GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνημονιακοί “αριστεροί” δεν υπάρχουν...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Θα σταθούμε για λίγο ακόμα στην θέση που διατύπωσε ο Δευκαλίωνας στο προηγ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Θα σταθούμε για λίγο ακόμα στην θέση που διατύπωσε ο Δευκαλίωνας στο προηγούμενο άρθρο του. Στην απεμπόληση από την πλειοψηφία της μεσαίας τάξης της χώρας του πατριωτικού και ριζοσπαστικού ρόλου που...
έπαιξε στην νεότερη Ελληνική Ιστορία.
Αναλυτικά…
Η μεσαία τάξη της χώρας από την εποχή της επανάστασης του 1821 ήταν ο πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος των πατριωτικών και κοινωνικών αγώνων. Άμεση συνέπεια η συμμαχία Μεσαίων και Λαϊκών στρωμάτων, που ήταν στερεή και συνεχής, ενώ διασφάλιζε την κοινωνική ειρήνη.
Περίτρανη απόδειξη: Ας ανατρέξουμε στις πιο μαύρες ημέρες των μετά-εμφυλιοπολεμικών χρόνων, όταν η τρομοκρατία και η βία της ακροδεξιάς είχαν τον πρώτο λόγο στην καθημερινή πολιτική πρακτική. Η μεσαία τάξη πιστή στον πατριωτισμό και ριζοσπαστισμό αντέδρασε στηρίζοντας εκλογικά προοδευτικές λύσεις, ενάντια στη θέληση του μετά-εμφυλιοπολεμικού παρακράτους.
Η ανάδειξη του Στρατηγού Πλαστήρα στην διακυβέρνηση της χώρας και τα μέτρα ειρηνεύσεως που αυτός προσπάθησε να εφαρμόσει, ήταν μία πειστική και τελικά όπως αποδείχθηκε αποτελεσματική απάντηση. Έτσι, τα λαϊκά στρώματα που είχαν ταχθεί κατά της διάρκεια της ξένης κατοχής πλειοψηφικά με την κομμουνιστική αριστερά, βρήκαν τον χρόνο και τον χώρο να αναπνεύσουν πολιτικά και οικονομικά από τις διώξεις των παρακρατικών της άκρας δεξιάς.
Απέναντι σ’ αυτήν την συμμαχία μεσαίας-τάξης και λαϊκών στρωμάτων βρίσκονταν πάντα το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο, που αντιπροσώπευε πάντα τις πιο αντιδραστικές πολιτικοκοινωνικές θέσεις και προωθούσε τα συμφέροντα της προστάτιδων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτή όμως η πολιτική συμπεριφορά της μεσαίας τάξης άλλαξε άρδην την τελευταία χρονική περίοδο. Η μεσαία τάξη της χώρας απεμπόλησε τον πατριωτικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα της. Συμμάχησε πολιτικά και κατά συνέπεια εκλογικά με το κυρίαρχο και εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα υπέρ των μνημονιακών πολιτικών. Η μεσαία τάξη αδιαφόρησε για την τύχη των λαϊκών στρωμάτων που οδηγούνταν στην πείνα και την εξαθλίωση.
Απώτερος στόχος της μεσαίας τάξης; Να προστατεύσει από την μνημονιακή λαίλαπα τα εναπομείναντα προνόμια και τρόπο ζωής που είχε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Εν ονόματι της καταβολής κάποιας δόσης, η εναπομείνασα μεσαία τάξη ψήφιζε οποιοδήποτε μνημονιακό ανδρείκελο και τερατούργημα εμφανίζονταν.
Έτσι δημιουργήθηκε το περιβόητο «αστικό μνημονιακό πολιτικό τόξο» το οποίο άρχιζε από τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και τελείωνε στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Δηλαδή, σε αυτό το αστικό μνημονιακό πολιτικό τόξο συνυπάρχουν ΛΑ.Ο.Σ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και η ΔΗΜ.ΑΡ.
Η παρουσία της επονομαζόμενης “Αριστερής Πρωτοβουλίας” του Γ. Παναγιωτακόπουλου και της ΔΗΜ.ΑΡ σε αυτό το αστικό μνημονιακό πολιτικό τόξο, εξασφάλιζαν θεωρητικά στην μεσαία τάξη το πατριωτικό και ριζοσπαστικό άλλοθι.
Όμως, με τις τελευταίες εξελίξεις τα ψέματα τελειώνουν! Τα νέα βάρβαρα μέτρα θα ψηφισθούν. Και θα ψηφισθούν ανεξάρτητα των όποιων επικοινωνιακών διαφοροποιήσεων της ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία άλλωστε δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πτώση της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Ταυτοχρόνως η “Αριστερή Πρωτοβουλία” του Γ. Παναγιωτακόπουλου, ενώ καταγγέλλει το μνημόνιο συνεχίζει να συμμετέχει στο ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Άρα δεν υπάρχουν πατριωτικά και ριζοσπαστικά άλλοθι στην μνημονιακή πολιτική επιλογή της μεσαίας τάξης.
Τα ψέματα τελείωσαν! Μνημονιακοί “αριστεροί” δεν υπάρχουν!

2 σχόλια

  1. ΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!????ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ....ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠ¨ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι σε ύβρεις κατέφυγε ο χικ..
    χικ Μπουτάρης

    Αψιμαχία Άδωνι Γεωργιάδη - Γιάννη Μπουτάρη πριν από λίγο στο φιλόξενο* Mega, με τον Δήμαρχο να κατεβαίνει στο γνώριμο σε αυτόν μονοπάτι των ύβρεων, αφού η απάντησή του ήταν...του επιπέδου "ή είσαι βλάκας ή τον κάνεις", "συμμαζέψτε τον" (ω, τι δημοκράτης!), "λαϊκιστής του κερατά" (ω, τι πολιτισμένος) κι άλλα τέτοια...

    Βεβαίως το ενδιαφέρον θα ήταν να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο βουλευτής. Δηλαδή κάθε φορά που κάποιος δεν συμφωνεί με τον Μπουτάρη, να του απευθύνει παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

    Θα γινόταν συμπαθής προφανώς σε αυτούς, που βλέπουν ως "μεγάλη σοφία" κάθε μπούρδα ή ύβρη που εκστομίζει ο γραφικός δήμαρχος
    (ή εκστασιάζονται όταν αποκαλεί "γύφτους" τους Ρομά ο Μπουτάρης, αλλά τρέχουν στα δικαστήρια όποιον άλλο τους αποκαλέσει έτσι!).

    Θα ήταν ενδιαφέρουσα η TV αν κάθε φορά που διαφωνούσαμε με κάποιον, τον στολίζαμε δημοσίως με όποια λέξη κατεβαίνει στο μυαλό μας.

    Άλλωστε είναι πολύ εύκολο: εκεί που μιλάει ο Μπουτάρης να του πετάξει ο άλλος ένα "τι λες μωρή τρελοκοτσιδού;". Δεν θα είχε γέλιο;

    *πώς να μην είναι φιλόξενο το Mega όταν εις εκ των ιδοκτητών του είναι συνεταίρος στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης,
    με τον υιό Μπουτάρη ;
    =====================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση