GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσή Αυγή: Φασίστας ο Λαμπράκης (ΦΩΤΟ)

Προκλήσεων συνέχεια για τη Χρυσή Αυγή. Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στο site του κόμματος, κατηγορείται ευθέως ο Γρηγόρης Λαμπράκης, που ...

Προκλήσεων συνέχεια για τη Χρυσή Αυγή. Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στο site του κόμματος, κατηγορείται ευθέως ο Γρηγόρης Λαμπράκης, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς ακροδεξιούς ότι ήταν οπαδός του Χίτλερ, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Στην εν λόγω ανάρτηση στον ιστότοπο xryshaugh.com, η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει μια παλιά φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες, στην οποία φέρεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης να έχει υψωμένο το δεξί χέρι σε χαιρετισμό που παραπέμπει στον αντίστοιχο του Χιτλερικού καθεστώτος.
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, υπάρχουν δύο φωτογραφίες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι ιδιόχειρα σημειώματα του Γρήγορη Λαμπράκη, με το πρώτο να δίνει την ακριβή ημερομηνία των αγώνων όπου έλαβε μέρος, ενώ το δεύτερο όπως υποστηρίζουν είναι μια επιστολή του δολοφονηθέντα βουλευτή το 1936 σε Ελληνίδα φίλη του, στην οποία της περιγράφει την κατάσταση στη Γερμανία και εν τέλει κλείνει το γράμμα με τον χαιρετισμό «Heil Hitler».
Η Χρυσή Αυγή κλείνει το νέο παραλήρημα της αφήνοντας υπόνοιες και για τον κ. Γλέζο και τον κ. Θεοδωράκη, ενώ στο τέλος δεν διστάζει να μιλήσει απαξιωτικά και ειρωνικά για τον Γρηγόρη Λαμπράκη λέγοντας: «Αν ζούσε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και έπραττε όσα δείχνει το υλικό που παραθέτουμε, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον «φασιστικό» χαιρετισμό και για το σύνθημα Heil Hitler...».
xrisi_aygi_labrakis2
xrisi_augi_labrakis3
lambrakis-1__article

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση