GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, 28η Οκτωβρίου του 1940, η Ελλάδα μπαίνει στον πόλεμο. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα Εμμανουέλ...

Σαν σήμερα, 28η Οκτωβρίου του 1940, η Ελλάδα μπαίνει στον πόλεμο. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι στον έλληνα πρωθυπουργό τελεσίγραφο με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση ζητά «το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους». Ο Μεταξάς απαντάει με το ιστορικο ΟΧΙ. Στις 4 π.μ. ο διοικητής της 7ης μεραρχίας υποστράτηγος Χ.Κατσιμήτρος πληροφορείται τηλεφωνικώς την διαταγή του Μεταξά για «αντίστασιν μέχρις εσχάτων». Στις 5:00, μία ώρα πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου, αρχίζει η ιταλική εισβολή.
306…. Ο Μαξέντιος ανακηρύσσεται ρωμαίος αυτοκράτορας.
312…. Ο ρωμαίος αυτοκράτορας, Μέγας Κωνσταντίνος, νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη της Μιλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτο νίκα». Ο Μαξέντιος πέφτει στο νερό και πνίγεται. Ετσι ο Μέγας Κωνσταντίνος μένει ο μοναδικός Ρωμαίος Αυτοκράτορας.
1492…. Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στην Κούβα.
1533…. Η Αικατερίνη των Μεδίκων παντρεύεται τον πρίγκηπα Ερρίκο Β’ γιο του βασιλιά της Γαλλίας Φραγκίσκου Α’. Είναι και οι δύο δεκατεσσάρων ετών.
1636…. Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με πράξη του Γενικού Δικαστηρίου της αποικίας του κόλπου της Μασαχουσέτης.
1886…. Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο Γκρόβερ Κλίβελαντ. Είναι δώρο της Γαλλίας για τη 100η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.
1918…. Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Τσεχοσλοβακία κηρύσσει επίσημα την ανεξαρτησία της από την Αυστροουγγαρία.
1919…. Ξεκινά στις ΗΠΑ η Ποτοαπαγόρευση. Το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει την ποτοαπαγόρευση, παρακάμπτοντας το βέτο, που είχε θέσει ο πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον μια μέρα πριν.
1921…. Η συνδιάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων μετά από ιταλικές πιέσεις κατακυρώνει ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο στην Αλβανία.
1923…. Η κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ ανακηρύσσει τη δημοκρατία της Τουρκίας.
1940…. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των ελλήνων. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι στον έλληνα πρωθυπουργό τελεσίγραφο με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση ζητά «το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους». Ο Μεταξάς αρνείται και απαντά, «λοιπόν, έχουμε πόλεμο».
1941…. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Παρά τα τρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας των δυνάμεων κατοχής οι Αθηναίοι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ. Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καλύπτεται από δάφνες.
1944…. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Γερμανοί ανατινάζουν κατά την υποχώρησή τους τη σήραγγα και το γεφύρι του Μπράλλου, καθώς και το γεφύρι της Παπαδιάς.
1954…. Το Βασίλειο των Κάτω Χωρών (Ολλανδία) επανιδρύεται ως ομοσπονδιακή μοναρχία.
1958…. Εγκαινιάζονται τα φράγματα του Αξιού και του Αλιάκμονα στη Μακεδονία.
1959…. Τιθεται σε λειτουργία το μεγάλο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.
1962…. Λήγει η «Κρίση των Πυραύλων» στην Κούβα, που έφερε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Ο σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ διατάσσει την απόσυρση των σοβιετικών πυραύλων από την Κούβα, με αντάλλαγμα τη μη επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα.
1969…. Η κοινοβουλευτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ καλεί την Ελλάδα να επανέλθει στη Δημοκρατία.
1971…. Η βρετανική Βουλή των Κονοτήτων εγκρίνει την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΟΚ, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που κράτησε 14 χρόνια.
1982…. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φελίπε Γκονζάλες κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία με απόλυτη πλειοψηφία (201 έδρες επί συνόλου 350).
1993…. Στη Βρετανία, ανοίγει ο δρόμος για τη χειροτονία γυναικών κληρικών, ύστερα από δικαστική απόφαση.
Σαν σήμερα το 1912 γεννήθηκε ο βρετανός επιδημιολόγος, Ρίτσαρντ Ντολ, ο πρώτος επιστήμονας που απέδειξε τη σύνδεση του καπνίσματος με τον καρκίνο των πνευμόνων, το 1940 η τραγουδίστρια, Πόλυ Πάνου, το 1955 ο αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς, το 1956 ο ιρανός πολιτικός και πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το 1963 ο ιταλός τραγουδιστής, Έρος Ραμαζότι και το 1967 η αμερικανίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ, Τζούλια Ρόμπερτς.
Την ίδια μέρα το 1704 πέθανε ο άγγλος φιλόσοφος, Τζον Λοκ, από τους πρωτεργάτες του εμπειρικισμού και φιλελευθερισμού και το 1998 ο άγγλος ποιητής, Τεντ Χιουζ, περισσότερος γνωστός για τον θυελλώδη έρωτά του με την αμερικανίδα ποιήτρια Σίλβια Πλαθ.

4 σχόλια

  1. Επιτέλους! Σήμερα οι ένοχοι για το μνημόνιο είναι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες!

    Επειδή έχω μνήμη χρυσόψαρου κι εθισμό στο Κουτόχορτο. Ξέχασα ότι.

    Την Τετάρτη έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπαλληλοι,

    Την Τρίτη οι Συμβασιούχοι,

    Την Δευτέρα οι Οδηγοί Φορτηγών,

    Την Κυριακή οι Οδηγοί Ταξί,

    Το Σάββατο οι Ναυτικοί,

    Την Παρασκευή οι ΑΜΕΑ.

    και φυσικά και φταίει ο Περιπτεράς, που κακώς βέβαια, δεν κόβει απόδειξη 1,50? για τα πατατάκια.

    Αλλά στα Μπετατζιδοκάναλα ..... Εμαθα ότι...

    Δεν φταίνε οι Τράπεζες που πήραν
    + 163.000.000.000? (2009-2012)
    + 40.000.000.000? (2012)
    = 203.000.000.000 ?

    Δεν φταίει η Siemens που της δώρισαν
    2.000.000.000.000 ?
    (όσα ψάχνουν να κόψουν απο τις συντάξεις!)

    Δεν φταίει η Hochtief που χρωστάει
    500.000.000 ?

    Δεν φταίει ο Ακης κι η KMV για τα Υποβρύχια
    2.000.000.000 ?

    Δεν φταίνε οι Εργολάβοι των Ολυμπιακών Αγώνων
    13.500.000.000 ?

    Δεν φταίει το Μέγαρο που πήρε
    180.000.000 ?

    Δεν φταίει ο Σάλας που του Χάρισαν την ΑτΕ
    15.000.000.0000 ? (για 95εκ!)

    Δεν φταίει η "Πράσινη Ανάπτυξη" του ΛΑΓΗΕ με την Τρύπα
    300.000.000 ?

    Δεν φταίει το PSI που ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΑΝ
    110.000.000.000.000 ?
    (από Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Δήμους)

    Δεν φταίνε οι "Ελληνες" που έστειλαν στην Ελβετία
    23.000.000.000 ?
    (δεν ενοχλούμε τους γείτονες της διπλανής βίλας)

    Δεν φταίνε οι Τόκοι του Μνημονίου, που πήγαν σε Τόκους, που πήγαν σε Τοκοχρελύσια, που θα Τοκιστούν στο Μέλλον για λεφτά που έγιναν Θαλασσοδάνειο του Μνημονίου.

    Δεν φταίνε οι Εργολάβοι που χρεώνουν σε τιμές χρυσού την πίσσα και πλατίνας το χαλίκι των Εθνικών Οδών

    Για ολα πταιει ο μ@λ@κας ο Mητσος που τα εφαγε μαζι με τον παγκαλο.

    Για ολα πταιει ο μ@λ@κας ο Mητσος που δεν αφηνει να τον σφαξουν και κατεβαινει στο συνταγμα.

    Για ολα πταιει ο μ@λ@κας ο Mητσος που εργαζεται ακομη και θελει και να πληρωθει γι αυτο.

    Για ολα πταιει ο μ@λ@κας ο Mητσος που εργαζεται 8ωρο και προκαλει ανεργια.

    Για ολα πταιω εγω που δεν βλεπω ιδιωτικες υενεδ και σκεπτομαι .. ο μ@λ@κας

    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία
    Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

    Κώστας Σινιώρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καθήκοντα προστασίας του υλικού των ΕΔ εμφανίστηκαν να απασχολείται σήμερα στην Θεσσαλονίκη προσωπικό της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που έχει και οργανωμένο ανάλογο τμήμα, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτό που το defencenet.gr μετέδωσε αρχικά, ότι θα υπαρξουν συγκεκριμένες αποστολές εσωτερικής ασφάλειας στις οποίες θα απασχοληθούν άνδρες των ΕΔ.

    Αυτές που προβλέπονται από τους νόμους και το εσωτερικό κανονιμσό των ΕΔ, όπως τροποποιήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την κυβέρνηση Σημίτη. Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι η ΕΛΑΣ σε ορισμένες περιπτώσεις "σηκώνει τα χέρια" και βέβαια κανείς δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να υπάρξει θέμα ασφάλειας για το υλικό των ΕΔ.

    Επαναλαμβάνουμε: Όλο και πιο συχνότερα θα βλέπουμε τις ΕΔ σε τέτοιου είδους αποστολές, καθώς η ΕΛΑΣ στο σημερινό επιβαρυμένο περιβάλλον εσωτερικής ασφάλειας έχει πεπερασμένες δυνατότητας για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος. Και να σημειώσουμε πάλι: Η όλη ανάπτυξη ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας προβλέπεται από το νόμο από το 2004.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    NAI EXOME DYNATH XOYNTA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα Ζωή, τα έμαθες τα νέα; Ο Βαξεβάνης είναι ο ένοχος!...

    Του Γ. Παπαδημητρόπουλου

    Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την αδέσμευτη και άμεμπτη Ελληνική Δικαιοσύνη έκαναν ένα ακόμα βήμα για να ρίξουν φως στην περίφημη πια υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.

    Έπιασαν τον πραγματικό ένοχο που ακούει στο όνομα Κώστας Βαξεβάνης. Τον μοναδικό, από όλους όσους έτυχε να έχουν στα χέρια τους την λίστα, που την δημοσιοποίησε.

    Διότι ότι οι άλλοι, από τον εξαίρετο κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και τον ευτραφή κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι τους και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, κανείς δεν τόλμησε να φέρει στο φως τίποτα.

    Να πληρώνουν τα γερόντια, να πληρώνουν οι μισθωτοί, να πληρώνουν οι αδύναμοι και οι άνεργοι και οι έχοντες λογαριασμούς εκατομμυρίων, να καλύπτονται από όλους.

    Και έρχεται τώρα αυτός ο Βαξεβάνης, τον οποίο ομολογώ ότι ζηλεύω υπερβολικά, να χαλάσει τα πάντα. Να γκρεμίσει το οικοδόμημα της ρεμούλας.

    Έρχεται ο Βαξεβάνης να μιλήσει για φοροκλέφτες και για απατεώνες. Για νοικοκυρές με 5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα, για φοιτητές με 20 εκατ. ευρώ για τα έξοδά τους μακριά από την πατρίδα, για δημοσιογράφους με σπίτια στην Κυανή Ακτή και κάποια... λίγα εκατομμυριάκια στην άκρη για τα... γεράματα.

    Ποιος είσαι ρε Βαξαβάνη εσύ; Ποιος είσαι που θα μας χαλάσεις τη... γιορτή. Έχουμε επέτειο σήμερα. Γιορτάζουμε το “ΟΧΙ”. Ένα “ΟΧΙ” που μετά το 1940 δεν είπαμε ποτέ. Και που αν μας ρώταγαν και τότε, μάλλον δεν θα το λέγαμε.

    Είμαι πολύ απογοητευμένος από τους Έλληνες. Κανονικά αύριο στην πλατεία συντάγματος έπρεπε να κατέβουν 500.000 άνθρωποι. Όχι για τον Βαξεβάνη. Αλλά για να πουν επιτέλους “ΟΧΙ” σε όλους αυτούς τους κλέφτες. Σε όλους αυτούς που έφτασαν τη χώρα μας, την πατρίδα μας σε αυτά τα χάλια.

    Λυπάμαι που θα το γράψω, αλλά ο Έλληνας δεν έχει... αρχίδια. Δεν έχει τσαγανό. Δεν έχει τίποτα.

    Είναι ένας τραγικός βολεμένος ανθρωπάκος. Που το μόνο που λέει είναι: “Εντάξει, καλά λέμε. Τι να πω. Υπομονή, υγεία να χουμε...”.

    Σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτός είναι ο Έλληνας. Ευκαιρίες είχε, δεν εκμεταλλεύτηκε καμία. Τώρα τα αποτελέσματα τον πνίγουν. Τώρα, όμως, πρέπει να σκάσει. Σκάσε, λοιπόν, Έλληνα. Πήρες ότι σου άξιζε.

    Όσο για τη Ζωή την Κωνσταντοπούλου, για όσους δεν την γνωρίζουν είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανάγκασε τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου να φωνάζουν “Έλεος” μετά από “βίαιη” ανάκριση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα που, έχασαν, ξέχασαν, έθαψαν, έχω ένα μήνυμα.

    Ζωή, άστο κορίτσι μου. Τον βρήκε τον ένοχο η Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη. Άστο...

    ΥΓ: Με έναν Γιώργο,( τον Τραγκα λες να λέει ο ποιητής άραγε; δεν ξέρω! ΑΣ ΤΟ ΜΆΘΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ) που υπάρχει στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη, έχω ανοικτούς λογαριασμούς.

    Βλέπετε, όταν αυτός “έβγαζε” εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, εγώ του έβγαζα 3-4 σελίδες κάθε μέρα στην εφημερίδα του απλήρωτος. Φυσικά τα χρήματά μου δεν τα πήρα ποτέ.

    Την πρώτη φορά, η “αδέσμευτη” και “καθαρή” δικαιοσύνη δεν με δικαίωσε. Το 2013, όμως, Γιώργο μου έχουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «28η Οκτωβριου» : 1940-2012 - ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στα μνημόνια και τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες

    “Ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει” ... και γι' αυτό σήμερα κάποιοι προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν και να τη σβήσουν. Κι αυτοί έχουν όνομα: είναι η κυβέρνηση των πλουσίων, η λεγόμενη τρόικα εσωτερικού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) και η εφεδρεία της οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση