GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο β' γύρος στη Νίκαια...

Από την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ" http://kontrastoreyma.blogspot.com/    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ Β΄...

Από την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη
"ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ"
http://kontrastoreyma.blogspot.com/  
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ
Η Κίνηση μας, μετά από μια ανοιχτή, δημοκρατική συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, κατέληξε στις εξής πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας:
1. Εκφράστηκε και στην πόλη μας, με την εντυπωσιακή αύξηση της αποχής - κυρίως από την νεολαία- το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας πλατιών λαϊκών μαζών που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό απέναντι σε όσα συμβαίνουν την χώρα μας, ειδικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Γεγονός που πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας στον λόγο και τις μορφές παρέμβασης μας από δω και πέρα.
2. Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος επιβεβαίωσε ότι το...
 κυρίαρχο ζήτημα που καθόρισε και την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας όσων πήγαν στην κάλπη ( στη Νίκαια ) ήταν η αναγκαιότητα αλλαγής δημάρχου, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση τα τελευταία 8 χρόνια που διοικούσε και απογοήτευσε χιλιάδες πολίτες.
3. Στον β’ γύρο βρίσκονται δυστυχώς δύο συνδυασμοί που αποτελούν ο καθένας, την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Προηγείται βέβαια με σημαντική διαφορά, αυτός που είχε την αμέριστη, επίσημη υποστήριξη των μηχανισμών της κυβέρνησης οι οποίοι αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο δυνατοί από τους δήθεν ¨διαφωνούντες¨ τοπικούς.
4. Το 3,66% , οι 1565 ψήφοι και ο δημοτικός σύμβουλος που εξέλεξε η κίνηση μας, αποτελούν για την προσπάθεια μας ένα σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και τους ανθρώπους της, ειδικά με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την υπηρέτηση του Μνημονίου ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί.
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και συνεπείς στα όσα στην προεκλογική περίοδο παλέψαμε στις γειτονιές της πόλης, επιμένουμε στο κεντρικό μας σύνθημα :
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
και το κάνουμε πράξη και στον β’ γύρο των δημοτικών , στις 14 του Νοέμβρη
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
και ρίχνουμε στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα αντίστασης σε όσα έρχονται και προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση προς όφελος των πολλών.

14 σχόλια

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟ, ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ! ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα να μην ψηφίσετε!!!
    Τα κολπάκια για να βγεί ο Μπενετάτος 2 τετραετίες τελείωσαν.Τώρα το κόλπο είναι βγεί το 'αλλο λαμόγιο ο Λογοθέτης και δεν πιάνει.Η σύμπραξη ΝΔ και ΚΚΕ πέθανε.Αρκεί που έφυγε ο "αγωνιστής" Δήμαρχος που με την υποστήριξη του ΚΚΕ μετέτρεψε την Νίκαια σε Καλκούτα.Δημότες του Ρέντη σας ευχαριστούμε. Ουστ από δω.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια!!!!!
    Σε όσους επιβραβεύουν το λευκό, το άκυρο και την αποχή.
    Αυτή η φιλοσοφία έρχεται κουτί στους επαγγελματίες της εξουσίας.
    Ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο υποψήφιος, πρέπει να ψηφίζουμε έγκυρα τον λιγότερο κακό, εφόσον δεν είμαστε ικανοί να διώξουμε από την αρχή τους διεφθαρμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς πολλοί λίγοι θα ψηφίσουν πρόσωπα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει θύματα του διλήματος μνημόνιο αντιμνημόνιο,( δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζω αυτή τη στιγμή), η δε κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού αλλά του υπουργού οικονομικών αλλά και άλλων μελλών της κυβέρνησης έκανε τα παντα για να εκνευρίσει πιό πολύ τους πολίτες λέγοντας ότι στις περασμένες εκλογές πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό.

    Αυτή την κυριακή λοιπόν θα πρέπει να τους στείλουμε πιό δυνατό το μύνημα κατά τετοιο τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη δεν θελετε κανεναν για Δημαρχο της πολης σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελάτε στη πλατεία Αγ.Νικολάου ώρα 22:00 και εάν μπορείτε να κυκλοφορήσετε από τη βρώμα και από τους αλλοδαπούς να μου τηλεφωνήσετε. Ελάτε να πάμε μια βόλτα στο πεζόδρομο της Τσαλδάρη και θα δείτε Καλκούτα - Κάιρο- Καμπούλ κλπ, η εγκατάλειψη σε όλο το μεγαλείο. Ημέρες και έργα του ΚΚΕ που μετέτρεψε τη Νίκαια ( ή Κοκκινιά όπως επιμένουν οι αριστεροί να τη λένε)σε τριτοκοσμική Σοβιετική επαρχιακή πόλη κάπου στο Τζατζικιστάν. Εάν τολμήσεις να μιλήσεις εναντίον του Μπενετάτου εκεί στο καφενείο του ΚΚΕ στον Αγ Γιώργη σε έβγαλαν Χουντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΠΥΤΡΑ ΤΑΣ.λΑΜΟΓΙΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aποκαλυψη


    το Πασοκ χανει τις εκλογες γιατι καλύπτει τα σκανδαλα της ΝΔ??

    Στο γραφειο του Καχριμακη ειναι το Σκανδαλο Ασπαιτε Ευη /Μποτσαρη Ευρωπαικα Προγραμματα απατες τη ΝΔ μιζες κλπ...

    Θα δουμε αν τελικα ο κ. Καχριμακης κανει επερτηση τι απεγινε η εισαγγελικη ερευνα που αρχισε απο την αναφορα του κ. Καρχιμακη πριν
    3 χρονια...απο την κ. Ραικου Ελενη και θαφτηκε το σκανδαλο...

    Τελικα το Πασοκ θα καλυπτει τα σκανδαλα της ΝΔ και θα χανει τις εκλογες??

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PASOK

    Είναι δυνατή έξοδος από το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση, τονίζουν ειδικοί αναλυτές, και ο δρ Κουτσουκος εδώ και τώρα!

    Είναι δυνατή έξοδος από το Μνημόνιο και μπορεί να γίνει ως εξής: Οι Ελληνικές Κρατικές Τράπεζες «με ισχυρή κεφαλαιοποίηση», όπως και οι Ιδιωτικές μπορούν να δανειστούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% (μόνο ένα τοις εκατό), βάζοντας ως εγγύηση τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα, που δέχεται η Ε.Κ.Τ.

    Οι Ελληνικές Κρατικές Τράπεζες μπορούν να δανειστούν έως 120 δις και να τα μετα- δανείσουν στο Ελληνικό Κράτος μόνο με 1,3% !!

    Με άλλα λόγια ακόμα και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούσε «με ισχυρή κεφαλαιοποίηση» να μετεξελιχθεί σε μια τέτοια Κρατική Τράπεζα, σωτηρίας της Ελλάδας! Έτσι το Κράτος θα επιστρέψει στην τρόικα και στο Δ.Ν.Τ. τα δανεικά και βγαίνουμε από την επιτήρηση. Επίσης να βγουν ειδικά ομόλογα για Ομογενείς και ειδικά έντοκα γραμμάτια για τα 320 δις ευρώ καταθέσεις των Ελλήνων!

    Είναι περίεργο γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν παίρνει το σύνολο των δανείων που του προσφέρονται κάθε φορά αλλά προτιμά ένα μικρό μέρος!

    Πασοκτζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Στην Αγγλια 50000 φοιτητές αναστατώνουν το Λονδίνο! - "Greece, France, now here too"

    O Σοσιαλισμος δεν τελειωσε δηλωσε ο δρ Κουτσουκος, αλλα τωρα αρχιζει ακομα και στην γενετειρα του καπιταλισμου στην Αγγλια!

    Απίστευτη και απρόσμενη για τους αδαεις τα δεδομένα της Αγγλίας διαδήλωση από 50000 φοιτητές έγινε στο Λονδίνο!
    Kαι με ένα από τα συνθήματα να είναι το "Greece, France, now here too"!!
    Δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τωρα καί εδώ"!

    Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το τριπλασιασμό των διδάκτρων αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης Κάμερον, που περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες φόρτωσε τα χρήματα που στέρησε από την παιδεία στην πλάτη των φοιτητών τριπλασιάζοντας τα δίδακτρα!

    Αυτά για να ξέρουμε τι μας περιμένει και τι κρύβεται πίσω από το "αξιοπρεπές" και παραπειστικό "αναγκαια μείωση δημοσίων δαπανών" και τις επιθέσεις στο δήθεν τερατώδες Δημοσιο.

    Ενα μικρό κομμάτι της τεράστιας διαδήλωσης παρά τις προσπάθειες των οργανωτών, έκανε εισβολή στα γραφεία των Τόρυς αιφνιδιάζοντας τους μόλις 200 αστυνομικούς και κατέλαβε το κτίριο υπό τις επευφημίες εκατοντάδων άλλων που παρέμειναν έξω.
    Από αυτούς ενας αριθμός ανέβηκε στην ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα. ...


    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Να παμε να ψηφισουμε

    προοδευτικους δημοκρατικους!!

    Ψηφο στον Σγουρο!

    Μπραβο στον Μακη Γιομπαζολια που στηριζει τωρα Σγουρο, ειπε πριν λιγο στην Μηλιωνη ο δρ Κουτσουκος

    Να ενωθει ολο το Πασοκ και να κανει την αντεπιθεση εδω και τωρα!!

    Η αποχη ευνοει τωρα την ΝΔ!!

    Ολοι στις καλπες!!

    Ναι στην ψηφο!!

    Κωστας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΣΟΚ



    ΕΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

    Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΕΔΩΣΑΝ"!!

    ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠEΡΒΑΣΗ... ΠΙΕΣ ΤΟ "ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ" ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΓΟΥΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ..

    ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!

    ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ...ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!


    ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ

    ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ!!


    ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PASOK

    ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    Διαψεύδει ο Γ.Παπακωνσταντίνου τα περί λήψης νέων μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ

    Την άποψη ότι επαρκούν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και καταγραφεί στο μνημόνιο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

    Βεβαίως πρόσθεσε, θα υπάρξουν από την Δευτέρα νέες συζητήσεις με την τρόικα, καθησύχασε όμως, ότι αν χρειασθεί περαιτέρω προσαρμογή αυτή θα γίνει μέσω επιπλέον μείωσης των δημοσίων δαπανών.

    Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα περί νέων μέτρων της τάξης των 4 δισ. ευρώ, τόνισε ερωτηθείς για νέο δημοσίευμα που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

    Το οικονομικό πρόγραμμα «δεν έχει πέσει καθόλου έξω» είπε εμφατικά ο υπουργός.
    Διέψευσε δε, τα περί απολύσεων στις ΔΕΚΟ, ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟς ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΌΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!!

    Λυσιμαχος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κακοδιοίκηση στο δήμο,τιμωρία από τους δημότες.
    Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Μπενετάτο ή με το κόμμα του.
    Έτσι πρέπει να κρίνεται ο δήμαρχος.
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ,ανεξάρτητα από την κομματική του ταυτότητα.
    Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πειραιάς έχουν βυθιστεί στο τέλμα εδώ και χρόνια.
    Λογικό δεν είναι ο κόσμος να μαυρίσει τις δημποτικές αρχές;
    Λογικότατο...και κάπως έτσι πάνε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση