GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο απατεώνας Λαυρεντιάδης γιατί (και από ποιους) έχει ... ξεχαστεί;;

Από τον Χρήστο Φωτεινό. Διάβασα την είδηση , που αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times, ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια νέα λίσ...

Από τον Χρήστο Φωτεινό.

Διάβασα την είδηση, που αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times, ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια νέα λίστα, αυτή τη φορά με τα ονόματα των Ελλήνων που αγόρασαν πανάκριβα σπίτια, αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ, στο Λονδίνο.
 Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, σημειώνει ο αρθρογράφος, του επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα βιαζόταν να «κλείσει» η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν.
Και με την ευκαιρία αυτή αναρωτιέμαι τι απέγινε με αυτόν τον μεγαλοαπατεώνα; Γιατί έχει "ξεχαστεί" και με τη βοήθεια ποιων; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα για τις απάτες μαμούθ που κατηγορείται (με μισή ντουζίνα κακουργήματα) ότι έκανε στο χώρο των Τραπεζών, των επιχειρήσεων και των μίντια; Μήπως η καθυστέρηση είναι ύποπτη και περίεργη;

8 σχόλια

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο, τρέχουν τόσο γρήγορα τα γεγονότα που ξεχάστηκε το ανάπηρο και άπληστο λαμόγιο. Δραστηριοποιείται ακόμη ανενόχλητος στην τελευταία εναπομείνασα λιπασματοβιομηχανία της χώρας μαζί με την ευφάνταστη γυναίκα του και κάποιο πρώην πολιτικό Μπεχράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H AMERIKANIKH ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ.ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ Η ΟΜΟΓΕΝΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ
    ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΕΡΑ ΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.........ΕΦΟΔΙΑΣΕ ΤΗΝ PROTON BANK...ME 50,000,000 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ...... ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ...?!!!!ΒΕΒΑΙΑ.....??ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛYΤΕΡΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑ!!!!???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο (Λούα –Λούα ) ως αρέσκεται να τον αποκαλούν, τέως συνομιλητής του Μπαράκ Ομπάμα, βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009, φίλος και συνεργάτης με το Μπακογιαννείκο (Μπεχράκης,Αλεξία,Βάρσος κτλ ) , αγοραστής της τραπέζης Ωμέγα του Μπακατσελου , μαικήνας της τέχνης, πάτρωνας των ξεπουλημένων ΜΜΕ, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται εξω από το στόχαστρο της...Ελληνικής Δικαιοσύνης .

    Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα κανένας επιχειρηματίας δεν ανακάλυψε μόνος την υπεξαίρεση ή την αυθαιρεσία. Ο Λαυρεντιάδης πέρασε πρώτα από τα πολιτικά γραφεία, έγινε αιμοδότης του πολιτικού συστήματος, κινήθηκε με ένα κοκτέιλ ως τις εκθέσεις τέχνης και τις κοσμικές συγκεντρώσεις και κατέληξε στα γραφεία των εκδοτών με ένα μπλοκ επιταγών στο χέρι.

    Αγόρασε ποσοστά από το ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, τον όμιλο Αλαφούζου, τις εκδόσεις Λιβάνη, το VETO του Τριανταφυλλοπουλου, το ΠΟΝΤΙΚΙ, περιοδικά, αλλά και κουτσά άλογα της δημοσιογραφίας.
    Εξυπηρετούσε έτσι δύο σκοπούς. Έδινε την εντύπωση ενός ισχυρού επενδυτή, αλλά κυρίως εξασφάλιζε τη σιωπή των εν δυνάμει αντιπάλων που έκανε συμμάχους.

    Το σίγουρο είναι ότι το “αρχιλαμόγιο” ο Κορυδαλλός δεν το χωράει, όσο και αν η δικαιοσύνη τον ακουμπάει, αφού ο Βουβουζέλος ,με την Δρακουλίνα και το πέριξ αυτών άθλιο πολιτικό κατεστημένο τον βοηθάει να απαλλαγεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα ψηλά στα χαμηλά

    Την εποχή της μεγάλης του δόξας ο κ. Λαυρεντιάδης είτε προσωπικά είτε μέσω εταιρειών στις οποίες συμμετείχε ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαπλωθεί σε ένα πλέγμα ΜΜΕ με εξαγορές -συνήθως προβληματικών και ζημιογόνων- μέσων, ενώ συζητήθηκε πολύ το ενδεχόμενο αγοράς του Ολυμπιακού αφού προηγουμένως είχε αγοραστεί το 50% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το στάδιο Καραϊσκάκη από τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η σημαντικότερη κίνησή του στο χώρο των ΜΜΕ ήταν η εξαγορά σημαντικού ποσοστού της εταιρείας Πήγασος από την οικογένεια Μπόμπολα, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας ήθελε να αποκτήσει και πρόσβαση στο Mega.

    Από εκεί και πέρα συζητήθηκε πολύ η προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την κυρία Μάνια Τεγοπούλου.

    Στο κύκλο των ευρύτερων συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον ένα ή άλλο τρόπο η αγγλόφωνη εφημερίδα Athens News και το περιοδικό Free από τον όμιλο Λαμπράκη. Οι εφημερίδες Espresso και Ισοτιμία καθώς και μια σειρά περιοδικών από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash και το κανάλι TV Magic από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, το 49% της εφημερίδας Veto, η εφημερίδα Σφήνα, το κανάλι 10 από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, μειοψηφικό πακέτο του Σκάι, κ.λπ.

    Τους τελευταίους μήνες όμως άρχισε η υποχώρηση. Πολλά από τα ΜΜΕ αυτά έκλεισαν ή πουλήθηκαν όταν ο κ. Λαυρεντιάδης αποχώρησε από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα θαύματα λένε διαρκούν τρεις μέρες.
    Το θαύμα Λαυρεντιάδη διαρκεί 20 χρόνια. Το θαύμα του γιου ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω που κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας, πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις.
    Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοικές ρυθμίσεις.
    Από τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία.Τον έχρισε με μεγαλεπίβολους τίτλους και πρόσφερε ανοιχτόχερα την αγάπη της με ανταλλάγματα που μοιάζουν περισσότερο με μυστικά εξομολόγησης παρά με δωρεές.
    Όπως ομολογεί ο ίδιος, άλλωστε, δε θα έκανε ό,τι έκανε αν δεν υπήρχε το Βατοπαίδι. Είναι άγνωστο αν...
    το εννοεί με την θρησκευτική έννοια ή με την σκανδαλώδη οικονομική.
    Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάλεψε για να δημιουργήσει την εικόνα ενός αυτοδημιούργητου σύγχρονου Ωνάση αλλά εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπος με το προφίλ ενός Κοσκωτά.
    Ίσως και με τη μοίρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Β. Μ.
    Δημοσιογράφος Στίβου

    Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2012
    Ο/Η Ανώνυμος είπε…
    ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
    Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΨΑΡΑΣ

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

    ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ!

    ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ???

    ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

    ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ!

    ΝΤΡΟΠΗ

    Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

    GIANNIS

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΑΚΠΟΥΓΕΤΑΙ

    ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ

    28 Οκτ 2012 12:31:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ ωραια πραγματα...επιτελους οι κακοποιοι μπαίνουν στην φυλακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση