GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε θα τελειώσει το φαγοπότι των Πανεπιστημιακών γιατρών;..

Από τον Μιχάλη Περιστέρη. Μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί αυτές τις ημέρες με τις μειώσεις μισθών και των ειδικών μισθολολογίων μιλάνε ...

Από τον Μιχάλη Περιστέρη.

Μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί αυτές τις ημέρες με τις μειώσεις μισθών και των ειδικών μισθολολογίων μιλάνε και ποιοι λέτε; Οι Πανεπιστημιακοί και δη οι γιατροί. Ε, όχι να παραπονιούνται τώρα και αυτοί.
Τόσα χρόνια έτρωγαν με δέκα μασέλλες. Το πρωί νοσοκομείο, μαθήματα φοιτητών, πειραματικό και ερευνητικό έργο! Να μην πούμε για τα κονδύλια και τα επιδόματα που ξέσκιζαν, όπως κλινικό και εκπαιδευτικό από το Νοσοκομείο, εφημερίες που δεν εκτελούσαν και μισθό από το Υπουργείο Παιδείας.
Το απόγευμα να έχουν το ιδιωτικό ιατρείο για τους πελάτες τους που τους στέλνουν στο Νοσοκομείο μέρα εφημερίας για εισαγωγή ώστε να τα πέρνουν και από εκεί μαύρα χρησιμοποιώντας μάλιστα και όλα τα υλικά και τα Ορθοπεδικά που είναι πανάκριβα! Δυστυχώς οι υπόλοιποι ασθενείς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα παλεύουν μόνοι τους να κλείσουν ακόμη και ένα απλό ραντεβού.
 Όλα αυτά συμβαίνουν και στο. καινούργιο Νοσοκομείο Αττικό εκεί που οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων νόμιζαν ότι θα ανακουφιστούν. Άρχισε να εφημερεύει μετά από πολύ καιρό και έντονες πιέσεις, αφού οι Πανεπιστημιακοί το ήθελαν μαγαζάκι τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι το Νοσοκομείο των σκανδάλων με τις υπέρογκες συνταγές και θεραπείες καρκινοπαθών, με τις υπέρογκες δαπάνες υλικών και αντιδραστηρίων που είχαν χτυπήσει κόκκινο. Ακόμα και τα χρήματα των απογευματινών Ιατρείων είχαν κάνει φτερά προς τους ημέτερους.
Ύστερα από όλα αυτά δικαιούνται να παραπονούνται;

11 σχόλια

  1. Μιχάλη, ψάξε να δεις πόσα παίρνει ένας πανεπιστημιακός (π.χ. λέκτορας ή επίκουρος καθηγητής) ΟΧΙ γιατρός. Τους γιατρούς οι κυβερνησούλες μας τους άφησαν "κράτος εν κράτει" στα πανεπιστήμια αντί να τους υποχρεώσουν να διαλέξουν ή ιδιωτικό ή Πανεπιστήμιο.

    Οι υπόλοιποι δεν έχουν σχέση με υψηλούς μισθούς, golden boys, κλπ.

    Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, είμαι επίκουρος καθηγητής, με 10 χρόνια υπηρεσίας και στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Για να φτάσω να διδάξω στο πανεπιστήμιο χρειάστηκαν 11 χρόνια σπουδών (πτυχίο 4, μεταπτυχιακό 2, διδακτορικό 5). Το σύνολο που εισπράτω κάθε μήνα καθαρά, είναι 1500 ευρώ, και είμαι "αντιπροσωπευτικό" παράδειγμα του τι συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών.

    Αυτά τα 1500 ευρώ έμαθα σήμερα ότι πρέπει να περικοπούν κατά 25% σύμφωνα με τις επερχόμενες ρυθμίσεις.

    Καλή υγεία σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Me tetoio panepistimio dieftharmeno kai axristo ligotera eprepe na paurneis- kai na vriskeis ta pros to zin apo ta grants tou ereunitikou ergou sou apo to exwteriko- den moorei to kratos allo tous kifines. An eisai akadimaikos kai exeis paei opws les exwteriko sigoura xereis oti id eisai apotuximenos gia na les oti perimeneis kathe mina to misthouli apo to kratos.mvges exw na doulepseis kai na parageis akadimaiko ergo kai idees kai tha deis pws tha endiarerthoun ta xena funds. Alla fantazimai se psifisan oi sundikalistes foitites kai i mafia tou panepistimiou gia na ftaseis ekei pou eftases kai oxi i axia sou. Parepiptontws 5 xronia phd pou ekanes? Stin moanania? Giati ta sovara panepistimiou mexri 4 se afiniun na kaneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε επικουρε δεν μου λεει κατι το καθαρα 1500 Ε διοτι και τα υπολοιπα ακαθαρτα δικα σου ειναι και τα διεκδικεις ειται ως ασφαλιστρα υγειας ειτε ως αποθεματικα για την συνταξη σου.Εχεις δικιο πολλα τα χρονια σπουδων ομως και πολλα αυτα που εμεις οι συνταξιουχοι των 519Ε τωρα δαπανησαμε για να σπουδασης τοσα χρονια.Ας εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέφτηκα να μην απαντήσω στα παραπάνω σχόλια, αλλά ας είναι:

    Για τον 1ο ανώνυμο: Ακαδημαϊκό έργο παράγω και αρκετό μάλιστα. Επειδή δε με γνωρίζεις προσωπικά αντιπαρέρχομαι τις προσβολές περί μαφίες και συνδικαλιστών και το "πως έφτασα εκεί που έφτασα". Όσο για το PhD, το έκανα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα μου. Και είσαι λάθος πληροφορημένος σχετικά με δήθεν όρια 4 ετών (όπως και για πολλά άλλα προφανώς).

    Αν νομίζεις ότι ένα πανεπιστήμιο ή κράτος μπορεί να δίνει 1500 ανεξαρτήτως απόδοσης του καθηγητή, να παρέχει μηδαμινές υποδομές και να απαιτεί(ς) επιδόσεις Μ.Ι.Τ., έχω νεα για σένα: οι καλύτεροι των πανεπιστημιακών μας κάτω των 50 έχουν ήδη μεταναστεύσει ή προσπαθούν να το κάνουν.

    Ανώνυμος #2): Εσείς οι συνταξιούχοι δεν δαπανήσατε ούτε ένα ευρώ για να σπουδάσω τόσα χρόνια. Το έκανα στο εξωτερικό με δικά μου χρήματα, προσωπική δουλειά και υποτροφίες. Οπότε η Ελλάδα και οι συνταξιούχοι της δεν ζημιώθηκαν, το αντίθετο μάλλον.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνετε όπως φαίνεται από τα σχόλιά σας - και δεν σας κακίζω γι'αυτό, είναι ότι η ανώτατη παιδεία χρειάζεται "καρότο και μαστίγιο" - δηλαδή υψηλούς μισθούς και κίνητρα για όσους αποδίδουν, και χαμηλούς ή "πέταμα" για όσους είναι κηφήνες. Αντίθετα, στην Ελλάδα υπάρχει μια "οριζόντια" αντιμετώπιση σε ότι αφορά τις αποδοχές (δηλαδή τα ίδια χρήματα θα παίρνω είτε είμαι αστέρι, είτε δεν πατήσω στο πανεπιστήμιο), ενώ έχουν δημιουργηθεί - με νόμο - και προνομιούχες "κλίκες", όπως αυτή των πανεπιστημιακών γιατρών.

    Καλά κρασιά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον ανώνυμο που γράφει με λατινικους χαρακτήρες. Εκτός από άσχετος είσαι και εμπαθής. Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OI ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 5000-6000 € , ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 4000€ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1500 € ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΧ ΜΕ ΤΑ PHD ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΛΑΜΠΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Ριαντ, - Ιατρική Σχολή :
    Αμοιβή διδακτικού έργου 350.000 $ ετησίως καθαρά και με πληρωμένα ΟΛΑ !
    Ιατρικό έργο στην Πανεπιστημιακή Κλινική : περίπου άλλα τόσα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Περιστέρης χρησιμοποιώντας γκαιμπελίστικες και φασιστικές-κομμουνιστικές μεθόδους μας λεει το εξής απλοικό (στον στρατο το άκουγα συχνα): Αφου καποιοι γιατροί έκλεβαν μπορούμε υπεύθυνος είναι όλος ο κλαδος τον οποίον πρεπει να τον σκίσουμε και να τον διαλύσουμε για να παραδειγρατιστούν οι άλλοι. Μα τοτε αφού καποιος αλητοδημοσιογράφος τα παιρνει θα έπρεπε και ο Περιστέρης να μην μπορεί να γράφει.
    Μηπως επειδή και ένας μαθητής του Χριστού τα πήρε έπρεπε και οι υπόλοιποι να κρεμαστούν?
    Η προπαγάνδα της συνολικής ευθύνης τυπου ολοι μαζί τα φαγαμε ειναι φασιστοκομμουνιστική μέθοδος ελέγχου των λαών και των πολιτών.
    Αντιλέγω λοιπόν και λέω στις γελειοτητες του Περιστέρη πως σε μια δημοκρατια υπάρχουν θεσμοί και υπηρεσίες των οποίων ο σκοπός έιναι ο έλεγχος η αποκάλυψη και η τιμωρία των ενόχων. Εαν τα παραπάνω ειναι πλημμελή η ευθύνη ανηκει στους μηχανισμούς που ηταν αναποτελεσματικοί και πρεπει να τιμωρηθούν αυτοί που δεν μπορεσαν να ανακαλύψουν τον ενοχο: "ΑΤΟΜΟ" οχι ΣΥΝΟΛΟ.
    Φυσικά επάνω απο αυτούς ειναι οι πολιτικοί προιστάμενοί τους δηλαδη ο πολιτικος κόσμος ο οποίος δεν τιμωρείται.
    Εαν λοιπον η δημοκρατία μπορεσει να τιμωρήσει τους πολιτικους με φυλακίσεις και δημευση περιουσιών -οχι με πολιτικό κόστος- τοτε η δημοκρατία μας θα σωθεί.
    Τωρα το γιατί χτυπιέται ο επιστημονικός κόσμος της Ελλάδος νομίζω πως και ο πιο αγαθός συμπατριώτης μπορεί να το καταλάβει. Γιατί μονο ο επιστημονικός κόσμος μπορεί να ξεβρακώσει όλο αυτόν τον θίασο των κυβερνησεων τσολάκογλου-παπανδρεου-παπαδημου-σαμαρα που βιάζουν την χωρα τα τελευταια χρόνια. Κανείς άλλος δεν μπορεί να τους αντισταθεί πριν την επανάσταση των όπλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ...ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ.ΓΙΑΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΩ ΕΓΩ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΕ ΙΔ,ΚΛΙΝΙΚΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΟΥ 6000 Ε ΜΑΥΡΑ!!! ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολα γνωστά τοις πάσι..... Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο της αρπαχτής.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση