GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίμης Ανδρουλάκης και Γ. Βερνίκος φλερτάρουν έντονα με τη "κοινωνία αξιών"

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . Ανεξαρτητοποιημένος πια και εμφανώς πιο απελευθερωμένος , ο πάντα αυτοπροσδιοριζόμενος και συχνά...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης.

Ανεξαρτητοποιημένος πια και εμφανώς πιο απελευθερωμένος, ο πάντα αυτοπροσδιοριζόμενος και συχνά ετερόκλητος Μίμης Ανδρουλάκης επιθυμεί διακαώς τη θέση του επόμενου υποψηφίου για το Δήμο Πειραιά από έναν κεντροαριστερό συνασπισμό. Επιδιώξεις όμοιες, σχετικές και ανάλογες, είναι δύσκολο πια να επιτευχθούν με τη κοινή πεπατημένη που μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος πολιτευόμενος κατά τη ελληνική μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία, καθώς η καθεστηκυία άρχουσα τάξη εμφανώς καταρρέει και οι πολιτικοί προσδιορισμοί επαναπροσδιορίζονται και αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Έτσι, ο ευρέως συμπαθής Μίμης δεν διστάζει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με μια εμφανή διάθεση να βολιδοσκοπήσει θέλω και να αφουγκραστεί το κλίμα, ειδικά τώρα που δεν βαρύνεται απ᾽τον μολυσμένο πασοκικό μανδύα.
Τον συναντήσαμε, καθήμενο στις πρώτες σειρές, στην ημερίδα που διεξήγαγε χθες (20/11/12) η "κοινωνία αξιών", για την καταπολέμησή της διαφθοράς στη χώρα μας, στο ξενοδοχείο "Radisson BluePark", σε μια ομολογουμένως κατάμεστη αίθουσα, όπου αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων.
Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο κος Κ. Μπακούρης, Πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ” (ο οποίος αναφέρθηκε στην συστημική διάσταση του πολέμου κατά της διαφθοράς, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη για διεθνή συνεργασία), ο κος Λ. Ρακιντζής, Εισαγγελέας και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ο οποίος αναφέρθηκε στην εκτεταμένη διάβρωση του Δημόσιου τομέα και στην προσπάθεια της παραγωγικής οικονομίας να συντηρήσει ένα διογκωμένο σύστημα, καθώς και στην ανάγκη προστασίας των θεσμών από τις αοριστίες και τις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις και της δικαιοσύνης, διότι αν χάσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν), ο κος Γ. Κορομηλάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, (ο οποίος αναφέρθηκε στις παθογένειες του φορολογικού περιβάλλοντος, την πολυπλοκότητα των φορολογικών νόμων και την διαρκή παρεμβατική μεταβολή τους. Η "κοινωνία αξιών" προτείνει αμιγή κώδικα φορολογικών στοιχείων, ενιαίο κώδικα φορολογικής διαδικασίας, απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου, αλλαγή της δομής της φορολογικής διοίκησης και καθιέρωση καθολικού "πόθεν έσχες" μεταξύ των άλλων μέτρων), ο κος Δ. Μάρδας, Καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ΓΓ. Προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ο οποίος αναφέρθηκε στην παθογένεια του νομοθετικού πλαισίου που αντί να καταπολεμά τη διαφθορά αφήνει περιθώρια κακής εφαρμογής σε πολλούς τομείς της οικονομίας), ο κος Π. Μποχώρης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΙΑΣΩ, πρώην ΓΓ. Υπουργείου Υγείας και ΣΔΟΕ (ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα στο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων διαφθοράς σ’ αυτό), ο Εκπρόσωπος της δράσης πολιτών “ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ’’ κος Γεωργιάδης (ο οποίος έκανε αναλυτική παρουσίαση των σκοπών της οργάνωσης και κάλεσε το κοινό να ενημερωθεί και να συνδράμει στην προσπάθεια).
Ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκης δεν έκανε κάποια παρέμβαση (ως συνηθίζει), παρέμεινε ως το τέλος της εκδήλωσης (που διήρκεσε 3 και πλέον ώρες) και κατά την λήξη και την παραμονή στο χώρο του ξενοδοχείο έπειτα, δήλωνε απερίφραστα ότι τον ενώνουν πολλά με τον καθηγητή και ιδρυτή της "κοινωνίας αξιών" κ. Δ. Μπουραντά και ότι έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας.
Στην εκδήλωση, παρευρίσκετο και ο εφοπλιστής και για ολίγον υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γ. Βερνίκος, ο οποίος παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων προσωπικοτήτων και την ολοκληρωμένη στρατηγική του νεοϊδρυθέντος κόμματος για την δόμηση του συστήματος αντιμετώπισης της διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα, με κύριους στόχους την πρόληψη, την αποτροπή, την εκπαίδευση και την καταστολή μέσα από τις διοικητικές δομές και με την λειτουργία μίας Ανεξάρτητης Διωκτικής Αρχής κατά τα πρότυπα των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοσθεί σε διεθνές επίπεδο από τις πετυχημένες χώρες στον τομέα αυτό.
Μένει να δούμε αν η παρουσία των δύο αντρών προδηλώνει και συνεργασία ή απλά ήταν ένα έντονο (και όχι συνηθισμένο) φλερτ με τη "κοινωνία αξιών".

8 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος εχει το ονομα
    και αλλος εχει τη χαρη!!

    assholes

    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλανε ολοι
    μιλανε και οι κωλοι - αποπανω


    χαζοηλιθιε
    φτου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΣΕΛΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ Η ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΔΟΝΤΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΑ .ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί οι κύριοι Ανδρουλάκης, Βέρνικος, Δαμανάκη, Χριστοδουλάκης, Λαλιώτης, Μπίστης και ΣΙΑ ..

    Η τάχα γενιά του πολυτεχνιου, δεν ήταν πάνω από 15-20 άτομα όλοι τους, εκθεσαν όλους εμάς ως την ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΗ ΓΈΝΙΑ , γιατί; γιατί τους άρπαξαν τα ΜΜΕ και του προέβαλαν κάθε λεπτό και ώρα..

    Σε αυτούς πάτησε και Αντρέας Παπανδρέου και διέλυσαν την Ελλάδα, έφεραν και ανέχτηκαν τον Κωστοτα, τον Λουβαρη, τον γιο του υπουργού του Βουνού Σωκράτη Κόκκαλη Κ.Τ.Λ Έφτασαν αυτά τα καθίκια να πετάνε την γεωργική παραγωγή στης χωματερές {με εντολή της ευρωπαϊκής ένωσης} για κοινή αγροτική πολιτική και τους πριμοδοτούσαν ΑΔΡΆ παρακαλώ ..

    Που ήταν ΤΌΤΕ αυτοί οι φωτισμένοι να πούνε ρε τι κάνουμε εδώ;
    Τι σκατά θα γίνει το 2010;

    Πολιτική είναι να προβλέπεις ΤΟ ΜΈΛΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΣΟΥ ..Δεν τους είχα ούτε τους έχω για τόσο βλάκες, ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΧΩ και αν η ΝΕΜΕΣΙΣ δεν έλθει ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΌΣΗ η Χρύση Αύγη θα πιάσει το 50%,η μήπως αυτό ΘΈΛΟΥΝ για να μας κλείσουν πάλι τα ΜΆΤΙΑ;..


    Η Ε.Ε και η Γερμανία με τα κράτη δορυφόρους της χέστηκαν αν κάνει η Ελλάδα απεργίες δέκα χρόνια {αυτά για το ΚΚΕ}. Η Καννελη πλήρωσε λέει το χαράτσι για να μην μπλέξει αύριο το παιδί της με την εφορία.. Εμείς γαμώ τα σφυροδρέπανα ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΆ ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΕΞΟΥΝ ΑΎΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΊΑ ; όταν μας κάνουν τον μισθό 586 ευρώ μικτά;

    Θα τρομάξουν μόνο αν ενωθούν από κείνου ΕΛΛΆΔΑ, ΙΤΑΛΊΑ, ΙΣΠΑΝΊΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΓΑΛΛΊΑ και αυτό δεν μπορούνε να το κάνουν οι ΚΑΣΙΔΙΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ οι ΚΑΙΑΔΕΣ , αυτοί μόνο ΟΥΝΓΚ ξέρουν να κάνουν και να λένε άντε και λαιφ σταιλ..

    Δεν περιμένω από τους Ελληνες ΤΊΠΟΤΑ, είμαστε καλοί να αυτοκτονούμε, να λέμε για την μάχη τον Θερμοπυλών, να λέμε για τα φώτα που δώσαμε ΠΡΟ ΧΡΗΣΤΟΎ..

    Θέλω να ζω να δω της ευρωπαϊκή εξέγερση των ΕΥΡΩΠΑΊΩΝ και των δημοκρατικών υγιών δυναμένων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέρκελ:Η Ελλάδα θα διασώζεται στο παρά πέντε



    «Η Ελλάδα θα διασώζεται την τελευταία στιγμή, θα κρατιέται στη ζωή με μηχανικά μέσα υποστήριξης», δήλωσε στην γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας την αδυναμία απόφασης για το ελληνικό πρόγραμμα στο χθεσινό Eurogroup.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όσο και να το ζητούν κάποιοι, όσο και να το επιθυμούν, το μοναδικό απελευθερωτικό χτύπημα που θα μας βγάλει από την κρίση, δεν θα υπάρξει».

    «Εμείς θα συνεχίσουμε βήμα- βήμα», συμπλήρωσε, εννοώντας ότι μέχρι τις εκλογές, η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί οριστική λύση για το ελληνικό πρόβλημα αλλά και λύσεις όπως το κούρεμα.

    Στην πραγματικότητα, η Άνγκελα Μέρκελ, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και να πει στους Γερμανούς ότι η διάσωση της Ελλάδας απαιτεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ταυτόχρονα όμως θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος.

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .....ΠΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ,ΠΙΑ ΑΝΑΠΤΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ-ΡΟΖ..ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΡΩΤΗΜΑ
    Ποιός είναι πιό φασίστας η ζαρούλια ή ο αδρουλάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολιτικος Τυχοδιωχτης, τυφλα να εχει μπροστα του ο αλλος πολιτικος τυχοδιωχτης Δημαρας. Τι σαβουρα θεε μου ειχε μαζεψει το Πασοκ και πηγε να κυβερνησει σε τετοιες δυσκολες καταστασεις με τετοιους τυπους και τυπισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση