GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβάλλουν ξένους τεχνοκράτες στην Αθήνα

Για συμφωνία με κόστος 16-18 δισ. ευρώ και πρωτοφανείς όρους διεθνούς εποπτείας κάνουν λόγο οι Financial Times. Σύμφωνα με το προσχέδι...

Για συμφωνία με κόστος 16-18 δισ. ευρώ και πρωτοφανείς όρους διεθνούς εποπτείας κάνουν λόγο οι Financial Times.
Σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση ζητά να προσληφθούν υποχρεωτικά ξένοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα για να επισπευσθεί η αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο συζητείται να περιλαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ προς την Αθήνα για δύο επιπλέον χρόνια.
Οι προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ έχουν την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαιτούν επίσης αυτόματες περικοπές δαπανών σε όλο το φάσμα, αν η Ελλάδα «παρεκκλίνει» από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με αντίγραφο του σχεδίου που εξασφάλισαν οι FT.
«Είναι σκληρή πρόταση, αλλά είναι ρεαλιστική», ανέφερε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες. Οι προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε λαμβάνουν στήριξη και από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτούν επίσης αυτόματες περικοπές δαπανών σε όλο το φάσμα, αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση