GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ «ΤΡΩΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/ . Και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων β...


Και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται η πρόεδρος του Τούλα Ψαράκη λόγω της γνωστής υπόθεσης χρηματισμού της αποσπασμένης στο δήμο υπαλλήλου της ΔΕΗ Β.Γ. Κι αυτό γιατί αν και τυπικά η συγκεκριμένη υπάλληλος που συνελήφθη* επ' αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα από επιχειρηματία για (ανύπαρκτη) χορηγία με την υπόσχεση ότι θα του «λύσει προβλήματα» με τις υπηρεσίες του δήμου, αν και τυπικά εμφανιζόταν αποσπασμένη στο γραφείο του δημάρχου, στην πραγματικότητα ήταν το «δεξί χέρι» της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ η οποία χειριζόταν το θέμα των χορηγιών εκδηλώσεων που διοργάνωνε ο Οργανισμός και όχι μόνο.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η Β.Γ. στην κατάθεσή της εμπλέκει στην υπόθεση των «μαύρων χορηγιών» που ουδέποτε εμφανίζονταν επίσημα στον ΟΠΑΝΔΑ, και την κ. Ψαράκη.
Αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έχει ζητήσει την παραίτηση της κ. Ψαράκη από τη θέση της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για λόγους πολιτικής ευθιξίας. Κάτι που της ζητήθηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» κατά τη διάρκεια της  χθεσινής πολύωρης συζήτησης ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. Αθηναίων (ξεκινάει στις 2 μ.μ.).  Ωστόσο η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ αρνείται πεισματικά να αφήσει τη θέση της, υποστηρίζοντας ότι και η ίδια εξαπατήθηκε από τη Β.Γ.
Αποτέλεσμα, κατά τη χθεσινή φορτισμένη συνεδρίαση της διαμηνύθηκε ότι εφόσον δεν υποβάλλει την παραίτησή της μέχρι την έναρξη του δ.σ. τότε ο ίδιος ο δήμαρχος, όπως έχει δικαίωμα, θα της ζητήσει, κατά τη συνεδρίαση να παραιτηθεί,  επικαλούμενος «σοβαρό λόγο». Όποτε, στην ουσία με αυτό τον τρόπο θα καθαιρεθεί από τη θέση της.
Ήρθε επί Κακλαμάνη
Πάντως, η υπόθεση της Β.Γ. δεν είναι τωρινή. Στο γραφείο του δημάρχου Αθηναίων αποσπάσθηκε από τη ΔΕΗ στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, λίγες, δηλαδή, ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ η  απαγόρευση λόγω των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, από τον τότε δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη.
Ανεπίσημες οι χορηγίες
Στη συνέχεια, από τις αρχές του 2011 οπότε και ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, η κ. Ψαράκη αρχικά ως πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) που μετεξελίχθηκε σε ΟΠΑΝΔΑ, τη ζήτησε στο ιδιαίτερο γραφείο της, όπου και διατέθηκε με προφορική εντολή.  Αμέσως έπιασε δουλειά δίπλα στην πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, η οποία μάλιστα, της είχε διαθέσει ως γραφείο την αίθουσα του δ.σ. του Οργανισμού!  Στα καθήκοντα της Β.Γ. ήταν η εξεύρεση χορηγιών για τις εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ αλλά και γενικότερα οι δημόσιες σχέσεις του Οργανισμού. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων οι χορηγίες αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν...ανεπίσημες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο γραφείο της Β.Γ. βρέθηκαν «επικίνδυνα» έγγραφα άσχετα με το αντικείμενο της εργασίας της, όπως δικαιολογητικά για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, εμπιστευτικά έγγραφα από διαγωνισμούς του δήμου κλπ.
Τυπικά η συνεργασία της Β.Γ. την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011, οπότε έληξε και η απόσπασή της  στο Δήμο Αθηναίων και ξεκίνησε νέα στην ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Ν. Τζαβέλα. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε τόσο η ίδια στην κατάθεση της όσο και η κ. Τ. Ψαράκη συνέχιζε να παρέχει άτυπα τις υπηρεσίες της στον ΟΠΑΝΔΑ ως «δεξί χέρι» της προέδρου έως τις αρχές Ιουλίου οπότε και συνελήφθη μετά από καταγγελία του ίδιου του δημάρχου στην ΕΛ.ΑΣ.
Για παλαιότερη «δωρεά» της Τ. Ψαράκη κάντε κλικ εδώ.

5 σχόλια

  1. Η Βούλα, λοιπόν, έκανε μια μαλακία. Θες από αφέλεια, θες από απερισκεψία, θες ακόμα ορμώμενη από μια περίεργη πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας;

    Όπως και να το δει κανείς, η τιμωρία του αποκλεισμού δεν της αξίζει.

    Και η συγκεκριμένη τιμωρία, ήρθε μετά τις αντιδράσεις της κοινωνίας του twitter από τη μία και του πολιτικού κόσμου από την άλλη.

    Έβγαλε ανακοίνωση για παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ, που έχει ξεπουλήσει κάθε ίχνος αριστερής φιλοσοφίας συμμετέχοντας σε μια μνημονιακή Κυβέρνηση που κατεβάζει ΜΑΤ στην Χαλυβουργία, που αποφασίζει να περικόψει για άλλη μια φορά μισθούς και συντάξεις (σ.σ. ορκιζόταν ο Αντώνης για το αντίθετο...) για να σώσει τη χαμένη της ταυτότητα και πολιτική αξιοπρέπεια και πιάστηκε από τα ξανθά μαλλιά της Βούλας.

    Και μετά από όλες τις αντιδράσεις, το μπάχαλο, τις πιέσεις της Κυβέρνησης και όλα τα παπατζηλίκια, έρχεται ο Ισίδωρος Κούβελος. Για όσους δεν θυμούνται αντιγράφω το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” στις 3 Μαρτίου του 2012.

    “Νέα δεδομένα αναφορικά με τη δήλωση Πόθεν Εσχες του κ. Ισ. Κούβελου ανέκυψαν από την πρόσθετη έρευνα που πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα οι ορκωτοί λογιστές, κατόπιν σχετικών οδηγιών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Κούβελου, ο λογαριασμός του Λονδίνου στον οποίο κατέληξε το 1 εκατ. δολάρια από τη ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ δεν είναι δηλωμένος.
    «Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο ανοίχθηκε τον Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου και θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011» επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Κούβελος, προσθέτοντας πως «δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Εσχες».

    Ζητεί δε η υπόθεση να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου, όπως λέει, «να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».


    Οπως έγινε γνωστό μετά από έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, «από τον διενεργηθέντα έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης δεν προκύπτει επαύξηση περιουσιακής κατάστασης που να μη δικαιολογείται». Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ευ. Αργύρης είπε ότι ο επίμαχος λογαριασμός αρχικά εμφανιζόταν να έχει 12.325 λίρες Αγγλίας και τώρα, 1.142.068 δολάρια.

    Επειτα από όλα αυτά, τα μέλη της επιτροπής της Βουλής «έκριναν ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου 3 § 3 και 4 του νόμου 3213/2003. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διατάξεις, «οι ορκωτοί λογιστές μπορούν να διατάσσουν την προσκόμιση εγγράφων και την κλήση μαρτύρων, τους οποίους εξετάζουν σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

    Και προστίθεται ότι «αν ανακύπτει περίπτωση ποινικής ευθύνης, η έκθεση αποστέλλεται στο αρμόδιο για την άσκηση δίωξης όργανο, ενώ εφόσον διαπιστωθεί ανάγκη διερεύνησης θεμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα φορολογικής ή άλλης αρχής, η έκθεση αποστέλλεται στην αρχή αυτή».”

    Πείτε μου τώρα. Τι θεωρείται πιο σοβαρό παράπτωμα στην Ελλάδα. Να κάνεις ένα κακόγουστο αστείο σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή να βγάζεις χωρίς να το δηλώσεις 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;

    Η απάντηση είναι απλή. Ο Ισίδωρος Κούβελος παραμένει αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε.

    ΥΓ: Που να καταλάβεις από θυσίες όταν “έχεις γεννηθεί με τον κώλο στο βούτυρο”, που λέει και ένας φίλος ...


    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ..

    ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΣΑΣ, ΡΕ ΚΑΘΊΚΙΑ..

    Αθανάσιος Κλάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα πεθαίνει και καλά κάνει
    γιατί ΑΥΤΗ η ”Ελλάδα” έκανε τον κύκλο της θα πεθαίνει κι αν δεν πέθανε ακόμα, καλύτερα να γίνει σύντομα,γιατί αυτή η ύβρις δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ..

    Αθανάσιος Κλάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μάσκες έπεσαν!

    Οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων αντιλαμβάνονται πλέον ότι...οι υποτακτικοί της Ντόρας και του Κακλαμανούλη δεν αφήνουν τον Καμίνη να δημαρχεύσει και τα άπλυτα τους να δημοσιεύσει.

    Τα κατάλοιπα του συστήματος που διοίκησε τον δήμο επί 24 χρόνια επιχειρούν να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία του και να οδηγήσουν ανεπιτυχώς σε τέλμα κρίσιμες υπηρεσίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TA ΔΑΝΕΙΚΑ …ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ …ΤΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΝΤΟΡΙΚΑ … ΨΑΞΕ ΚΑΜΙΝΗ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ...

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ (ΔΗΘΕΝ ΚΛΕΨΙΕΣ)ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΕΚΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΟΥΣΤΙΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .

    ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : EΔΩ ΙΣΧΥΕΙ... ΤΟ ΠΟΥΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ....
    (του Τζιμακου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΛΕΞΗ ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑΜ.ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Μ-Ο-Ν-Ο ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΕΚΧΩΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΞΥΠΝΑ ΥΠΝΟΤΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση