GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ που έκανε άγρια επίθεση στον Σαμαρά. Θέλει τη διάλυση της ευρωζώνης και το τέλος του ευρώ...

Ο Βρετανός Νάιτζελ Πολ Φάρατζ, που έκανε σήμερα την λεκτική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο, είναι αρχηγός του κ...

Ο Βρετανός Νάιτζελ Πολ Φάρατζ, που έκανε σήμερα την λεκτική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο, είναι αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP) γνωστός για τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ. Αυτή την περίοδο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας".
Στο καταστατικό της ομάδας η πρώτη παράγραφος αναφέρει τον πολιτικό σκοπό ως εξής:
Η ομάδα είναι ανοιχτή σε βουλευτές που συμμερίζονται μια Ευρώπη Ελευθερίας και δημοκρατίας και αναγνωρίζουν την διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Farage όσο και της ομάδας είναι ο ευρωσκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.
Πριν μερικές ημέρες δήλωσε με βεβαιότητα ότι το Κόμμα της Ανεξαρτησίας θα αναταράξει τα νερά της βρετανικής πολιτικής και υποσχέθηκε ότι οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα πάρουν τη μορφή δημοψηφίσματος, όπου οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και θα φέρουν την αλλαγή με τη ψήφο τους.
Στη Μεγάλη Βρετανία πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ διαχέεται από εθνικιστικά έως και ακροδεξιά συναισθήματα. Ο ίδιος έχει στόχο να έρθει το τέλος στην κρίση με ένα βασικό εργαλείο: την απόρριψη των κυρίαρχων κομμάτων που σύμφωνα με τον ίδιο αντί να σταθεροποιούν την κατάσταση, φέρνουν τις χώρες στο χείλος του γκρεμού.
Γεννημένος στο Κεντ, ο 50χρονος Φάρατζ έγινε γνωστός στην Ελλάδα το 2010 όταν η ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, έγινε ανάρπαστη με δεκάδες Ελλήνων να εντυπωσιάζονται από τον στομφώδη λόγο του και την ειρωνική του διάθεση απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι φράσεις του, όπως: «Κύριε βαν Ρομπέι όταν μιλάτε για σταθερότητα, θα μπορούσα να σας χειροκροτήσω για το χιούμορ σας», «Δε θέλουμε αυτή τη σημαία (ευρωπαϊκή)», «Η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών έπαιξε ρόλο γιατί δεν έπρεπε να μπουν στο ευρώ», «Ποιο στο διάολο είστε; Είστε όντως πολύ επικίνδυνοι. Καταστρέφετε τη δημοκρατία», έγιναν πρωτοσέλιδο, τίτλοι στα δελτία ειδήσεων και βασικές ατάκες σε κουβέντες ευρωσκεπτικιστών.
Το απόσπασμα, δε, από την παραπάνω ομιλία συγκέντρωσε στο YouTube εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις μέσα σε λίγο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι ο εμπρηστικός λόγος του βρήκε αντίκρισμα και ότι πολλοί ταυτίστηκαν με όσα υποστήριξε σχετικά με μία Ευρώπη που «πλέον διοικείται από τη Γερμανία».
Ο Φάρατζ, όμως, δεν εναντιώνεται μοναχά στη νομισματική ένωση της Ευρώπης, αλλά διατρανώνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα κατασκεύασμα με μοναδικό σκοπό την επιβολή πράσινων φόρων. Μάλιστα, αμφισβήτησε όσα τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται τρομοκρατώντας τους πολίτες πως η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί το λιώσιμο των πάγων. Για να αποδείξει όσα ισχυριζόταν, δε, έδειξε ενώπιον του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου των ετών 2012 και 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται. Φυσικά από την ομιλία του δε θα μπορούσε να λείπει η πρόβλεψη και για το λιώσιμο του… ευρώ, καθώς όπως τόνισε, το νόμισμα θα πεθάνει από έναν αργό και επώδυνο θάνατο.
Πριν λίγες ημέρες και μόλις πριν λίγους μήνες από τις ευρωπαϊκές κάλπες, τόνισε πως μοναχά όταν οι χώρες βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ θα είναι πραγματικά ελεύθερες, «μακριά από τρομακτικές ιστορίες και παλιά κόμματα. Ελεύθερες από τη νομοθεσία της ΕΕ, τους φόρους της ΕΕ και την ύφεση που προκαλείται από το ευρώ».
Μάλιστα, υποστήριξε πως αν η Βρετανία ακολουθήσει το δρόμο του, τότε η χώρα θα αποτελέσει ακτίνα φωτός και δημοκρατίας σε μία Ευρώπη που θα «πέφτει στο δημοκρατικό σκοτάδι και την οικονομική ύφεση».

2 σχόλια

  1. Εχουν και οι βρεταννοι κομμα "ανεξαρτησιας";!
    Απο ΤΙ, αραγε;!


    απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τ Ο Υ Σ;!

    η
    απο την ΜΑΛΑΚΙΑ τους;!


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως στο ανυπόγραφο άρθρο (χωρίς να επικροτώ τον κ Farage και το Κόμμα του UKIP) εγώ θα σχολιάσω με ονοματεπώνυμο..
    Όσα είπε ο κ Farage (ανεργία στο 30% στους νέους 60% και ότι πρακτικά ο κ Σαμαράς ΔΕΝ διοικεί την Ελλάδα αλλά τη Διοικεί η τρόικα (την οποία απεκάλεσε ανίερη ΤΡΙΑΔΑ)είναι ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
    Δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση