GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλλη όψη των εκλογών‏...

Από τον  Θανάση Χριστόπουλο. Δημοτικό υπάλληλο. «Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δέχονται τ...

Από τον  Θανάση Χριστόπουλο.
Δημοτικό υπάλληλο.

«Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν καλώς, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί. Καλό βόλι σε όλους», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης (9 πμ).
Για να πηγαίνουν όλα καλά με την εκλογική διαδικασία σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν και συνεχίζουν να κοπιάζουν. Το εκλογικό υλικό, η παράδοση – παραλαβή του και η μεταφορά του στα σχολεία, η φύλαξη μέχρι να αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ., η διαμόρφωση των αιθουσών, η αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σχετικά με την εκλογική διαδικασία, οι αγγελιοφόροι, η παράδοση των κινητών τηλ. για την άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων, η εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, η καθαριότητα των χώρων, η επιστροφή του υλικού (κάλπες) μετά το πέρας των εκλογών και η μετατροπή των εκλογικών τμημάτων σε σχολικές τάξεις, ο καθαρισμός από το άχρηστο εκλογικό υλικό κ.α είναι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που διεκπεραιώνουν τα παραπάνω. Οι «τεμπέληδες», «οι άχρηστοι», «τα βύσματα», «οι χαραμοφάηδες», «η γάγγραινα του Ελληνικού κράτους» για εκείνους που θεωρούν πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι παραγωγική, ξεχνώντας τις περιπτώσεις «Energa” και «Hellas power”…..
Επιπρόσθετα, για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας εργάζονται ένα πλέγμα υπηρεσιών του κράτους και των σωμάτων ασφαλείας. Όλοι «αντιπαραγωγικοί»!!!
Αναμφισβήτητα τη δεκαετία του ’80 μπήκαν πολλοί από το παράθυρο αλλά την επόμενη δεκαετία με το ΑΣΕΠ, η πλειοψηφία των νέο προσληφθέντων υπαλλήλων εισήχθη αξιοκρατικά.
Παρόλα αυτά συνεχίζουμε κατηγορούμενοι γιατί εγκαταλείψαμε τον στίβο στο ιδιωτικό τομέα της μαύρης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, των απολύσεων λόγω συμμετοχής σε απεργία, της φοροδιαφυγής. Σαφώς με εξαιρέσεις, που όμως είναι ελάχιστες.
Γεγονός αποτελεί η ανάγκη για αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο αποτελεσματική θα ‘ ναι, αν εντολοδόχοι για την πραγματοποίηση της παραμείνουν εκείνοι που για 40 χρόνια ως κυβερνώντες δημιούργησαν και εξέθρεψαν το σημερινό δημόσιο.

6 σχόλια

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 18 Ιουν 2012 8:08:00 π.μ. τι να λέμε τώρα δηλαδή... ΟΛΛΟΙ ;

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζωωωων, γαμημένο δεξιό τραβέλι της Συγγρού,

    Χαίρεσαι παλιομπάσταρδε φασιστόμουτρο, που έφερες τον χερ Σόϊμπλε στην κυβέρνηση, κωλόγερε φτωχομπινέ;;;;;

    Τώρα που θα σου την "φορέσουν" με τους φόρους του Μνημονίου και δεις την σύνταξή σου να εξανεμίζεται... τότε θα σε δω γαμημένο δεξιό τραβεστί !!!

    Κωλόγερε, πουτάνας γιε, μπάσταρδο γκεσταπίτη της κατοχής. Γαμημένε!

    Γαμώ τη Συγγρού σου και το Μεσσηνιακό τζάκι- κωλοτούμπα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΓΕΡΟΙ, ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ - ΑΥΤΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!

    ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 45%!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΡΥ

    ΟΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΣΤΗ
    ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
    ΑΝΤΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "βράβευση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση