που διέθετε ανεπτυγμένο πολιτισμό και γέννησε τη δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να ανέχεται τη δουλεία.

    Ένας βασικός λόγος για την μεροληπτική εστίαση πολλών ξένων ιστορικών στην αρχαιοελληνική δουλεία είναι ότι έμμεσα αυτή νομιμοποιούσε τις ακρότητες στο δουλεμπόριο της αποικιοκρατίας, δηλαδή κατά την εφαρμογή της δουλείας από το λαό στον οποίο οι ίδιοι ανήκαν. Η ύπαρξη της δουλείας στην κοιτίδα της δημοκρατίας παρείχε τρόπον τινά άλλοθι ή πάντως «ελαφρυντικά» στο δουλεμπόριο πολύ μεταγενέστερων λαών.

    Εντούτοις, η ελληνική κοινωνία των κλασικών χρόνων ήταν κατά 30 αιώνες αρχαιότερη και λειτουργούσε μέσα σε ένα γενικότερο διεθνές πλαίσιο αποδοχής της δουλείας ως «πολεμικού δικαίου».

    Σημαντικό ρόλο δηλαδή στο ζήτημα της ελληνικής ή ρωμαϊκής δουλείας δεν έπαιζε μόνον η αξία που οι συγκεκριμένες κοινωνίες προσέδιδαν στην ανθρώπινη ζωή με βάση το δικό τους πολιτισμικό επίπεδο αλλά και η γενική/διεθνής αντίληψη για το ίδιο θέμα.

    Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παραγωγικές ανάγκες, οι οποίες εντέλει δεν καλύφθηκαν πιο ηθικά ούτε από τις σχετικά νεότερες κοινωνίες. Η νομοθεσία του Σόλωνα το 590 π.Χ. που απαγόρευε τους πολίτες να δανείζονται με ενέχυρο τον εαυτό τους ήταν εξάλλου πρωτοποριακή για την εποχή της, αφού εξάλλου μέχρι και σήμερα τα ανεξόφλητα δάνεια μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στη στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του –σε φυλάκιση.


    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Κατάργηση της Δουλείας


    Κινήσεις για την κατάργηση της δουλείας σημειώθηκαν κατά το 18ο αιώνα. Το σύνταγμα των ΗΠΑ, που εκπονήθηκε το 1788, προέβλεπε την απελευθέρωση των δούλων μέσα σε μια περίοδο 20 χρόνων.

    Ωστόσο, η δουλεία συνέχισε να υφίσταται στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Στις αρχές του 19ου αιώνα, η Βρετανία, η Γαλλία και τα περισσότερα από τα νέα ανεξάρτητα έθνη της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής κατάργησαν τη δουλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. H DOYLEIA SHMERA

    Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που απαγόρευσε στη νεότερη ιστορία τη δουλεία, αμέσως μετά τον Επανάσταση του 1821|εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821]].

    Το σύνταγμα του 1822[21], του 1823[22] όπως και του 1844[23] όριζαν ότι «εις την ελληνική επικράτειαν ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται άνθρωπος. Αργυρώνητος δε παντός γένους και πάσης θρησκείας, άμα πατήσας το Ελληνικό έδαφος, είναι ελεύθερος και από τον δεσπότην αυτού ακαταζήτητος».

    Το σημερινό Σύνταγμα με το άρθρο 22, ορίζει ότι «οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται» και «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»

    Περιπτώσεις δουλείας πάντως παρατηρούνται και σήμερα στην Ελλάδα, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Αφορά κυρίως τα παιδιά που παρανόμως εξωθούνται στην επαιτεία και των γυναικών που εξωθούνται παρά τη θέλησή τους στην πορνεία. Ο σημερινός ορισμός της δουλείας έχει διαφοροποιηθεί ελαφρά από τον κλασικό και ως δουλεία ορίζεται «η πλήρης εξουσία και έλεγχος ενός ανθρώπου επάνω σε κάποιον άλλο με στόχο κυρίως την οικονομική ή και άλλης μορφής εκμετάλλευσή του».

    Με αυτή την έννοια ο δούλος δεν στερείται νόμιμα της ανθρώπινης υπόστασής του όπως την εποχή που η δουλεία ήταν νόμιμη, αλλά παραμένει δούλος γιατί χειραγωγείται απόλυτα[24]

    Επίσης συζητείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ....


    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Επίσης συζητείται και το θέμα της προσωποκράτησης για οφειλές, γεγονός που στιγματίζεται από πολλούς νομικούς.


    Στην Ελλάδα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί αρνητικά, θεωρώντας το μέτρο αντισυνταγματικό, γιατί «αποτελεί μέτρο καταναγκασμού όχι επάνω στην περιουσία του οφειλέτη, αλλά επί του ιδίου του προσώπου του οφειλέτη».

    Η προσωποκράτηση για οφειλές έχει απαγορευθεί στις περισσότερες χώρες στον κόσμο τόσο για ηθικούς λόγους, όσο και για πρακτικούς –ο έγκλειστος δεν είναι δυνατόν να εργασθεί για να αποπληρώσει την οφειλή του.

    Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι σήμερα ζουν περίπου 27.000.000 άνθρωποι σε διάφορες χώρες ως δούλοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η σύγχρονη μορφή δουλείας περνά σχεδόν απαρατήρητη και ο βασικότερος λόγος είναι ο παράνομος χαρακτήρας της. Όσο δηλαδή η δουλεία ήταν νόμιμη, τηρούνταν αρχεία εμπορικά και όλες οι πράξεις ήταν εμφανείς.

    Τώρα που η δουλεία διενεργείται παράνομα, τηρείται απόλυτη μυστικότητα από όλους τους αυτουργούς –τις ομάδες που συλλαμβάνουν τους δούλους, τις ομάδες που τους μεταφέρουν στην αγορά και την αγορά που τους εκμεταλλεύεται.

    Η σύγχρονη δουλεία επιβιώνει επειδή επίσης δεν στηρίζεται σε φυλετικά κριτήρια και θύματά της αποτελούν όλες οι ανθρώπινες ομάδες που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την κατάσταση της αδυναμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ....

    Τέλος, ο μέσος πολίτης δεν έχει συναίσθηση του γεγονότος ότι η δουλεία εφαρμόζεται πιθανόν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο πηγαίνει σχολείο το παιδί του ή εργάζεται ο ίδιος ούτε και αναγνωρίζει εύκολα τη δουλεία ως φαινόμενο.

    Συχνά την εκλαμβάνει ως ξεπεσμό του ατόμου με δική του πρωτοβουλία –δεν μπορεί π.χ. να διαχωρίσει εύκολα την πόρνη που επέλεξε και συνεχίζει να επιλέγει να ασκεί αυτό το επάγγελμα από εκείνην που εξαναγκάσθηκε να το επιλέξει όταν ήταν ανήλικη. Καθώς δηλαδή ο μέσος άνθρωπος θεωρεί κάποιες δραστηριότητες εξαιρετικά εξευτελιστικές, ομαδοποιεί τους ανθρώπους που τις ασκούν.

    Εντούτοις, άπαξ και ένα άτομο προσπαθεί να διαφύγει από τον εξευτελισμό και δεν μπορεί, τότε είναι δούλος με την κλασική έννοια της λέξης.

    Αν επίσης έχει περιορισμένες πνευματικές ικανότητες, τότε ακόμα κι αν δεν προσπαθεί συνειδητά να διαφύγει, και πάλι αποτελεί δούλο, γιατί δεν επέλεξε ποτέ ο ίδιος να χρησιμοποιηθεί.

    Αν πρόκειται για παιδί, ασφαλώς και δεν είχε επιλογή εξαρχής, οπότε και πάλι αποτελεί δούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ....

    ΣΗΜΕΡΑ

    Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο!



    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟ-ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Σπάρτακος


    Στα βουνά της Θράκης μια σκλάβα γέννησε ένα παιδί που κι αυτό έγινε σκλάβος στα δώδεκα χρόνια του. Από την νεανική του όμως ηλικία σκεφτόταν πώς να διαλύσει τα δεσμά της σκλαβιάς, 2000 χρόνια πριν από τη διακήρυξη της ελευθερίας των σκλάβων...
    «Από την εισαγωγή της ταινίας ‘Σπάρτακος’ του Stanley Kubrick, με τον Kirk Douglas»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ


    «Σπάρτο» στα αρχαία Ελληνικά -στα λατινικά «spartum»- είναι το σχοινί το οποίο παράγεται από το ομώνυμο θαμνοειδές φυτό. Ίσως ο αμπελώνας του Βεζούβιου, όπου και υπήρχε αυτό, πέραν από τους περίφημους οίνους με τις πολλές ονομασίες προέλευσης, να διαθέτει στο ιστορικό του, μια προέλευση ονομασίας.

    Ο λόγος για το όνομα του Σπάρτακου. Ο οποίος, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της επανάστασης, και ενώ βρίσκονταν με τους υπόλοιπους εξεγερθέντες συντρόφους του δούλους της σχολής μονομάχων Καπύης στο γνωστό αυτό ηφαιστιογενές όρος, δέχθηκαν επίθεση από το Ρωμαϊκό στρατό που έσπευσε σε κατάπνιξη του κινήματος τους.

    Στην παρθενική της σύγκρουση η αποτελούμενη από 70 έως 80 μέλη, ομάδα τους έκανε χρήση των σπάρτων, των σχοινιών που έλεγα πριν -περί κλώνων αγράμπελης αναφέρονται άλλες πηγές- με αποτέλεσμα να κατεβεί διαμέσου απόκρημνων πλευρών στην υπώρεια, και να βρεθεί στα νώτα του εκστρατευτικού σώματος.

    Ο αιφνιδιασμός του τελευταίου που ανηφόριζε δια της μοναδικής οδού προσπέλασης στην κορυφή, υπήρξε μεγάλος. Όπως επίσης και οι απώλειες.

    Ακόμη όμως μεγαλύτερος, υπήρξε ο θαυμασμός της Ρωμαϊκής κοινής γνώμης προς το νέο θρύλο. Το Θράκα επαναστάτη. Τον άνθρωπο των σπάρτων, εξ ου και Σπάρτακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σίγουρα, οι λασπολόγοι θα πουν τώρα ότι οι συνθήκες εργασίας υπήρξαν απάνθρωπες. Λοιπόν, το 309 π.Χ. διενεργείται επί Δημητρίου του Φαληρέως απογραφή πληθυσμού με τα εξής αποτελέσματα: Στην Αθήνα ελεύθεροι πολίτες 21.000, μέτοικοι 10.000 και δούλοι 400.000!(1)Μια δηλαδή συντριπτική υπεροχή των δούλων η οποία κάθε είδους αίτημα, επανάσταση θα στεφάνωνε με επιτυχία. Και ξέρετε πόσες έγιναν; ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
    Θεωρούσαν την άρνηση του άλλου ως απώλεια ταυτότητας:
    -Πενθέας: „Ποιός είναι αυτός ο θεός; Πού τον γνώρισες; Τον είδες; Νύχτα, στο όνειρό σου;“
    -Διόνυσος: „ - Όχι, όχι, τον είδα ξύπνιος, απαντά ο ιερέας. Ενώπιος ενωπίω“.
    Απόσπασμα από την στιχομυθία Πενθέα/ Διονύσου.
    Εδώ, ο Πενθέας, δεν αναγνωρίζει τον ξένο, ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα ο πρώτος ξάδελφος του, κατά κάποιο τρόπο είδωλο του και σωσίας του (ο Διόνυσος). Ο Πενθέας έχει δημιουργήσει ένα προσωπείο πάντα έτοιμος να προστάξει και να τιμωρήσει. Αν το βγάζαμε θα βρίσκαμε πίσω από την μάσκα τον Διόνυσο ...όλοι όσοι διακήρυσσαν την αναγκαιότητα να διαφυλαχτούν οι δικές τους παραδοσιακές αξίες έναντι της ετερότητας, η οποία τους αμφισβητεί, τους αναγκάζει να δουν τον εαυτό τους με διαφορετικά μάτια, όλοι οι πολίτες που είναι βέβαιοι για την ανωτερότητα τους, κατρακυλούν στην απόλυτη αλλοτρίωση, την φρίκη και την τερατωδία. Ο Πενθέας βρίσκει τρομερό θάνατο, διαμελίζεται ζωντανός σαν άγριο θηρίο από την βασιλομήτορα Αγαύη, την μητέρα του.. Φρίκη. Μία φρίκη που διαγράφεται στο πρόσωπο εκείνου που δεν μπόρεσε να κάνει τόπο στον άλλον: Η άρνηση του ξένου ως απώλεια ταυτότητας, ένα από τα άπειρα διδάγματα της Ελληνικής μυθολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. OI DOYLOI

    Η συνθήκη της Γενεύης όπως σήμερα παραβιάζεται, δεν υπήρχε στον αρχαίο κόσμο, αλλά υπήρχαν άλλοι όροι και κανόνες οι οποίοι σε γενικές γραμμές ήταν από όλους αποδεκτοί.
    Αρχαία Ελλάδα:
    Επιβάλλεται κατ αρχήν να ασχοληθούμε με το νομικό πλαίσιο της αρχαιότητος για να βγάλουμε στοιχειοθετημένα συμπεράσματα. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λέει ο Δημοσθένης στον νόμο που αφορά κυρίως δούλους:
    „Ακούστε άνδρες Αθηναίοι, το νόμο της φιλανθρωπίας, που αξιώνει ούτε οι δούλοι να προσβάλλονται.“ (Κατά Μειδίου 48)
    Στην Σπάρτη βάσει νομοθεσίας, επιτρεπόταν ακόμα και η απελευθέρωση(!) των ειλώτων ως ανταμοιβή πολεμικών υπηρεσιών. Αλλά τι ήταν οι είλωτες; Κατά μια εκδοχή η λέξη προέρχεται από το ρήμα αιρω(κυριεύω), αόριστος β´ ειλον. Όπως λοιπόν γράφει και ο Παυσανίας ( Λακωνικά, Γ 6) οι είλωτες όπως και οι δούλοι ήταν οι ηττηθέντες στον πόλεμο.
    Και τώρα θα πουν σίγουρα οι περισπούδαστοι αρχαιοσυκοφάντες, κάνανε δούλους τούς αιχμαλώτους πολέμου! Καλά, σήμερα από ότι γνωρίζουμε τους αιχμαλώτους πολέμου τους στέλνουν θέτοντας εκτός ισχύος την συνθήκη της Γενεύης, σε νησάκι για ...τουρισμό, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κρατήσεως, βασανιστήρια, αφαιρώντας τους κάθε δικαίωμα υπεράσπισης, για να μην αναφέρουμε τις γενοκτονίες και τις μαζικές σφαγές αιχμαλώτων.
    Αλλά πως ζούσαν οι δούλοι; Ένας πασίγνωστος δούλος είναι ο Εύμαιος, ο δούλος του πολυμήχανου Οδυσσέα για τον οποίο πληροφορούμεθα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια ότι έχει δικό του πέτρινο σπίτι, σφάζει όποτε θέλει ζώα από το κοπάδι του Οδυσσέα για να φάγει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα, οπλοφορεί φέροντας ένα ξίφος και ένα μυτερό ακόντιο, και έχει και έναν δικό του δούλο. Καλά, γιατί τους έλεγαν δούλους; Απλά, γιατί δούλευαν και μάλιστα επί ανταμοιβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ο θεσμός της δουλείας αλλάζει ριζικά επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπου ο δούλος θεωρείτο πράγμα (res), υπαγόμενος στο δίκαιο των πραγμάτων (Res Publica Romana). Ο κύριος του δούλου είχε απόλυτη εξουσία πάνω του, την ικανοποίηση ανώμαλων ορέξεων, μπορούσε να τον πουλήσει, να τον φονεύσει, να τον κάνει ότι θέλει. Νομοθεσία τελείως ξένη για τα Ελληνικά δεδομένα.

    Δεν πρέπει λοιπόν να προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότερες επαναστάσεις δούλων έγιναν επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και ότι ο διασημότερος επαναστάτης υπήρξε κάποιος Έλληνας από τη Θράκη. Και το όνομα αυτού Σπάρτακος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Η "έννομη" δουλεία,

    επίκτητη ή κληρονομική, συνεχίστηκε και στους νεώτερους χρόνους μέχρι την διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 1948 ( μόλις πριν 58 χρόνια!). Στις ΗΠΑ μόλις το 1964 νομοθετήθηκε η ισότιμη δικαστική αντιμετώπιση των Μαύρων, και το 1968 καταργήθηκε η διάκριση για την αγορά και ενοικίαση κατοικιών σε βάρος των Μαύρων.


    Δουλεία, σκλαβιά είναι όταν εργάζεται κάποιος χαμηλόμισθα ( σίγουρα γνωρίζετε ότι με την καινούργια νομοθεσία στην Γερμανία επιτρέπεται να εργάζονται άνεργοι με ένα ευρώ ωρομίσθιο), η πίεση απώλειας της θέσεως εργασίας, η εξάρτηση από τον εργοδότη.

    Η μορφή αυτή ονομάζεται „esclavage moderne“ και δεν υπάρχει όπως θέλουν να μας πείσουν μόνο στην Μαυριτανία.

    Η μορφή δουλείας έναντι γυναικών με καταναγκαστικό γάμο, βρίσκει ακόμη πρόσφορο έδαφος σε γειτονικές μας χώρες, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα της Ενωμένης Ευρώπης.
    Υπάρχει λοιπόν μοντέρνα σκλαβιά ή να την λέμε „esclavage moderne“ για να μην μας καταλαβαίνουν;

    „Η διατύπωση με τον λόγο των ανθρωπίνων σκέψεων δεν πρέπει να τρομάζει, έστω και αν φαίνονται αντίθετες προς τα κρατούντα. Αν δεν έχουν τον σπόρο της αλήθειας θα χαθούν.

    Αν όμως φέρουν στη ρίζα τους της αλήθειας το σπέρμα, θα ριζώσουν και θα αναπτυχθούν, όσο πόλεμο και αν τους κάνουν.“

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. DR ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΝΕΕ ΣΠΑΡΤΑΚΕ

    ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ
    ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΝΕΕ ΣΠΑΡΤΑΚΕ

    ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ
    ΣΗΜΕΡΑ

    Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο!



    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟ-ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΝΕΕ ΣΠΑΡΤΑΚΕ

    ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μέ τέτοιο ρεύμα,πώς δέν βγάλατε βουλευτή τόν Κουτσούκο?
    Άλλους ψηφίσατε?
    Καί τώρα τί θά γίνει μέ τά εορτοδάνεια καί τά διακοποδάνεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Κουτσούκο τήν νέαν Σεισάχθεια τήν εισήγαγε μόνον ό ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τό 1968.
    Όλα τά δάνεια τών αγροτών πρός Τράπεζες διεγράφησαν,μέ απόφασιν του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,έν μία νυκτί!!!
    Κι όχι μόνον!!
    Μήν μάς διαφεύγει,ότι ή επαρχία από πλευράς υποδομών αλλά καί γεωργικο-κτηνοτροφικής ανάπτυξης,είχε φθάσει σέ ζηλευτά,διά σήμερα τουλάχιστον,επίπεδα.
    ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ/ΜΗΔΕΝΙΚΗ κι απεδείχθη,ότι ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ τού 1967,""ΕΦΥΓΑΝ"" ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ,έν αντιθέσει μέ τά τελευταία 35 χρόνια συφιλικής δημοκρατίας,πού ζήσαμε καί ζούμε.
    Ό ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ όμως κι οί συνεργάτες του Έλληνες Αξιωματικοί,απεδείχθησαν ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!.
    Επομένως,επειδή αναφέρεσαι συνεχώς στήν Νέα Σεισάχθεια,μάλλον λαμβάνεις ώς απτό παράδειγμα τήν περίοδον εκείνην.
    Αλλά διά νά σέ ρωτήσω,επειδή πολλές οί αναφορές σου στήν Σεισάχθεια :
    Μήπως είσαι εραστής τής 21ης Απριλίου καί φοβάσαι νά τό ομολογήσης??
    Πάντως σέ χαρακτηρίζω,ρομαντικό,ιδεαλιστή καί βαθειά ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ καί δυστυχώς,δέν σέ παρακολουθεί,ούτε τό κόμμα σου!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μήπως τελικά δέν φέρουν ευθύνην οί τράπεζες,αλλά εμείς οί ίδιοι,πού όπως καταγγέλει κι ή Μέρκελ,θέλαμε νά ζούμε πάνω από τίς οικονομικές δυνατότητές μας???
    Ηθικόν δίδαγμα :
    ( Δαπανoύμε όχι διά ""όσα βλέπει"" τό μάτι μας καί δημιουργεί ή φαντασία μας,αλλά διά ""όσα διαθέτει"" ή τσέπη μας!!!! ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Το θετικο ειναι

    οτι αλλαξε το δεξιο ΔΣ της Ασπαιτε

    μετα ας βγαλει τον Τυπο και ας βαλει δρ Κουτσούκο!!

    23 Μαϊ 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. 24 Μαϊ 2010 8:58:00 μ.μ.

    η Μερκελ να φερει τις πολεμικές αποζημιωσεις

    το αλλο το ακούσατε

    δεν θα διωξει εμας απο το Ευρω αλλα θα φυγει η ιδια

    στα τσακιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΝΕΕ ΣΠΑΡΤΑΚΕ
    νεε Σολωνα


    ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ
    καντο
    εδω και τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ειμαι Ελληνας στο παρισι

    και ειμαι και εγω εδω υπερχρεωμενος δρ Κουτσουκο δεν στελνεις και στον Σαρκοζι την Νεα Σεισαχθεια μπας και σωθουμε και εμεις?

    Saloutations
    Geia sas

    Michele st Denis Paris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πασοκ

    Η Νεα Σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου γινεται πραγματικοτητα!

    Επιυχια του πρεσσσ!!

    http://press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html

    Χρονια τα ελεγε στο press-gr o dr koutoukos

    Να η αποδειξη:

    PRESS-GR.blogspot.com:

    Νέα Σεισάχθεια 2010...
    press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html
    23 Μάιος 2010 –

    Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο

    Μειωνονται οι δοσεις των δανειων στο 30% του μηνιαιου μισθου του πολιτη!!

    Ερχονται καλυτερες μερες!

    Nikos Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση