GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια 7χρονη μάγεψε με την κιθάρα της

της Κορίνας Καφετζοπούλου Είναι μόλις 7 χρονών, τη λένε Αγάπη Μαυρακάκη, με δυσκολία πιάνει τη κιθάρα της, και παίζει μόλις 15 μήνες. ...

της Κορίνας Καφετζοπούλου
Είναι μόλις 7 χρονών, τη λένε Αγάπη Μαυρακάκη, με δυσκολία πιάνει τη κιθάρα της, και παίζει μόλις 15 μήνες.

Παρ'όλ'αυτά κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το πρώτο χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία "ως 9 ετών", στο μουσικό διαγωνισμό του πανελληνίου πνευματικού κέντρου o "ΦΙΛΩΝ", που έγινε με τη συνεργασία του Ωδείου Αθηνών.

Η Αγάπη Μαυρακάκη την ώρα του διαγωνισμού
Το Ωδείο Αθηνών διακρίνεται για τη σοβαρότητα του, τα αυστηρά του κριτήρια και το υψηλό επίπεδο των μουσικών του. Αντίστοιχης σοβαρότητας και υψηλού επιπέδου είναι κι όσοι μουσικοί διαβαίνουν την πόρτα του για να διαγωνιστούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κριτική επιτροπή δε δίνει πρώτο βραβείο αν κρίνει ότι δεν το αξίζει κάποιος. Βέβαια όλα αυτά η μικρή Αγάπη, από το Ηράκλειο, ούτε τα ήξερε, και ούτε μπορούσε να τα αντιληφθεί λόγο της αθωότητας της ηλικίας της.

Παρά τη σκληρή της δουλειά και την καθημερινή της μελέτη, στάθηκε με χάρη μπροστά στους κριτές, έκανε το πρόγραμμά της, πήρε την κιθάρα της και πήγε προς τον πατέρα της.

Δεν τον ρώτησε καν αν έπαιξε καλά, τον τράβηξε όμως από το χέρι για να της πάρει γρήγορα ένα παγωτό και τον παρακάλεσε να παίξουν κρυφτό, διότι αυτή η τεράστια αίθουσα συναυλιών του ωδείου Αθηνών, όπου διαγωνίστηκε της φάνηκε ιδανικός χώρος, για αυτό το παιχνίδι.

Αυτή είναι λοιπόν η μικρή Αγάπη που εξέπληξε την επιτροπή με την ωριμότητά και τη σοβαρότητά της στην τεχνική και στην ερμηνεία, αποσπώντας το πρώτο βραβείο - χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία έως 9 ετών.

Ένα φυσιολογικό παιδί που διακαώς ήθελε να μάθει κιθάρα από την πρώτη δημοτικού παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, λόγω της ηλικίας.

Η Αγάπη με κ. Ευάγγελο Ασημακόπουλο, πρόεδρο της κιθαριστικής επιτροπής και τον πρόεδρο του διαγωνισμού κ. Κώστα Γαϊτάνο Συνήθως η κιθάρα ξεκινά από την τρίτη δημοτικού και αν οι γονείς επιμένουν από τη δευτέρα, σχεδόν ποτέ όμως από την πρώτη.

Εκτός από την κιθάρα της αρέσουν τα παιχνίδια και οι βόλτες με το ποδήλατο και γι'αυτό δεν μπόρεσε να μας μιλήσει όταν την πήραμε τηλέφωνο. Ποιο παιδί αφήνει το ποδήλατο για να δώσει συνέντευξη;

Για την εμπειρία της μίλησε στο MadeinCreta ο πατέρας και δάσκαλός της, κ. Ανδρέας Μαυρακάκης, διπλωματούχος στην κιθάρα και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών, στο Ελληνικό Ωδείο και Προοδευτικό Ωδείο.

Ο ίδιος, που δεν περίμενε την πρωτιά λόγω του υψηλού επιπέδου και της πληθώρας των διαγωνιζόμενων, δεν κρύβει ότι συγκινήθηκε, τονίζοντας ωστόσο ότι η Αγάπη δεν είναι το «παιδί θαύμα».

«Μάλλον από το ταξίδι μας στην Αθήνα, στην Αγάπη περισσότερο έμεινε στο μυαλό της η ώρα που έτρωγε το παγωτό της» , λέει γελώντας στο MadeinCreta.

Ο πατέρας και δάσκαλός της, κ.Ανδρέας Μαυρακάκης «Το αποτέλεσμα της Αγάπης αλλά και κάθε παιδιού που ασχολείται με τη μουσική δεν έρχεται με μαγικό ραβδί. Την έφεση τη δημιουργεί η μελέτη. Ειδικά όταν κάποιος λαμβάνει μέρος σε έναν διαγωνισμό ακολουθεί στρατιωτικό πρόγραμμα. Η Αγάπη ήθελε να παίξει κιθάρα, παρά τις αντιρρήσεις που είχα λόγω της ηλικίας της και ήθελα να μεγαλώσει λίγο ακόμα. Δε μπορούσα να μην της ξεκινήσω μαθήματα όμως, αφού επέμενε τόσο», σημείωσε.

Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής ήταν ο κ. Κωστής Γαϊτάνος διακεκριμένος πιανίστας - μουσικολόγος - παιδαγωγός, και μέλη οι εγνωσμένου κύρους κιθαριστές: κ. Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Στέλιος Μούστος, Μιχάλης Κονταξάκης, Βασίλης Μαστοράκης, Μιχάλης Σουρβίνος και Γιάννης Ανδρονόγλου.

Να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο δρομολογείται η δημιουργία της ARS NOVA (Νέα Τέχνη) ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου που σκοπό έχει την προώθηση των τεχνών και ιδίως της μουσικής.

Πολύ σύντομα θα δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες στο Ηράκλειο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, (ρεσιτάλ, εκθέσεις, παρουσιάσεις, συναυλίες) από όποιον χώρο και αν προέρχονται.

madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση