GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άκουσον άκουσον! Βραβεύθηκε ο Τόνυ Μπλαιρ για τον αγώνα του κατά της φτώχειας...

Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο Διαδίκτυο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το βραβείο που απονεμήθηκε από την οργάνω...

Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο Διαδίκτυο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το βραβείο που απονεμήθηκε από την οργάνωση Save the Children στον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλαιρ για την δράση του κατά της φτώχειας.
Ο...
λόγος για τον οποίο βραβεύθηκε ήταν ο ρόλος του στην καμπάνια Make Poverty History, όταν το 2005 κατά την συνεδρίαση των G8 έπεισε τα πλουσιότερα κράτη να παράσχουν 40 δισεκατομμύρια βοήθεια για να ανακουφίσουν τα φτωχότερα.
Ωστόσο, η είδηση της βράβευσης προκάλεσε περισσότερα αρνητικά σχόλια από όσα αναμενόταν.
Οι αντιδράσεις τόσο των πολιτών όσο των πολιτικών της χώρας ήταν πολλές, καθώς ο Τόνυ Μπλαιρ κατηγορείται ότι οδήγησε την Μεγάλη Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ και συνεργάζεται με δικτάτορες.
Από την άλλη, και η οργάνωση Save the Children έχει δεχθεί κριτική από πολλά μέλη του προσωπικού της, που την έχουν κατηγορήσει ότι δεν είναι συνεπής τις αξίες της.

Σκίτσο της εφημερίδας Independent για την βράβευση του Τ. Μπλαιρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση