GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο Σγουρού (στην Περιφέρεια Αττικής) με τα 8,5 εκ. ευρώ!...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/ . Σε παραιτήσεις της Α. Ροκοφύλλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και του Σπ. Σπυρίδω...

Σε παραιτήσεις της Α. Ροκοφύλλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και του Σπ. Σπυρίδωνα από την Επιτροπή Τουρισμού, οδήγησε η (ανεξήγητη;) επιμονή του πειφερειάρχη Γ. Σγουρού να περάσει «εδώ και τώρα» και χωρίς αλλαγές, από το περιφερειακό συμβούλιο, τη σκανδαλώδη σύμβαση* των 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπερψήφισή της σύμβασης μόνον από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον Γρ. Ψαριανό της ΔΗΜ.ΑΡ., ακόμη και πολλοί  από αυτούς  που ψήφισαν υπέρ έκαναν λόγο για «πύρρεια νίκη» του περιφερειάρχη, καθώς τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης ήταν αποκαλυπτικά.
Ροκοφύλλου:  Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για site 2 εκατ.
Στην ομιλία της η Άννα Ροκοφύλλου, πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Σγουρού εξήγησε ότι υποβάλλει την παραίτησή της γιατί αν και αρμόδια δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας  μαζί της («όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», τόνισε),  προβλέποντας ότι  «μια εταιρεία που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη διεύθυνση  Τουρισμού δεν θα συνεργαστεί  ούτε από εδώ και πέρα».
Παράλληλα ζήτησε μετ' επιτάσεως να συγχρονιστούν οι τιμές με τη σημερινή πραγματικότητα: «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ» και από τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά (σ.σ. προ ΦΠΑ) μόνο τα 2 εκατ. να δίνονται σε διαφήμιση.  «Κοιτάξτε να αλλάξετε τις δράσεις σας», είπε απευθυνόμενη προς τους δέκα (!) εκπροσώπους της Mc Cann Erickson, προσθέτοντας ότι «δίνονται 1 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις και ακόμη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για έντυπα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα»
Σπ.  Σπυρίδων:  Τα κόστη είναι μιας άλλης εποχής
Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος Πόρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ. Σπυρίδων ο οποίος κατήγγειλε ότι  «δεν συνεκλήθη  ποτέ η Επιτροπή Τουρισμού για το θέμα της τουριστικής προβολής». Μάλιστα, είχε έντονη λογομαχία με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό  όταν ο τελευταίος υποστήριξε  ότι η τουριστική προβολή είναι έργο του ΕΣΠΑ και γι' αυτό παρακολουθείται μόνο από τη συγκεκριμένη διεύθυνση (!), τονίζοντας του ότι οι ισχυρισμοί του είναι απαράδεκτοι.
Επιπλέον ο κ. Σπυρίδων στηλίτευσε τα υπέρογκα κόστη που «έχουν σχέση με μία άλλη εποχή όταν οι αμοιβές ήταν  τελείως διαφορετικές .  Δεν είναι  δυνατόν να πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ για δράσεις μέσω του Διαδικτύου», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας είχε καλέσει σε όλους τους τόνους τον περιφερειάρχη να αποσύρει τη σύμβαση και να τη φέρει σε ένα μήνα για να ξαναδούν από την αρχή εκπρόσωποι των παρατάξεων κι φορείς του τουρισμού τα κόστη και τις δράσεις. Ωστόσο, η απάντηση του Γ. Σγουρού ήταν αρνητική: «Δεν υπάρχει καμία αναβολή. Αν θέλει η υπουργός (Τουρισμού) ας την απορρίψει».
Γ.  Μανώλης:  Θα μας κρεμάσει ο κόσμος με τέτοια ποσά
Στο θέμα του κόστους αναφέρθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γ. Μανώλης: «Όταν βγήκε στον αέρα αυτός ο διαγωνισμός ήταν  άλλη συγκυρία για τη χώρα μας. Είναι δυνατόν  να δίνουμε για site 1,5 εκατ. ευρώ;  Θα μας κρεμάσει ο κόσμος με τέτοια ποσά», είπε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα αμφισβήτησε τις δράσεις της εταιρείας προσθέτοντας με έμφαση: «Μας λέτε ότι θα μας φέρετε δημοσιογράφους από την Ευρώπη. Και που ξέρουμε εμείς ότι δεν θα μας φέρετε πέντε φίλους σας; Μας λέτε ότι θα προβάλετε spot. Σε ποια ΜΜΕ θα γίνει αυτό; Έτσι όπως είναι γραμμένα στην πρόταση δεν είναι μετρήσιμα».
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου που είχε φέρει το θέμα με προ έτους ερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιου άφησε υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο  ξεκίνησε ο διαγωνισμός επί κρατικού περιφερειάρχη Μπ. Μανιάτη.

3 σχόλια

  1. ΠΡΩΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑΣ
    ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥΡΗ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΠΟ 24.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ, ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση