GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καραμανλικοί "σπρώχνουν" τον Άρη μπροστάρη στην αρένα του Δήμου Αθηναίων...

Το παρασκήνιο μιας συνάντησης στην πρώην "γιάφκα Καραμανλή" ΜΟΝΟ στο PRESS-GR Από τον Χρήστο Ζεστό Απολύτως επιβεβα...


Το παρασκήνιο μιας συνάντησης στην πρώην "γιάφκα Καραμανλή"
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR
Από τον Χρήστο Ζεστό

Απολύτως επιβεβαιωμένο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον πιο ακριβοθώρητο Δήμο της χώρας.
Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β᾽ Αθήνας κρατά εμφανώς «αποστάσεις ασφαλείας» από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και από πολλούς πιστεύεται ότι θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερα ακροατήρια που δεν θα ήθελαν να δουν να εξελίσσεται η αναμέτρηση στο Δήμο Αθηναίων σε μια μάχη μεταξύ των «άκρων».
Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής», σε συνδυασμό με το ειδικό βάρος που θα δώσει στην αναμέτρηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και η δεδομένη εμμονή της ΔΗΜΑΡ στον αποτυχημένο Καμίνη, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια αστική υποψηφιότητα «κοινής λογικής». Η σκέψη πως η υποψηφιότητα ταιριάζει «γάντι» στο πάλαι ποτέ "δεξί χέρι" του Κώστα Καραμανλή, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.
Δεν είναι καθόλου τυχαία -σε σχέση με τα παραπάνω- η συνάντηση, πριν από μερικές ημέρες του, κ. Σπηλιωτόπουλου με το νέο ένοικο της οικείας Κώστα Καραμανλή στη Φιλοθέη, τον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο. "Μεταξύ τυριού και αχλαδιού" μαθαίνουμε ότι -μεταξύ άλλων- οι δύο επικοινωνιολόγοι συζήτησαν και για μια ενδεχόμενη κάθοδο του Άρη στην ύψιστη και δύσκολη πια δημοτική μάχη της Αθήνας.
Συνυπολογίζοντας κανείς το γεγονός ότι το «καραμανλικό κομμάτι» της ΝΔ διατηρεί ενεργούς διαύλους επικοινωνίας και διαβλέπει στις δημοτικές εκλογές την ευκαιρία για να ξαναβγεί δυναμικά μπροστά, τέτοια ραντεβού δεν είναι τυχαία και δείχνουν πως «κάτι ψήνεται», ενώ δεν είναι λίγα τα "κρούσματα" κρυπτοκαραμανλικών συναντήσεων.
Μένει να φανεί αν ο κ. Σπηλιωτόπουλος μπορεί να αφοπλίσει και τον δηλωμένα ετοιμοπόλεμο Νικήτα Κακλαμάνη, που μοιάζει ανυποχώρητος στην υποψηφιότητά του...

2 σχόλια

  1. Γιατί δεν εξεγείρεται ο λαός;

    Δεν υπάρχει έστω και ένας που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως
    τίποτα δεν γίνεται.

    Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα η άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.

    Κάθε λαός εξεγείρεται μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

    1) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο Φασισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός;... Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

    2) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός ποιος θα το πει με σιγουριά 100%;

    3) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα, βλέπετε ΚΑΝΈΝΑ ΣΟΒΑΡΌ από τους υπάρχοντες σχηματισμούς {{της Δημοκρατίας;}}..

    4) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής εξέγερσης.

    Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις.

    Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η εξέγερση..

    Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

    Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα υλικά-πρόσωπα .

    συρραφή.. Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ? ΜΗΝ ΕΙΝ ΨΗΛΟΣ ΜΗΝ ΕΙΝ ΚΟΥΝΤΟΣ?ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΦΑΛΑΚΡΑ?ΔΕΝ ΕΙΝ ΨΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝ ΚΟΥΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΦΑΛΑΚΡΑ ΜΟΝ ΕΙΝ ΤΟΥ ΚΩΤΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΙ ΤΟΥ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση